|
307 oto klima kendiliğinden devreden çıkıyor. |
Yanıt Yaz | Sayfa <1 34567 10> |
Yazar | |||
deme
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2012 Konum: Mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
ben denerim ama mardinde öğretmenim parçaları bulamam
bu parçanın tamamına rezistans deniyor heralde tamamının fiyatı 130 tl alsam çözüm oluyormu
|
|||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Ayni yerde baska birisi soyle birsey yazmis. Aynen aktariyorum.
Kisi, yukarida yazdigim gibi transistorleri degistirmis. Bu arada transistorler IRF3205 imis. Ancak bu kisi diyor ki, zamanla kirden ve toz birikmesinden dolayi bu transistorlere ulasan hava (yani sogutma) azaliyor. Cozum olarak asagidaki resimde bulunan ve icinde bir ustteki mesajimda gosterdigim elektronik devre olan plastik kapagi yerine takmamak. Denemis ve cozume ulasmis. Bir arkadasimiz klima kapanirken islik sesi gibi bir sesle birlikte kapandigini yazmisti. Ondan da ayrica bahsediyor. Ayrica kapagi yerinden tamamen sokmek yerine uzerine delikler acma yolu onerilmiyor cunku o zaman da islik sesi gelirmis. |
|||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Guzel link. Denemeye deger. Problemde klimanin bir kac saniyeligine kendiliginden kapandigi sonradan kendiliginden geri geldigi yaziliyor ki sanki sizinkilerle ayni. Problemin cozumune yonelik uzun uzadiya aciklama var. Eger icinizden birisi bunu deneyecekse daha detayli tercume etmeye calisiriz. Ancak olayin kilit noktasi surasi deniliyor: Bu alttaki resim havalandirma motorunun arka kismini soktugunuzde icinden cikan parca. Isaretli yerlerde ise transistorler varmis. Ayni transistorden bulmakta zorluk cekmisler. Bu transistorleri degistirince sorun ortadan kalkmis. Ne dersiniz, deneme ihtimaliniz var mi? Iste eski transistorler ve yenileri. Düzenleyen koliva - 24 Haziran 2012 Saat 22:38 |
|||
deme
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2012 Konum: Mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
http://www.forum307.com/viewtopic.php?t=21402
arkadaşlar fransızca bilen biri varsa yardımcı olabilir mi bu sitede yanılmıyorsam benim sorundan bahsediyor
|
|||
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
|
|||
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
|
|||
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
|
|||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Soru 1. Aracinda hic gaz degisimi, eklemesi yapildi mi simdiye kadar? Soru 2. Onceki mesajinizda surekli durup calistigini soylemistiniz? Yukarida dedigimi yapinca mi sadece bir kere duruyor ve sonra daha durmuyor? Düzenleyen koliva - 24 Haziran 2012 Saat 12:13 |
|||
denizkartali06
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Mart 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 127 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı denizkartali06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
||
degerli koliva ben dediğinizide yapıyorum fakat bir sefere mahsus klima kendini kapatıyor 2.3 dakika sonra tekrar calısıyor bu sefer hiç durmuyor.bende kendimi artık buna alıştırdım.yapacak birsey yok anlasılan...
|
|||
KARTALİZMA 1.6 HDI XT 110 HP
|
|||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Peki hic gaz degisimi yaptirdiniz mi simdiye kadar? Benim dusuncem su yonde. Aracin klimasi icerisi ne kadar sicak olursa olsun sogutma kapasitesine sahiptir. Sizin aracinizda gaz seviyesi normal olmadigi icin (az ya da fazla) extrem sartlarda gucu yetmiyor. Eger bu yaklasim dogru ise, gazi tamamen bosaltip grami ile dogru sekilde dolum yaptirmak gerek. Gaz basincini olcerek yapilan dolumlar yanlistir. Gaz dolumu agirligina gore dogru yapilir. Birde sunu deneyin bakalim tutacakmi. Aracin ici cok sicakken, yani bir iki dakika sonra klimanin kendini kapatacagina emin oldugunuz zaman, araca binin camlari yariya indirin ve klimayi acin. Yani camlar kapali sogutmaya devam etmesin. Bakalim buradan bir sonuc cikar mi. |
|||
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
|
|||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Aracini sicak bir yere park ediyorsun, 2 saat sonra geliyorsun ki icerisi cehennem sicagi olmus. Sonra biniyorsun arabaya ve klimayi aciyorsun. Sonrada bu hadiseler oluyor. Dogru mudur? |
|||
Celalll
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Bu kesinlikle kronik bir sorun. Ama bu kronik sorun klima bakımı yaptırmamaktan kaynaklanıyor da olabilir. Ve hala çözüm bulunmuş değil.
|
|||
2005 Model 307 1.6XT PREMİUM AT. BRC MY11 LPG KİT
|
|||
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
|
|||
Celalll
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Hocam, Koliva'nın dediği sensör bizde yok. "Orasıyla ilgili olduğunu sanmıyorum." demiştim. Bence sen aracının camına GÜNEŞLİK koy. Bir de öyle dene. Bence sorun motor bölmesinde değil. Sorun şöför mahalinde. Neden derseniz, Çünkü, Bu sabah aracımla işe gittim. Giderken trafikte klimayı açtım. Durana kadar da kapatmadım. Gayet güzel çalıştı. Trafik nedeniyle motorun ısınmasından dolayı radyatör fanı dönem dönem devreye girdi ve motoru soğuttu. Motor bu derece ısınmışken klima hiç durmadı. Araç içi fazla soğuduğundan klimayı kısmak zorunda bile kaldım. Ama üflemeyi hiç kesmedi. Bence, Araç içi çok ısındığı zaman klima sorun çıkartıyor. Dönem, dönem durduğu için de çalışabilmesi için araç içi ısısını gerekli maximum seviyenin altına çekemiyor. Örneğin, Atıyorum, klimanın, araç içi 27 derecenin altındayken düzgün çalıştığını farzedelim. Araç içi ısının da 35 derece olduğunu farzedelim. Klimayı ilk açtığımızda klima ısıyı 27 derecenin altına düşüremeden 30 derecede iken duruyor. Bir süre sonra tekrar çalışıyor; 28 derecede duruyor. Bir süre sonra tekrar çalışıp ısıyı 27'nin altına çekince durmadan çalışmaya devam ediyor. Bence bu sorun Şöför mahaliin Güneş altında aşırı ısınmasından kaynaklanıyor. Bunu test etmenin 2 yöntemi var bana göre. 1) Ön cama güneşlik koyup aracın yönünü güneye doğru çevirip; güneş altında bekletip ne olduğunu görmek. Hatta camları da biraz aralıklı bırakabiliriz. 2) torpidonun solunda, araç teybinin sağında, konsolun içinde bulunan iç hava sensörünü çıkartıp; aracı tekrar güneş altında bırakabiliriz.
|
|||
2005 Model 307 1.6XT PREMİUM AT. BRC MY11 LPG KİT
|
|||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Zannimca butun problemler sistemdeki cok fazla ya da cok az gazdan kaynaklaniyor.
|
|||
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
hocam yol bilgisayar göstergesini güneşten koruyun. ben kurulama bezi koyarak koruyorum ve şimdilik sorun yok sen de dene bakalım ne olacak. az soğutma olmamalı.[/QUOTE]
yol bilgisayarıyla ilgili değilmiş arkadaşlar, malesef benim sorun da halen devam ediyor. iki gündür sorunu yaşamıyordum, meğerse havalar serinmiş ondan arıza yapmamış. bugün hava çok sıcaktı arabayı güneşte braktım sorun tekrarlandı.
|
|||
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
|
|||
okan4037
2. Vites 17 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2009 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 511 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Geçen hafta gaz basıldı ve klima bobini değişti.. herneyse
Bugün arabamı güneşin altında bıraktım.. çalıştırdım ilk 2-3 dakika klimayı açtım Dikkatimi çeken nokta diğer günler gibi GÜÇLÜ SOĞUTMUYORDU.. ve yaklaşık 3. 4. dakika klima tıııkkk kendisin kesti üflememeye başladı aynı sizin sorun demekki kronik bir sorun... moralim çok bozuk şu an daha geçen hafta 200 lira masraf yaptım olacak iş değil.. biz arabamıza bu kadar aşıkken bu sorunlar bu kadar canımızı sıkıyorsa öteki kullanıcılar ne yapsın.. ! |
|||
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
|
|||
albayman
2. Vites Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
arkadaşlar servisteki klima makinesi içindeki gazı tam çekemeyip içinde bırakınca fazla gaz basılmış. fazla gaz da sistembe basıncı ve sıcaklığı artırmış. gaz tamamen çekildi ve 550 gram gaz basıldı. şua n sorunsuz çalışıyor fakat yüksek devir fan sık sık devreye giriyor. peugeot ve citröen sahipleri, araçlarınız klima çalıştırrırken fan sık sık yüksek devirde çalışıyor mu?
|
|||
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
|||
Yanıt Yaz | Sayfa <1 34567 10> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |