![]() |
|
Motor yağ sıcaklığı (yardım) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2012 Saat 22:04 |
Dostlar selam, 2001 1.6 206 sahibiyimbugun cok yogun trafikte kaldim yaklasik 1 saat dur kalk yaptim adim adim, kadrandaki en sagda olan motor yag derecesi 90'ı gecti ve uzerindeki cizgiye geldi, psikolojik mi bilmiyorum fakat bir yag kokusuhissettim sonra yol acildi, hizimi aldim 15 dkya normale 90 a döndü. Sizce normal mi?
|
|
![]() |
|
206206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
selam gayet normal bende uzun süreli dur kalka maruz kaldıgımda hareret 100 e yaklasıyor
araç devrını aldıgında düşüyorr
|
|
pegeout 207 1,4 hdi trndy
|
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
şimdi ilk dikkat etmen gereken. aracın 206 ise, hararet göstergesi mi yoksa ikinci bir gösterge var yağ sıcaklık göstergesi mi. j
hararet ise 100e yaklasınca acması normal şayet yağ ise 100 ü bile geçebilir 120 ler dahi normal ilk önce bu ayrıntıya dikkat et
|
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
kadranın resmini koysana siteye
|
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
aracım 206 siz soyleyince gittim bu saatte arabaya baktım geldim kadrana bakınca en sagda olan gösterge zaten yag isareti varmış |
|
![]() |
|
yağ işareti diyorsun ama unutma her araçta önce hararet çubugu vardır sonra 406 407 ve bazı modellerde yağ sıcaklık göstergesi vardır. linkini bulursam hemen atıyorum bekle
|
|
![]() |
|
http://f1203.hizliresim.com/v/s/3tjff.jpg bu linki tıkla veya http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=22186&KW=toga406&title=406-motor-ya-scaklk-gstergesi-sorunuzld linkinde mevcut resimleri kontrol et. resimde en sağda olan gösterge radyatör hararet göstergesi en soldaki eğik işaretli olan yağ sıcaklık göstergesine aittir.
şimdi sen aracına göre birdaha düşün ve kontrol et durumu
|
|
![]() |
|
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
aracının modeli nedir? bende de 2001 206 1.6 xt var. gösterge panelinde sırasıyla (soldan sağa doğru) benzin ibresi- devir ibresi- hız ibresi ve hararet ibresi var.(en sağdaki ibre) bu ibre yağ değil su sıcaklık ibresi. benim aracımda bu böyle. muhtemelen seninki de öyledir diye düşünüyorum. hararet ibresi sıkışık olmayan bir trafikte bile 90'ı gösteriyor bende. çok sıkışık ise kırmızıya bile yaklaştığı oluyor. zaten bir süre sonra sanırım fan açılıyor ibre gözle görülür şekilde düşüyor.
|
|
![]() |
|
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
Ya arkadaşlar herry nin aracı 206cc heralde ve bizim GTI ların kadranından var..Yani radyatör su sıcaklık ibresi devir ibresinin içinde altta o en sağdaki sıcaklık ibresi ise yağ sıcaklık ibresi ki zaten yağ işareti var..
|
|
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
|
![]() |
|
SZKR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Mayıs - 1984 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2011 Konum: İZMİT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 250 |
Dur kalk yapılan trafikte oldukça normal bir durum, yağ seviyesini kontrol edebilirsin için rahat etmesi açısından.
|
|
![]() |
|
Arladaslar degerli cevaplarimiz icin tesekkur ederim.
|
|
![]() |
|
beveta ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
karıştırmış olabilir arkadaşlarında dediği gibi o kadran yağ gösterge kadranı diğilde hararet (motor suyu sıcaklığı) kadranıdır... herry arkadaşım öncelikle senin termostatın 89 luk bi termostat genelde peugeot marka araçlarda fan 2 kademedir... sıcaklık 90 dereceyi geçtiğinde 92 94 arası 1 kademe fanı açar... 2 kademe fan 94 ve sonrası 100 dereceye kadar bulabilir... bu normal seyirler özellikle hava sıcaklığının etkisini gösterdiği şu günlerde... ama diyosanki benim aracımda daha önce bu olmadı ki genelde tüm peugeotlarda mevcuttur... gidip bi ustaya termostatını söktür bi kaba 90 derece kaynamış suyu döksün ve termostatı içine eliyle sallasın eğer termostat üstündeki suyu alta bırakıyorsa termostatında bi sorun yok eğer bırakmıyorsa içindeki civa kış ayında antirfiriz kullanmadığın için kireçli sudan mefta olmuştur... bunu bi dene sonra bizimle bu konutu tekrardan paylaş hayırlı günler...
|
|
Peugeot 307 xr 1.6 16 Valf 110 Bg Benzinli
|
|
![]() |
|
benim verdiğim linkte her iki yağ ve hararet götergeleri de mevcut
bakabilirsiniz
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |