![]() |
|
307 şanzıman! Sanirim buyuk sorun |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
repropark ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kasım 2011 Konum: MALATYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 105 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı repropark
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2011 Saat 23:50 |
Arkadaslar merhaba vites koum arizasi ardindan bugun biraz gezinti yaptim sikinti yoktu fakat bir sure sonra bi dengesizlik basladi arac cekisten duser gibi oldu yokus asagi inerken gazdan ayagimi cekince devir dalgalanmaya basladi kendi gaz verip kesti durdum kalkmaya calistim ama araba sanki gaz yemiyor gibi hantallasti biraz zorladim 2. Vitese gecince dahada rahatladi sonra yokusta freni birakinca geri kacirmaya basladi, neler oluyor anlamiyorum aldikmi sanzimani elimize acaba.
Lutfen acil yardim |
|
307 1.6 Xt Triptronik (Çin Mavi)
|
|
![]() |
|
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
![]() ![]() ![]() ![]() |
Geçmiş olsun , araç triptonik sanırım bana daha çok elektironik bir arıza gibi geldi. Arac sorunu manueldemi otomatik konumda yapıyor.
|
|
![]() |
|
tolga35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ağustos - 1971 Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ya bu başlığını yeni gördüm canlansın istedim.fren müşürünü naptın müşür baya sersemletiyo çünkü aracı.bu arada sanki sadece ikimiziz forumda hiç bi fikri olan yok yani bide acil yazıyo başlığında kimsemi okumuyo
![]() |
|
2004 peugeot 307 XT BVA Tiptronic devilred zavoli lpg
|
|
![]() |
|
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Aktif arkadaşların çoğu , alt simgede küçültmüş durumdadır belki
![]() |
|
![]() |
|
repropark ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kasım 2011 Konum: MALATYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 105 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı repropark
Fren musurunu degistirdim vites kolu artik kilitlenmiyor o vazifesini yapiyor sanirsam.
Ama bu sikinti manuellerde debriyaj balata bitince arac kavramaz ya onun gibi bir sey gibi geldi bana otomatik kullandigim diger arclarimda hic sikinti yasamamistim cunku biri mercedes biride bmw idi, bu aracta inanilmaz sikinti yasiyorum birde isin kotu tarafi bulundugum ilde servis dahil usta yok otomatik sanzimandan anlayan. Eger bu sebeplerden oturu forumda destek bulabilirsem aracimi burda yaptirabilirim diger yol ise ya gaziantebe goturecem yada servise sokturup istanbula gonderecem sanzimani. Durum cok kotu dostlar. Bu forum cok cana yakin ve iyi insanlarla dolu inaniyorum fakat gunlerdir inceliyorum birileri birseyler soruyor birileri yorumlar yapiyor fakat hic bi sorunda sonuca ulasildigina rastlamadim. Daha once ford forumunda bulunmustum cok hostu her konu sonuca ulastirilmisti birileri tarafindan. Lutfen bizde bu forumda sag duyulu olalim hepimiz araclarimizi cok seven insanlariz, oyle olmasak bu forumda takilip sayfalarca sikinti okumayiz. Gelin birbirimizin ciddi ciddi sorunlariyla ilgelenelim bu ilgi herkesin kendi aracina olan ilgisi olacaktir eminim. Ben 307 mi gercekten seviyorum kendi aracim ve tum forum icin ne gerekse seve seve yaparim. Herkese saygilar ve selamlar. |
|
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
Abi haklısın sorunların çözüme kavuşturulması gerekiyor ancak şöylede düşünmek gerekiyor.Ben her ne kadar usta olursam olayım araçtan uzakta olduğum için dediklerimin yüzde yüz garantisini veremem.Yakından görmedikten sonra bilen adamda birşey söyleyemez.Ancak arkadaşllarda bende ellerinden gelen en iyi tahmini yapıp size yardımcı olmaya çalışmaktadır.Aracı birebir inceleyip kontrol edip fikir söylemekle uzaktan anlatılanlar doğrultusunda tahmin yürütmek çok farklı şeyler.Size de tavsiyem otomatik şanzumandan anlayan bir ustaya aracı birebir muayene ettirmektir
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Burdaki insanlar araba ustası deil saten , bildiklerini vs uzaktan yapabileceği tahminleri yazıyorlar . Aracların bu tarz sorunu servislerde çözülür sizin yapacağınız iyi bir muane yaptırmak aracınıza . Ben şimdi kaşımı gözümü size tarif etsem siz beni tanırmısınız
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı repropark
Arkadaslar bu araba dediginiz bir avuc civatadan olusur ve bu civatalarin geneli butun ureticiler tarafindan kullanilir yazdigimi sanirim tam olarak okumamissiniz bulundugum ilde servis dahil otomatik sanzimanda anlayan yok kime gitsem indirelim diyor kim neyin ne oldugunu bile aciklayamayan adama guvenip elektronik bir sanzimani indirir?
Burdaki araci hakkinda en ufak bilgisi olmayan arkadaslarimin soyleyecekleri bile benim icin ne yaptigini bilmeyen bir ustadan daha iyi ve onemlidir. Yinede gorusleriniz icin tsk ederim sizlerde cok haklisiniz. İyi geceler |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Şimdi çoğu uyuyordur ama yarın 307 si olanlar yazacaktır , gün içerisinde güncel yazarsanız başlığınız listenin başına gelir ve sitedekiler görür , aksi taktirde konu kaybolur . iyi geceler.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Bu arada şanzuman yağını kontrol ettinizmi belki basit bir olaydır yağı eskimiştir .
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Arkadaşım sorunu araştırıken bir makaleye denk geldim sizin sorunu hatırlattı makalede gecen bölüm
benim başımdan geçenleri kısaca yazayım: aracı 2. el aldım ve 1 ay içinde senin dediğin sorun oluştu. ilk hareketten sonra ditdit sesinden sonra araba vites küçültüyor, açıp kapayınca düzeliyordu.servis hidrolik bloğu değiştirdi. 1300 tl civarında. sonra ben arabaya lpg taktırdım ve lpg li kullanmaya başladım. 1 aysonra aynı sorun tekrarladı. bu sefer daha kötü oldu.arabayı kar moduna alıp öyle servise gidebildim. servis şanzımanı söküp istanbula gönderdi.oradan gelen fatura 3000 tl civarıydı. içinden birsürü parça değişti.servisin işçiliği yağı kdv si derken 4000 tlyi buldu. toplamda 5300 tl masraf yaptım.böyle olacağını bilseydim çıkma şanzıman alıp taktırırdım. ama dur daha bitmedi. tam oldu derken 2 ay sonra yine ilk arızayı vermeye başladı. servis yine hidrolik bloğu değişti ama bu sefer garantiden.aracı test edip aldım ve yola koyuldum.30 km sonra ne göreyim. automatik gear fault alarmı verdi araba.kenara çekip stop ettirip tekrar çalıştırdım.düzeldi gibi oldu. ama biraz ileride yine alarm verdi.ve araba gaz vermeme rağmen ilerlemedi. uygun biryere çekebildim son anda ve arabanın altına baktım. ne göreyim şanzıman yağı cıp cıp damlıyor.servisi aradım ve gelip arabayı çektiler. 1 hafta sonra teslim ettiler arabayı. sorun tork konventöründen kaynaklanıyormuş.bir parçası sıyırmış ve yağ aralıktan kaçak yapmış. nasıl oldu ustalar bile anlamadılar.bunun için de herhangi bir masraf ödemedim.arabayı teslim aldığımda çok güzel olmuştu vites geçişleri.ama 2 aydır kullanıyorum ve yine bozulmaya başladı.vites değişimlerinde sanki arabaya arkadan birisi küt diye çarpıyor.yakındır sevis yollarını aşındırmam.dediğim gibi keşke çıkma bir şanzıman bulup taktırsaydım. araba ilk arıza yaptığı zaman servisteki usta beni korkuttuğu için buna teşebbüs edemedim. çıkma şanzımanlar da uyum sağlamıyor dedi.sökme takma parasını alırım yine de dedi. uyum sağlamazsa verdiğin para boşa gider dedi. dedi de dedi . benimde gözüm korktu açıkçası.yaptırtmak zorunda kaldım. halen daha masrafların taksitlerini ödüyorum. ama yine de ben arabamı seviyorum. arada sırada küçük arızalar çıkarıyor ama uğraşması benim için zevkli oluyor.keşke bu kadar ağır bir arıza çıkarmasaydı. o zaman tadından yenmezdi ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Morel bozmuş gibi olmasında yazı
![]() http://otosanzimanservis.com/ustayasorun.php Düzenleyen Üçyüzaltı - 27 Kasım 2011 Saat 01:44 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı repropark
Evet bende tork konvektorunden supheleniyorum zannedersem tork konvektorunun gorevi araba kalkarken sanzimanin uretmesi gereken gucu sagliyor, cunku ben yag degisimini ve selenoidleri degistirdim bakalim aracimda birde vites konum arizasi vardi ariza ya kontaktorden elektronik yada konvektorden mekanik bakalim yarin bi servise gotureyim ne diyecekler ama tahminim sokup ist. A gonderecegiz diyecekler.
Ayrica reis otoya ustaya sorun isleminide yaptim 3 farkli sorun seklinde butun sorunlari yazdim umarim yarin cvp yazarlar yazmazlarsa bi ariyacagim onlari, cikma sanziman ariyacagim, cunku tork konvektoru yaklasik 2000tl civarinda. Zaten 2500tl civarina sanzimanda buluruz. |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı repropark
Ayrica ben aracimi 3 aydir kullaniyorum vuruntu vites konum arizasi ve bu son sorun gibi bircok sorunla karsilastim ama hic arizaya gecmedi ne kar ve spor mod isigi yandi nede automatik gear fault hatasi aldim bu gune dek
|
|
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
hocam öncelikle geçmiş olsun. malesef bizim bu bölegede usta bulmak gerçekten zor umarım kısa zamanda çare bulursun aracının arızasına
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı repropark
insallah buyuk birsey cikmaz bugun biraz kullandim araci sorun cikarmadi mekanik bisrsey olsa sanirim bu duzelip bi bozulmaz acaba bu vites kontaktoru bu sikintilari yapiyor olabilirmi?
|
|
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
geçmiş olsun senın yasadıklarını bende yasadım arac yokusta kalıyo kalkmıyodu ben sonra komple revızyona gırdım hemen anlatayım sana oncelıkle ılla tork konvertorunu sıfır almana gerek yok gıdıp hurdacılara bak ben ole yaptım 300 tl ye kazalı 307den aldım saglamdı tamir gormemıs orjınal 2.cisi sanzıman acıldıktan sonra bır cok keçe felan degısıcek mecbur olarak bırde bant takımına baktır arabanın onlarda bıtmısse degıstır 180 200 tl kadar bıseydı orjınal servıste yaptırdım ben eger bunlarla duzelmez ıse yanı vıtesler vuruntulu sarsıntılı ıse hıdrolık beyın degısımı ıstıceklerdır bunuda gene ben hurdacılardan aldım 400 tlye arabam suanda cok saglam memnunum :)
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı repropark
ne guzel bende ikinci el parcalari bulurum o kolay fakat kime yaptiracaz ikinci elle onu bilmiyorum.
|
|
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
malatyayı bılmedıgım ıcın ona bısey dıyemıcem :D ama oncelıkle kalıtelı bı usta arabanızı test etsın bıde yolda gıderken arabnızda 3. viteste atik bi durumu yoksa buyuk ıhtımal revızyon dıyebılırler yada arabanızı duvara yakın surun gaza bastıgınızda fışşş diye ses gelıyosa arabadan gene tork konvertoru veya revızyon
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı repropark
merhaba arkadaşlar sonunda malatyaya otomatik şanzımancı açıldı, ustalar işinin ehline benziyor sorunlarımı söyleyince anında tespit yaptılar, vites halatı komple değişip ayarı yapılacak butün sorun bundan ibaretmiş, aynı zamanda yağ kaçakları giderilecek, bakalım bugün halat siparişi verdim yarın elimde olacak ve yapılacak.
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |