|
307 oto klima kendiliğinden devreden çıkıyor. |
Yanıt Yaz | Sayfa <1234 10> |
Yazar | ||
badcombatant
1. Vites 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
Üstad teşekkür ederim Yardımcı olduysam ne mutlu bilgi paylaşmaktan zarar gelmez diye düşünüorum |
||
2004 1.4 hdi 307 xr
|
||
Haksen016
3. Vites 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
|
Gargi merhaba, ismini hatırlayamadığın parça kalorifer rezistansı olabilirmi.
|
||
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
aynen öyle, bu yüzden paylaşmakdan mutlu oluyoruz.
cuma akşamı kadıköyde buluşma yapmayı düşünüyorlar, yerine göre maltepeyede kayabilir. gelmek istersen bekleriz anadolu yakası olarak bir tanışma olcak.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
evet parçanın ismini öğrenip söylersen konu başında belirrttiğin sıkıntıyı yaşayanlar ne gibi bir onarım yapılması gerektiğini öğrenmiş olurlar.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
deme
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2012 Konum: Mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
slm abi benim arabam 2004 307, klimanın şöför tarafından soğuk diğer taraftan sıcak üflüyor nedeni nedir acaba yardımlarınız için teşekkürler
|
||
toga406
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
sensör arızası olabilir mi?
|
||
monur
2. Vites 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Geçen yazın sonunda benimde klima cortladı ve havaların soğumaya başlamasıyla baktırmadım.Ben de klima motoru devreye giriyor fakat soğuk hava üflemiyor aynı zamanda radyatör pervanesi tek ve oda devreye girmiyor.Hatta bugün klimacı ya götüreyim dedim ama sonradan da üşendim Çünkü gitsem diyeceği şey belli "abi komprasör sökülüp içi açılacak tamir takımı değişecek"
Düzenleyen monur - 03 Haziran 2012 Saat 01:09 |
||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
||
denizkartali06
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Mart 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 127 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı denizkartali06
|
|
bu dijital klima işini bende anlamadım.otoya alıyorum yeterince soğutmadan devreden çıkıyor canı isteyinye tekrar giriyor.manuele alıyorum kendim ayarlıyorum biraz sonra yin devreden çıkıyor.sonra kendiliğinden yine çalışıyor.valla ben anlamadım bu işi.aynı sorunu yaşayan Haksen016 arkadaşım problemi nasıl çözdü acaba!
|
||
KARTALİZMA 1.6 HDI XT 110 HP
|
||
deme
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2012 Konum: Mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
fanın devreden çıkma sorunu bende de var ne yapabiliriz acaba. bir tarafı sıcak bir tarafı soguk üfleme sorunu vardı gaz doldurttum halloldu. fanın kendiliğinden devreden çıkma problemini yaşayan çözen arkadaşlardan yardım bekliyorum
|
||
Celalll
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Arkadaşlar klimanın devreden çıkma sorunu benim araçta da var. Yanlız bir şey farkettim. Eğer aracı sıcak bir günde güneşin altına bırakırsam, döndüğümde araca binip klimayı açınca 3-4 dakika sonra klima üflemeyi kesiyor ve ekranda herhangi bir değişiklik olmuyor. Fakat aracı gölgede bırakıp geri döndüğümde ise klima sorunsuz olarak şehir içinde gideceğim yere kadar çalışıyor. Bu durumun aksi gerçekleşmedi henüz. Soğuttuğu zaman harika soğutuyor. Yaz sıcağında aracın içinde üşüyoruz.
Bu arabanın ikinci sahibiyim. Ve araç şu an 62.000 Km'de. Bundan önce bir klima bakımı yapılmış olduğunu sanmıyorum. Acaba içindeki gaz özelliğini kaybetmiş olabilir mi? Benim aracımın kaput kapağının altında izolasyon keçesi yok. Arabamın rengide SİYAH. Siyah renk güneş ışığını en çok emen renktir. Acaba Motor bölmesinde aşırı bir ısınma mı oluyor? Bu nedenle klima gazı genleşmeden dolayı sistemde fazla basınç yapıyor olabilir mi? Bizde klimayı açtığımızda sisteme ekstradan bir basınç biniyor ve basınç sensörü klimayı devre dışı bırakıyor. Akşam saatlerinde klimanın bu arızayı yaptığını hatırlamıyorum. Bu nedenlerden ötürü, bu ihtimal bana daha olası geldi. Bu sorunu çözen arkadaş varsa bir zahmet buraya yazsın lütfen yaz sıcağında gerçekten sinir bozzucu bir durum. Ve ufak bir arızadan dolayı servislere çok para kaptırmayalım.
|
||
2005 Model 307 1.6XT PREMİUM AT. BRC MY11 LPG KİT
|
||
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
Celalll
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hocam bir resim var mı? nasıl bir şey? tam olarak ne tarafta kalıyor?
|
||
|
||
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
direksiyonun hemen altında diz izasında çıkan plastik ,10x20 büyüklüğünde bir parça var. onu söküyorsun içeride teybin hizasına geliyor.
|
||
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
teyb hizasında soket var ona bak. benim klima bugün sorun çıkarmadı bakalım inşallah düzelmiştir
|
||
denizkartali06
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Mart 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 127 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı denizkartali06
|
|
yaa evet sıcaklarda problem oluyor.zaten klimada sıcak da lazım!ne yapacaz arkadaslar cözüm lütfen bu soketle moketle olacak bişey değil sanırım.acaba klima resistandı yeterli dereceye geldi mi sanıyor kendini?ayrıca manuel de de aynı sorunu yapıyor o zaman resistansla bir alakası yok.
|
||
KARTALİZMA 1.6 HDI XT 110 HP
|
||
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
benimki digital bakalım çözüm bulabilen paylaşsın lütfen
|
||
Celalll
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hocam bahsettiğin soket aşağıda resimde görünen soket mi?
Bunlar aslında dişi-erkek soketler. Bu soketleri ayırmadan önce kontrol için klimayı çalıştırdım. Klima çalışıyor ve soğuk üfleme yapıyordu. Aracı stop ettirdim. Soketleri ayırdım. Aracı çalıştırdım. Ve Klimayı açtım. SONUÇ: Klima çalışıyor fakat aynı arızada olduğu gibi üfleme yapmıyordu. Ben bu sokette arıza olduğunu düşünmüyorum fakat bunun devamında artık ne varsa; rezistans falan onda sorun var gibi gözüküyor. |
||
|
||
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
rezistanda bağlı bir soketti. elektirikçi erime yaptığını söyledi. ama benim sorunda halen devam ediyor
|
||
badcombatant
1. Vites 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
|
|
İlginçtir aynı arızayı işe gelip giderken kullandığımız serviste karşılaştık.Sabah erken saatlerde serinlikte arabanın içi buz gibi akşam eve giderken tam güneş batmaya yakın sıcaklıkta istersen aracın içinde ters takla at bildiğin hamam. Düğmeden şüphelendik, servislere sonradan klima takıldığı için temassızlık olabilir dedik ışığı bi yanıyo bi yanmıyo.(Çalıştığım iş yeri sebebi ile yanımızda malzeme yok olsa o aracın klimasını komple söker geri takarız ) Aracı aldığı yerle görüştü klimaya fazla gaz basmışlar. Basılan fazla gazda kompresörün yüksek basınçtan devre dışı kalmasına neden oluyomuş. Aracın altına yattı şöför gazın birazını boşalttı (Tahmini bişey yaptı doğru değil ama sonuçta sorunu çözdü) bahsettiğim araç sıfır bir servis aracı. Senin araçta da böyle bir sorun olabilir. Gaz basınçlarını ölçtür çalışırken ve çalışmazken.
Aslında klimada ki arıza için manometreyi (gaz saatini) araca bağlayıp klimayı çalıştırman yeter %95 arızayı net bulursun o herseyi gösterir. |
||
2004 1.4 hdi 307 xr
|
||
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa <1234 10> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |