|
406 motor yağ sıcaklık göstergesi sorunu(çözüldü) |
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Yazar | |
toga406
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2012 Saat 11:33 |
Mrb. arkadaşlar 2003 model 406 aracımda en soldaki gösterge 140 dereceye kadar olan, motor yağına mı ait, yoksa otomatik şanzımanın yağ sıcaklık göstergesi mi?bilen varsa lütfen yanıt versin ne olur? ustalara gitmekten bıktım. şanzıman yağını değiştirdim yine aynı, gösterge 130 lara dayanıyor. birdefasında 140 ı gördü motor korumaya geçti flaşlamaya başladı kar ve spor ışıklar.bu gösterge motor yağı mı, şanzıman yağına mı ait? yükseliyorsa çok fazla muhtemel arıza nedir?lütfen 406 kullanıcıları yardımlarınızı bekliyorum. ankaradan anlayan 406 bva ustası önerebilecek var mı?
Düzenleyen cigdemilker - 28 Mart 2012 Saat 15:53 |
|
scorpions_64
1. Vites 25 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: Uşak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
o gösterge 406'larda nasıl, nedir bilmiyorum ama gtilerde tam sağda duruyor ve yağ basınç,sıcaklık göstergesi oluyor.
|
|
206 gti 2.0 2000
|
|
toga406
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
tamam dostum dağ basıncı diyorsunda. otomatik şanzumanın mı yoksa normal motor yağının mı sıcaklık göstergesi. birde 90-140 derece arasını gösteriyor. resmini bulursam eklerim yada ilk inince araca çekerim. birkez daha değerlendirip yanıt verir misin?
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
toga406
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
valla aynen öyle en soldaki neyin göstergesi 140 a dayanıyorsa neye bakmam gerek. otomatik şanzıman mı normal motor yağı mı o gösterge
|
|
scorpions_64
1. Vites 25 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: Uşak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
yağ basınç derken şanzıman yağı değil, motor yağı basıncı, sıcaklığı demek istedim. tabi bu otomatik şanzıman araçlarda nasıl olur bilmem belkide şanzıman yağı sıcaklığıdır. genelde bu tip arızalarda müşürden kaynaklanıyor, müşürleri kontrol edip değiştirmende fayda olabilir.
|
|
206 gti 2.0 2000
|
|
toga406
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
o sıcaklık 140 a dayandı. ve tüm araçlarda göstergeler genelde ortada durur. benimki 140 a dayanında motor korımaya geçti vites geçmedi. geçince küt diye vuruntu yaptı ve hemen falshlamaya basladı kar ve spor ısıkları. sonrasında stop ettim devam etti. gündelik şehir içinde o sıcaklık 130 ları buluyor bana kalırsa anormal bir durum yağ ve motor için çok yüksek ısı bence. şanzıman yağını mobil otomatik ile yenilettim yine aynı.
yağ soğutma da mı sorun acaba. daha göstergenin ne olduğunu bile bulamadım. aracı yeni aldım da
|
|
toga406
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ok. ustaya gittim özel ustaya o bile bisey diyemedi. her ihtimale karşın şanzıman yağını değiştirdim. ben de dedim yani müşüre felan baksan kontrol etsen ama ya acemiler ya anlamadılar. malum bva olunca otomatik olunca bazı ustalar anlamıyor ve söyleyemiyor
|
|
toga406
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bilgisayara bağladılar yağ basıncı düşük uyarısı verdi boşta ve viteste 2.70 de sabitleniyor yağ basıncı normal değerleri oysa 3.10 a kadar çıkmalı diyor usta. araç keçelerden az da olsa yağ bırakıyor. ama motoorun açılmasını gerektirecek kadar değil. 2003 model nede olsa. çok araçta karşılaşılan derecede.. anlamadım. aracın kullanımı mükemmel yakıtına bile alıştım. puntom dan sonra dizel, bu nerdeyse 2 kat yakıyor ama keyifli ve konforlu. birtek su gösterge ve sıcaklık sorununu çözersem okadar.
saolasın yardımın için dostum
|
|
toga406
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
kendi sitesinde buldum peugeot un motor yağı sıcaklık göstergesi diyor okadar. ayrım yok. off anlamadım gitti valla
|
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
O gosterge motor yaginin sicakligini gosterir. Sanziman yagi icin bir gosterge olmamasi gerek. |
|
toga406
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadaşlar bakın aracımı şehir içi az önce 5 km yolda kullandım. sizce sıcaklığın o dereceye çıkması normal bir durum mu? resim de
koymaya çalıştım ama beceremedim. forumdan araştırıyorum, how to do it? |
|
toga406
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet işte şikayetime ait sıcaklık göstergesinin değeri. bu 140 a bile çıktı ve motor kendini korumaya aldı. yardımcı olabilecek var mı?
resmi yükledim. motor ısısı en sağdaki 90 asla yükselmiyor. ama yağın sıcaklığı max a geliyor. |
|
toga406
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
toga406
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
en sonunda resmi koymayı nihayet başardım arkadaşlar normal mi bu durum
|
|
aspirinxlarge
2. Vites 23 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
|
140 derece olan gösterge motor yağı sıcaklığını gösteriyor ancak 140 demek aracınızda hararet var demek. Yani normal de hararet ile aynı ölçüde olmalı yani 90-95 gezmeli. Ayrıca hararet 90 motor yağ sıcaklığı sürekli hareketliyse bence müşür vs. arızası olabilir. Benim aracımda ilk kontaktan sonra 1-2 dakka 140 olup 90 a geliyor. Ama bu bir arıza değil aslında yani bana göre değil çünkü ilk 2 dakka içinde bu asıl sıcaklığı buluyor.
|
|
aspirinxlarge
2. Vites 23 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
|
Su yani hararet aslında 100 dereceden yukarı çıkmaz, yani su 100 derecede kaynamaya başlar ama yağ daha yüksek derecelere çıkabildiği için doğal oalrak ibreyi 140 ' a kadar gösteriyorlar. yag hararetten ayrı bir şekilde yükseliyorsa motot için bir anormallik olabilir. Dediğim gibi normal seviyesi hararet ile aynı olmalıdır. 80-80 90-90 |
|
toga406
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aracımdan memnunum sadece yağ sıcaklığını anlayan bir usta bulupta halledebilirsem sorunu, ne mutlu bana. aklıma müşür benimde geldi. nihayetinde araçta yol bilgisayarı var o değer 140 a gelince sesli yazılı "auto gear fault" spor ve kar mod ışıklarında yanıp söznmeler başlıyor. bu şikayet selenoid valflerde olur genelde. ancak aracın vites geçişleri yağ ısısı 140 a varmadan önce harikulade. şanzıman da 100 üzerinden 100 almıştı testte. tek sorunum yağın ısısının neden arttığını çözmek. acaba motor yağını soğutan ayrı bir sistem mi var. yağ filtresinin oralarda. yani motor yağını da soğutan radyatör suyu mu bilen var mı? öyle ise su hareret göstergesi doğru ise, arıza burada değil demektir. yardım bekliyorum dostlarım. saolun.
|
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
Resimdeki goruntu gayet normal. Kirmizi bolgeye ciktigi anda aracinizin harareti ne kadardi?
Motor sogutma suyunun derecesi aracin yuku, hizi gibi bilesenlere bagli olarak degisir. Motor yagi ise bu sogutma suyu sicakligi derecesinden her zaman yuksektir. Bir motorun en verimli calistigi sicaklik ise motor yaginin 125-130 derecelerde oldugu zamandir. O yuzden su resimdeki goruntu gayet normal. Not: Forumda kirliligi onlemek adina lutfen bir soruyu bir konu altinda soralim. Farkli konular acmayalim. Tesekkurler. Düzenleyen koliva - 25 Mart 2012 Saat 10:53 |
|
toga406
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
azizim yağ sıcaklığı 140 a dayandığında ve sesli yazılı ve ışıklı uyarı verdiği anda motor suyu sıcaklığı yerinde sabitti. yani en sağdaki 90 dereceyi hiç çıkmadı. buna karşın yağ sıcaklığı 140 a dayandı. mevkim ankara cinnah yokuşu. yani köşke çıkan yol araçta iki kişiyiz ve yük yok. bu durum bana anormal geldi.
çözüm konusunda açıkçası fikir ve yorum bekliyorum. saolasın
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |