Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Motor içi temizliği

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20619
Tarih: 08 Ağustos 2025 Saat 07:49
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Motor içi temizliği
Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Konu: Motor içi temizliği
Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 22:33
Arkadaşlar arabamda yağ eksiltme vardı , bugün servise götürdüm  arabaya bakan usta motorun bir sorunu gözükmüyor dedi , sıfırgibi deil tabide dedi öyle üfleme vs bi sorun yok dedi motorun içinde önceden biriken yağ kalmıştır pis yağ kalıntısı sakız gibi bişeydir dedi , bunu temizlemek için yağı değiştirecez bir süre binip bidaha değiştirecez bu işlemden sonra yağ eksilmesini kesebilir dedi . Bu işlemi yapmanın daha basit bir yolu varmı yani bir katkı atıp motorun içini temizletmek yada başka türlü ??

Cevaplar:
Mesajı Yazan: KenBlockJR
Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 22:33
Würth'ün enjektör temizleyici katkıları var. ondan alıp kullanırsan faydasını görürsün

-------------
206 Roland Garros 1,6 16V

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 22:36
Enjektör derken motorun içinde pislikleride temizliyomu enjektörden hariç ?

Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 22:41
Benim bildiğim motorun içindeki reçine olmuş yağı hidrolik yağı ile temizliyorlar.Yağ tamemen boşaltılıp hidrolik koyulup belli bir devirde çalıştırılıp içinin o şekilde temizlendiğini biliyorum.Tabi ki hiç yapmadım sadece bilgi olarak.Belki farklı yöntemler de vardır.Katkıların faydası olur mu deneyen birisine sormak lazım.

Enjektör temizleyici motorun içini temizlemez.

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 22:43
20/50 Yağ koyup temizlesem olmazmı adamlar mobil 1 koyacak Big smile

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 22:45
Bende neden yağ 1000 km bile olmadan kapkara oldu diordum Confused  demekki motorun içi pismiş koydum yağıda heşledi bi bakıma yanlışım varmı ?

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 22:49
Aslında işin doğrusu zaten kullandığımız motor yağlarının içinde temizleyici kimyasal katkılar var ama ne kadar etkilidir onu deneyerek anlayabiliriz.20/50 yağ nasıldır hiç bilmiyorum.

Mobil 1   0/40 mı?

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 22:52
10w/40 herhalde 

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 22:59
O zaman ustanın dediği gibi yapılabilir.Katkı falan koymadan yeni yağ ile temizlenip sonra yağı tekrar değiştirmek.Mobil iyidir ben de Mobil kullanıyorum.Zaten castrol ile mobil arasında pek fark yok.Aynı standartları karşılıyorlar.

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:03
Peki bu durum gerçekten yağ eksiltme nedenimidir yani motorun içinin pis olduğundan yağ kapra olmasından dolayı yağ eksiltme olurmu yağ değişeli 3 bin km oldu bu sürede üstünede baya ekledim ama yağ bildiğin siyah hele sabahları çalıştırmadan önce bakıom bildin ziftgibi Confused

Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:04
Bak ben bu motor temizliğini yaptım.çokta güzel oldu.Arabanın yağı altın sarısı oldu.Ö.m. de anlatabilirim istersen.

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:08
Gerçekten çok iyi ve faydalı olur , arabam it gibi gidiyor motor saat gibi ama yağ eksiltmesi canımı sıkıyor Confused

Mesajı Yazan: KenBlockJR
Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:11
motorun içi dediğin ne. yakıtın geçtiği her yeri temizliyor işte

-------------
206 Roland Garros 1,6 16V

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:17
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

Bak ben bu motor temizliğini yaptım.çokta güzel oldu.Arabanın yağı altın sarısı oldu.Ö.m. de anlatabilirim istersen.

Ö.m. den niye anlatıyorsun abi buraya yazsan da hepimiz bilgilensek olmaz mı?Big smile

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:18
motor içinden kastım karterde yağ vs yakıt sistemi değil .                                                   

Mesajı Yazan: maestro
Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:18
Orjinalini yazan: 06ÖzGüR06 06ÖzGüR06 Yazdı:

Ö.m. den niye anlatıyorsun abi buraya yazsan da hepimiz bilgilensek olmaz mı?Big smile
lafı ağzımdan aldın LOL

-------------
Kem âlât ile kemâlât olmaz...

Mesajı Yazan: maestro
Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:20
Orjinalini yazan: Üçyüzaltı Üçyüzaltı Yazdı:

motor içinden kastım karterde yağ vs yakıt sistemi değil .                                                   
kardeş dipte eski yağın kalması yağ yakmasına nasıl sebep oluyormuş açıklama yaptılar mı bununla ilgili

-------------
Kem âlât ile kemâlât olmaz...

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:21

abim uzun olur diye yazmayayım dedim ama dedin diye yazayım.Wink

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:22
Abiler,1,5 litrelik şişeye mazot koydurun.Sonra yağcıya gidip 1,9 litre 30 numara yağ alın.arabayı lifte kaldırıp motorun içindeki yağı boşalttırın büyük ihtimal zaten katran rengindedir.Winkyağı boşalttıktan sonra karter tapasını yerine sıkın.Sonra yağ filtresini sökün ve içindeki yağı süzdürün iyice içinde yağ kalmasın sonra aynı filtreyi tekrar geri takın.Önce 30 numara yağı sonrada mazotu ekleyin ve marşa basın.Çalıştıkan sonra yağ lambası kısa süre sonra söner korkmayın birşey olmaz.6-7 dakka 1500-2000 devirde çalıştırdıktan sonra içindeki yağı boşaltın yine katran renginde olacaktır.Sonrada filtreyi çıkarın ve tapa açık halde yarım saat bekleyinki  iyice kartere süzülsün yağWinkSonra yeni filtreyi takın ve tapa contaını değiştirerek 20/50 yağ koyun.Sonrada keyifle sürün.Biz kendimiz yapmadığımız hiçbirşeyi başkasına yap demeyiz.WinkAbilerim  inşAllah yardımcı olabilmişimdir.Sorun varsa seve seve cevaplarım.

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:28
sakızımsı bi kalıntı kalmışsa , senin eklediğin yağın özelliği bozmuştur dediler , yani bunun gibi birşey dedi yağın 2 sefer değiştirince temizlenir motorun içi dedi 

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:31
yağı erken değiştirmeye gayret edin.Ben mesela springte her 3000 de bir yağı değiştiridim.Ustalar 5000-6000 derdi ama ben dinlemezdim.Benden önceki sahibi yağı katran rengine dönüştürmüştü.Motor içi temizlikten sonra yağ altın rengi oldu.Sattığım adamda hayran kaldı.Bu yaştaki arabanın yağı böyle olurmu dedi.Wink

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:31
Mazotun burdaki işlevi yağı inceltmek galiba.

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:33
aynen öyle.Mazot 10 numara yağdır aslında.Wink

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:35
Motora bir zararı olmuyorsa iyiymiş ama mazot 10 numara yağdan daha ince tiner gibi nerdeyse.

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:35
Özelden buraya gecelim en iyisi herkes bilgilensin LOL Kardeş bencede kurdun mantık doğru motor aşınınca yağ kalılaşmalı araba sonuçta 145000 km de 20/50 yağ koysam bencede yağ yakmaz araç benim aklıma takılan milletin dediği yağ basıncı vs olayı 10/40 vs göre ayarlanmış olmasından dolayı sentetik tabanlı yağ kullanılmalı yoksa motora şu olur bu olur olayının içeriğini bilmedimden dedim 20/50 ağırmı gelir die . Bencede 20/50 iyi olur ucuzda olur yağda yakmaz ohh ohhLOLLOL her 5000 dede değiştirim yağını Smile

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:39
20/50 çok kalın gelir hakikaten performansı düşürebilir.Ve motoru zorlayabilir diye düşünüyorum.Katalogta 15/40 bile kesinlikle önerilmiyor10/40 a devam et bence.

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:39

Motora bir zararı olmuyorsa iyiymiş ama mazot 10 numara yağdan daha ince tiner gibi nerdeyse.
Mazot 10 numara yağdır.(eski kamyoncular bilirler)WinkMotora da zarar vermez neden diye soracaksın söyliyeyim; koyduğumuz yine bir çeşit yağ olduğu için herhangi bir sorun çıkmaz,ikinci olarak motor zorlu koşullar altında çalışmayacağı için yani yük altına girmeyeceği için sorun olmaz.

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:40

20/50 çok kalın gelir hakikaten performansı düşürebilir.Ve motoru zorlayabilir diye düşünüyorum.Katalogta 15/40 bile kesinlikle önerilmiyor10/40 a devam et bence.
10/40 ince yağ olduğundan dolayı aşınmış motora gitmez.!0/40 dan sonra 20/50 var değilmi bu iki yağın arasında başka yağ  varmı?

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:41

Mazot 10 numara yağdır.(eski kamyoncular bilirler)WinkMotora da zarar vermez neden diye soracaksın söyliyeyim; koyduğumuz yine bir çeşit yağ olduğu için herhangi bir sorun çıkmaz,ikinci olarak motor zorlu koşullar altında çalışmayacağı için yani yük altına girmeyeceği için sorun olmaz.

Aslında ben mazot derken motorini kastetmiştim.Çünkü mazot dediğimiz traktörlerde gemilerde kamyonlarda kullanılan daha kalın bir yakıttır.Eurodiesel yakıt daha ince.

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:42

Özelden buraya gecelim en iyisi herkes bilgilensin LOL Kardeş bencede kurdun mantık doğru motor aşınınca yağ kalılaşmalı araba sonuçta 145000 km de 20/50 yağ koysam bencede yağ yakmaz araç benim aklıma takılan milletin dediği yağ basıncı vs olayı 10/40 vs göre ayarlanmış olmasından dolayı sentetik tabanlı yağ kullanılmalı yoksa motora şu olur bu olur olayının içeriğini bilmedimden dedim 20/50 ağırmı gelir die . Bencede 20/50 iyi olur ucuzda olur yağda yakmaz ohh ohhLOLLOL her 5000 dede değiştirim yağını Smile

Sen yinede birkaç ustaya danış.Bizim burada anlattıklarımız söylediklerimiz tavsiye amaçlıdır.Uyma zorunluluğu yoktur kimsenin.Wink

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:44
Motor temizleme olayını kesin yapacam o mantığıma yattı Wink 30 numara yağ normal yağcılarda varmı ? 60 liralık yağ koyup motor temizlenirmi yavLOLLOL

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:47
30 numara yağ ucuzdur.Açık tenekeden döker verir ben 5 lira vermiştim 6-7 ay önce.Smile

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:48

Motor temizleme olayını kesin yapacam o mantığıma yattı Wink 30 numara yağ normal yağcılarda varmı ? 60 liralık yağ koyup motor temizlenirmi yavLOLLOL
dikkatli ol ama mutlaka.Wink

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:49
Kardeşim,Mutlaka pevgeot ustalarınada danış bu işlemi yapmadan önce.Kimsenin zarar görmesini istemem.Wink

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:50

Aslında ben mazot derken motorini kastetmiştim.Çünkü mazot dediğimiz traktörlerde gemilerde kamyonlarda kullanılan daha kalın bir yakıttır.Eurodiesel yakıt daha ince.
Euro dizel katkılı bir dizeldir.Trenlerde,kamyonlarda kullanılan mazot olsa daha iyi olur.Wink

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:52

Kardeşim mutlaka birilerine danış.Sonra bana sebep oldun falan deme.LOL

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2011 Saat 00:00
Big smileBig smile sonra sen sebeb olursun demi zuhahaLOL başına 3 harli gibi çöreklenirim LOL danışırım kardeşim saten yardımların için teşekkür ederimSmile

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2011 Saat 00:04
sizin bu işlemi yaptığınız araç neydi ?

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2011 Saat 10:29
bizim önceki araç renault 9 springWink

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2011 Saat 10:30
Ben teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2011 Saat 23:46
Onun yağı 20w/50 satenBig smile benimde flash 1700 vardı çok pis kalkışı vardı LOL hiç doğru kalkmazdım benle beraber mahallede kalkardı LOLLOL

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2011 Saat 23:47
Peki ben 20/50 ile doldurup çalıştırıp biraz yol yapıp boşaltsam motoru temizlemezmi  ?

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2011 Saat 23:48
temizler.Wink

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2011 Saat 23:50

Onun yağı 20w/50 satenBig smile benimde flash 1700 vardı çok pis kalkışı vardı LOL hiç doğru kalkmazdım benle beraber mahallede kalkardı LOLLOL
Araba nerdeyse sıfırından beri bizdeydi,en başlarda 10/40 koyardık.Sonra motor yaşlandıkça,aşındıkça yağ eksiltmeye başladı hafif hafif.İşte o an 20/50 nin zamanının geldiğini anladım.Flashlar zamanın en uçan kaçan arabalarıydı.Onla kaza yapan çoktu.Araba jet gibi gidiyordu.LOL

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2011 Saat 23:51

Peki ben 20/50 ile doldurup çalıştırıp biraz yol yapıp boşaltsam motoru temizlemezmi  ?
önemli olan motorun içinden temiz ve uygun madde geçirerek temizlik yapmak.Temel fikir bu.WinkLOL

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2011 Saat 23:52
Katkıda kullanmamış olurum Wink bide katkı varmış yağa koyup 20 dk çalıştırıp boşaltınca temizliyormuş benim motor sonucta 145000de fazla temizler bide ordan burdan yağ kaçar deilmi LOLLOL

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2011 Saat 23:56
Gidmeye gidiyoduda durmaya durmuyoduLOLLOL ben onda söför oldum hiçte kaza yapmadım için . 306 bana acayip güvenli geliyor frene basıom duruo LOL ne garip geldi ilk başta  zuhahaLOL flashta durmak ayrı bi olaydı hız varsa ilk önce motor freni yapar sonra frene 2 defa pompalardım arkayı attırmamak içinde azami derecede dikkat eder direksiyonda arabayı hissederdim LOL ne arabaydı yav sokak arasında bi uctan dier uca 100 derkim ondan sonra duracam die ne artislik hareketler yapardım işin eylencesi durmaktaydı zatenn LOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2011 Saat 23:56
katkı işi boş aldanma.WinkNasıl bilecen  şimdi diyelim bir yer vardır contada deliktir ama yağ kuruyup kapatmıştır.Sen katkıyı basacan yağa oda temizleyecem diye hepsini kaldırıp atacak sonra yağ akacak gel çık işin içinden.SmileSanayide bir brodwaye 6 yıldır antifiriz koymamışlar.Amcam getirmişki önümüz kış antifriz koyalım.Boşaltıyorlar suyu basıyorlar antifirizi arabayı çalıştırıyorlar daha havasını alamadan heryerden su fışkırıyor.LOLAntifiriz paslanmış yerleri temizleyince deliklerden sular fışkırıyor.Adam radyatöre varıncaya kadar tüm soğutma suyu elemanlarını değiştirdi.

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2011 Saat 23:58
LOL

Gidmeye gidiyoduda durmaya durmuyoduLOLLOL ben onda söför oldum hiçte kaza yapmadım için . 306 bana acayip güvenli geliyor frene basıom duruo LOL ne garip geldi ilk başta  zuhahaLOL flashta durmak ayrı bi olaydı hız varsa ilk önce motor freni yapar sonra frene 2 defa pompalardım arkayı attırmamak içinde azami derecede dikkat eder direksiyonda arabayı hissederdim LOL ne arabaydı yav sokak arasında bi uctan dier uca 100 derkim ondan sonra duracam die ne artislik hareketler yapardım işin eylencesi durmaktaydı zatenn LOLLOLLOL
frenleri zayıftı ancak uçanlar virajdan aşağı uçuyordu.SmileArabaya nasıl bir denge vermişlerse arkayı direk atıyordu.Ben de springte öğrendim şöförlüğü.Frenleride iyidi ama o da gidemiyodu be.LOL

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2011 Saat 00:01
LOLLOL o deilde 6 yıldır nası antifiriz kullanmamış vatandaşBig smile benim arabayı ilk aldımda ölçtürmeye gittim hava soğunca işte adama bi baktı ful su bu yav dediConfusedLOLLOL antifirizi koyarken için için bekledim sabahları arabanın altına neim baktım bayada şükür ordan burdan su sızdırmadı LOL

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2011 Saat 00:05
Maşallah neşeniz bol olsunBig smileLOL
Konu gülmüş nerdeyse

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2011 Saat 00:06
Virajlar ayrı bi konu Big smile o araçla ben 170 ile viraja girdim ama kimseyi inandıramadım gerçi bende inanmadım ya kendimeLOLLOL o arabanın bir huyu var arabayı hissedecen ben onun kıcını gıdım gıdım kaydırırdım her türlü viraja demeyim ama girerdim yani hiçte bişe olmazdı olsa burda olmazdım gerçiLOLLOL ama arabayı enişteme falan nezaman versem aynı virajı 80 ile zor dönerdi o döndürünce dönmesini beklerdi LOL olurmu flashla viraja girecesen daha fazlasına ihtiyacın varLOLLOL

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2011 Saat 00:06
Bukadar sorunun olduğu bir dünyada neşeden,gülmeden,sevgiden daha güzel ne varki?Smile

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2011 Saat 00:07
Gülmek güzeldir gel sende gül LOLLOL

Virajlar ayrı bi konu Big smile o araçla ben 170 ile viraja girdim ama kimseyi inandıramadım gerçi bende inanmadım ya kendimeLOLLOL o arabanın bir huyu var arabayı hissedecen ben onun kıcını gıdım gıdım kaydırırdım her türlü viraja demeyim ama girerdim yani hiçte bişe olmazdı olsa burda olmazdım gerçiLOLLOL ama arabayı enişteme falan nezaman versem aynı virajı 80 ile zor dönerdi o döndürünce dönmesini beklerdi LOL olurmu flashla viraja girecesen daha fazlasına ihtiyacın varLOLLOL
170le viraja girip çıkmak hemde flashda?Shocked

ClapLOL

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2011 Saat 00:08

Yazılanları okudukça gülüyorum tabi gülmez miyimBig smileLOL

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2011 Saat 00:08
Demi adamın tirilyonları var ama gülemio daha düşünüo sanki çivi çakacak dünyaya gülen insanın çok şeyi vardır Big smile

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2011 Saat 00:16
Sorma hiç unutmam o bariyellerin aynaya değdi değecek belkide değmiştirLOL Birgün arabanın biri ile kapışıyorum o basıo ben basıom o basıo ben basıom adamın arabada yeni pekte basmıcak ama yanındada hatun yediremio basıo bende gençlik rüzgarı çektim 4 te aldım benzine zorluom bırakmıom aslanım flasta gitmem demio 5 vites libre 180 dedi adam beni gececek korkuo ama yanında kız var olmaz basıoLOLLOL tam beni gecio bende o ara yola deil adamın beni gecisinden ötürü arabaya bakıom birden ben gectim adamı adam fren yaptı , bizim göbeller bağırıo yemedimi ne oldu kafamı bi döndürdüm (yola bakıyordum ama göz ucuyla yol düzdü ) ilerde bi kamyon viraj dönüo aboooo Confused frene ayamı bi attım araba hiç frene basma dedi bassam götünü atacak direk 4 de taktım arabayı yığdırdım viraja girdim soldan viraj sertleştikçe arabayı mecbur devrilmesin die bırakıom bariyellere doğru zorlasam dönecemConfused bariyellere ayna değdi değecek  döndüm virajı Shocked ilerde durdum sağa çektimde 15dk arabayı süremediydim harbi korkmuştum LOLLOL sonra arabaya binince millet 90 nı geçittirmediydi banaBig smileBig smile

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2011 Saat 00:16
Bu arada bişey sorayım fren hidroliğini değiştirecem kaç kutu alayım.Bilginiz var mı?Kaç litre alır ki?

Katalogda yazıyor muydu ya ona mı baksam.

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2011 Saat 00:19
2 kutu yeter sanırsam.Fazlasınıda saklarsınız.Balatalar bittikçe fren hidroliği düşer sizde kalanı eklersiniz.Ama hidrolik değişimi ciddi bir iştir  ve ciddi ustalık gerektirir.Hava alması başlı başına bir sanattır.

Mesajı Yazan: albayman
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2011 Saat 00:20

carter tabanında biriken kalıntı katran için bence karteri açtırın ve motora yabancı bir sıvı koymayın derim. iyi bir motor ustasına carter contası değişim (conta + işçilik) fiyatını sorun. uygun fiyat verilirse hem carter contası yenilenir, hem de carter açıldığında carterin dibini ve motorun alt bölümünü kendi gözünüzle görüp temizleyebilirsiniz.

bi düşünün bence...

-------------
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2011 Saat 00:24
Karteri kaça acarlarki oda var ? bi sormak lazım ama çok isterler sanırım

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2011 Saat 00:30

2 kutu yeter sanırsam.Fazlasınıda saklarsınız.Balatalar bittikçe fren hidroliği düşer sizde kalanı eklersiniz.Ama hidrolik değişimi ciddi bir iştir  ve ciddi ustalık gerektirir.Hava alması başlı başına bir sanattır.

O zaman iyi bir usta bakalım.Zaten şimdi özel cihazlarda var hava almak için.Aracı kaldıracak yer de yok mecburen ustanın eline kalıyoruz yaniBig smile Eyvallah.

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2011 Saat 10:51

Karteri kaça acarlarki oda var ? bi sormak lazım ama çok isterler sanırım
conta değiştirme fiyatı sorun sadece, ben contayı değiştirmiştim önceki arabamda. 180 tl tuttu ama castrol yağ + conta + işçilik. İşçiliğe 50 tl den fazla almaması lazım, contada 50 olsa 100. alır gelirsin 2 kilo gaz ya da tiner ya da mazot gibi yağ çözücü bişey temizletirsin için rahat eder. hem contan değişmiş olacak o da artı...

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2011 Saat 11:25
Orjinalini yazan: albayman albayman Yazdı:

carter tabanında biriken kalıntı katran için bence karteri açtırın ve motora yabancı bir sıvı koymayın derim. iyi bir motor ustasına carter contası değişim (conta + işçilik) fiyatını sorun. uygun fiyat verilirse hem carter contası yenilenir, hem de carter açıldığında carterin dibini ve motorun alt bölümünü kendi gözünüzle görüp temizleyebilirsiniz.

bi düşünün bence...
abim yabancı sıvı derken neden bahsediyorsun.Question

Karter hafif koni şeklindedir.Yağ delikten toplanıp akar.Hem karter sökülse bile onu fabrikanın taktığı gibi takıp sızdırmazlık sağlayacak bir usta tanımıyorum.WinkÇok zorunda olmadıktan sonra karter indirilmez.Wink

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2011 Saat 11:44

yabancı sıvı derken şöyle: tiner, mazot vb sıvıları yağ kapağından doldurup motoru öyle çalıştırmayı benim d.tüm yemezdi açıkçası. belli özellikte yağ ile çalışması için üretilmiş motora bu yağ dışında bir sıvı koyup çalıştırmak (sırf temizlensin diye) bence yapılacak şey değil.

birde, carter contası yıllar geçtikçe ısınıp soğumadan dolayı (ki sıcaklığı baya yüksek olur öyle hararette gördüğümüz 90 da kalmaz pek) ya da yanlış kullanımdan, hararet artmasından vs.. sebeblerden dolayı deforme olup yağ sızdırdığında mecburen karter iner, içi gerekirse temizlenir conta yenilenir yerine takılır.
ben bu işlemi 98model corsa gls de yaptırdım, motor 150bindeydi. üstüne 20bin km daha kulandım, 2 kez yağ değiştirdim ve gram eksiltme yoktu. çok güzel motoru vardı yağa da yakmıyordu...

sonuç: USTA VAR USTACIK VAR :)

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2011 Saat 11:51
Orjinalini yazan: albayman albayman Yazdı:

carter contası yıllar geçtikçe ısınıp soğumadan dolayı (ki sıcaklığı baya yüksek olur öyle hararette gördüğümüz 90 da kalmaz pek) ya da yanlış kullanımdan, hararet artmasından vs.. sebeblerden dolayı deforme olup yağ sızdırdığında mecburen karter iner, içi gerekirse temizlenir conta yenilenir yerine takılır.

ben bu işlemi corsa gls de yaptırdım, motor 150bindeydi. üstüne 20bin km daha kulandım, 2 kez yağ değiştirdim ve gram eksiltme yoktu. çok güzel motoru vardı yağa da yakmıyordu...

sonuç: USTA VAR USTACIK VAR :)
Yukarda da dediğim gibi karter çok zorunda olmadıkça indirilmez.Wink300.000 de olupta karteri inmemiş nice brodway,spring,21-12-11 var.Anormal bir durum olmadıkça,tehlikeli derecede yağ kaçağı olmadıkça karter contası arada bir değiştilecek birşey  değildir.WinkYaptırmanız iyi olmuş sonuçta bir arıza vardır ve yapılmak zorundadır ama sizde hak verirsinizki arabanın en basit parçasının bile fabrikada taılmasıyla, bir usta tarafından taılması bir olmaz.Wink

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2011 Saat 11:52
Ustanın iyi olması konusundada, conta şimdilik böyle.Bakalım ne zamana kadar muhafaza edebilecek formunu.Wink

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2011 Saat 11:56

fabrika - usta farkı konusunda hemfikirim. fabrikada robotize makinalarla montaj var. usta ise bildiğin hand-made (eliyle) yapar bu işi.

-------------

Mesajı Yazan: ferdihazer
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 23:53
kardeşim ben würth personeliim. senin yapman gereken aşağıda açıkladığım işlemleri harfiyen yerine getirmen .

1 ) würth  motor içi temizleyici al . şu an kullandığın yağa ilave edip 10 dk çalıştır ama sakın daha uzun olmasın ve motor sıcak olacak yağı koy. daha sonra mevcut yağı boşalt ve çıkan pislikleri
mutlaka gör . inanamayacaksın.temizleyicinin içindeki kimyasal ürün motorun içinde dolaşan yağdan oluşmuş ne kadar korosyon ve pislik varsa temizler ve akışkanlığı daha kolay hale getirir.tıkanmış lavaboyu temizlemek gibi düşün .

2 ) würth 10/40 motor yağı ve motor yağı katkısı al motor yağı 1 lt ve 5 lt olarak satıyoruz katkılar ise 500 ml olarak mevcuttur.motor yağı würth almasan bile katkıyı mutlaka kullan .

3 ) aracı çalıştır 5 dk bekle ve motorun sesini ve titreşimi dinle . önceki ses ve titreşime göre çok daha mükemmel ve sessiz çalıştığını göreceksin . aracınla bi test sürüşüne çık eğer performans tada etkiyi hissetmezsen verdiğin para kadar ben sana ne istersen ücretsiz gönderme sözü veriyorum.

sen başka hiç bir şey yapma bunlar yeterli olacaktır.
eğer aracın benzinli ise mutlaka yakıt katkısıda almanı tavsiye ederim lpg li ise katkı maalesef yok hiçbir markada....

bana da mutlaka cevaben dön burda paylaşalım ....

-------------
306 DEĞİL HAYAT TARZI

Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2011 Saat 00:00
Orjinalini yazan: ferdihazer ferdihazer Yazdı:

kardeşim ben würth personeliim. senin yapman gereken aşağıda açıkladığım işlemleri harfiyen yerine getirmen .

1 ) würth  motor içi temizleyici al . şu an kullandığın yağa ilave edip 10 dk çalıştır ama sakın daha uzun olmasın ve motor sıcak olacak yağı koy. daha sonra mevcut yağı boşalt ve çıkan pislikleri
mutlaka gör . inanamayacaksın.temizleyicinin içindeki kimyasal ürün motorun içinde dolaşan yağdan oluşmuş ne kadar korosyon ve pislik varsa temizler ve akışkanlığı daha kolay hale getirir.tıkanmış lavaboyu temizlemek gibi düşün .

2 ) würth 10/40 motor yağı ve motor yağı katkısı al motor yağı 1 lt ve 5 lt olarak satıyoruz katkılar ise 500 ml olarak mevcuttur.motor yağı würth almasan bile katkıyı mutlaka kullan .

3 ) aracı çalıştır 5 dk bekle ve motorun sesini ve titreşimi dinle . önceki ses ve titreşime göre çok daha mükemmel ve sessiz çalıştığını göreceksin . aracınla bi test sürüşüne çık eğer performans tada etkiyi hissetmezsen verdiğin para kadar ben sana ne istersen ücretsiz gönderme sözü veriyorum.

eğer aracın benzinli ise mutlaka yakıt katkısıda almanı tavsiye ederim lpg li ise katkı maalesef yok hiçbir markada....

Abim bu kullanacağımız malzemeler ne kadar tutacak peki?

Mesajı Yazan: eyup ozturk
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2012 Saat 23:36

Orjinalini yazan: ferdihazer ferdihazer Yazdı:

Abim bu kullanacağımız malzemeler ne kadar tutacak peki?

1 numaralı işlem
http://shop.wurth.com.tr/araciniz-icin-urunler/motor-yaglari/motor-ic-temizleme-400ml" rel="nofollow - http://shop.wurth.com.tr/araciniz-icin-urunler/motor-yaglari/motor-ic-temizleme-400ml

2 numarada kullanılacak katkı
http://shop.wurth.com.tr/araciniz-icin-urunler/motor-yaglari/motor-yag-katkisi-300ml" rel="nofollow - http://shop.wurth.com.tr/araciniz-icin-urunler/motor-yaglari/motor-yag-katkisi-300ml
307 aracım 4 lt yağ + 300ml filtre hacmi ile 4.3lt alıyor. ben 4 lt total ile 300 ml würth katkı koymayı planlıyorum...

ben kısmetse bu c.tesi deneyeceğim. sevgili ferdi, bana da beğenmezsem verdiğim para kadar ürün gönderme sözü veriyor musun? :)

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 17:30
motor içi temizleyici  30 tl
motor yağı katkısı     30 tl
motor yağı                40 tl civarındadır net fiyatı aklımda değil
isterseniz irtibat numaram 0507 787 00 17 den arayın daha net fiyat vereyim
bu hafta konya nevşehir niğde ve karaman da olacağım geç cevap yazıyorum kusura bakmayın lütfen

-------------
306 DEĞİL HAYAT TARZI

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 17:36
eyüp kardeşim bugüne kadar kullanıp faydasını görmedim diyen olmadı ama sen dersen ilk olursun ben sözümün arkasındayım rahatlıkla kullanın .
vermiş olduğum fiyatlar tahminidir ararsanız seve seve  yardımcı olurum 

-------------
306 DEĞİL HAYAT TARZI

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net