|
308-ilginç bir arıza |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
3saniye
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2011 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2012 Saat 21:13 |
Hepinize iyi akşamlar.
AL4 otomatik şanzımanlı 308 vti aracım var. Benzin azalıp, yakıt ışığı yanınca şanzıman kendini korumaya alıyor (limp home modu). Benzin alıp ışık sönünce normale dönüyor.Cihaza bağlayınca şu arızalar çıkıyor:
Motor arızası: Lambda sensörü
Şanzıman arızası: 20-CAN bağlantı kesintisi
22-CAN bağlantı kesintisi
6 aydır bu sorunu çözmeye çalışıyorum.LPG den kaynaklandığını söylediler.Söktürdüm hala devam ediyor.Sorunun kaynağı hakkında fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler... Düzenleyen 3saniye - 22 Şubat 2012 Saat 21:14 |
|
monur
2. Vites 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yaşadığınız bir arıza değil en azından bunu söyleyebilirim. LPG basıncı düştüğü andan itibaren Tork konverter aradığı basıncı alamıyor ve kendini koruma moduna geçiriyor.Aracı stop edip tekrar çalıştırdığınızda arıza giderilmiş gibi görünüyor fakat hafızadan silmiyor.Bunun için LPG yi fazla düşük seviyede tutmayınız.
AL4 şanzımanların hidrolik basınçla çalıştığını ve sadece akaryakıt olarak Benzin ve Dizel yakıtlarında sorunsuz ve verimli çalışabileceğini aklımızından çıkarmamamız gerekir. Araç benzini 2 şekilde enjektörlere çekiyor, 1-Emiş yaparak 2-Benzin pompasının yardımıyla. LPG de ise tamamen içindeki basıncın gücüyle enjeksiyona gittiğinden seviyesi düştüğü an yanış performansıda düşeceğinden, şanzıman da yürümek için ihtiyacı olan basıncı motordan alamadığından zorlandığı için kendini koruma moduna alacaktır. Biraz karışık olsada umarım anlatabilmişimdir
|
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
3saniye
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2011 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkürler.Kafamdaki birçoksoruya cevap oldu.Ama iki noktaya dikkat çekmek istiyorum.Birincisi kontagı kapatıp acınca sorun düzelmedi hic.benzin alip yakit ısığını söndürürsem normale dönüyor araç.Ikincisi ise 3aydir lpg kullanmiyorum ve dun lpg yi komple soktürdüm ama sorun devam ediyor.Su an için sıkıntının nerden kaynaklandiğini bulamiyorum.degerli görüslerinizi bekliyorum. |
|
haritator
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Ağustos 2010 Konum: MÜHENDİS Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı haritator
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
işte LPG taktırmamanın nedeni
servise gittiğinizde karşılaştığınız ilk soru ''Aracınız LPG limi?'' eğer LPG kullanıyorsan utanmasalar lastik basıncındaki düşüşü bile ona bağlayacaklar.. . Bak arkadaşın taktırdığı gül gibi LPG yi söktürmüşler Zaten LPG yi arabaya taktırmak hem masraf hemde böyle deliyorlar arabayı insanın zoruna gidiyor.. . ekonomik sebepler insana bunu yaptırıyor belki ama ben bayağı direndim ama bir yere kadar bu yıl çok yol yapacağımı hesap edince Bende arslanımı sırf benzinli olduğu için satmaya karar verdim. aslında masrafsız falan ama işte kıyamıyorum öyle ustaya verip sağına soluna vida ile lpg montajına , serviste lpg polemiğinede girmek istemiyorum onun için satacağım ilgilenen olursa arasın forumdan arkadaşlara satmak vicdanen rahat ettirir. ........ sorununuza inşallah arabadan tiksinmeden çözüm bulursunuz... Düzenleyen haritator - 23 Şubat 2012 Saat 10:31 |
|
3saniye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Durum şanzımandan kaynaklanıyor gibi... Şanzıman yazılımını güncellemek işi çözer mi acaba? Yoksa beynini mi değiştirmek gerek? Ama benzin ışığıyla şanzımanın ne alakası var hala anlamadım.
|
|
xblax06
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2016 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam sorunu çözdünüzmü nasıl hallettiniz bizim bir araçtada aynı sorun var
|
|
akk0212
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Ocak 2016 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 112 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
deponun dibinde pislik olabilir, bu pislik benzin enjektörlerini tıkıyor olabilir, depo demizlenip, benzin enjektör temizleyici katkı, yarım depoya koyulup araç biraz sıkıştırılabilir, belki çözüm olur, ucuz bi yöntem.
Düzenleyen akk0212 - 13 Nisan 2016 Saat 14:50 |
|
307 1.6 hdi
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |