Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bu Sistem nedir ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bu Sistem nedir ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bu Sistem nedir ?
    Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2011 Saat 02:25
Arkadaşlar geçen yaşadığım 2 olayı anlatıcam bu bir sistemmidir ?

Öncelikle aracım 307 2007 yeni kasa 1.6 HDI Comfort

Geçen rampadaydım ve çok dikti + çakıl ve kumluk yerdi aracın tek tekeri patinaj çekti diğeri çekmedi ara ara diğeride çekiyodu ve o şekilde kalkış yaptım,yaparken ekranda biiiiiiiiiip dedi 1 ışık yandı fakat ne yandığını göremedim araç uyarı verdi patinaj kesilince ışık ve biip te kesildi bu nedir ?

birde kaygan yolda gaz verdiğimde mesala ani gaz verdim devir saaati 30 bindeyken patinaj çekmeye başlayınca araba gaza ne kadar basarsam basim patinaj bitene kadar 30 bin devirde kalıyo patinaj bitince tekrar gaz alııyor. bu sistemler nedir ?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2011 Saat 02:52
ABS, ASR, ESP !!
Artık bu kısaltmalar çoğu yerde gözünüze çarpıyor değil mi? Kimi zaman bir aracın arkasında, kimi zaman broşürlerde, dergi ve gazetelerde.
Çoğu araç sahibinin hayatına bir parça giren ABS (Antilock Braking System) gibi sürüş güvenliğimizi artıran ESP’yi anlatalım istedik bu sefer

Bundan sonra ESP’yi duyarsanız bir yerde, aklınıza ilk gelen sürüş güvenliği olsun. Aracınızı yolda tutan, savrulmasını önleyen, sürücülere çok yardımcı olan bir sistem.
Daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız yola devam edelim.

ESP NEDİR, HANGİ KISIMLARDAN OLUŞUR?
İngilizce “Electronic Stability Program” kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır ESP. Türkçe’ye “Elektronik Stabilite Programı” olarak çevirebiliriz. Stabilite ise sağlamlık, denge, kararlılık manalarında kullanılabilir.
ESP’yi aslında tek başına bir sistem gibi düşünmemek lazımdır. ABS (Kilitlenmeyi önleyen fren sistemi) ve TCS (veya ASR) (Patinaj önleme sistemi) ikisi birlikte ESP sistemine destek verirler. Yani ABS ve TCS olmadan bir araçta ESP’nin varlığından söz edilemez.
ESP aşağıdaki elektronik algılayıcılar ve parçalardan oluşur.

Bu resim yeniden boyutlandırıldı. Resimin özgün boyutunu görmek için buraya tıklayın.

ABS Hidroliği ve Fren Basıncı Algılayıcısı:

Ani fren durumlarında araç tekerlerine uygulanan fren basıncını algılayan ve tekerlerin kilitlenmesini önleyen parçalardır. Tekerlerin kilitlenmesi aracın hakimiyetinin kaybedilmesi demektir.

Teker Hız Algılayıcıları:
Aracın tüm tekerlerinde bulunan ve hepsinin hızını ayrı ayrı ölçebilen algılayıcılardır.

Direksiyon Açısı Algılayıcısı:
Direksiyonda bulunan ve sürücünü gitmek istediği yönün ESP tarafından anlaşılmasını sağlayan algılayıcıdır. Yanal Hız Algılayıcısı:

Aracın doğrultusundan ne kadar saptığını ve yanal hızlarının ne olduğunu ESP’ye bildiren algılayıcıdır.

ESP Elektronik Kontrol Ünitesi:
Bütün algılayıcılardan gelen bilgileri çok kısa sürede değerlendirip, kritik durumlarda ESP sistemini devreye sokar.

Bu kadar teorik bilgiden sonra sistemin nasıl çalıştığına bir bakalım...

ACABA NASIL ÇALIŞIYOR?
ESP’nin nasıl çalıştığını anlamak için ilk olarak şunu bilmekte fayda var galiba.
Sürücünün araçtan istedikleri ve aracın davranışı devamlı ESP tarafından analiz edilir. Bunlar arasında bir dengesizlik varsa ESP devreye girer. Yani ESP arka planda devamlı faal durumdadır. Sadece kritik durumlarda devreye girer.
ESP’nin devreye girdiği iki durumu anlatarak olayı açıklığa kavuşturalım. Ama ilk önce arabada ESP yoksa ve varsa neler oluyor onu bir izleyelim.
DAHA YAKINDAN BAKALIM!
Açıklamaları okumaktan sıkıldıysanız eğer aşağıdaki animasyonumuz her şeyi daha iyi anlamanızı sağlayacaktır.

MERAK EDİLENLER
Aşağıda merak edebileceğinizi düşündüğümüz sorulara cevap bulacaksınız.
Arabamda ESP varsa, ABS de var mı demektir?
Evet. Çünkü ESP, ABS ile birlikte koordineli olarak çalışır.
Arabamda ESP yok taktırabilir miyim?
Olabilir. Fakat ESP bir çok algılayıcı ve elektronik parçadan meydana gelmektedir. Bütün bunların uzman kişiler tarafından aracın farklı bölgelerine takılması gerekmektedir. Bu da size biraz pahalıya patlayabilir. Pratikte kolay ve ekonomik olanı ise aracın üretimi esnasında bunların üretici firma tarafından takılmasıdır.
ESP’ye niye ihtiyacım olsun ki?
ESP aracınızın kritik durumlarda savrulmasını ve kaza yapmasını önler. Güvenliğiniz için faydalıdır.
ESP sisteminin asıl amacı araçlarda olabilecek şase hatalarının kapatmak mıdır?
Hayır. ESP’nin görevi aracınızın kritik durumlarda güvenliğini sağlamaktır. Aracın şase sisteminin iyi olması, tabi ki aracın daha güvenli olması ve konforlu sürüşe sahip olması demektir, ama ESP sistemi ekstra güvenlik sağlar, hataları örtbas etmez.
Arabamda ESP varsa sürüş sitilimi değiştirmem gerekir mi?
Hayır gerekmez. ESP size destek için ve konforlu sürüş için vardır. Sizin yeterli olamayacağınız kritik durumlarda devreye girer.
ESP hangi durumlarda hangi tekere fren uygular?
Birinci durum: Aracın ileriye doğru yanal olarak düz bir çizgi üzerinde kaydığı zamanlar, arka tekere fren uygulanır. Araç sola gitmek istiyorsa sol arka tekere, sağa gitmek istiyorsa sağ arka tekere fren uygulanır.
İkinci durum: Araç arkası savrulacak şekilde dönme hareketi yapmaya başlarsa, ön tekerlere fren uygulanır. Bu tekerler savrulmanın dış tarafında olan ön tekerlerdir.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2011 Saat 11:10
1.6 HDI Comfort'larda ABS varda ESP falan yoktu sanırım ama biyerde de ABS ye bağlı bir ESP olduğu duymuştum olabilirmi ?
Yukarı Dön
06ÖzGüR06 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2011 Saat 17:18
Yanan ışık ESP ışığı evet.ESP zaten ABS ye bağlı olarak çalışan bir sistemdir.Kısacası tekerlekler arasında devir farkı meydana geldiğinde devreye girer.Tekerleklerin devir sayılarını eşitlemeye çalışır.
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2011 Saat 17:21
WinkEn genel haliyle şöyle söyleyeyim; esp sistemin çalışıyor.Rahat ol.Sıkıntı yok.
Yukarı Dön
ose Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
05 - Ocak - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2011 Saat 17:33
Esp değil bence ASR dir o. Patinajı engelliyodur. Asr yok ise elektronik kontrollü difransiyel kilidi vardır yani bi teker boşa geldiğinde gücü iki tekere eşit  verir.
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2011 Saat 18:11
Orjinalini yazan: ose ose Yazdı:

Esp değil bence ASR dir o. Patinajı engelliyodur. Asr yok ise elektronik kontrollü difransiyel kilidi vardır yani bi teker boşa geldiğinde gücü iki tekere eşit  verir.
sanırsam esp asr yide kapsıyor.Genel olarak ele alırsak sistemin adı esp.Wink
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2011 Saat 18:30
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

sanırsam esp asr yide kapsıyor.Genel olarak ele alırsak sistemin adı esp.Wink
iyide bu bizim 307'lerde varmıydı ya ? yani Comfort paket'lerde ? ben yok diye biliyiodum fakat yaşadıklarımdan sonra olduğuna inanmaya başladım herşey bi yana Peugeot'cular arasında şehir efsanesine döndü :D
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2011 Saat 18:33
ara üretim diye bir sınıf vardır.Geçen amcam bipper aldı.2 ay sonra gidip aldığı yerdeki bipperlera baktım ama aynı donanıma sahip bir araç göremedim satıcıya sordum ve onların ara üretim olduğunu söyledi.Her ne olursa olsun sonuçta çok güzel bir donanım ama bip sesi gelmesi tuhafıma gitti.Bizim arabada esp müdahale ettiğinde lamba yanıp sönüyor sadece.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2011 Saat 19:06
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

ara üretim diye bir sınıf vardır.Geçen amcam bipper aldı.2 ay sonra gidip aldığı yerdeki bipperlera baktım ama aynı donanıma sahip bir araç göremedim satıcıya sordum ve onların ara üretim olduğunu söyledi.Her ne olursa olsun sonuçta çok güzel bir donanım ama bip sesi gelmesi tuhafıma gitti.Bizim arabada esp müdahale ettiğinde lamba yanıp sönüyor sadece.
olay böyle gelişti işte anlattığım gibi yani. şimdi diyorsunuzki ESP falandır yani dimi var yani ESP ? birde bu ESP yi kendim devreye sokmak istesem ne çılgınca bir soru olur dimi :D napmam lazım Shocked
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2011 Saat 19:11
esp sen istediğinde değil kendi istediğinde devreye girer.WinkBig smileSenin yapacağın birşey yok.Sen sürmene bak.
Yukarı Dön
Serdar Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
19 - Nisan - 1977

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serdar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2011 Saat 19:15
ESP olan aracta ESP dugmeside olmasi gerekiyor mu? Benim aracimda ESP var ve dügme var istemedigim zamanlarda kapatabiliyorum, buda demek oluyorki aeacra ESP dugmesi varsa ESP de vardir Yoksa yoktur denilebilirmi bilmiyorum ama :)
Serdar Kapan-Izmir, Avusturya.
2000 model Peugeot 306 Cabrio,
2011 model Hyundai IX35,
Tel: 00436764804080
Yukarı Dön
ose Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
05 - Ocak - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2011 Saat 19:19
ABS ve ASR nin olması EPS nin de olduğunu göstermez. Tamam eps bunları yardımıyla çalışır ama kesin EPS vardır diyemeyiz yanılmıyosam EPS tuşun yok. Kontağı açınca hangi ışıkların yanıyor? Bi yazabilir misin? Bir de aracının özelliklerini imzana yazabilir misin?

Düzenleyen ose - 17 Aralık 2011 Saat 19:20
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2011 Saat 19:20

ABS ve ASR nin olması EPS nin de olduğunu göstermez. Tamam eps bunları yardımıyla çalışır ama kesin EPS vardır diyemeyiz yanılmıyosam EPS tuşun yok. Kontağı açınca hangi ışıkların yanıyor? Bi yazabilir misin?
bi 5 dk beklemeniz lazım otoparka inip geliyorummmmm
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2011 Saat 19:36
ASR sistemi mevcut olan araç hiç patinaj çekmez bu araç patinaj çekiyormuş.ESP tekerleklerin arasında devir farkı olduğunda yani tekerleklerden birisi patinaj çektiğinde patinaj çeken tekerleğe fren kuvveti uygular.Ve diğer patinaj çekmeyen tekerleğin devir sayısına eşitlemeye çalışır.Dolayısı ile ASR olduğunu sanmıyorum.ABS ESP mevcuttur kesin.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2011 Saat 19:55
Orjinalini yazan: xSOLOx xSOLOx Yazdı:

ABS ve ASR nin olması EPS nin de olduğunu göstermez. Tamam eps bunları yardımıyla çalışır ama kesin EPS vardır diyemeyiz yanılmıyosam EPS tuşun yok. Kontağı açınca hangi ışıkların yanıyor? Bi yazabilir misin?
bi 5 dk beklemeniz lazım otoparka inip geliyorummmmm
ABS-AİRBAG-Hata Lambası-Motor ama ASR mi ESP mi ne o lambası yanmadı :(

Düzenleyen xSOLOx - 17 Aralık 2011 Saat 19:55
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2011 Saat 19:57
Kontağı açınca ESP ışığı yanmıyor galiba sadece ABS yanıyor.ESP off isimli tuş var mı yok mu?
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2011 Saat 20:03
Orjinalini yazan: Serdar Serdar Yazdı:

ESP olan aracta ESP dugmeside olmasi gerekiyor mu? Benim aracimda ESP var ve dügme var istemedigim zamanlarda kapatabiliyorum, buda demek oluyorki aeacra ESP dugmesi varsa ESP de vardir Yoksa yoktur denilebilirmi bilmiyorum ama :)
Evet kapatma düğmesi vardır.Olağanüstü hallerde geçici süreyle kapatılır ancak araba 50 km/h nin üzerine çıktığında otomotikmen aktif hale gelir.Wink
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2011 Saat 20:04

ABS ve ASR nin olması EPS nin de olduğunu göstermez. Tamam eps bunları yardımıyla çalışır ama kesin EPS vardır diyemeyiz yanılmıyosam EPS tuşun yok. Kontağı açınca hangi ışıkların yanıyor? Bi yazabilir misin? Bir de aracının özelliklerini imzana yazabilir misin?
abs ve asr, Esp genel sisteminin alt koludur.Wink
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2011 Saat 20:08
Orjinalini yazan: 06ÖzGüR06 06ÖzGüR06 Yazdı:

ASR sistemi mevcut olan araç hiç patinaj çekmez bu araç patinaj çekiyormuş.ESP tekerleklerin arasında devir farkı olduğunda yani tekerleklerden birisi patinaj çektiğinde patinaj çeken tekerleğe fren kuvveti uygular.Ve diğer patinaj çekmeyen tekerleğin devir sayısına eşitlemeye çalışır.Dolayısı ile ASR olduğunu sanmıyorum.ABS ESP mevcuttur kesin.
Kesinlikle verdiğin bilgi doğru.WinkAsr (esp ile beraberdir) teker devirlerini eşitler ve patinajdan çıkana kadar bu durumu sürdürür.Ben patinaj ve lamba yandı söndüyü okuyunca direk aklıma esp geldi.Tek başına belkide asr olabilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Peugeot 2008 Aracım gaza basınca arıza yakması son mesaja git 1271 1 Okan trn
konu icon 307 direksiyon pompası sorunu... son mesaja git 3330 9 heffera
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 1966 12 heffera
konu icon 106 XR 1997 Model Kalorifer son mesaja git 764 0 AlperM
konu icon Aracım Sürekli Stop Ediyor son mesaja git 2636 5 AlperM
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 899 1 AlperM
konu icon dpf sıvı ekleme son mesaja git 719 0 ulas55
konu icon 307 FAR VE STOP son mesaja git 130 0 P4tris
konu icon Teyp çalışmıyor ölü Peugeot 207 benzinli 2008 mode son mesaja git 1461 0 Selimhan
konu icon 3008 vites kutusu arızalı son mesaja git 16682 16 Yunus1313
konu icon 307 Economy mode active hatası son mesaja git 1273 1 pckobat
konu icon 306 Otomatik Vites - Yardımcı olabilirmisiniz. son mesaja git 9735 1 muhsintekin
konu icon Tanışma son mesaja git 2 0 Nazif Kılıç
konu icon 2. Sahibinden Temiz ve Bakımlı 2003 Model 206 son mesaja git 1335 0 muzo
konu icon Peugeot 208 (1. seri) 1.5 BlueHdi Yağ Önerisi son mesaja git 9748 3 mustgok
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 26393 14 Bilal ALTINER
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 98646 590 Kasım4284
konu icon 2012 model 508 far ampül değişim son mesaja git 15898 3 zaferçinar
konu icon eski kasa 508 son mesaja git 296 1 zaferçinar
konu icon 308 1.6 HDi Yağ Önerisi son mesaja git 2658 0 alperyacan
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 FEBRUARY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Ahmet Altaş 3
AlperM 3
407muhendisi 2
heffera 2
zaferçinar 2
Nazif Kılıç 1
muhsintekin 1
pckobat 1
Yunus1313 1
C4for 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English