![]() |
|
Far Parlatma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 Saat 10:21 |
Aracımın farını internette çeşitli sitelerde yer aldığı şekilde su zımparası ile zımparalayıp üzerine çizik giderici krem sürdüm. Fakat malesef şu görüntüde kaldı. Gerçi hala cila sürmedim, koçtaş'taki stand görevlisinin bana önerdiği çizik giderici kremi sürdüm. Acaba cila sürünce normalleşir mi? Bir de yaklaşık olarak ne kadar süre boyunca cilayı sürmem lazım? ya da çizik giderici için ne kadar yüzeyi ovmam lazımdı? ben yaklaşık 15. dk kadar ovdum. Bu kadar oldu, normal mi?
![]() Düzenleyen kuantum - 20 Şubat 2012 Saat 10:22 |
|
![]() |
|
gozem ![]() 2. Vites ![]() ![]() 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
son kat zımpara 3000numara olmalı..
sen kaç numara ile zımpara yaptın..? |
|
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
|
![]() |
|
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
AZ önce cila alıp 10 dk kadar cilaladım. Ama en ufak bir olumlu ilerleme olmadı. Bu arada farın durumu üsttekinden daha kötü diyebilirim O fotoda güzel çıkmış yine. Daha bulanık durumda..
|
|
![]() |
|
Zımpara baktığım yerlerde 150 - 220 - 240 - 360 vardı, bunları aldım. sordum 1500-3000 falan diye bir numara yokmş. Ben de bu farklı bir numaralandırma sistemi olabilir dedim. metre-inch, kilometre-mil gibi farklı bir ölçülendirme diye düşündüm. çünkü mesela aldığım en ince zımpara olan 360 adeta düz kağıt gibiydi. daha incesi olabileecğini düşünemiyroum. ayrıca u an farın üzerinde elimi dolaştırdığımda adeta pürüzsüz bir yüzeyi var. sadece çok yakından bakıldığında kılcal çizikler var. normal mi bu?
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Zimpara yaparken su kullandiniz degil mi?
|
|
![]() |
|
gozem ![]() 2. Vites ![]() ![]() 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
Arkadaşım hata sende, ben far zımparası yaparken 1200lük ile başladım(1200 kullandığıma pişman bile oldum)2000-2500-3000 ile bitirdim, senin o dediğin numaralı zımparalar ile bu iş olmazz.! 3000numara yok diyen ustada kimmiş merak ettim. :)
|
|
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
|
![]() |
|
hem koçtaş'a hem de praktikere sordum. ikisinde de yoktu. ve 360 o kadar inceydi ki, 1500'ü düşünemedim bile. sorunun zımparalarda olduğunu sanmıyorum. ama yine de ona da bakacağım..
bir de zımparalama ve cilalama süreleri ayrı ayrı ne kadar sürer normalde bu iş için? tek far için?
Düzenleyen kuantum - 20 Şubat 2012 Saat 14:58 |
|
![]() |
|
erkerd5429 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kasım 2011 Konum: SAKARYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erkerd5429
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam bu kadar uğraşmana değmez önceki hafta bende yaptırdım 30 liraya cillop gibi oldu
|
|
2003 1,6 xr benzin/lpg
54 tk 977 0 Rh (+) pozitif |
|
![]() |
|
nerede yaptırdın? ben avrupa yakasındayım, gidip ben de yaptırayım.
|
|
![]() |
|
erkerd5429 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kasım 2011 Konum: SAKARYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erkerd5429
yok gidip yaptıramazsın ben sakaryada yım :)))) herhangi bi boyacı yapar farketmez 25 - 30 dan fazla da verme |
|
2003 1,6 xr benzin/lpg
54 tk 977 0 Rh (+) pozitif |
|
![]() |
|
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
far bu hale gelmişken yapabileceğiniz çok bişey kalmamış...
farlarınızın eski haline yada parlak haline gelebilmesi için size önerim sonax a gidip onların farı temizlemesini isteyin... |
|
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|
![]() |
|
Kemanyak ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
Meguiars PLASTX adlı ürünü edinin önce. Sonra boyacılarda en az 2000 Grid zımpara arayın. 2500 bulabilirseniz daha iyi olur. Sonra 2000 ile sulu zımpara yaparak çiziklerin durumunu gözleyin. Sulu olması çok önemli. Ve ardından polisaj makinesi ile PLASTX uygulayın cam gibi olduğunu göreceksiniz. Evinizde Matkap var ise matkap ucuna uyumlu polisaj setleri var onlarla da sonuç alabilirsiniz.
|
|
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008 |
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
benim anlamadığım kaportacı nasıl yapamaz 2000 zımpara ile ilk zımpara yapılır sonra 3000 zımpara son zımpara olarak atılır tabi farın durumuna göre normali 3000 zımpara kovanın içine su koyup zımparaları içine atarsın süngerler zımparalamadan süngerle farı güzelce ıslatırsın sonra zımparalarsın zımparalarken devamlı süngerle üstüne su dökersin farı kurutup farın üstüne pasta cilayı yedirerek sürersün sonra makinesi ile güzelce cilalama işlemini sonlandırırsın kaportacılarda pasta cila yapıyorlarsa bu işlemide yaparlar
|
|
![]() |
|
kudret_yildirim ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2011 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 139 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kudret_yildirim
arkadaşım sen çok kalın zımpara kullanmışsın.. keşke önce zımparadaki o numaraların anlamlarını bir araştırsaydın P harf kodu ile başayan harf numaraları sınıf kodudur ve P2500 sınıf koduna kadar standart satış üretimi yapılmaktadır. bu kod ile aşındırıcılık özelliği belirtilmktedir. numara büyüdükçe aşındırıcı molekülün kütlesi küçülür. P2500 kodlu bir zımparada cm.karede 1500 tane aşındırıcı molekül vardır. ayrıca su zımparası ve kuru zımpara diye ayrılırlar senin kullandığın kesinlikle su zımparası olmalıydı ve su ile aşındırmayı desteklemeliydin. keşke önce biraz araştırıp öyle kalkışsaydın bu işe.
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar MALESEF yanlış zımpara numaraları kullanmışım. Çok kalın zımpara kullanmışım :( Şimdi sorum şu, bu saatten sonra doğru numaralı zımparalarla tekrar farı zımparalayıp bir de öyle denesem fara zarar vermiş olur muyum, ya da farın hala düzelme şansı var mı?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
|
|
![]() |
|
demiral_o ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 16 Kasım 2013 Konum: sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı demiral_o
slm acaba sakaryada nerde temzlettınz farlarınız bende sakaryada ıkamet ediyorum
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |