Peugeot 307 hız sabitleyici yardım
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Modifiye ve Tuning Bilgileri
Forum Tanımlaması: performans arttırıcı işlemler ve parcalarla ilgili gerekli bilgiler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=23412
Tarih: 22 Nisan 2025 Saat 16:07 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Peugeot 307 hız sabitleyici yardım
Mesajı Yazan: muratoner
Konu: Peugeot 307 hız sabitleyici yardım
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2012 Saat 15:40
Arkadaşlar merhaba aracım 1.6hdi premıum 110 hp aracımın beyni bocsh 16+ c34 üzerinde yazan.Kol aldım yarın elimde olur malum buralarda bu işten anlayan yok ama bir arkadaşım beyin tamiriyle uğraşıyor bakalım yaparız herhalde diyor.Başlamadan sizden bu konuyla ilgili montaj hariç aktif etme hususunda resimli yada anlatım olarak yardım istiyorum.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2012 Saat 15:56
Montajdan once fren musurunu kontrol etmelisiniz. Fren musurunuz kac kablolu ve kaci dolu?
|
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2012 Saat 21:44
Koliva kardeşim fren müşürüne baktım 4 adet kablo bağlı üzerinde benim arac full olanı sanruf dahi var ama hız sabitleyici yok sadece.Montajı kendim yapacağım ama aktif etme konusunda yardımcı olursan sevinirim.
|
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2012 Saat 22:46
muratoner Yazdı:
Koliva kardeşim fren müşürüne baktım 4 adet kablo bağlı üzerinde benim arac full olanı sanruf dahi var ama hız sabitleyici yok sadece.Montajı kendim yapacağım ama aktif etme konusunda yardımcı olursan sevinirim. |
Montajini yapmakta pek birsey yok. Direksiyona alttan baktiginda iki adet alyan vida goreceksin. Onlari sokunce alt kapagi cikacaktir. Sonra sinyal kolunun altinda hiz sabitleyicinin yerini goreceksin. Orjinalinde baska bir plastik ile kapatilmistir. Kolayca o parcayi yerinden alip hiz sabitleyici kolu takacaksin. Cikarttigin plastik kapakta hiz sabitleyicinin yeri kesilmemistir. Bir falcata ya da bicak ile yuvasini acacaksin. Sonrada plastik kapagi yerine geri takacaksin. Bunun haricinde hersey PP2000 ile yapilacak. O kismida herhalde bahsettigin arkadasin yapacaktir. Kendisinde PP2000 oldugundan emin misin?
|
Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2012 Saat 22:54
Aktif etmeye PP2000 ile bağlantı şart. Eğer elinizde varsa gerisine aykut(koliva) abi yardım edecektir.
------------- http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için DiagBox v7.82 PP2000 v22 Lexia 3 v45 Sedre/Doc Backup 11.2013
|
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2012 Saat 23:03
arkadaşım pp2000 kullanmıyor.Onun kullandığı farklı bir proğram tüm araçlar için olandan hangi aracı markasını secersen onun modeli cıkıyor.Valla oda böyle bişey olduğunu bilmiyor.Benim söylememle bakalım yaparız inşallah diyor.
|
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2012 Saat 23:05
Bu arada ne olur ne olmaz die ben pp2000 proğramının netten çektim.
|
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2012 Saat 23:20
muratoner Yazdı:
Bu arada ne olur ne olmaz die ben pp2000 proğramının netten çektim. |
Evet PP2000 olmadan olmaz. Diger cihazlar sadece hata kodlarini okumaya ve ufak tefek seyler yapmaya yariyor. PP2000 ile araciniz ile ilgili yazilim atmak haricinde (yetkili servis iseniz onu da yapabilirsiniz) herseyi yapabilirsiniz.
Ayrica madem netten indirilebiliyor neden buna bu kadar para istiyorlar hic dusundunuz mu 
|
Mesajı Yazan: istanbullu_3886
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2012 Saat 23:26
Sadece pp2000 programı yetmez o programı calistirabilecegin obd kablosu ve arcla bağlantı kuracak cihazda lazım kardeşim
------------- nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2012 Saat 23:28
Koliva kardeşim pp2000 dün gece indirdim toplam 3.5 gb büyüklüğünde eğer pp2000 ile acarsam hangi komutları takip etmeliyim resimli olarak yardımcı olabilirmisiniz.Elinizde mevcutsa eğer resim atabilirmisiniz. Hatta vistaya kurulmadı xp ye kuruldu proğramın açılışında pejo amplemi geliyor.
|
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2012 Saat 23:30
obd kablosu arkadaşın kullandığı kablo uyarsa onunla bağlanacağız bakalım hayırlısı.Bu arada kargomda gelmiş yarın alacağım.
|
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2012 Saat 23:31
muratoner Yazdı:
Koliva kardeşim pp2000 dün gece indirdim toplam 3.5 gb büyüklüğünde eğer pp2000 ile acarsam hangi komutları takip etmeliyim resimli olarak yardımcı olabilirmisiniz.Elinizde mevcutsa eğer resim atabilirmisiniz. Hatta vistaya kurulmadı xp ye kuruldu proğramın açılışında pejo amplemi geliyor. |
Sanirim yukaridaki mesajimda anlatamadim. Su cihaz var mi elinizde?

|
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2012 Saat 23:38
arkadaşta buna benzer bi cihaz var ama üzerinde böyle bir amplem yok :(
|
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2012 Saat 08:54
muratoner Yazdı:
arkadaşta buna benzer bi cihaz var ama üzerinde böyle bir amplem yok :( |
Her halukarda donup dolasip gelecek oldugun nokta PP2000  Arkadasinda yoksa ya bir servise gideceksin ya da kendine bir tane PP2000 alacaksin 
|
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2012 Saat 19:46
Aynen haklısın koliva kardeşşim.Bugün cihazı aldım kendim montajını yaptım arkadaşın yanına gittim bağladık cihaza lakin cc ile ilgili hiçbir menüyü acmıyor bu cihaz. kayseriden bir citroen servisi ile konuştum bizde lexia diye proğram var getir aracı deneyelim olursa yaparız dediler ama siz ne diyorsunuz olurmu ? Boşuna 150 km yol yapmayım olmayacaksa.?
|
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2012 Saat 20:18
muratoner Yazdı:
Aynen haklısın koliva kardeşşim.Bugün cihazı aldım kendim montajını yaptım arkadaşın yanına gittim bağladık cihaza lakin cc ile ilgili hiçbir menüyü acmıyor bu cihaz. kayseriden bir citroen servisi ile konuştum bizde lexia diye proğram var getir aracı deneyelim olursa yaparız dediler ama siz ne diyorsunuz olurmu ? Boşuna 150 km yol yapmayım olmayacaksa.? |
Saniyorum kullandiginiz cihaz PP2000 degil. PP2000 harici olmaz bu kesin, o yuzden israr etme  Lexia, citroen araclar icin uretilmis bir yazilimdir. Yani Lexia'nin kullandigi cihaz ile bizim kullandigimiz cihaz ayni ve yukaridaki resimdeki cihaz. Herhalde Lexia'si olan servisin PP2000 icin olan yazilimi da vardir diye dusunuyorum. Eger varsa yapabilirler. 150 kilometrenin degip degmeyecegini bilmiyorum cunku ustalarin yetenek-sizlik-lerini bilmiyorum 
|
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2012 Saat 20:40
Napalım Hayırlısı olsun diyelim.Ama bu ayın 22 nde ankaraya gideceğim bildiğiniz bir yer varsa sölerseniz memnun olurum.Çok teşekkür ederim.
|
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2012 Saat 20:57
muratoner Yazdı:
Napalım Hayırlısı olsun diyelim.Ama bu ayın 22 nde ankaraya gideceğim bildiğiniz bir yer varsa sölerseniz memnun olurum.Çok teşekkür ederim. |
Ben Turkiye'de yasamadigimdan bir bilgi veremeyecegim. Ankara'li arkadaslar yardimci olurlar herhalde.
|
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2012 Saat 21:04
Ankaralı arkadaşlar help please!!!!!
|
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2012 Saat 19:47
Evet arkadaşlar sonunda bende cruize controllu oldum.Hemde 5 dakika sürmedi. :))) İnşallah olmayanlarında olur.Ama süper bişey onu söyleyim.Herkesede tavsiye ederim.
|
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2012 Saat 19:55
Mesajı Yazan: rugger35
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2012 Saat 20:37
Sevgili koliva sanırım araçlarımız aynı..bu işlemi bende yapabilir miyim bu şekilde..kol alıp anlattığınız yolu izleyerek monte edip, PP200'li bir yerde aktif edebilir miyim? Benim aracım 2004 model SW 1.6 benzinli, cam tavanlı, triptonik versiyon (hoş hala tam adını bulduramadım, pack, ov-pack veya her ne ise)..Bende de bahsettiğiniz o soket var mı? Bilmeden kurcalamak istemiyorum..
Birde muratoner kardeşim bende Avanos / Nevşehir'deyim..cc kolunu kaça, nerden aldınız ve 5 dakikada kime, nasıl ve ne tip bir maliyetle yaptırdınız öğrenebilir miyim zahmet olmazsa?
İyi sürmeler...
|
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2012 Saat 21:08
Bülent bi ara tanışalım ben bakayım aracındaki sokete uygunsa siparişi geceriz.Ne zaman pazarlarımı tatil sana.
|
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2012 Saat 21:16
Koliva teşekkür ederim kardeşim.Sonunda oldu valla.
|
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2012 Saat 21:48
Murat pazartesi tatilim ama dediğim gibi her gün dükkanda vaktim oluyor..hala çaya bekliyorum..4 Temmuz'da bir 13 gün yaz tatiline çıkacağım..Çok sevinirim bir ara görüşebilirsek..
|
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2012 Saat 22:16
Bulent,
Bu isi bir kere yapan usta sayilir Murat basardi o yuzden en guzeli bir bulusma ayarlamaniz ve herseyi sana a'dan z'ye kadar anlatmasi. Bol bol fotograf cekmeyi unutmayin. Haydi kolay gelsin.
|
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2012 Saat 22:26
İnşallah..Çok sevdiğim bir özellik, önemli olan verimli ve temiz çalışması..ben idareten olan değişiklik veya modifiyeleri çok beğenmiyorum..orjinalde olması en güzeli ama bizim araçlarımızda soketi olduğu için orjinalliğinden şüphe duymadan kullanmak istiyorum..
------------- 2004 - 307 SW 1,6 (Pack) - Deniz Yeşili - Benzin
|
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2012 Saat 22:38
rugger35 Yazdı:
İnşallah..Çok sevdiğim bir özellik, önemli olan verimli ve temiz çalışması..ben idareten olan değişiklik veya modifiyeleri çok beğenmiyorum..orjinalde olması en güzeli ama bizim araçlarımızda soketi olduğu için orjinalliğinden şüphe duymadan kullanmak istiyorum..
|
Eger olursa en ufak suphe duymadan kullanabilirsin. Emin ol eger guvenli olmasaydi buna karsi cikacaklarin basinda ben gelirdim.
|
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2012 Saat 22:58
Sevgili koliva fikirlerine çok güveniyorum ve tecrübelerine, birde şu arabamın ismini buluver de toptan rahatlayayım..sen Pack yazmışsın..nasıl biliyorsun bunu? Ov-Pack nedir ya aynı özelliklere sahip görünen diğer model isimleri?
|
Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2012 Saat 23:42
rugger35 Yazdı:
Sevgili koliva fikirlerine çok güveniyorum ve tecrübelerine, birde şu arabamın ismini buluver de toptan rahatlayayım..sen Pack yazmışsın..nasıl biliyorsun bunu? Ov-Pack nedir ya aynı özelliklere sahip görünen diğer model isimleri?
|
Şase numarasını biliyorsanız sanırım servicebox'a girince yazıyor olacaktır. Ama tabi Sayın Koliva daha iyi bilir.
------------- 2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2012 Saat 23:59
Yarın o zaman ilk iş ona bakayım..ben özellikler ve yıldan bu anlaşılıyor sanıyordum, hani model isimleri yıllarla verilir ya...
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 00:03
Bülent kardeşim ptesi tatilde nevşehire gel.Beni ara numaram 0541 904 50 50.Nevşehirde buluşalım.Eğerki bu hafta içinde ben gelirsem Avanosa senteze uğrarım.
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 00:22
Beklerim Murat keşke dün yazışsaydık bu gün baya bi gezdim Nevşehir'de..boştum forum ve sanayiye gittim bagaj perdesinin tırnağı kırılmıştı onu kaynattırdım..
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 10:32
rugger35 Yazdı:
|
Atlamisim soruyu kusura bakmayin. Pack versiyon biraz dolu versiyondur ama tamamen full degildir. Eksik olanlar deri koltuk, cd-calar (kimilerinde var). Ayrica OV-Pack bu taraflarda yok. Pack versiyonu var birde Premium var. Bizim araclarda en belirgin ozellik cam tavan olmasi + arka koltuklarin teker teker yerinden cikartiliyor olabilmesidir. Tabi Premium bunlarin hepsini kapsiyor. Bu konularda ben de o kadar bilgili degilim. Yanlislarim olabilir. Isterseniz siz aracinizin bildiginiz belirgin ozelliklerini sayin benimki ile karsilastiralim.
|
Mesajı Yazan: mabolla
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 14:00
merhaba herkese,basit bir sorum olacak 2006 model 1.6 hdi 307 comfort araca uyar mı bu cc?net bi cevap alabilirsem çok sevinirim.
------------- Baran yıldırım
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 14:18
mabolla Yazdı:
merhaba herkese,basit bir sorum olacak 2006 model 1.6 hdi 307 comfort araca uyar mı bu cc?net bi cevap alabilirsem çok sevinirim. |
Bu konu hakkinda cokca bilgi var. En temel olarak aracinizin fren pedalinin hemen ustundeki fren musuru kac kablo girisli ve bu girislerin kac tanesi kablo ile dolu soylemeniz gerekiyor. Hic bisey anlamadim derseniz, fren pedalinin ustunde yani direksiyonun altinda kalan kapagi cikartin ve fotografigini cekin buraya yukleyin.
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 14:57
şimdi sayın Koliva,uzun zamandır üye olmama rağmen pek fırsat bulamıyordum girmeye siteye,ancak artık daha fazla zamanım var,bu yüzden tekrar merhaba herkese.
ben dün kolun montajını yaptım hatta yazılım da yüklettim,kol sadece hız sabitlemeli bu yüzden "cruise controllü ve hız limitlemesiz"modunu seçtik.ayrı bi modülden de hız sabitleyici mevcut yaptık.yola çıktık düğmeyi açtığımızda cc off yazıyo altında da çizgiler çıkıyor.--- ama hızı göremiyoruz,ustam tam çözemedi gerisini.meşhur Ramazan ustayı buldum Konyada,haftasonu yola çıkacağım Konyadan geçeceğim,Ramazan Ustayla konuştum oraya da uğrayacağım.
kısaca durumu anlatmaya çalıştım,sizin dediğiniz fren müşürüne garaja inip bakacağım bu arada.ama ustama göre oluyordu yoksa girmezdik bu işe..bi yerde mi yanlış eksik yapıyoruz anlamadım ve hırs oldu biraz da artık...cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 15:05
mabolla Yazdı:
şimdi sayın Koliva,uzun zamandır üye olmama rağmen pek fırsat bulamıyordum girmeye siteye,ancak artık daha fazla zamanım var,bu yüzden tekrar merhaba herkese.
ben dün kolun montajını yaptım hatta yazılım da yüklettim,kol sadece hız sabitlemeli bu yüzden "cruise controllü ve hız limitlemesiz"modunu seçtik.ayrı bi modülden de hız sabitleyici mevcut yaptık.yola çıktık düğmeyi açtığımızda cc off yazıyo altında da çizgiler çıkıyor.--- ama hızı göremiyoruz,ustam tam çözemedi gerisini.meşhur Ramazan ustayı buldum Konyada,haftasonu yola çıkacağım Konyadan geçeceğim,Ramazan Ustayla konuştum oraya da uğrayacağım.
kısaca durumu anlatmaya çalıştım,sizin dediğiniz fren müşürüne garaja inip bakacağım bu arada.ama ustama göre oluyordu yoksa girmezdik bu işe..bi yerde mi yanlış eksik yapıyoruz anlamadım ve hırs oldu biraz da artık...cevaplarınız için şimdiden teşekkürler |
Sen bir fotografini cek dedigim yerin. Bakarsin Konya'ya kadar gitmeye de gerek yoktur 
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 15:19
bu olabilir mi
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 15:30
mabolla Yazdı:
bu olabilir mi
|
Hocam az daha uzaktan cekseydin Bu sensor nerede?
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 15:36
:) valla 2 büklüm oldum,fren pedalının üstünü çekebildim.bu zamazingodur diye düşündüm :) değilmiş
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 15:41
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18261&PN=2&title=konyann-cc-ustasna-%DDhtiyacm-yok-cc-yapld" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18261&PN=2&title=konyann-cc-ustasna-%DDhtiyacm-yok-cc-yapld
bu linkte sizin paylaştığınız fotoğraftaki gibi bir manzara yoktu.
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 15:51
mabolla Yazdı:
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18261&PN=2&title=konyann-cc-ustasna-%DDhtiyacm-yok-cc-yapld" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18261&PN=2&title=konyann-cc-ustasna-%DDhtiyacm-yok-cc-yapld
bu linkte sizin paylaştığınız fotoğraftaki gibi bir manzara yoktu. |
Aractan araca degisebilir. Zaten o yuzden fotografini istedim. Su modelde vardir bu modelde yoktur diye bir genelleme saglikli degil.
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 16:10
şimdş fotoğrafı yüklüyorum tekrar araca inip geldim
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 16:13
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 16:14
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 16:21
Hah simdi oldu. O sagda gozuken yesil sensor fren musuru.Gordugun uzere 4 kablo giriyor. Bu kablolarin 2 tanesi fren lambalari icin 2 si ise hiz sabitleyici icin. Bazi araclarda hiz sabitleyici icin olan 2 kablo bulunmuyor, yerleri bos oluyor. Bu araclarda bu kablolar ECU'dan manuel olarak cekiliyor ki cok uzun ve riskli bir is. Ama forumda bunu zamaninda yaptik ve basardik.
Sizinkinde su asamada sadece programlama yapilmasi gerekiyor. PP2000 ile baglanildiginda iki farkli yerde ayar yapilmasi gerekiyor ki iyi bir usta bunu kolayca yapacaktir.
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 16:27
sonunda başarmışım :) neden olmamış olabilir ki,dediğiniz gibi ustayla beraber hem de 2 farklı yere götürdüm aracı,biri elektrikçi diğeri pug özel servis,bilgisayara bağladık,iki farklı ayarı da yaptık önceki iletimde yazdığım gibi.cc'yi tanıyor da araç,hatta yol bilgisayarında "cc is not possible,your speed is too low" gibi bir yazı da çıkıyor hızım az iken.Sadece hız ayarlayamıyorum.Kolayca çözülebilecek birşeyse Konyaya uğramam yazık olur o sıcaklarda.
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 16:47
mabolla Yazdı:
sonunda başarmışım :) neden olmamış olabilir ki,dediğiniz gibi ustayla beraber hem de 2 farklı yere götürdüm aracı,biri elektrikçi diğeri pug özel servis,bilgisayara bağladık,iki farklı ayarı da yaptık önceki iletimde yazdığım gibi.cc'yi tanıyor da araç,hatta yol bilgisayarında "cc is not possible,your speed is too low" gibi bir yazı da çıkıyor hızım az iken.Sadece hız ayarlayamıyorum.Kolayca çözülebilecek birşeyse Konyaya uğramam yazık olur o sıcaklarda. |
CC off yazarken kisa sureli de olsa hizin cikiyor mu ekranda? Bir anlik?
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 17:00
hiç çıkmıyor maalesef.
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 17:15
mabolla Yazdı:
hiç çıkmıyor maalesef. |
Soyle bir durum oluyor, anlatayim ama senin aracinda da sorun bu mudur bilmiyorum. Bahsettigim gibi o fren musuru aslinda iki parca. Biri fren lambasi biri hiz sabitleyici. Ancak gordugun gibi bir tane bastirma dugmesi var. Yani bir bastirma dugmesinle iki tane switch kontrol ediliyor. Ancak bu switchler birbirlerine ters hareket ediyorlar. Yani ornegin, fren lambasi icin olan switch kapali durumdayken (fren lambalari yaniyorker) hiz sabitleyici icin olan switch acik durumda oluyor (yani CC deaktif ediliyor). Ancak bu iki sensorun hassasiyet noktalari ayni degil. Yani ornegin fren lambasi sensorun ucu 5 milimetre birakildiginda yanabilirken, ayni durum yani 5 mm birakildiginda CC deaktif olmuyor. Bu yuzden fren birakilmis durumdayken CC icin olan switch tamamen basili olmayabiliyor. Bu yuzden beyin surekli CC kismi icin surekli fren birakili degil gibi algiliyor. Bu yuzdende tabi CC aktif olamiyor. Biraz karisik oldu sanirim ama olabilecek bir durumu anlattim. Istersen fren sensorunun yerine ne kadar girmis olduguna bir bak. Eger cok fazla girmemisse biraz daha yerine ittir. Eger cok girmisse biraz cikar gibi seyler dene.
Tabi eger PP2000'in olsaydi bunu hemen gorebilirdin. Denemeye bile gerek kalmazdi Her eve bir PP2000 sart 
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 17:24
2 sene önce fren müşürü değiştirilmişti,sürekli stoplar yanıp sönüyordu,bu şekilde çözmüşlerdi.Aklıma geldi.Bu dediklerinle bir alakası olabilir mi?acaba bir deneme sürüşüne mi çıksam,dediklerin bana çok fikir verdi,gerçekten teşekkür ederim şimdiden.
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 17:40
mabolla Yazdı:
2 sene önce fren müşürü değiştirilmişti,sürekli stoplar yanıp sönüyordu,bu şekilde çözmüşlerdi.Aklıma geldi.Bu dediklerinle bir alakası olabilir mi?acaba bir deneme sürüşüne mi çıksam,dediklerin bana çok fikir verdi,gerçekten teşekkür ederim şimdiden. |
Hiz sabitleyicinin aracinda su donanimla calismamasi icin hicbir neden yok. Ancak boyle ufak sorunlar olabilir. Denemekten zarar cikmaz. Hatta istersen ve bulabilirsen baska bir aractan ayni sensoru cikar seninkine takip dene. Belki sensorunde sorun vardir. Bunlar hep ihtimaller 
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 17:56
aldım aracı bi çıktım arada sırada müşürü de kurcaladım ancak yine de sonuç alamadım,ama aklıma yattı sanırım bu iş dediğin gibi küçük bir sorun,kuvvetle muhtemel de fren müşüründen.umarım halledeceğim.hırs oldu artık bu iş.
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 18:04
mabolla Yazdı:
aldım aracı bi çıktım arada sırada müşürü de kurcaladım ancak yine de sonuç alamadım,ama aklıma yattı sanırım bu iş dediğin gibi küçük bir sorun,kuvvetle muhtemel de fren müşüründen.umarım halledeceğim.hırs oldu artık bu iş. |
Hadi bakalim  En kotu ihtimalle PP2000 ile bakacaklar sensorun tepkilerine. Ona gore degisim yapacaklar ya da baska yerde sorunu arayacaklar.
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 18:23
koliva Yazdı:
rugger35 Yazdı:
|
Atlamisim soruyu kusura bakmayin. Pack versiyon biraz dolu versiyondur ama tamamen full degildir. Eksik olanlar deri koltuk, cd-calar (kimilerinde var). Ayrica OV-Pack bu taraflarda yok. Pack versiyonu var birde Premium var. Bizim araclarda en belirgin ozellik cam tavan olmasi + arka koltuklarin teker teker yerinden cikartiliyor olabilmesidir. Tabi Premium bunlarin hepsini kapsiyor. Bu konularda ben de o kadar bilgili degilim. Yanlislarim olabilir. Isterseniz siz aracinizin bildiginiz belirgin ozelliklerini sayin benimki ile karsilastiralim.
|
Sevgili koliva aracım 2004 model..cam tavan, triptonik, 4 cam otomatik ve el sıkışma sensörlü, yağmur, far ve park sensörü standart donanım olarak var üzerinde, arka koltuklar tek tek ileri geri hareketli ve çıkabiliyor..5'li cd changer ancak radyo teypli model..deri değil kumaş koltuklu..ben hala yıllarla model isimlerinin ve yıl içi model tiplerinin (comfort, premium, elegance gibi) olma ihtimalini düşünüyorum ancak peugeotla ilgili sitelerde bulamadım bu bilgiyi..yabancı sitelerde bambaşka model isimleri çıkıyor, ülkelere uygun olarak..Örneğin İngiltere'de Estate diye geçiyor..Neyse bende Pack derim kızıma olur biter...
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 23:14
Arkadaşlar benim cc yi aktif ederken kolivanın anlattığı 2 yeri açtı yanımda bunu gördüm.Deneme sürüşü için cıktık cc yanıp söndü fakat bi türlü aktif olmadı.Bir yeri unuttuk dedi.yolda durdu pc benim kucağımda idi kendine cevirdi taktı soketi biyerle daha uğraştı ama bana ters olduğu için görmedim.ondan sonra hemen çalıştı zaten.
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2012 Saat 23:23
rugger35 Yazdı:
Sevgili koliva aracım 2004 model..cam tavan, triptonik, 4 cam otomatik ve el sıkışma sensörlü, yağmur, far ve park sensörü standart donanım olarak var üzerinde, arka koltuklar tek tek ileri geri hareketli ve çıkabiliyor..5'li cd changer ancak radyo teypli model..deri değil kumaş koltuklu..ben hala yıllarla model isimlerinin ve yıl içi model tiplerinin (comfort, premium, elegance gibi) olma ihtimalini düşünüyorum ancak peugeotla ilgili sitelerde bulamadım bu bilgiyi..yabancı sitelerde bambaşka model isimleri çıkıyor, ülkelere uygun olarak..Örneğin İngiltere'de Estate diye geçiyor..Neyse bende Pack derim kızıma olur biter...
|
Araclarimiz ayni donanimlara sahip. Benim teybim cd calarli ama cd changer yok. Estate dedikleri SW oluyor. Yani onu karistirmayalim. Aklima gelen baska bir ozellik olarak (sadece bizimkilerde degil tabii ki), camlar acikken aracindan indiginde ve kumandadan kilitleme tusuna uzun sureli bastiginda camlari otomatik kendisi kapatir. Belki bilmiyorsundur diye soyleyeyeyim dedim. Cok kullandigim bir ozelliktir kendisi 
|
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2012 Saat 01:00
Onu öğrendim geçen hafta ve çok mutlu oldum :) bizimkiler SW değil yani..ben Peugeot'un station wagon grubuna sport wagon ismini verip ana grup olarak SW geçiyor bizimkiler sanıyordum..
|
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2012 Saat 18:42
Bugün Nevşehir'de forumun ilk buluşmasını yaptık Murat kardeşimle
:)..Sağolsun baya fikir paylaşımında bulundu ve teybimin çıkık kısmınıda
halletti..Tatil dönüşü muhtemelen benim cc'mide takacağız beraber..Bu
arada aracımda Muratın bir resminide çektim :)

|
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2012 Saat 19:12
Harika. Baskafotolar yok mu?
|
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2012 Saat 19:22
Sevgili koliva Murat'ın işleri çoktu meşgul etmek istemedim..Kısmetse bundan sonraki buluşmada arslanları bir araya getirip bol bol fotoğraf çekeceğiz..:)
|
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2012 Saat 19:27
rugger35 Yazdı:
Sevgili koliva Murat'ın işleri çoktu meşgul etmek istemedim..Kısmetse bundan sonraki buluşmada arslanları bir araya getirip bol bol fotoğraf çekeceğiz..:)
|
Tamam o halde 
|
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2012 Saat 21:46
Evet.Hemde peri bacalarının tam dibinde nasip olursa.Çokk yakında çokk güzel resimler geliyor bekleyin arkadaşlar.Nasip olursa bülent kardeşimin aracıda cc li yapacağız. :))
|
|