Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >106
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Aracın Boğulması ve Tamircinin Bunu Anlamaması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Aracın Boğulması ve Tamircinin Bunu Anlamaması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
heavci Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı heavci Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Aracın Boğulması ve Tamircinin Bunu Anlamaması
    Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2012 Saat 12:52
Arkadaşlar aracım 2002 model 106 Qs veüzerinde tüp yoktur. 2 gece önce birden bire araççukura girip çıktığında aynı şiddette motor arıza ışığımda yanıp söndü ve bunu bi kaç kere tekrarladı. Sabah oldu kalktım motoru çalıştırdım ve arıza ışığım bi süre daha yandı ve söndü. Tamirciye gittim ve kelebek,buji temizliği,carbon clean gibi işlemler yapması gerektiği o zaman sorunumun çözüleceğini söyledi. Peki eyvallah dedik. Yaklaşık 1 saat bu işlemleri yaptı. Aracı çalıştırdım gittim ve araç yokuş yukarı gaz yememeye,teklemeye falan başladı. Geri gittim hemen ve bujileri değiştiricez dedi. (Yarım saat önce hesapta temizlediğimiz bujileri). Peki onada eyvallah. Değiştirdik eve tekrar dönerken tekrar aynı sorun ama daha az şiddette. Geri döndüm tekrar. Test sürüşüne çıktık veo boğulmayı yapmadı,araban normal dedi. Ben geçtim direksiyona ve gaza basarkenhissediyorum boğulduğunu fakat ustaya derdimi anlatamadım. Neyse dedim çok kuruntu yapıyorum heralde. Sabah hastaneye giderken ışıklarda durdum ve kalkarken araba aynı şeyi yaptı gaz yemedi (gazı bi kaç kez pompalamama rağmen) stop etti. 15 dakika sonratekrar aynısını yaptı. Üstelik şimdide normal giderken belli bi devir gözetmeksizin benzini kesiyor gibi ve sonra birden turbo varmış gibi aniden hızlanıyor. Geri gittim bu sabah ustaya tekrar ve bana dediği "bize göre araban normal,sen kullanmayı bilmiyorsun,biraz düşük devirde kullanıyorsun,egzozunu değiştir önce,araban böyle çok mu güzel,bayramdan sonra gel" gibi saçma laflar etmeye başladı. Her neyse çok uzattım lafı ama kusura bakmayın...Eğer gerçekten sorunuma çare olabilecek biri veya birileri varsa tanıdığınız önerebileceğiniz çok sevinirim. Sorunum neden kaynaklı olabilir...
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2012 Saat 12:56
Ilk yapilacak is motor ariza isiginin neden yandigini bulmakta. Aracinizi bilgisayara baglatin ve hata kodlarini (aciklamalarini degil) not edip burada paylasin.
Yukarı Dön
heavci Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı heavci Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2012 Saat 13:00
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Ilk yapilacak is motor ariza isiginin neden yandigini bulmakta. Aracinizi bilgisayara baglatin ve hata kodlarini (aciklamalarini degil) not edip burada paylasin.

o usta olacak şahsiyet bağladı ve katalitik konvertör ile ilgili bir hata verdi. Bu yaptığı işlemlerin düzelteceğini söyledi...Angry
Yukarı Dön
heavci Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı heavci Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2012 Saat 13:02
P0427 yada P0437 hata koduydu sanırımOuch
Yukarı Dön
heavci Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı heavci Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2012 Saat 19:52
yok mu bi yer önerecek yada fikri olan yahu Cry
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2012 Saat 20:05
Hatayi bilgisayardan silmeyi denemeleri ve sonra test surusune cikmalari gerekiyor. Eger ayni hata kodu belirir ise o zaman gerekli islemler yapilir. Bu hata tek olarak mi vardi yoksa baska hata kodlari da var miydi?
Yukarı Dön
heavci Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı heavci Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2012 Saat 20:25
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Hatayi bilgisayardan silmeyi denemeleri ve sonra test surusune cikmalari gerekiyor. Eger ayni hata kodu belirir ise o zaman gerekli islemler yapilir. Bu hata tek olarak mi vardi yoksa baska hata kodlari da var miydi?

bir tek bu vardı...bakalım ya bayramdan sonra maslakta data peugeot var oraya bi götüreceğim,umarım çözüme kavuşurum gönül rahatlığıyla binerim,yoksa yetkili servis yolları gözüktü bana DeadCry

Düzenleyen heavci - 16 Ağustos 2012 Saat 20:38
Yukarı Dön
g4m0w3r Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı g4m0w3r Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2012 Saat 01:45
selam arkadasım bende de xs var benımde aracımda bır kac sorun var. arac benzınde ve de tupde istop edıyor ıkıncı sorun ise devir kesiyo devir sensörü varmıs onu deıstır dedıler % 60 kadar arıza dustu ama genelde sabıt hızla gıderken bırden kesıyor ve tekrar toparlıyo bende cozemedım ustaya tekrar goturdum bu sefer butun tesısat kablolarını elden gecırmek gerekıyor dedı ne yapmalıyım sızce.
Yukarı Dön
ygtgold Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ygtgold Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2012 Saat 13:29
Orjinalini yazan: heavci heavci Yazdı:

Arkadaşlar aracım 2002 model 106 Qs veüzerinde tüp yoktur. 2 gece önce birden bire araççukura girip çıktığında aynı şiddette motor arıza ışığımda yanıp söndü ve bunu bi kaç kere tekrarladı. Sabah oldu kalktım motoru çalıştırdım ve arıza ışığım bi süre daha yandı ve söndü. Tamirciye gittim ve kelebek,buji temizliği,carbon clean gibi işlemler yapması gerektiği o zaman sorunumun çözüleceğini söyledi. Peki eyvallah dedik. Yaklaşık 1 saat bu işlemleri yaptı. Aracı çalıştırdım gittim ve araç yokuş yukarı gaz yememeye,teklemeye falan başladı. Geri gittim hemen ve bujileri değiştiricez dedi. (Yarım saat önce hesapta temizlediğimiz bujileri). Peki onada eyvallah. Değiştirdik eve tekrar dönerken tekrar aynı sorun ama daha az şiddette. Geri döndüm tekrar. Test sürüşüne çıktık veo boğulmayı yapmadı,araban normal dedi. Ben geçtim direksiyona ve gaza basarkenhissediyorum boğulduğunu fakat ustaya derdimi anlatamadım. Neyse dedim çok kuruntu yapıyorum heralde. Sabah hastaneye giderken ışıklarda durdum ve kalkarken araba aynı şeyi yaptı gaz yemedi (gazı bi kaç kez pompalamama rağmen) stop etti. 15 dakika sonratekrar aynısını yaptı. Üstelik şimdide normal giderken belli bi devir gözetmeksizin benzini kesiyor gibi ve sonra birden turbo varmış gibi aniden hızlanıyor. Geri gittim bu sabah ustaya tekrar ve bana dediği "bize göre araban normal,sen kullanmayı bilmiyorsun,biraz düşük devirde kullanıyorsun,egzozunu değiştir önce,araban böyle çok mu güzel,bayramdan sonra gel" gibi saçma laflar etmeye başladı. Her neyse çok uzattım lafı ama kusura bakmayın...Eğer gerçekten sorunuma çare olabilecek biri veya birileri varsa tanıdığınız önerebileceğiniz çok sevinirim. Sorunum neden kaynaklı olabilir...
  senin aracınla ilgili en iyi yapılacak iş MEŞE ODUNUYLA O MODİFİYE DÜŞMANI TAMİRCİYİ PATAKLAMAK =)))
elimi tutsalar gözümü bağlasalar ben o 307 yi gene kullanırım
Yukarı Dön
turkuaz55 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı turkuaz55 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2012 Saat 23:56
bende de ona benzer  so run olmustu  ustalar cok masraf  ettim(5 milyara yakin) sorun  sadece turboya giden  hortumun hafif yirtilmis olmasi ve buradan  hava girmesi  bu nedenlede arabanin  bogulmasi
140 lira yapildi
bilmiyorum  senin arabada turbo  varmidir benim arabam 407 idi

bol  sans....
407 berline yer ucagi.....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 3826 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 2865 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 419 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 201 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 856 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 35440 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 104482 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 1191 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 31041 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 53677 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1110 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 17971 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 1971 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 486 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 436 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16966 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 1603 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 1652 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3932 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 1572 0 tulpar737
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 MAY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 2
torekV 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English