Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Stop etme :( :(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Stop etme :( :(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
asbircan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı asbircan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Stop etme :( :(
    Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 12:47
Orjinalini yazan: yigiteroglu yigiteroglu Yazdı:

Sorunum rolanti motoru degisimiyle cozulmustur:)
araç LPG li mi LPG ise LPG de uzun süreli kullanınca bir sorun yaşadın mı 

bende sorun şimdi sadece gazda yapıyor gibi geldi sanki durunca gaza basarken debriyajdan çekme esnasında devir biraz düşüyor ve bir dalgalanma oluyor sonra araç stop ediyor. ama çok sık yapmıyor 

LPG beyni ile araç beyni çakışması gibi bir mevzu olabilir mi bende çakışıyor mu acaba böyle bir olasılık varmıdır. bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. 
LPG kiti Zavoli sıralı sistem 2011 nisanında takıldı.
Yukarı Dön
saivet Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı saivet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 01:43
selam arkadaşlar benim aracım 99 model 106 xr lpg'li araba gaz yemiyodu kesiklik yapıyodu gazdayken gazcıya gittim gaz enjeksiyonu değişicek dediler 250 lira verdim değişti sorun nispeten düzeldi bazen yapıyodu sonra sık sık yapmaya başladı aynı problemi yine gittim gazcıya motorun üzerinde takılı olan bi hortum var bi ucu hava filtresinden geliyo bi ucu gaz kelebeğinin ordan geliyo motorun üzerinde birleşiyo işte tam o motora takılı olan kısmında tıkanıklık olmuş matgapla ileri geri deliği açtı iyce sorun düzeldi derken yine yapmaya başladı :) bu sefer gittik motorcuya gaz kelebeğini söktü temizledi sorun düzeldi şimdi ise sizinde bahsettiğiniz devir sapıtması yaşıyorum bazen yükleyiyo 3000 devire sabitliyo bazende çok düşüp stop ediyo kelebek adaptasyon yaptırmak istedim bana bunlara yapılmıyo yapılsada ayar tutmuyo dediler baya uzun oldu ama başım dertte kusura bakmayın sizce şimdi ne yaptırsam nerden başlasam?Cry
peugeot 106 xr 1.4 1999
Yukarı Dön
yigiteroglu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigiteroglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2012 Saat 21:00
Sorunum rolanti motoru degisimiyle cozulmustur:)
PEUGEOT 206 1999 MODEL 1.4 XR PRENCE OTOMATİK BENZİN/LPG
Yukarı Dön
asbircan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı asbircan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2012 Saat 08:07
subab ayarını yaptıktan sonra 2 gündür bir sorun yaşamıyorum. artık gazdan ayağımı rahatlıkla çekip debriyaja basabiliyorum diğer sorun yaşayan arkadaşlarında sorunu inşallah çözülür. 
Yukarı Dön
asbircan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı asbircan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2012 Saat 09:55
arkadaşlar merhabalar,
arac 206 1.4 desire 2004
ben gaz taktırmadan önce bırakın arıza olayını düzgünce bakımlarını yapar yola devam ederdim ama gaz taktırdım ve 1 yıl sorunsuz kullandım ama 1 yıldan sonra sizin söylediginiz gibi aracın rölantisi yerinde durmuyordu ışıklara geldiğimde hele biraz rampa varsa araç stop ediyor devir göstergesi dalgalanıp duruyordu. 1 haftadır bu sorunla uğraştım.  LPG takılan araçlarda var büyük ihtimal bu gazdan kaynaklanıyor diye kendi kendime şüpeye düştüm aracın parçalarını bozuyor, şimdilik LPG sigortasını çıkardım. benzinde kullanıyorum aracı birde LPG cilerde çok sıkıntı var bu ayrı bir konu....
araca sırayla yaptığım işlemler ve yapılacak olanlar;
1-gaz kelebek boğazı temizlendi. (20+40)
2-rölanti motoru değişti. (145 TL)
3- subab ayarının yapılması gerekiyormuş (50)
4- manifolt contasından hava alma ihtimali varmış conta değişecek
5- bir sensör vardı adını unuttum onunda değişmesi gerekebilirmiş,
ilk 2 olayı gerçekleştirdim  sorun nispeten çözüldü benzinde araçta biraz vuruntu var gibi ama gaz halen sıkıntı devam.
diğer 2 olayıda çarşamba günü yaptıracam ve benzinde sorunun çözüleceğe yönünde
NOT: rölanti motorunu kesinlikle orjinal alın çünkü yansani ve muadil olanlarında düzgün çalışmıyor tekrarlıyor bilginize)

Yukarı Dön
yigiteroglu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigiteroglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2012 Saat 20:16
aynı sorunlar bende de mevcut aracınız hakkındaki tüm sorular-konu başlığı stop etme :( bugün boğaz kelebeğinin ucundan balata spreyi sıkmayı düşünüyorum.

Düzenleyen yigiteroglu - 29 Temmuz 2012 Saat 20:18
PEUGEOT 206 1999 MODEL 1.4 XR PRENCE OTOMATİK BENZİN/LPG
Yukarı Dön
nurinuri58 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı nurinuri58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2012 Saat 18:33
evet aynı sorunlar bence o dediğin  kutuyu değiştirme. banada buji dediler değiştirdik aynı. sonra ateşleme bobini dediler ben değiştirmedim aynı sorunu yaşayanlar değiştirmiş onlarda da devam etmiş. ha dersenki ben elimi tasın altına koyup değiştiriyim sonucu bizimlede paylaşmanı bekleriz.
bir nuri bir 206
Yukarı Dön
EmSul Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EmSul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mart 2012 Saat 22:46
Haydaa benimde 2 sorunum vardı o sorunlara çözüm ararken netten forumunuzu görüp üye oldum ama herkeste varmış bu sorun..Bende de aynı tüp takıldıktan sonralarda baş gösteren rolanti sorunu var..Benimde araç rolantide duruken rolanti oynuyor ve düşüp stop ediyor araç..2001 model 206 gtı..
Ben burda yetkili servise gittim "gaz kelebek kutusu" değişçek dediler ve 596lira parça fiyatı sadece dediler..Ama yaptırmadım çıktım..Sizce ne yapmalıyım cumartesi gidip kelebeği temizleticem olmadı rolanti valfini değiştircem önce bende..Bu lpg ile elektirk bağlantılarıyla ilgiliyse kime baktırmam gerkir lpg servisine mi yoksa peugeot servisine mi?
Benim hem benzinde hem gazda yapıyor ama farkettiğim bişeyde var ani fren yapıp durursam sanki kesin oluyor rolanti düşüp stop etme diğer normal durmalarda her zaman olmuyor..
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v"
"1998 Ford Mondeo 2.0 glx"
"2005 Peugeot Partner 2.0hdi"
"2004 Peugeot 307 1.6 bva"
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mart 2012 Saat 23:08
Hız göstergesinin çalışmaması elektiriksel bir sorun.Diğerleri enjektördenibujilerden,kelebek boğazından araç tüplü ise lpg ile ilgili bir donanımdan yapıyordur.
Yukarı Dön
erdem Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı erdem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mart 2012 Saat 21:08
sorun gıderılemiyor formda suan olanlara soruyorum rolantı neden yukselıp duser araba stop eder  egzozdan patlatma yapar ve hız gostergesı bazan calısır bazan calısmaz nedenlerini bilen varsa sıralarsa sevinirim ben cozemedim tsk 
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı nurinuri58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mart 2012 Saat 16:23
Bir de onları deneyelim. bakalım başka fikirler var mı? sormuştum ama cevap gelmedi bu sorunu arabanın burnu aşağı ışıkta bekleyip düze inince hep yapıyor demiştim. yaşayan varmı?
bir nuri bir 206
Yukarı Dön
estair Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı estair Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mart 2012 Saat 19:06
arkadaslar öncelıklı pc baglatın hata ne cıkıcak  ve bogaza gelen elektrık kablolarını kontrol edın elektrık kese bılır  ve oksıjen sensorunun fısını cekın  oyle deneyın  belkı sensor bozulmus olabılır  oksıyen sensoru bozuk olursa kesıklık lık yapar  umarım problem çözülür
106 xr 1994
Yukarı Dön
errayn41 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı errayn41 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mart 2012 Saat 17:35
İŞİ BİLMEYEN USTALAR BAŞINDAN SAVMAK İSTEYEN USTALAR YAPIŞTIRIYOLAR HEMEN GAZ KELEBEĞİ. OLDU CANIM....

BENİM DE SORUN AYNISIYDI ORJ. ROLANTİ MOTORU TAKTIK AYNI NE YAPSAN OLMUYOR BİLGİSAYARDA ARIZA DA ÇIKMAZ. SAÇMA GELECEK AMA KENDİLİĞİNDEN DÜZELDİ. ŞUNU DA BELİRTEYİM TÜP TAKTIKTAN SONRA OLDU BU OLAYLAR 2 KEZ OLDU O DA AKÜ BAĞLANTILARINI KESTİKTEN SONRA. SANA TAVSİYEM AKÜ BAĞLANTILARINI BİKAÇ SANİYE SÖK BEYİN KENDİNE GELSİN DOSTUM...
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı nurinuri58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mart 2012 Saat 13:36
gündemden düşmesin konu. sivastayım ve soğuk olduğu için sanayiye gidemiyorum. çözebilen yok galiba. bu sorunla ilgili küçük bir ayrıntı. her gün işe giderken eve yaklaşık 2km uzakta yokuş aşağı bir yerin tam bitiminde kırmızı ışıkta bekliyorum tam çarşının ortası yeşilde kalkınca düz yola iniyorum orda hep yapıyor gaz yemiyot tekliyor. başka yerlerde de yapıyor ama orası banko meydanda rezil ediyor beni. arabanın burnu aşağıdoğru beklediği için temassızlık ihtimalini büyük tutuyorum. aynısını yaşayan varmı acaba? Saygılar.
bir nuri bir 206
Yukarı Dön
bozaslan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bozaslan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2012 Saat 14:32
arkadaşlar cvplar ve yorumlar için çok tşkler genel olarak elektrık uzerıne durulmuş bir eyrden baslamak gerekiyor, bir gelişme olursa foruma yazarım
saygılarımla
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı nurinuri58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2012 Saat 13:09
evet konu gündemden düşmesin. illaki birisi çözecek saygılar.
bir nuri bir 206
Yukarı Dön
djchaos Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı djchaos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2012 Saat 23:30
eğer araçlar tüplü ise tüpün beyninden gelen bir sorun soğuk havalarda yapabilir araçta tüp yoksa en kısa zamanda bilgisayara bağlatıp sorunu bulmak lazım soğuk havada birçok araç sapıtıyor,kesinlikle antifirizi,hava filitresi ,ateşlemesi yağı ve suyu bu havalarda kontrol edilmeli ve gaz kelebeğini söktürüp temizletilmeli
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21735&PID=350175
Yukarı Dön
by_imp Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
03 - Şubat - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı by_imp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2012 Saat 22:50
Orjinalini yazan: nurinuri58 nurinuri58 Yazdı:

valla ben arabayı ilk çalıştırınca millet gülmekten çatlayacak. resmen pat pat motorunun küçüğü gibi. tar tar tar ediyor. rolantide azda olsa zıplıyor. stop edeceği zaman rolanti düşüyor gaz yemiyor ve stop ediyor. tyolda da sanki arabayı arkadan biri çekip bırakıyor. galiba herkesinki aynı sorun. Allahım vallahi rüyalarıma giriyor artık. arabaya birini almaya utanıyorum stop edecek diye. birde bende gaza basınca özellikle soğukken hemen tepki göstermiyor sizdede var mı?

valla arkadaşım arac bi kere  gaz kesip kendine geldikten sonra öle bir  gaza gec tepki verme yokta öncesinde var
kerem gaziantep gazikent mah.
106 GTİ siyah
0 rh +
Yukarı Dön
by_imp Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
03 - Şubat - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı by_imp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2012 Saat 22:49
sanayiye giden varda sorunu cözecek ustalar yok:(
kerem gaziantep gazikent mah.
106 GTİ siyah
0 rh +
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı nurinuri58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2012 Saat 13:46
beyler sorunu çözen yokmu? soğuktan kimse sanayiye gidemiyor galiba
bir nuri bir 206
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 2116 2 talip206
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6685 17 talip206
konu icon 206 otomatik basınç ayar arızası son mesaja git 122 1 talip206
konu icon Satilik Peugeot 208 2015 Coilover Basaran son mesaja git 106 0 selahattnsahman
konu icon 208(2015) Başaran Coilover son mesaja git 107 0 selahattnsahman
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 710 1 Ozzy1903
konu icon Peugeot 208 2015 1.2 PureTech Yakıt Tüketimi son mesaja git 118 0 selahattnsahman
konu icon 5008 GT Şanzıman Arızası son mesaja git 148 0 eRRoR
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 841 0 freestyle53
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 330 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 525 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 406 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107813 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1645 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3412 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 10369 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 9319 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1161 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1399 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
selahattnsahman 3
talip206 3
ErkamC 1
Ozzy1903 1
eRRoR 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English