Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

led uygulamasında hangi ampulu kullanmalıyım?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Modifiye ve Tuning Bilgileri
Forum Tanımlaması: performans arttırıcı işlemler ve parcalarla ilgili gerekli bilgiler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24472
Tarih: 22 Nisan 2025 Saat 16:07
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: led uygulamasında hangi ampulu kullanmalıyım?
Mesajı Yazan: EErgul
Konu: led uygulamasında hangi ampulu kullanmalıyım?
Mesaj Tarihi: 16 Ağustos 2012 Saat 21:47
aracın bazı kısımlarına led uygulaması yapmak istiyorum ve söktüm hepsini. fakat işin elektronik kısmıyla ilgili bir tecrübem yok. ben led takacağım yerleri sayayım siz bana elektronikçiye gidip ne isteyeceğimi söyleyin mümkünse. 

iç tavan aydınlatmayı söktüm
yan sinyalleri söktüm
bilgi ekranını söktüm 
arka plaka aydınlatmalarını söktüm (daha sökmeyi beceremedim ama sökeceğim)
arka sisi söktüm

led ampul standart mı ? normal tek ampul ve şerit ampul şeklinde mi satılıyor sadece?

-------------
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2012 Saat 00:00
İç tavan- plakalar ve yan sinyaller t10 diye geçeer. 5li smd  ampüller var onlardn kullanabilirsiniz.

örnek resim :

dediğiğim yerlerde bunları kullanmanız yeterli olur. şeritle fln uğraşmayın. Bunlar smd yatık leddir. gayet parlaktırlar

bilgi ekranı için şerit led daha ekonomik olur. t5 tipi ampüllerin tek ledlisi çok pahalı oluyor. Onun yerine çok kolay bir şekilde şerit led alıp iç kısma mevcut ampülleri iptal edip uygulayabilirsiniz.

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: serkan206
Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2012 Saat 00:04
plaka ışığı tırnaklarını kırarsın aman dikkat!!!

-------------
1999 206 1.4 benzin/lpg gri oto.şanz.

Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2012 Saat 00:37
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

İç tavan- plakalar ve yan sinyaller t10 diye geçeer. 5li smd  ampüller var onlardn kullanabilirsiniz.

örnek resim :

dediğiğim yerlerde bunları kullanmanız yeterli olur. şeritle fln uğraşmayın. Bunlar smd yatık leddir. gayet parlaktırlar

bilgi ekranı için şerit led daha ekonomik olur. t5 tipi ampüllerin tek ledlisi çok pahalı oluyor. Onun yerine çok kolay bir şekilde şerit led alıp iç kısma mevcut ampülleri iptal edip uygulayabilirsiniz.

çok saol ilgi ve detaylı açıklama için. 
bir sorum daha var bilgi ekranına led şeridi lehimlerken dikkat etmem gereken bir şey var mı ? devre yanmaması için bilmem gereken birşey? "+" "-" kutup olayı farketmiyor değil mi . direnç vs gibi birşey eklememe de gerek yok devreye.

şu şekilde eşleştirme yapsak, şeridin uçlarını devreye şu şekilde lehimlesem hiç bir sorun çıkmadan çalışır mı? 

-------------
2004 Model

Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2012 Saat 00:56
A- B yeterli olur. Ledler normal ampül gibidir sadece 4 ve - sine dikkat etmeniz gerekir. içerisinde diyot olduğu için akım tek yönlü geçer ters taktığınızda akım geçmez.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2012 Saat 00:58
resmin üstündeki yazıyı okumamışım pardon.

şeritler 12v için ayarlıdır. bir tarafını bağlamanız yeterli olur. +  - olayı fark ediyor. deneyerek bulabilirsiniz. ince bir kablonun bir ucunu ampül yerine diğer ucunu şeride lehimleyip yapabilirisniz.

Yazın ekran çok ısınıyor ben de led yapmayı düşünüyorum.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2012 Saat 01:19

resmin üstündeki yazıyı okumamışım pardon.

şeritler 12v için ayarlıdır. bir tarafını bağlamanız yeterli olur. +  - olayı fark ediyor. deneyerek bulabilirsiniz. ince bir kablonun bir ucunu ampül yerine diğer ucunu şeride lehimleyip yapabilirisniz.

Yazın ekran çok ısınıyor ben de led yapmayı düşünüyorum.

anladım deneyeceğim

ısınmasından ziyade led ışık aracı çok daha canlı gösteriyor. ben aracımdaki bütün ışıkları teker teker led yapmayı düşünüyorum :)

A- B yeterli olur. Ledler normal ampül gibidir sadece 4 ve - sine dikkat etmeniz gerekir. içerisinde diyot olduğu için akım tek yönlü geçer ters taktığınızda akım geçmez.

- sine dikkat edeceğim. zaten yanlışlık yapsamda devreye zarar verme ihtimali yok değil mi. çünkü + - uyuşmazlığı akımın geçmesini engelleyecek? deneyerek doğru kutupları bulacağım.

peki ilk söylediğiniz "4" ne oluyor ? anlayamadım 

-------------
2004 Model

Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2012 Saat 01:27
4 + olacaktı shift bir an algılamamış :D

kısa devre yaptırmadığınız sürece ledin ters takılması zarar vermez araca.

Ledlerin rengini iyi ayarlarsanız çok güzel oluyor. Benim bütün ledlerim beyaz yukarda resmini verdiğimden hatta bagaj ve park lambaları da bu ledin biraz daha çoklusu var ondan. Daha parlak yanıyor. daha çoklu olan (9 tane led var üzerinde) tavan ve plakaya sığmıyor maalesef.

eskiden 30000 K xenon kullanıyordum beyaz parklarım vardı ve araçtaki diğer küçük aydınltmalar beyazdı. Şimdi farları philips xtreme vision ile değiştirdim sarı oldu. parkları ve diğer beyaz yaptığım aydınlatmaları warmwhite diye geçen sarıya çalan bir beyaz dan kendim yapacağım.

Ledi siparişini verdim bakalım yurt dışından gelecek.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2012 Saat 01:44
pardon dalgınlığıma geldi farkedemedim shift olayını :)

şu 9lu led hoşuma gitti :) başka nerelere sığıyor. ve nereden temin ediyorsun? yurtdışından mı? 
bagaja uygulayayım bende. eğer çok göz almıyorsa yan sinyallere de uygulayabilirim.

aracın ışıkları fazla sarıya kaçmamalı bence. beyaz çok daha hoş görünüyor bence. hafif sarıya kaçabilir.

tavanda ne kullanıyorsun? bu 5li smd ampullerden mi ? 
ben şöyle birşey düşünüyordum ama kapağı açamadım sanırım beceremeyeceğim. 

bu arada 5li ve 9lu bu ampullerin fiyatları nedir aşağı yukarı? markasının bir önemi varmı herhangi bir elektronikçiden alsam olur mu? yoksa netten tavsiye edebileceğin biryer varsa ordan alayım.

-------------
2004 Model

Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2012 Saat 02:09
Orjinalini yazan: EErgul EErgul Yazdı:

pardon dalgınlığıma geldi farkedemedim shift olayını :)
Gece rehaveti bende de var Big smile

şu 9lu led hoşuma gitti :) başka nerelere sığıyor. ve nereden temin ediyorsun? yurtdışından mı? 
bagaja uygulayayım bende. eğer çok göz almıyorsa yan sinyallere de uygulayabilirim.

Benim aracımda torpido aydınlatması yok sizde varsa oraya da olabilir. 206+ların park ampül yeri geniş olduğu için sıkıntı olmuyor sizinkinde sorun olabilir.

Ben parklarda :

bagajda ise ;

Diğer kısımları denemek lazım. Ben tavan ve plakaya sığdıramadım.
Ledleri yurt dışından ebay-dealextreme-focalprice gibi sitelerden temin ediyorum. 3-4tl gibi maaliyetleri oluyor . Topluca alırsanız çok uygun oluyor. Sinyal konusunda philipsin silver vision var metalik görünümlü ama turuncu yanıyor tavsiye ederim. Türkiyede almak isterseniz aksesuarcılarda istediğiniz çeşidi bulabiliyorsunuz. hepsiburada da uygun ürünler var. Kaliteli olsun derseniz bahsettiğim bütün ledlerin philips markası var onları tercih edin. ekonomik olarak sizi zorlar ama parlaklık ve dayanıklık kalitesi yüksektir.

aracın ışıkları fazla sarıya kaçmamalı bence. beyaz çok daha hoş görünüyor bence. hafif sarıya kaçabilir.

Benim aracım beyaz. Çok beyaz da boğuyor onun yerine hafif sarıya çalan bir ton var bende onu uygulayacağım inş. 400tane led siparişi verdim. iç ve dış kapı kolları ayaklar ve göğüste de bir kaç yere akustik için o ledden döşeyeceğim. Beyaz geceleri çok dikkat çekiyor .Aşağıdaki resimde fark çok belli oluyor.

tavanda ne kullanıyorsun? bu 5li smd ampullerden mi ?
evet 5 liden kullanıyorum gayet tatminkar oluyor. daha fazlası inanın sadece ışık kirliliği olur.

ben şöyle birşey düşünüyordum ama kapağı açamadım sanırım beceremeyeceğim.

kapağı açmak çok zor maket bıçağı ile nazikçe açmak lazım. bu arkadaş kendisi yapmış ledleri fln güzel olmuş. çıkma bir tane alınııp denenebilir aslında

bu arada 5li ve 9lu bu ampullerin fiyatları nedir aşağı yukarı? markasının bir önemi varmı herhangi bir elektronikçiden alsam olur mu? yoksa netten tavsiye edebileceğin biryer varsa ordan alayım.

Fiyat olarak türkiyeden hiç alışveriş yapmadım . sadece h7 ampül aldım philipsin ona da 70tl verdim. ama değdi. xteremevision aldım çok memnunum. hepsibuara gibi sitelerin araç aksesuar kısmında mevcut bu ürünlerden oradan bakabilirisniz veya yakın çevrenizde aksesuarcı varsa oradan da temin edebilirisniz. Yurt dışında 5li smd nin çifti 2-3 dolar 9 lu 4-5 dolar fln

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net