![]() |
|
triptronik şanzımanda vuruntu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2012 Saat 20:05 |
|
şanzıman yağı 60.000 de bir değişmez. Normali 30.000 km de bir değişmesi gerekiyor. Zaten aracı bilgisara bağlayınca şanzıman bakım sayacını açarsanız 32,999 km den geri saymaya başladığını anlarsınız.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bendede aynı sorun uzun yolda oluyor. uzun yol sonrasında şehir içine girdiğimde zaten iyice su koyveriyor. selenoidler önceden değiştirildi ve bende şanzıman yağı değiştirdim ama çare etmedi, bilgisayara bağlattığımda "patinaj ve kavrama" diye bi hata gösteriyor. servis şanzıman revizyonu dedi ama bilmiyorum olay nedir. revizyon gerektirecek bir durum olsa bu aracın hiç düzgün çalışmaması lazım diye düşünüyorum. fren müşürünü de bi kere kendim değiştirdim onda bi sıkıntı yok gibi. benim aklıma yağın soğutmasıyla ilgili bi sıkıntı varmış gibi geliyor çünkü bu arıza sadece araç çok ısındığında gerçekleşiyor. |
||
![]() |
||
aacemm ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Nisan - 1978 Kayıt Tarihi: 03 Eylül 2010 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
|
2004 307 otomatik kullanıcısıyım ,başımdan geçti ve fren müşürü ile çözdüm en sonunda olayı.uzun yol yaparken ışıklarda durkalk yaparken yeşil yanınca gaza basıyordum gaz yiyor fakat hareket etmiyordu.sonra sanki biri arkakan vurmuş gibi küüüt diye kalkıyordu,şehir içindede yapmaya başlamıştı.gittim şanzıman yağı ve selenoid valfleri değiştirdim arfaç 82 bindeydi ozaman. sonuç değişmedi.ben kara kara düşünüp araştırma yapmaya başladım ve en sonunda buldum.
fren müşürü bozukmuş.hani aracı çalıştırırken yada park edip tekrar vites değiştirimeye kalkarken frene basıp ayağı çekince ''tık tık '' ses gelmesi lazım ya bende o ses gelmiyodu. araç hata kodu da vermiyodu.okadar masraf ettim ama sonra 25 tl ye çözdüm ama zaten 60 binde şanzıman yağını değiştirmek gerekiyormuş bu arada onuda halletmiş olduk.siz gene bi kontrol ettirin fren müşürünü
|
||
![]() |
||
foresteng. ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı foresteng.
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Valla enteresan, teşekkür ederim ...
|
||
2006/206 Feline OV 1,4 (benzinli)
Kapkara |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
Fren müşürünü bende anlamış değilim ama çözüm yollarından birtanesi bu. Bende oluşan aynı sorunu bu şekilde tesadüf ederi halletim. Zaten linki incelerseniz çözüm olanakları liste olarak mevcut. |
||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
foresteng. ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı foresteng.
|
Fren müşürü ile bağlantısını anlayamadım. Açıklama yapabilir misiniz ?
|
||
Kapkara |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı foresteng.
|
Gaza normal basıyorum, yüklenme falan yok. ama hoşuma gitmiyor. Almadan önce aracı serviste şanzımanına baktırmıştım. onlarda bilgisayara bağlamışlar, sorun yok demişlerdi. Şimdi de böyle olunca insanın canı sıkılıyor..
|
||
Kapkara |
||
![]() |
||
SserkanT ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
|
tavsiyenize uyup hafta sonu berke ye gideceğim sonucu da en kısa zamanda yazarım. ilginize teşekkürler
|
||
![]() |
||
|
fren müşürünü konrol etirdiniz mi? aynı sorunu 307'm de fren müşürü ile halletmiştim.
|
||
||
![]() |
||
|
arıza kaydında gözükmeyebilir. siz şanzıman yağ basıncına baktırdınız mı motor sıcakken? vuruntunun sebebi düşük basınç, onun sebebide arızalı selenoid. peugeot berkeye gitmenizi tavsiye ederim. orada servis şefi uğur ustayı bulun o size yardımcı olur.
|
||
||
![]() |
||
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
|
|
||
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı foresteng.
|
benim aracımda 2006 model 206 otomatik 1,4... Benim viteslerde özellikle geç ve hissedilir biiçimde değişmeye başladı. 1. vites geçişinde sorun yok ama 2 den 3 e ya da 3 den 4 e geçerken devir 3500 ile 4200 arasındayken vites değişiyor. bu durumda araç çok bağırıyor.
Sebep malum selenoidler midir?
|
||
Kapkara |
||
![]() |
||
SserkanT ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
|
bu sabah avcılar mepaya gittim. araç bilgisayara bağlantı sonuç olarak her hangibir sorun yok denildi fazla detaylı olmasa bile test sürüşü yapıldı sorun yok. şaşırdım kaldım. dönüş yolunda vuruntu yapmaya başladı. saç baş yoluyorum şu an
|
||
![]() |
||
|
SserkanT; arıza olarak göstermeyebilir, siz parametrelerine, basınç değerlerine vs baktırın.
|
||
||
![]() |
||
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
|
Aynen selenoid+valf+onlar değişmişken şanzıman yağınıda değiştirceksin zaten mecburi.
|
||
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
|
yoğun trafikte dur kalklarda şanzıman yağı çok ısınır. bu durumda selenoidler görevini yeterince yerine getiremez. selenoidlerin görevi aracı vitese almak, vites değiştirmek vs.
normal bir şekilde rolantide yağ basıncı 2,5 bar olması lazım. devir arttıkca basınç ta artar. selenoidler de bu basınçla yağ püskürterek vites değiştirirler. senin aracın 3000 devire geldiğinde selenoidler yeterli basıncı oluşturabildiği için birden vitese takıyor ve araç aniden ivmeleniyor. yani düşük devirde selenoid görevini yerine getiremiyor. eğer masraf senin için sorunsa yapacağıma değermi diye merak ediyorsan selenoidleri değiştirmeden önce aracı bilgisayara bağlattır. motor sıcakken ve rolentide çalışırken şanzıman yağ basıncı 2,5'in altında ise selenoidleri değiştirmen gerekecektir. Eski kasa 307 lerdeki selenoidler fabrikadaki üretimden kaynaklı hatalıdır. böyle sorunlar çıkartıyorlar. Daha sonra brog varner adı altında yeni selenoid çıkardılar bu sorunları düzeltipde. Sendekiler kuvvetle ihtimal eski tip yani arızalı tip olması gerekiyor. Bunu anlaman da kolay. Aracı çalıştırıp D ye ya da R ye aldığında şanzımandan Cızzzzzz diye bir ses gelmiyorsa eski tiptir. Yeniler sesli çalışıyor. Yetkili serviste geçen sene 2 selenoid + yağ değişimi + işçilik 600 TL civarındaydı. Değiştirecek olursan yardımcı olurum.
Düzenleyen metin - 02 Mayıs 2012 Saat 23:35 |
||
||
![]() |
||
|
selenoitlerin değişmesi masraflımıdır. birde hararati tetiklermi bu arıza? şimdiden teşekkürler
|
||
![]() |
||
|
selenoitleri yeni tip selenoidler ile değiştirirsen sorun kalmaz. tecrübe ile sabittir.
|
||
||
![]() |
||
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
|
selenoid valfler gibi anlıyorum. doğru mu arkadaşlar.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |