![]() |
|
Otomatik vites geçişleri |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
mustafah ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 126 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2012 Saat 21:20 |
||
Arkadaşlar bugun şehirlerarası yolda ilerlerken şanzımanda farklı iki durumla karşılaştım. Gayet boş ve rahat olan bir yolda yüksek hızlarda seyrettim. Biraz gaza yüklenerek kullandım. Ancak yaklaşık 30 km. bu yüksek gazlı seyir sonrasında kırmızı ışıkta durduktan sonra gaza çok minimal basmama rağmen araç yaklaşık 30-40 km neredeyse 4000 devri geçmeden üst vitese geçmedi. Bende bu süreçte gaza minimum düzeyde basarak kullandım ve sonrasında araç bu vites geçiş isteğinin tam tersine 2000 devrin üzerine çıktığı anda vites yükseltmeye başladı. Bu değişkenliklere tam anlam veremedim. Araba şanzıman ecusu benim gaza yüklenme karakteristiğime göre vites geçişlerini mi ayarladı yoksa şanzımanda arıza mı var
![]() NOT: Aracım 2003 307 SW 1.6 16v LPG OTM (AL4 Şanzıman) Düzenleyen mustafah - 11 Ağustos 2012 Saat 21:31 |
|||
Artık PUG yok!!
|
|||
![]() |
|||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
hocam 3 kullanım seklı var pc ye bagladıklarında gormustum yokusta felan gec atıyo yada gaza basmanıza gore atıs yapıyo vıtesler 3 kurala gore ıslıyo ama sızın durduksan sonra gıttıgınız yol yokus felan degıl ve duz yolda yapıyosa ısındıgında bı sorun var demektır
|
|||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|||
![]() |
|||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
||
Tespitiniz doğrudur, AL4 ler proaktif adıyla geçer ki beynine tanımlanmış 10 farklı karakterdeki sürüş pozisyonundan birini seçer. Siz sportif kullandığınız için şanzıman kendisini o konuma ayarlamış,sonrasında sakin kullanıma geçtiğinizde diğer pozisyona geçmiş.
|
|||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|||
![]() |
|||
mustafah ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 126 |
||
Durduktan sonraki yolda yokuş bayağı bir var ![]() Düzenleyen mustafah - 12 Ağustos 2012 Saat 09:13 |
|||
Artık PUG yok!!
|
|||
![]() |
|||
||
İçimi rahatlattınız cidden
![]() ![]() |
|||
Artık PUG yok!!
|
|||
![]() |
|||
||
Bu arada acaba proaktif sistemi hakkında bizi biraz bilgilendirme imkanınız varmı
![]() |
|||
Artık PUG yok!!
|
|||
![]() |
|||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
||
Kısaca ayağınızı gazdan çektiğinizde hemen vites geçişi yaptırmaz ve sürücünün ve yolun durumuna göre hafızasındaki en uygun pozisyonu seçer ve uygular. Normal şartlarda yokuş inişlerinde aracı sürekli kompresyonda tutar ve aracın hızlanmasını engeller.Yokuş çıkışlarında devri tutsa bile vites büyütmeyerek aracın yokuşlardaki performans kaybını engeller.Bu özelliklerin en önemlisi virajlardaki yola tutunması aynı tip ve model manuel şanzıman bir araca göre %70 daha güvenlidir ve bu güvenliği sürücünün insiyatifine bırakmaz. Mesela 4 vites yokuş ineceksiniz fren pedalına hafif tatlı sert bastığınız an vites küçültür ve siz gaza dokunana kadar vites büyütmeden aracı kopresörde tutar,gaza basmadığınız için ise motor devri ne kadar yüksek olursa olsun yakıt tüketimini sıfıra çeker.
|
|||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|||
![]() |
|||
Alekto ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
||
ben aracımı götürdüm aynı sorun vardı soğutma sisteminden dediler radyatöre temizleyici bi sıvı döktüler vites yağını soğutan yere ulaşıyomuş yarım saat gezdikten sonra içinden akan bulanık su berbattı sonra denedik bastık yüklendik kayseri yolunda durduk kalktık sorun kalmadı bide soğukken yokuş bulun ve gaza yüklenin automatic gear fault hatası veriyorsa selenoidler değişecek + yağ konulacak bana 475 e patladı
|
|||
![]() |
|||
||
Bilgileriniz için teşekkürler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Artık PUG yok!!
|
|||
![]() |
|||
||
Cevabınız için tşk...
![]() ![]() ![]() Düzenleyen mustafah - 13 Ağustos 2012 Saat 00:39 |
|||
Artık PUG yok!!
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |