![]() |
|
led uygulamasında hangi ampulu kullanmalıyım? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
EErgul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2012 Saat 21:47 |
|
aracın bazı kısımlarına led uygulaması yapmak istiyorum ve söktüm hepsini. fakat işin elektronik kısmıyla ilgili bir tecrübem yok. ben led takacağım yerleri sayayım siz bana elektronikçiye gidip ne isteyeceğimi söyleyin mümkünse.
iç tavan aydınlatmayı söktüm yan sinyalleri söktüm bilgi ekranını söktüm arka plaka aydınlatmalarını söktüm (daha sökmeyi beceremedim ama sökeceğim) arka sisi söktüm led ampul standart mı ? normal tek ampul ve şerit ampul şeklinde mi satılıyor sadece? Düzenleyen EErgul - 16 Ağustos 2012 Saat 21:50 |
||
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model |
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
İç tavan- plakalar ve yan sinyaller t10 diye geçeer. 5li smd ampüller var onlardn kullanabilirsiniz.
örnek resim : ![]() dediğiğim yerlerde bunları kullanmanız yeterli olur. şeritle fln uğraşmayın. Bunlar smd yatık leddir. gayet parlaktırlar bilgi ekranı için şerit led daha ekonomik olur. t5 tipi ampüllerin tek ledlisi çok pahalı oluyor. Onun yerine çok kolay bir şekilde şerit led alıp iç kısma mevcut ampülleri iptal edip uygulayabilirsiniz. ![]() |
||
![]() |
||
serkan206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 84 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan206
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
plaka ışığı tırnaklarını kırarsın aman dikkat!!!
|
||
1999 206 1.4 benzin/lpg gri oto.şanz.
|
||
![]() |
||
EErgul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
|
çok saol ilgi ve detaylı açıklama için. bir sorum daha var bilgi ekranına led şeridi lehimlerken dikkat etmem gereken bir şey var mı ? devre yanmaması için bilmem gereken birşey? "+" "-" kutup olayı farketmiyor değil mi . direnç vs gibi birşey eklememe de gerek yok devreye. şu şekilde eşleştirme yapsak, şeridin uçlarını devreye şu şekilde lehimlesem hiç bir sorun çıkmadan çalışır mı? ![]() ![]() |
||
2004 Model |
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|
A- B yeterli olur. Ledler normal ampül gibidir sadece 4 ve - sine dikkat etmeniz gerekir. içerisinde diyot olduğu için akım tek yönlü geçer ters taktığınızda akım geçmez.
|
||
![]() |
||
|
resmin üstündeki yazıyı okumamışım pardon.
şeritler 12v için ayarlıdır. bir tarafını bağlamanız yeterli olur. + - olayı fark ediyor. deneyerek bulabilirsiniz. ince bir kablonun bir ucunu ampül yerine diğer ucunu şeride lehimleyip yapabilirisniz. Yazın ekran çok ısınıyor ben de led yapmayı düşünüyorum. |
||
![]() |
||
|
anladım deneyeceğim ısınmasından ziyade led ışık aracı çok daha canlı gösteriyor. ben aracımdaki bütün ışıkları teker teker led yapmayı düşünüyorum :)
peki ilk söylediğiniz "4" ne oluyor ? anlayamadım
|
||
2004 Model |
||
![]() |
||
|
4 + olacaktı shift bir an algılamamış :D
kısa devre yaptırmadığınız sürece ledin ters takılması zarar vermez araca. Ledlerin rengini iyi ayarlarsanız çok güzel oluyor. Benim bütün ledlerim beyaz yukarda resmini verdiğimden hatta bagaj ve park lambaları da bu ledin biraz daha çoklusu var ondan. Daha parlak yanıyor. daha çoklu olan (9 tane led var üzerinde) tavan ve plakaya sığmıyor maalesef. eskiden 30000 K xenon kullanıyordum beyaz parklarım vardı ve araçtaki diğer küçük aydınltmalar beyazdı. Şimdi farları philips xtreme vision ile değiştirdim sarı oldu. parkları ve diğer beyaz yaptığım aydınlatmaları warmwhite diye geçen sarıya çalan bir beyaz dan kendim yapacağım. Ledi siparişini verdim bakalım yurt dışından gelecek. |
||
![]() |
||
|
pardon dalgınlığıma geldi farkedemedim shift olayını :)
şu 9lu led hoşuma gitti :) başka nerelere sığıyor. ve nereden temin ediyorsun? yurtdışından mı? bagaja uygulayayım bende. eğer çok göz almıyorsa yan sinyallere de uygulayabilirim. aracın ışıkları fazla sarıya kaçmamalı bence. beyaz çok daha hoş görünüyor bence. hafif sarıya kaçabilir. tavanda ne kullanıyorsun? bu 5li smd ampullerden mi ? ben şöyle birşey düşünüyordum ama kapağı açamadım sanırım beceremeyeceğim. ![]() bu arada 5li ve 9lu bu ampullerin fiyatları nedir aşağı yukarı? markasının bir önemi varmı herhangi bir elektronikçiden alsam olur mu? yoksa netten tavsiye edebileceğin biryer varsa ordan alayım. Düzenleyen EErgul - 17 Ağustos 2012 Saat 01:45 |
||
2004 Model |
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |