|
307 oto klima kendiliğinden devreden çıkıyor. |
Yanıt Yaz | Sayfa <1 23456 10> |
Yazar | ||
deme
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2012 Konum: Mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
deme
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2012 Konum: Mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bugün dediğiniz yere bez koydum üstünede güneşliği koydum.araba güneşte kalmasına rağmen klima sorun çıkarmadı. ama hava biraz serindi sanırım inşallah dediğiniz sensördendir. rezistans çok pahalı bir parça yahu
|
||
Celalll
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ben serviste keçe olan araç gördüm. Şahin peugeot'tan fiyatını sormuştum. Biraz pahalı geldiği için almadım. |
||
2005 Model 307 1.6XT PREMİUM AT. BRC MY11 LPG KİT
|
||
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
denizkartali06
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Mart 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 127 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı denizkartali06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
arkadaşlar benim arabamda kaputta koruyucu kece var.aynı anlattığınız sorunu bende yaşıyorum.hava cok sıcakken dediğiniz gibi 3.4 dakika calısıyor sonra duruyor tekrar calısıyor yine duruyor.ne gazımda bir problem var nede klimada.sanırım bu kronik bir sorun..
|
||
KARTALİZMA 1.6 HDI XT 110 HP
|
||
Celalll
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hocam bende Koliva arkadaşın dediği sensörden yok. Bu nedenle sorunun o sensör olduğunu düşünmüyorum.
Bu arkadaşın dediğine göre sorun Keçe'nin olmaması değilmiş. denizkartali06, evet bu klima sorunu 307'lerde kronik bir soruna benziyor. Çünkü bu sayfadaki 3 kişinin 307'sinde de aynı sorun var. Sen aracını birde gölgeye parket bkalım aynı sorunu yaşıyacak mısın?
|
||
|
||
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
hocam yol bilgisayarının arkasında gri bir şey sanırım bu sensör. sadece o kısmı güneşten koru bakalım ne olacak.
|
||
Celalll
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hocam bende o sensörden yok. Aşağıda resmi var.
Var da ben bilmiyorsam söyleyin. Belki sen ön camına yansıtıcı gölgelik falan koyduysan aracın içini soğuk tutmuş olabilirsin. Belkide bu işe yaramıştır. "Buda araç içindeki sensörün klimayı durdurduğunu gösterir." diye mantık yürütüyorum. Ben o parçayı çıkartıp klimayı çalıştırmıştım. torpidonun solundaki ızgara içindeki parçayı diyorum. Sorunsuz çalışıyordu. Ama araç gölgedeydi. Tabi o zaman gölgede sorun çıkartmadığını bilmiyordum. Ama bir sonraki denemem o sensörü sökmek ve aracı güneşte bırakmak olacak.
|
||
|
||
berk2309
3. Vites 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
benim anlamadıgım zaten klıma 307lerde motor fanıyla ufleme yaratıyo bunda bı sorun yokkı gunesle bı alakası yok bende guneste bırakıyodum kıbrısta kece bendede yok otomatık klıma calısıyo anında yuksek devıre gırıyo sogutana kadar ufluyo sonra yavaslıyo kendı kendıne sızın sorununuz bende sensorde felan olmalı bunun keceyle felan bı alakası yok zaten araba calısmadıkca ıstedıgın kadar sıcakta bırak o motor hıc calısmadıysa ısınmaz ısınmadıgı halde klımayı calıstır motor fanı gene calısır
|
||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
berk2309
3. Vites 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bide merak ettım kendınız ayar yaptıgınızdada aynı seyı yapıyomu
|
||
|
||
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
berk2309
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ozaman senrde termostat rezistansı arızalı kartı sogutmuyo oda devreden cıkarıyo korma amaclı
|
||
|
||
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
başka bir forumda bir arkadaş bu şekilde çözmüş Arabandaki arızanın aynısı benim arabamda da olmuştu. Fakat benim klimam digital seninki de dijital klima ise sorun büyük ihtimalle klima fanı üzerindeki elektronik kumanda kartı. Bu arıza sanırım bizimki gibi çok sıcak bölgelerde meydana geliyor. Çünkü forum sitelerinde pek rastlayamadım bu arızaya. Servis sadece bu elektronik kartı değiştirmek yerine bu kartın üzerinde bulunduğu klima fanı (genellikle fan sağlamdır) ile birlikte değiştiriyor ve yaklaşık 350-400 TL masraf çıkarıyor. Ben maalesef bunu değiştirtmek zorunda kaldım ama ben yandım başkaları yanmasın diyerek bu foruma üye oldum. Gerçi kartı onarmak biraz zor ama imkansız değil. Çünkü üzerinde mikro direnç ve kondansatörler var yani piyasada sık bulunan şeyler değil ama servisin yaptığı tam bir soygun. Fanda hiçbir arıza olmamasına rağmen onuda değiştiriyorlar. Tabi fan sökülüp yenisi takılınca eskisini inceleme fırsatım oldu ve kartı tamir ettim. Bu işlerden anlayan biri isen sende bir oto elektrikçiye klima fanını söktürtüp üzerindeki elektronik kumanda kartını tamir edebilirsen sorunsuz bir şekilde kullanabilirsin. Yada bir çıkmacıdan bu kartı bulabilirsen oda işini görür. Bu söylediklerim manual klima için geçerli değil tekrar hatırlatırım. Eğer kliman manual klima ise onlarda konrol kartı yerine dirençler vardır ki onun masrafı çok daha azdır. Gelişmeleri buraya yazarsan herkes öğrenmiş olur. Saygılar
|
||
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
berk2309
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
dediğim gibi karttan kaynaklı bısey olabılır
|
||
|
||
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bu kartta kalorifer motorunun üstündeymiş ve komple değişiyorlar servis 450 tl fiyat istiyor. çok para
|
||
berk2309
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ama sorunu cozen kısı tamırının mumkun olabılcegını solemıs bı elektrıkcıye baktır bence olmuyosada cıkma alabılırsın
|
||
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa <1 23456 10> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |