![]() |
|
406 hdi BVA |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2012 Saat 17:47 |
Mrb. aracım sadece ilk kalkışta birinci viteste iken çok yavaş ve hantal kalkıyor. otomatik olduğundan mı bir anormallik mi var.varsa muhtemel sorun ne olabilir.sadece 1.viteste bu problem diğer viteslerde hakkını veriyor. yardım ve normal bir durumsa yanıt verin lütfen
|
|
![]() |
|
ibrahim YILDIZAK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
selenoid valf'i gibi duruyor ama işin ehli biri görürse yardımcı olacaktır.
|
|
01 COA 084 ARh(+) |
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ibrahim bey. şöyleki vites geçişleri güzel, kar spor ışıkları yanmıyor. sadece 1.viteste baya bir hantal. hele yokuşta kağnı gibi. ama 2.vites ve üzerinde 110 bg hakkını veriyor. sorunum sadece 1.viteste.
yani ilk kalkışta
|
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Denemeden bir şey söylemek zor fakat normalde de hantal kalkar zaten. Bu tip durumlarda aracın km bilgisini de yazarsanız daha net cevaplara ulaşabilirsiniz.
|
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
aracım 2003 model 138000 alırken teste soktum computest şanzuman 100 üzerinden tam not almıştı. 2,3, ve son vites 4 te gayet memnunum sadece ilk kalkışta. tabi araç 1410 kg. ama normal vites olsa patinaj bile atar dizelde olsa araç. ancak benimkisi çok hantal kalkıyor. selenoidde sorun olsa vites geçişleri vuruntulu olur belli eder demişti usta.
kafam karışık. aynı aracı kullanmışsanız sanırım fikir verebilirsiniz.
|
|
![]() |
|
ibrahim YILDIZAK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben 307 bva kullanmıştım 1.6 110 hp kalkışında ufaktan bir sıkıntısı vardı selenoid valf değişti yağı değişti yağ basıncı ayarlandı sıkıntısı geçmişti o yüzden selenoid olabilir dedim ama başka bir derdi varsa ustalar yardımcı olur inşallah.
|
|
01 COA 084 ARh(+) |
|
![]() |
|
teşekkür ederim şimdi anlaşıldı benzer hata sanırım bende de var. bilgisayara baglanınca yağ basıncı biraz düşük çıkmıştı sanırım. birdefada kar spor ısıkları yanmıstı ama sorun yağ müşüründen demişti usta müşürü iptal e4tmiştim sorun çözülmüştü.
şöyleki yağ sıcaklığı en soldaki 140 lara dayanıyordu ve şanzuman korumaya geçiyordu. oysa motor suyuna göre sıcaklık 90 larda idi saolasın böyle kullanacam artık zaten model yükseltme niyetim var malum 2000 motor olunca yakıt beni zorluyor. 9.5 lt karma yakıyor ankarada
|
|
![]() |
|
ibrahim bey teşekkürler sanırım senin dediğin gibi en sonunda şanzımancıya gideceğim
|
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Selonoid den ziyade yağ seviyesinden de kaynaklanabilir arızanız. Yağ fazla yada eksik oldumu şanzıman hararetini yükseltir yani müşürü iptal etmek bence sakıncalı bir durum.Olası bir aşırı ısınmada şanzıman kendini koruma moduna almazsa keçeleri,hatta çok zorlandığında tork konvertörü patlatabilir ki buda şanzımana dolayısıyla kesenize ciddi zarar verir. Bence işe yağ seviyesini kontrol etmekle başlayın.138.000 km de yağ değişimi sizin işinizi görecektir diye düşünüyorum.Yağ kalitesi düştüğünde basıç da paralel düşer bunuda unutmayın ve muhakkak kendi yağından koyun sakın kırmızı renkli ATF lerden ilave etmeyin.Aracınızın orjinal yağı Mobil LT71141 tam sentetik otomatik şanzıman yağıdır.
|
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
aracı aldığımda ilk iş şanzıman yağını dediğinizle değiştirmek oldu ama malesef sorunum çözülmedi.
yağ basıncı dihazda 2,75 çıktı. ama bu değer sabit. vitese geçince yükselmesi gerek dedi usta benimki stabil kaldı cihaz yağ basıncı düşük uyarısı veriyordu yağı yeniledim. kontrolunu yaptırdım. ancak sıcaklık 140 lara yine dayandı. sıkışınca araç 2 defa korumaya aldı kendini. ilk kalkısta hantal diğer viteslerde gayet iyi. vites geçişleri de iyi anlamadım gitti. bakalım ya şanzımancıya ya satışa artık. iki servise götürdüm. bisey diyemediler. yetkili servis müşürdendir demişti 190 tl dedi Allah tan değiştirmemişim. ondan değilmiş müşür doğru okudu demek diğer birisi yağ soğutucudan olabilir dedi fiyat 390 iyi ki onuda değiştirmemişim. tek çarem şanzımancı bakalım selenoid ve konvektörden mi. işim şanzımancıya kaldı. servisler bile bence yetersiz |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |