Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yağ kaçırma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

yağ kaçırma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cgty86 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cgty86 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: yağ kaçırma
    Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2012 Saat 23:06
bugun aracımı çalıştırdığımda yağ göstergemin tek çizgiye düştüğünü gördüm ve hemen aracı stop edip yağ çubuğuma bakayım dedim ne göreyim oda gerçekten yarının altına inmiş detaylıca baktığımda alt karter koruması sol salıncak yağ içinde..! çalıştırdım en yakın ustanın yolunu tuttum bu neden olmuştur diye usta kabaca baktı ve krank keçesinden olabilir dedi. Detaylıca bakmamız lazım aracı bırakman lazım dedi işim olduğu için bırakamadım 1 litre yağ koyup yoluma devam ettim. Sorum şu olacak böyle bişey başına gelen varmı? kontrol için trigeri falan sökmemiz lazım dedi usta :(( araç 130 bin de ve daha geçen bakım üstünden 6000 km geçti bu keçe neden patlar?

peugeot 206 panoromic 1.4 75pswith k&n highflow air filter, brc sequental lpg kit
Yukarı Dön
toga406 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı toga406 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2012 Saat 23:14
öncesi vardır muhtemelen veya altı bir yere tıklamıs ve sebep olmus olabilir bence
Yukarı Dön
cgty86 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cgty86 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2012 Saat 23:23
aracın tek kullanıcısıyım altta karter koruma var, herhangi bir yere çıkıp sürtme falan olmadı 

peugeot 206 panoromic 1.4 75pswith k&n highflow air filter, brc sequental lpg kit
Yukarı Dön
cgty86 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cgty86 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2012 Saat 23:24
krank keçesi ile ilgili bilgisi olan varmıdır?
Yukarı Dön
cgty86 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cgty86 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 00:24
fikri olan yok mu ?
Yukarı Dön
pug206 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pug206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 00:36
yag degişimi için ustaya gittim aracın yagını degiştirmek üzere aracı life kaldırdılar.sonra ustanın ve benim gözüme aracın altında yag lekeleri gözüme çarptı..sonra nerden geliyo diye araştırırken altında siyah kutu gibi bişey var yag haznesimi ne artık orasını bilmiyorum oradan akıtıyomuş yagı...
bazıları vidalı bazıları ise yapıştırmalı oldugunu söyledi usta allahtan benim araç yapıştırmalı çıktı..
neyse parçacıdan sarı gibi würt marka bişey aldık etrafına sürüp oraya tekrar monte ettik ve işlem tamam oldu yag sızıntısı yok artık..
sende o siyah hazneye baktır derim...
Satılık Laguna Lip
Yukarı Dön
cgty86 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cgty86 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 00:40
sabah 9 da usta yolu göründü, bayağı yağ akıtmış araba 1 litre koydum ama sabaha kadar bitmez inşallah.

Yukarı Dön
pug206 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pug206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 00:48
ankarada iki tane vatan pejo var bnu unutma sen şaşmazdakine gidiceksin.
Satılık Laguna Lip
Yukarı Dön
cgty86 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cgty86 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 00:53
tamam kardeş saol gerçekten ilgine teşekkürler.
Yukarı Dön
pug206 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pug206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 01:02
rica ederim ne demek eger az buçuk bi yardımımın dokunduysa :)
Satılık Laguna Lip
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 01:30
Orjinalini yazan: cgty86 cgty86 Yazdı:

krank keçesi ile ilgili bilgisi olan varmıdır?

akan yağın arka krank keçesinden olma ihtimali yüksek.
daha önceki arabamda yaşadım çünki o sorunu.
baskı balatayı sıfır takmışken 1 ay sonra damlatmaya başladı. 2. kez şanzımanı indirmek durumunda kaldım.
tabi şanzımanın inmesiyle olay bitmiyor.karter tamamen sökülüyor.volan kitleniyor.falan fistan bir sürü iş.
keçe 35 tl idi. verdiğim işçilik 250 tl.
bence keçe değiştirirken madem şanzıman indi baskı balatayı değiştir derim. hatta trigeri bile değiştirebilirsin. çünkü bu yapılacak işlemde zaten şanzıman inecek karter sökülecek 1 kalemde hepsini çıkar derim. mantıklı olan da bu.

Yukarı Dön
cgty86 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cgty86 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 01:46
baskı balata da mı iniyor bu durumda off 

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 03:56

baskı balata da mı iniyor bu durumda off 

krank keçesine ulaşmak için tabiki şanzıman iniyor.şanzıman indikten sonra baskı balata sökülüyor.baskı balata söküldükten sonra karter sökülüyor.volan kilitlenip,krank kasnağıda sökülüp keçe değişiyor.sonra işlemlerin tam tersi uygulanıp toparlanıyor. 2010 yılında mazda lantis marka aracımda ben bu olayı yaşadım. takribi 6 saat kadar sürüyor bu olay. demek istediğim şu;yukarıda da bahsettim baskı balata sökülüyor.o zaman bitmeye yakınsa balatan değiştir derim.bir daha şanzıman indirmene gerek kalmaz. trigeri de değişmemişsen değiştir derim. zaten keçe değişimi için kranka kadar ulaşılmış oluyor. hepsini bir arada çıkar derim.

ince olan keçe arka krank keçesi, kalın olan keçe ön krank keçesi. ikisi de değişmeli. keçeler ne kadar bilimiyorum ama max 50 tl yi geçmez ikisi.

Düzenleyen maverick - 04 Ağustos 2012 Saat 03:57
Yukarı Dön
cgty86 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cgty86 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2012 Saat 09:09
dün usta baktı ve sorun karter contasında çıktı, tam emin olmak için tiger ve bilyaları söküldü krank keçlesinde herhangi bir yağ kaçağı yoktu fakat üst kapak contasında hafif terleme vardı, onu da sıktı tekrar kaçak vs olur ise üst kapak contası da değişecek dedi, bunların yanında karter muhafaza sökülünce başka bir problem daha ortaya çıktı, karterin içinde olan yağ pompasında çatlak vardı ve ben yaklaşık 30000 km dir çatlak pompa ile dolaştığımı öğrendim buda değişti sorun  şu anlık halloldu gibi ama kaçağı izlemeye devam edeceğim. en üst kapak açılmışken subap ayarlarıda yapıldı triger de değişti. aracın gidişide olumlu yönde değişti 
Yukarı Dön
cgty86 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cgty86 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2012 Saat 17:42
yeni problem subap ayarından sonra araç yığılma yapıyor :((
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2012 Saat 23:30

yeni problem subap ayarından sonra araç yığılma yapıyor :((

Sen bence usta değiştirmelisin acilen.
Yukarı Dön
cgty86 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cgty86 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2012 Saat 12:46
bugun moto ust kapak sokulup conta değişecek tbi açılmışken kapak taşlama vs yapılacak tavsiyeleriniz varmıdır, açılmışken yapılacak işlemlere ek bişy varmıdır?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Hararet gostergesinin aniden dusmesi ve dalgalanma son mesaja git 95 0 Onlinewolf
konu icon E-2008 Elektrik cızırtı sesi ve patlama sesi son mesaja git 1035 1 Aliosmanaltuntas
konu icon ESP/ASR ARIZASI sonrası Elektrik Gelmeme Sorunu son mesaja git 540 0 J3udu
konu icon Aracı klima dügmesi çalışıyor ancak klima çalışmıy son mesaja git 358 0 Semih025
konu icon Motordaki şıkırtı sesi son mesaja git 982 0 KillBOB
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 6344 3 407aziz
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 10 1 GökhaN
konu icon YARDIM!! 3008 motor titremesi ve diğer sorunlar son mesaja git 2176 1 berter
konu icon DİZEL MOTORDA YAĞ ÇUBUĞUNDAN YAĞ ATMASI son mesaja git 1192 0 GRKN35
konu icon Hoparlörden gelen çatlama sesi son mesaja git 7516 4 Murat0642
konu icon Peugeot 308 Kilit Problemi son mesaja git 1211 0 gulemans
konu icon Çözülemeyen gaz kesme arızası son mesaja git 1389 0 tunakrf
konu icon Soğutmalı Torpido Gözü son mesaja git 3779 1 burak0701
konu icon ARKADAŞLAR Bİ SORUNUMA ÇÖZÜM BULALIM LÜTFEN. son mesaja git 5989 9 telliogluorhan
konu icon hararet sonrası stop etmesi son mesaja git 506 0 egecaglar
konu icon 207 far ayar vidası yerinden çıktı son mesaja git 1550 0 Ayan
konu icon Peugeot 206 1. Vitesten 2.vitesen geçerken vuruntu son mesaja git 5050 9 sedatdizin
konu icon DTC P1351 son mesaja git 40705 12 Ebulfeth
konu icon 208 yağ yakma son mesaja git 902 0 barisF
konu icon Otomobil Neden Hararet Yapar.? son mesaja git 20408 8 brs3393brs
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 EKIM EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Onlinewolf 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English