|
al4 şanzuman hata veriyor |
Yanıt Yaz | Sayfa <123> |
Yazar | |||
çetin
1. Vites 19 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2011 Konum: Kdz Ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 225 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Üstad,öyle binme iki gün sonra daha büyük bir arıza verir hiç bir şeye yaramaz.sende benim gibi yap baktın düzelmiyor masrafa gerek yok.elden çıkarıp bir daha peugeot un yanına yaklaşma.ben şanzuman yağını değiştirttim bakalım aynı arızayı verir ise hemen satacağım valla.
|
|||
206 feline (2006) 1.4 otomatik+Atiker Safe Fast
|
|||
toga406
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
sanırım bende öyle yapacam çetin ağam.
sorun belki basit belki güç ama bulamıyorlar. ne bilim servise götürsem bir sürü hikayeden ekstra masraf astarı yüzünü geçecek ama kesin çözüm sat ve uzak dur sanırım
|
|||
çetin
1. Vites 19 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2011 Konum: Kdz Ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 225 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
aynen üstadım;bakalım ben şu an deniyorum aracı aynı hatayı tekrar verirse doğru satışa çıkaracağım .bakalım otomatik olursa hondanın otomatik şanzumanlarını dünyada ilk sırada diyorlar ,temiz bir honda almayı düşünüyorum..kısmet.....kal sağlıcakla
|
|||
|
|||
toga406
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
benzinli düşünürsen honda dan şaşma
honda hayat onda derler ya haklılar ama civic 2007 ve üzeri olsun
|
|||
famekontor
1. Vites 29 - Ocak - 1968 Kayıt Tarihi: 01 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı famekontor
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
||
aynı sorun bende de var bunu arac soğukken yapıyor ve arac parkteyken çalışırz vaziyette bir süre bekledikden sonra kar ve spor mod ışıkları yanmaya başlıyorstop edip çalıştınca düzeliyor ve gn boyu yapmıyor
|
|||
toga406
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
kronik al4 sorunu al6 larda yokmuş 407 al6 yani tam otomatik altı vites biliyorum
|
|||
çetin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Kardeş aslında 206 ve307 gibi modellerin hatta 407 şanzumanlarıda skıntılıymış,dediğin gibi honda arıyorum bakalım bulursam takas yapıp alacağım.dünyada otomatik şanzumanlarda honda en kafada geliyormuş.gerçi benim araç yağ deiştirtikten sonra bir daha o hatayı vermedi ama güvenmiyorum.....nasip bakalım
|
|||
|
|||
ozi033
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 61 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
tek bir sorun var ne yağ.ne başka bişey.selenoidler değişecek bir daha bu hatayı almayacaksın.emin ol..
|
|||
ismail özdemir
2. Vites 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
|
||
bencede bu yağ değişimi işi sadece fantazi
|
|||
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
|
|||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Selenoidler yeni tip ise değişmesine gerek yoktur. Sorun çıkaranlar eski tiplerdir. Anlamak için de, eski tipler sessiz çalışır ama yeni tipler aracı D ya da R ye aldığımızda CIZZZZZ diye bir ses ile çalışır. Bu yüzden selenoidlerin eski ya da yeni olduğunu öğrenmeden değişim tavsiye etmeyiniz.
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
genel bir sıkıntı var herhalde bu al4 de . düzenli çalışan bi sistem değil gibi duruyor. benim aracım bazen hiç vites değişikliğini hissettirmiyor bile ama bazende saçmalayabiliyor:)
|
|||
famekontor
1. Vites 29 - Ocak - 1968 Kayıt Tarihi: 01 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı famekontor
|
||
sorun selenoid valf ben dün değiştirdim şimdiliksorun gözkmüyor
|
|||
toga406
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
ya benim aracın al4 şanzıman mükemmel ancak motor yağı sınıyor ve bir türlü çözüm bulamadım.
şanzzımancılar mükemmel diyor mekanik bakacak diyor. aracı sıkıstırınca yağ sıcaklığı 140 a yaklaştı mı sanzıman korumaya alıyor çözemediğim bir sorun
|
|||
çetin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
|
|||
|
|||
toga406
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
ama aracımın selenoidler orjinal sanırım çünkü cızırtı yapmıyor denildiği gibi. sayet değiştirsem yenisi ile acaba yağ ısınma sorunum çözülür mü fikri olan var mı
zira vites geçişlerim mümkemmel geri kaçma da yok ama yag ısınınca sanzıman korumaya geçiyor tabi
|
|||
monur
2. Vites 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Ben şanzımanı kople revizyon ettirdim planet dişliler ve tork konvertörü de değiştirdim ilave olarak hepsi 3000 TL tuttu. Sadece geri vites bandı güzel dedi usta oda 4 ay sonra su kuyverdi Senin sıkıntın bambaşka. güzel bir otomatik şanzımancı bul işini halletsin. revizyonu yapılmış ve sıfırlanmış şanzıman 2500 TL iken senin şanzımanın nasıl 5000 TL masraf çıkarabilir?
|
|||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|||
monur
2. Vites 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Değerli arkadaşım eski konuları biraz karıştırdıysan benim bununla alakalı bir yazım var. Şöyleki uzun uzun yazamayacağım ama kısadan özetliyeyim. Peugeot firması basınç selonoidlerini revize eden bir stoklu parça tanımladı sistemine. Bunun sebebi ise senin sıkıntı yaşadığın arıza ile ilgiliydi.Yani eski selonoidlerin çalışma sıcaklık değerleri düşük olduğundan şanzıman kendini arıza konumuna alıyordu. Yeni stoklu selonoidlerin çalışma sıcaklıkları yükseltildi ve bu sorun ortadan kalktı.Atıyorum senin şuan kullandığın selenoidler 80 derece de korumaya alıyorsa bu selenoidler 110 derecede arızaya geçiyor.Tehlikeli sınırın 120 derece olduğunu varsayarsak (zaten buraya ulaşması imkansız dersek) şanzıman 100 dereceye dahi çıksa selenoidler çalıştığı için arızaya geçmiyor. Fakat bu yenilenen Borg Warner firmasının ürettiği selenoidler bizim araçlara takıldığı zaman şanzıman beyninde küçük bir güncelleme yapılması gerekiyor ki şanzıman üst ısı sınırını 120 dereceye çıkarmak gerekiyor.(Aksi halde arızaya geçme sınırı yine 80 derecede kalır) Güncellemenin nedeni tamamen budur. Zaten Planet 2000 programında elektroniksel teste girilip şanzıman parametreleri sekmesinde "Borg Warner uyumlumu" diye bir başlık vardır Not: ısı değerlerini tam olarak hatırlamadığımdan yukarıda örnekte vermiş olduğum ısı değerleri tamamen hayal ürünüdür
|
|||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|||
toga406
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Azizim daha önce yazdım dediğin yorumunu ve aktarımının linkini koyabilir misin zor olmazsa. keyifle okurum emin ol. kafama yattı anlattıkların zira. şimdiden teşekkür ederim veya forumda aramak istersem ne yazmam lazım
|
|||
toga406
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
olmadı sanırım
|
|||
toga406
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
monur kardeş yazdıkların çok kafama yattı. ama 307 bva kullanan arkadaş yazdı ve özelden e mesaj attı kesinlikle selenoidden değil aynı sorunu yasadım deiştirdim olmadı dedi ne dersin bu duruma
|
|||
Yanıt Yaz | Sayfa <123> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |