|
ENGİNE COOLANT TEMP TOO HİGH |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
AnkaraLi
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2012 Saat 22:57 |
S.a Öncelikle burada verilen faydalı bilgiler ve paylaşımlar için herkese teşekkürler.Benim sorunum peugeot 406 sv aldım araç çok güzel fakat aracı zorlayınca uyarı çıkıyor ENGİNE COOLANT TEMP TOO HİGH bu konuda bilgi verebilecek bilgi sahibi bir arkadaşın yardımını rica ediyorum.Teşekkürler |
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba,
Aracinizda antifiriz var mi? Su seviyesi ne durumda kontrol ettiniz mi? Birde lutfen imza kismimdaki linke tiklayip kendinizi tanitiniz. Tesekkurler. |
|
jack67
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aracınızın motor sıcaklığı yükselmiş zorlayınca.Eğer boşta bu şekilde bir uyarı veriyorsa hararet müşirinizde bi problem vardır.İyi akşamlar
|
|
206 XT 1.4 HDi 70 PS Gri Hatchback 2004 Model Manuel+com2000+3satır bilgi ekranı 10 yıl 250.000km beraberlik
|
|
AnkaraLi
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Su seviyesi normal su azaltma yapmıyor devirdaym hortumuna baktım ısınmıyordu onu çözdüm tıkanıklık vardı açtırdım.Antifriz varmı bilmiyorum.Şuan normal.2 gün önce başıma gelen olay 800 km yol yaptım 10 15 dk kısa molalar verdım arac hızı 130 lara geldıkten bır süre sonra stop yazıyor ve ENGİNE COOLANT TEMP TOO HİGH uyarısı cıkıyor
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
termostata baktırın.
|
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aracinizda antifiriz olup olmadigina mutlaka baktirin. Antifiriz yok ise bu tarz sorunlarin olusma ihtimali daha da artiyor. Basitce, sogutma suyu koydugunuz kapta var olan su renkli ise antifiriz vardir. Tabi orani onemli ama en azindan var oldugunu ogrenmis olursunuz. Iki senede bir degistirilmesi onerilir. Bana da sanki termostatiniz kapali kaliyor gibi geldi. Yani termostat acmiyor ki su devirdaim olsun. |
|
AnkaraLi
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Verdiğiniz bilgiler içn teşekkürler bugün bu söylediklerinize baktıracağım.İnşallah Antifrizden veya termostattandır daha büyük birşey çıkmaz.
|
|
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Direk antifiriz eksikliginden dolayi yapma olasiligi cok dusuk. Ancak antifiriz olmamasi durumunda bakilmasi gereken noktalar bir hayli fazla. |
|
tellotello
3. Vites Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Koliva hocam, antifirizin rengi ne olmalı? Genel geçer bir renk mi var? Bilgilendirebilirseniz sevinirim.
Iyi gunler...
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Her uretici kendisine has bir renk ile antifiriz uretiyor. O yuzden direk renge bagli kalmak dogru degil. Genel olarak inorganik asit icerenler yesil, organik asit icerenler ise turuncu/kirmizi oluyor. Alinan antifirizin kutusuna bakarak icindeki etken maddeyi bilmek gerekiyor. Ancak bununla birlikte kac senede veya kac kilometrede degistirilmesi gerektigi anlasilabilir. |
|
tellotello
3. Vites Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Peki araçtaki antifiriz miktarını ya da en azından var mı yok mu anlamak için soğutma suyu koyduğumuz depoya bakmak yeterli mi? Benim depo dışarıdan sarı gibi görünüyor, yarın fotosunu çekip koysam yorum yapmanızı istesem olur mu? Teşekkürler yardım için.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Var olup olmadığını soğutma su deposuna bakarak anlayabilirsiniz.Sarımtrak veya yeşilimsi renkte olabilir antifirzli su.Ama yeterli ölçüde olup olmadığını bakarak anlayamazsınız.Suyun donma derecesininin ölçülmesi gerekir.
|
|
djchaos
3. Vites 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ben yeni nesil araçlar için kırmızı antifiriz kullanılır diye duymuştum kırmızı organik diye yinede buradaki ustalarımız en iyisini bilir. ve aracınızı kesinlikle yaz kış antifirizsiz kullanmayın.
Düzenleyen djchaos - 05 Temmuz 2012 Saat 00:30 |
|
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21735&PID=350175
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bende de kırmızı renk olandan var.Donma ve kaynama dereceleri daha iyi yeşile göre.Aykut kardeşimiz sağolsun her konuda olduğu gibi bu konuda da önemli bilgiler paylaştı,paylaşıyor.Örneğin yeşil ve kırmızı antifiriz karıştırılmamalı.Bileşenler farklı olduğu için iki farklı antifirizin karışımı sonrası suda jelleşme yapıyor bu da hortumları tıkayıp hararete sebep oluyor.
|
|
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Dogrudur arkadaslar. Kirmizi/turuncu olan daha yeni teknoloji urunudur. Servis bakimi digerleri gibi 2 sene degil 5 senedir. Yesil, sari, altin rengi vb. olanlar ise 2 sene diyebiliriz.
|
|
AnkaraLi
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sorun çözüldü.verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkürler.Termostat ölü çıktı değiştirdim otobanda motoru olabildiğince 1 saate yakın zorladım fakat herhangi problem yaşamadım.Herkese tekrar teşekkürler.
|
|
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Gecmis olsun.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |