Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Modifiye ve Tuning Bilgileri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Peugeot 307 hız sabitleyici yardım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Peugeot 307 hız sabitleyici yardım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mabolla Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
11 - Temmuz - 1983

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mabolla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2012 Saat 15:36
:) valla 2 büklüm oldum,fren pedalının üstünü çekebildim.bu zamazingodur diye düşündüm :) değilmiş

Baran yıldırım
Yukarı Dön
mabolla Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
11 - Temmuz - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mabolla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2012 Saat 15:41
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18261&PN=2&title=konyann-cc-ustasna-%DDhtiyacm-yok-cc-yapld

bu linkte sizin paylaştığınız fotoğraftaki  gibi bir manzara yoktu.
Baran yıldırım
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2012 Saat 15:51
Orjinalini yazan: mabolla mabolla Yazdı:

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18261&PN=2&title=konyann-cc-ustasna-%DDhtiyacm-yok-cc-yapld

bu linkte sizin paylaştığınız fotoğraftaki  gibi bir manzara yoktu.

Aractan araca degisebilir. Zaten o yuzden fotografini istedim. Su modelde vardir bu modelde yoktur diye bir genelleme saglikli degil.
Yukarı Dön
mabolla Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
11 - Temmuz - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mabolla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2012 Saat 16:10
şimdş fotoğrafı yüklüyorum tekrar araca inip geldim
Baran yıldırım
Yukarı Dön
mabolla Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
11 - Temmuz - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mabolla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2012 Saat 16:13
Baran yıldırım
Yukarı Dön
mabolla Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
11 - Temmuz - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mabolla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2012 Saat 16:14
Baran yıldırım
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2012 Saat 16:21
Hah simdi oldu. O sagda gozuken yesil sensor fren musuru.Gordugun uzere 4 kablo giriyor. Bu kablolarin 2 tanesi fren lambalari icin 2 si ise hiz sabitleyici icin. Bazi araclarda hiz sabitleyici icin olan 2 kablo bulunmuyor, yerleri bos oluyor. Bu araclarda bu kablolar ECU'dan manuel olarak cekiliyor ki cok uzun ve riskli bir is. Ama forumda bunu zamaninda yaptik ve basardik.

Sizinkinde su asamada sadece programlama yapilmasi gerekiyor. PP2000 ile baglanildiginda iki farkli yerde ayar yapilmasi gerekiyor ki iyi bir usta bunu kolayca yapacaktir. 
Yukarı Dön
mabolla Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
11 - Temmuz - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mabolla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2012 Saat 16:27
sonunda başarmışım :) neden olmamış olabilir ki,dediğiniz gibi ustayla beraber hem de 2 farklı yere götürdüm aracı,biri elektrikçi diğeri pug özel servis,bilgisayara bağladık,iki farklı ayarı da yaptık önceki iletimde yazdığım gibi.cc'yi tanıyor da araç,hatta yol bilgisayarında "cc is not possible,your speed is too low" gibi bir yazı da çıkıyor hızım az iken.Sadece hız ayarlayamıyorum.Kolayca çözülebilecek birşeyse Konyaya uğramam yazık olur o sıcaklarda.
Baran yıldırım
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2012 Saat 16:47

sonunda başarmışım :) neden olmamış olabilir ki,dediğiniz gibi ustayla beraber hem de 2 farklı yere götürdüm aracı,biri elektrikçi diğeri pug özel servis,bilgisayara bağladık,iki farklı ayarı da yaptık önceki iletimde yazdığım gibi.cc'yi tanıyor da araç,hatta yol bilgisayarında "cc is not possible,your speed is too low" gibi bir yazı da çıkıyor hızım az iken.Sadece hız ayarlayamıyorum.Kolayca çözülebilecek birşeyse Konyaya uğramam yazık olur o sıcaklarda.

CC off yazarken kisa sureli de olsa hizin cikiyor mu ekranda? Bir anlik?
Yukarı Dön
mabolla Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
11 - Temmuz - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mabolla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2012 Saat 17:00
hiç çıkmıyor maalesef.
Baran yıldırım
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2012 Saat 17:15

hiç çıkmıyor maalesef.

Soyle bir durum oluyor, anlatayim ama senin aracinda da sorun bu mudur bilmiyorum.
Bahsettigim gibi o fren musuru aslinda iki parca. Biri fren lambasi biri hiz sabitleyici. Ancak gordugun gibi bir tane bastirma dugmesi var. Yani bir bastirma dugmesinle iki tane switch kontrol ediliyor. Ancak bu switchler birbirlerine ters hareket ediyorlar. Yani ornegin, fren lambasi icin olan switch kapali durumdayken (fren lambalari yaniyorker) hiz sabitleyici icin olan switch acik durumda oluyor (yani CC deaktif ediliyor). Ancak bu iki sensorun hassasiyet noktalari ayni degil. Yani ornegin fren lambasi sensorun ucu 5 milimetre birakildiginda yanabilirken, ayni durum yani 5 mm birakildiginda CC deaktif olmuyor. Bu yuzden fren birakilmis durumdayken CC icin olan switch tamamen basili olmayabiliyor. Bu yuzden beyin surekli CC kismi icin surekli fren birakili degil gibi algiliyor. Bu yuzdende tabi CC aktif olamiyor. Biraz karisik oldu sanirim ama olabilecek bir durumu anlattim. Istersen fren sensorunun yerine ne kadar girmis olduguna bir bak. Eger cok fazla girmemisse biraz daha yerine ittir. Eger cok girmisse biraz cikar gibi seyler dene.

Tabi eger PP2000'in olsaydi bunu hemen gorebilirdin. Denemeye bile gerek kalmazdi Smile Her eve bir PP2000 sart Star
Yukarı Dön
mabolla Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
11 - Temmuz - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mabolla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2012 Saat 17:24
2 sene önce fren müşürü değiştirilmişti,sürekli stoplar yanıp sönüyordu,bu şekilde çözmüşlerdi.Aklıma geldi.Bu dediklerinle bir alakası olabilir mi?acaba bir deneme sürüşüne mi çıksam,dediklerin bana çok fikir verdi,gerçekten teşekkür ederim şimdiden.
Baran yıldırım
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2012 Saat 17:40

2 sene önce fren müşürü değiştirilmişti,sürekli stoplar yanıp sönüyordu,bu şekilde çözmüşlerdi.Aklıma geldi.Bu dediklerinle bir alakası olabilir mi?acaba bir deneme sürüşüne mi çıksam,dediklerin bana çok fikir verdi,gerçekten teşekkür ederim şimdiden.

Hiz sabitleyicinin aracinda su donanimla calismamasi icin hicbir neden yok. Ancak boyle ufak sorunlar olabilir. Denemekten zarar cikmaz. Hatta istersen ve bulabilirsen baska bir aractan ayni sensoru cikar seninkine takip dene. Belki sensorunde sorun vardir. Bunlar hep ihtimaller Smile

Düzenleyen koliva - 26 Haziran 2012 Saat 17:40
Yukarı Dön
mabolla Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
11 - Temmuz - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mabolla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2012 Saat 17:56
aldım aracı bi çıktım arada sırada müşürü de kurcaladım ancak yine de sonuç alamadım,ama aklıma yattı sanırım bu iş dediğin gibi küçük bir sorun,kuvvetle muhtemel de fren müşüründen.umarım halledeceğim.hırs oldu artık bu iş.
Baran yıldırım
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2012 Saat 18:04

aldım aracı bi çıktım arada sırada müşürü de kurcaladım ancak yine de sonuç alamadım,ama aklıma yattı sanırım bu iş dediğin gibi küçük bir sorun,kuvvetle muhtemel de fren müşüründen.umarım halledeceğim.hırs oldu artık bu iş.

Hadi bakalim Smile
En kotu ihtimalle PP2000 ile bakacaklar sensorun tepkilerine. Ona gore degisim yapacaklar ya da baska yerde sorunu arayacaklar.
Yukarı Dön
rugger35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rugger35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2012 Saat 18:23
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Orjinalini yazan: rugger35 rugger35 Yazdı:

Sevgili koliva fikirlerine çok güveniyorum ve tecrübelerine, birde şu arabamın ismini buluver de toptan rahatlayayım..sen Pack yazmışsın..nasıl biliyorsun bunu? Ov-Pack nedir ya aynı özelliklere sahip görünen diğer model isimleri?

Atlamisim soruyu kusura bakmayin. Pack versiyon biraz dolu versiyondur ama tamamen full degildir. Eksik olanlar deri koltuk, cd-calar (kimilerinde var). Ayrica OV-Pack bu taraflarda yok. Pack versiyonu var birde Premium var. Bizim araclarda en belirgin ozellik cam tavan olmasi + arka koltuklarin teker teker yerinden cikartiliyor olabilmesidir. Tabi Premium bunlarin hepsini kapsiyor. Bu konularda ben de o kadar bilgili degilim. Yanlislarim olabilir. Isterseniz siz aracinizin bildiginiz belirgin ozelliklerini sayin benimki ile karsilastiralim.

Sevgili koliva aracım 2004 model..cam tavan, triptonik, 4 cam otomatik ve el sıkışma sensörlü, yağmur, far ve park sensörü standart donanım olarak var üzerinde, arka koltuklar tek tek ileri geri hareketli ve çıkabiliyor..5'li cd changer ancak radyo teypli model..deri değil kumaş koltuklu..ben hala yıllarla model isimlerinin ve yıl içi model tiplerinin (comfort, premium, elegance gibi) olma ihtimalini düşünüyorum ancak peugeotla ilgili sitelerde bulamadım bu bilgiyi..yabancı sitelerde bambaşka model isimleri çıkıyor, ülkelere uygun olarak..Örneğin İngiltere'de Estate diye geçiyor..Neyse bende Pack derim kızıma olur biter...Smile
2004 - 307 SW 1,6 (Pack) - Deniz Yeşili - Benzin
Yukarı Dön
muratoner Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı muratoner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2012 Saat 23:14
Arkadaşlar benim cc yi aktif ederken kolivanın anlattığı 2 yeri açtı yanımda bunu gördüm.Deneme sürüşü için cıktık cc yanıp söndü fakat bi türlü aktif olmadı.Bir yeri unuttuk dedi.yolda durdu pc benim kucağımda idi kendine cevirdi taktı soketi biyerle daha uğraştı ama bana ters olduğu için görmedim.ondan sonra hemen çalıştı zaten.
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2012 Saat 23:23
Orjinalini yazan: rugger35 rugger35 Yazdı:

Sevgili koliva aracım 2004 model..cam tavan, triptonik, 4 cam otomatik ve el sıkışma sensörlü, yağmur, far ve park sensörü standart donanım olarak var üzerinde, arka koltuklar tek tek ileri geri hareketli ve çıkabiliyor..5'li cd changer ancak radyo teypli model..deri değil kumaş koltuklu..ben hala yıllarla model isimlerinin ve yıl içi model tiplerinin (comfort, premium, elegance gibi) olma ihtimalini düşünüyorum ancak peugeotla ilgili sitelerde bulamadım bu bilgiyi..yabancı sitelerde bambaşka model isimleri çıkıyor, ülkelere uygun olarak..Örneğin İngiltere'de Estate diye geçiyor..Neyse bende Pack derim kızıma olur biter...Smile

Araclarimiz ayni donanimlara sahip. Benim teybim cd calarli ama cd changer yok. Estate dedikleri SW oluyor. Yani onu karistirmayalim. Aklima gelen baska bir ozellik olarak (sadece bizimkilerde degil tabii ki), camlar acikken aracindan indiginde ve kumandadan kilitleme tusuna uzun sureli bastiginda camlari otomatik kendisi kapatir. Belki bilmiyorsundur diye soyleyeyeyim dedim. Cok kullandigim bir ozelliktir kendisi LOL
Yukarı Dön
rugger35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rugger35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2012 Saat 01:00
Onu öğrendim geçen hafta ve çok mutlu oldum :) bizimkiler SW değil yani..ben Peugeot'un station wagon grubuna sport wagon ismini verip ana grup olarak SW geçiyor bizimkiler sanıyordum..
Yukarı Dön
rugger35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rugger35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2012 Saat 18:42
Bugün Nevşehir'de forumun ilk buluşmasını yaptık Murat kardeşimle :)..Sağolsun baya fikir paylaşımında bulundu ve teybimin çıkık kısmınıda halletti..Tatil dönüşü muhtemelen benim cc'mide takacağız beraber..Bu arada aracımda Muratın bir resminide çektim :)

Düzenleyen rugger35 - 02 Temmuz 2012 Saat 18:47
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 51 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 331 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 34337 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 103544 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 589 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 30024 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 53129 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1067 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 17151 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 598 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 432 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 391 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16921 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 1079 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 541 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3902 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 1005 0 tulpar737
konu icon P2074 hatası 308 2012 model 1.6 vti son mesaja git 3181 1 Saido26
konu icon Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu son mesaja git 34651 27 Muhammed1983
konu icon 508 Otomatik Park son mesaja git 2001 0 tayfuny1
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 APRIL EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 4
serdarcan34 3
samizel 1
Westbornova 1
Samet.akky 1
aziz271 1
kralbaba22 1
by_bozkurt 1
Hasan7478 1
Fatih4624 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English