![]() |
|
Peugeot 307 hız sabitleyici yardım |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234> |
Yazar | ||
mabolla ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 29 Ocak 2010 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 243 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
:) valla 2 büklüm oldum,fren pedalının üstünü çekebildim.bu zamazingodur diye düşündüm :) değilmiş
|
||
Baran yıldırım
|
||
![]() |
||
mabolla ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 29 Ocak 2010 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 243 |
|
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18261&PN=2&title=konyann-cc-ustasna-%DDhtiyacm-yok-cc-yapld
bu linkte sizin paylaştığınız fotoğraftaki gibi bir manzara yoktu.
|
||
Baran yıldırım
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Aractan araca degisebilir. Zaten o yuzden fotografini istedim. Su modelde vardir bu modelde yoktur diye bir genelleme saglikli degil. |
||
![]() |
||
|
şimdş fotoğrafı yüklüyorum tekrar araca inip geldim
|
||
Baran yıldırım
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
Baran yıldırım
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
Baran yıldırım
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Hah simdi oldu. O sagda gozuken yesil sensor fren musuru.Gordugun uzere 4 kablo giriyor. Bu kablolarin 2 tanesi fren lambalari icin 2 si ise hiz sabitleyici icin. Bazi araclarda hiz sabitleyici icin olan 2 kablo bulunmuyor, yerleri bos oluyor. Bu araclarda bu kablolar ECU'dan manuel olarak cekiliyor ki cok uzun ve riskli bir is. Ama forumda bunu zamaninda yaptik ve basardik.
Sizinkinde su asamada sadece programlama yapilmasi gerekiyor. PP2000 ile baglanildiginda iki farkli yerde ayar yapilmasi gerekiyor ki iyi bir usta bunu kolayca yapacaktir. |
||
![]() |
||
|
sonunda başarmışım :) neden olmamış olabilir ki,dediğiniz gibi ustayla beraber hem de 2 farklı yere götürdüm aracı,biri elektrikçi diğeri pug özel servis,bilgisayara bağladık,iki farklı ayarı da yaptık önceki iletimde yazdığım gibi.cc'yi tanıyor da araç,hatta yol bilgisayarında "cc is not possible,your speed is too low" gibi bir yazı da çıkıyor hızım az iken.Sadece hız ayarlayamıyorum.Kolayca çözülebilecek birşeyse Konyaya uğramam yazık olur o sıcaklarda.
|
||
Baran yıldırım
|
||
![]() |
||
|
CC off yazarken kisa sureli de olsa hizin cikiyor mu ekranda? Bir anlik? |
||
![]() |
||
|
hiç çıkmıyor maalesef.
|
||
Baran yıldırım
|
||
![]() |
||
|
Soyle bir durum oluyor, anlatayim ama senin aracinda da sorun bu mudur bilmiyorum. Bahsettigim gibi o fren musuru aslinda iki parca. Biri fren lambasi biri hiz sabitleyici. Ancak gordugun gibi bir tane bastirma dugmesi var. Yani bir bastirma dugmesinle iki tane switch kontrol ediliyor. Ancak bu switchler birbirlerine ters hareket ediyorlar. Yani ornegin, fren lambasi icin olan switch kapali durumdayken (fren lambalari yaniyorker) hiz sabitleyici icin olan switch acik durumda oluyor (yani CC deaktif ediliyor). Ancak bu iki sensorun hassasiyet noktalari ayni degil. Yani ornegin fren lambasi sensorun ucu 5 milimetre birakildiginda yanabilirken, ayni durum yani 5 mm birakildiginda CC deaktif olmuyor. Bu yuzden fren birakilmis durumdayken CC icin olan switch tamamen basili olmayabiliyor. Bu yuzden beyin surekli CC kismi icin surekli fren birakili degil gibi algiliyor. Bu yuzdende tabi CC aktif olamiyor. Biraz karisik oldu sanirim ama olabilecek bir durumu anlattim. Istersen fren sensorunun yerine ne kadar girmis olduguna bir bak. Eger cok fazla girmemisse biraz daha yerine ittir. Eger cok girmisse biraz cikar gibi seyler dene. Tabi eger PP2000'in olsaydi bunu hemen gorebilirdin. Denemeye bile gerek kalmazdi ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
2 sene önce fren müşürü değiştirilmişti,sürekli stoplar yanıp sönüyordu,bu şekilde çözmüşlerdi.Aklıma geldi.Bu dediklerinle bir alakası olabilir mi?acaba bir deneme sürüşüne mi çıksam,dediklerin bana çok fikir verdi,gerçekten teşekkür ederim şimdiden.
|
||
Baran yıldırım
|
||
![]() |
||
|
Hiz sabitleyicinin aracinda su donanimla calismamasi icin hicbir neden yok. Ancak boyle ufak sorunlar olabilir. Denemekten zarar cikmaz. Hatta istersen ve bulabilirsen baska bir aractan ayni sensoru cikar seninkine takip dene. Belki sensorunde sorun vardir. Bunlar hep ihtimaller ![]() Düzenleyen koliva - 26 Haziran 2012 Saat 17:40 |
||
![]() |
||
|
aldım aracı bi çıktım arada sırada müşürü de kurcaladım ancak yine de sonuç alamadım,ama aklıma yattı sanırım bu iş dediğin gibi küçük bir sorun,kuvvetle muhtemel de fren müşüründen.umarım halledeceğim.hırs oldu artık bu iş.
|
||
Baran yıldırım
|
||
![]() |
||
|
Hadi bakalim ![]() En kotu ihtimalle PP2000 ile bakacaklar sensorun tepkilerine. Ona gore degisim yapacaklar ya da baska yerde sorunu arayacaklar. |
||
![]() |
||
rugger35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2012 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
|
Sevgili koliva aracım 2004 model..cam tavan, triptonik, 4 cam otomatik ve el sıkışma sensörlü, yağmur, far ve park sensörü standart donanım olarak var üzerinde, arka koltuklar tek tek ileri geri hareketli ve çıkabiliyor..5'li cd changer ancak radyo teypli model..deri değil kumaş koltuklu..ben hala yıllarla model isimlerinin ve yıl içi model tiplerinin (comfort, premium, elegance gibi) olma ihtimalini düşünüyorum ancak peugeotla ilgili sitelerde bulamadım bu bilgiyi..yabancı sitelerde bambaşka model isimleri çıkıyor, ülkelere uygun olarak..Örneğin İngiltere'de Estate diye geçiyor..Neyse bende Pack derim kızıma olur biter... ![]() |
||
2004 - 307 SW 1,6 (Pack) - Deniz Yeşili - Benzin
|
||
![]() |
||
muratoner ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ocak 2011 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 253 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratoner
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaşlar benim cc yi aktif ederken kolivanın anlattığı 2 yeri açtı yanımda bunu gördüm.Deneme sürüşü için cıktık cc yanıp söndü fakat bi türlü aktif olmadı.Bir yeri unuttuk dedi.yolda durdu pc benim kucağımda idi kendine cevirdi taktı soketi biyerle daha uğraştı ama bana ters olduğu için görmedim.ondan sonra hemen çalıştı zaten.
|
||
![]() |
||
|
Araclarimiz ayni donanimlara sahip. Benim teybim cd calarli ama cd changer yok. Estate dedikleri SW oluyor. Yani onu karistirmayalim. Aklima gelen baska bir ozellik olarak (sadece bizimkilerde degil tabii ki), camlar acikken aracindan indiginde ve kumandadan kilitleme tusuna uzun sureli bastiginda camlari otomatik kendisi kapatir. Belki bilmiyorsundur diye soyleyeyeyim dedim. Cok kullandigim bir ozelliktir kendisi ![]() |
||
![]() |
||
rugger35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2012 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
|
Onu öğrendim geçen hafta ve çok mutlu oldum :) bizimkiler SW değil yani..ben Peugeot'un station wagon grubuna sport wagon ismini verip ana grup olarak SW geçiyor bizimkiler sanıyordum..
|
||
|
||
![]() |
||
|
Bugün Nevşehir'de forumun ilk buluşmasını yaptık Murat kardeşimle
:)..Sağolsun baya fikir paylaşımında bulundu ve teybimin çıkık kısmınıda
halletti..Tatil dönüşü muhtemelen benim cc'mide takacağız beraber..Bu
arada aracımda Muratın bir resminide çektim :)
![]() Düzenleyen rugger35 - 02 Temmuz 2012 Saat 18:47 |
||
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |