![]() |
|
Motor içi temizliği |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 4> |
Yazar | ||
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2011 Saat 22:33 |
|
Arkadaşlar arabamda yağ eksiltme vardı , bugün servise götürdüm arabaya bakan usta motorun bir sorunu gözükmüyor dedi , sıfırgibi deil tabide dedi öyle üfleme vs bi sorun yok dedi motorun içinde önceden biriken yağ kalmıştır pis yağ kalıntısı sakız gibi bişeydir dedi , bunu temizlemek için yağı değiştirecez bir süre binip bidaha değiştirecez bu işlemden sonra yağ eksilmesini kesebilir dedi . Bu işlemi yapmanın daha basit bir yolu varmı yani bir katkı atıp motorun içini temizletmek yada başka türlü ??
|
||
![]() |
||
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Würth'ün enjektör temizleyici katkıları var. ondan alıp kullanırsan faydasını görürsün
|
||
206 Roland Garros 1,6 16V
|
||
![]() |
||
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
Enjektör derken motorun içinde pislikleride temizliyomu enjektörden hariç ?
|
||
![]() |
||
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
Benim bildiğim motorun içindeki reçine olmuş yağı hidrolik yağı ile temizliyorlar.Yağ tamemen boşaltılıp hidrolik koyulup belli bir devirde çalıştırılıp içinin o şekilde temizlendiğini biliyorum.Tabi ki hiç yapmadım sadece bilgi olarak.Belki farklı yöntemler de vardır.Katkıların faydası olur mu deneyen birisine sormak lazım.
Enjektör temizleyici motorun içini temizlemez. Düzenleyen 06ÖzGüR06 - 16 Aralık 2011 Saat 22:43 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
20/50 Yağ koyup temizlesem olmazmı adamlar mobil 1 koyacak
![]() |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
Bende neden yağ 1000 km bile olmadan kapkara oldu diordum
![]() |
||
![]() |
||
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
Aslında işin doğrusu zaten kullandığımız motor yağlarının içinde temizleyici kimyasal katkılar var ama ne kadar etkilidir onu deneyerek anlayabiliriz.20/50 yağ nasıldır hiç bilmiyorum.
Mobil 1 0/40 mı? |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
10w/40 herhalde
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
O zaman ustanın dediği gibi yapılabilir.Katkı falan koymadan yeni yağ ile temizlenip sonra yağı tekrar değiştirmek.Mobil iyidir ben de Mobil kullanıyorum.Zaten castrol ile mobil arasında pek fark yok.Aynı standartları karşılıyorlar.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
Peki bu durum gerçekten yağ eksiltme nedenimidir yani motorun içinin pis olduğundan yağ kapra olmasından dolayı yağ eksiltme olurmu yağ değişeli 3 bin km oldu bu sürede üstünede baya ekledim ama yağ bildiğin siyah hele sabahları çalıştırmadan önce bakıom bildin ziftgibi
![]() |
||
![]() |
||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Bak ben bu motor temizliğini yaptım.çokta güzel oldu.Arabanın yağı altın sarısı oldu.Ö.m. de anlatabilirim istersen.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
Gerçekten çok iyi ve faydalı olur , arabam it gibi gidiyor motor saat gibi ama yağ eksiltmesi canımı sıkıyor
![]() |
||
![]() |
||
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
|
motorun içi dediğin ne. yakıtın geçtiği her yeri temizliyor işte
|
||
206 Roland Garros 1,6 16V
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
Ö.m. den niye anlatıyorsun abi buraya yazsan da hepimiz bilgilensek olmaz mı? ![]() |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
motor içinden kastım karterde yağ vs yakıt sistemi değil .
|
||
![]() |
||
maestro ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 26 Mart 2011 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 413 |
|
![]() |
||
Kem âlât ile kemâlât olmaz...
|
||
![]() |
||
maestro ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 26 Mart 2011 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 413 |
|
|
||
Kem âlât ile kemâlât olmaz...
|
||
![]() |
||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
|
![]() |
||
![]() |
||
|
Abiler,1,5 litrelik şişeye mazot koydurun.Sonra yağcıya gidip 1,9 litre 30 numara yağ alın.arabayı lifte kaldırıp motorun içindeki yağı boşalttırın büyük ihtimal zaten katran rengindedir.
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
sakızımsı bi kalıntı kalmışsa , senin eklediğin yağın özelliği bozmuştur dediler , yani bunun gibi birşey dedi yağın 2 sefer değiştirince temizlenir motorun içi dedi
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 4> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |