Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 şanzıman! Sanirim buyuk sorun

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20233
Tarih: 17 Ağustos 2025 Saat 19:47
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 şanzıman! Sanirim buyuk sorun
Mesajı Yazan: repropark
Konu: 307 şanzıman! Sanirim buyuk sorun
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2011 Saat 23:50
Arkadaslar merhaba vites koum arizasi ardindan bugun biraz gezinti yaptim sikinti yoktu fakat bir sure sonra bi dengesizlik basladi arac cekisten duser gibi oldu yokus asagi inerken gazdan ayagimi cekince devir dalgalanmaya basladi kendi gaz verip kesti durdum kalkmaya calistim ama araba sanki gaz yemiyor gibi hantallasti biraz zorladim 2. Vitese gecince dahada rahatladi sonra yokusta freni birakinca geri kacirmaya basladi, neler oluyor anlamiyorum aldikmi sanzimani elimize acaba.

Lutfen acil yardim

-------------
307 1.6 Xt Triptronik (Çin Mavi)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2011 Saat 23:55
Geçmiş olsun , araç triptonik sanırım bana daha çok elektironik bir arıza gibi geldi. Arac sorunu manueldemi otomatik konumda yapıyor.

Mesajı Yazan: tolga35
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2011 Saat 23:57
ya bu başlığını yeni gördüm canlansın istedim.fren müşürünü naptın müşür baya sersemletiyo çünkü aracı.bu arada sanki sadece ikimiziz forumda hiç bi fikri olan yok yani bide acil yazıyo başlığında kimsemi okumuyo Unhappy

-------------
2004 peugeot 307 XT BVA Tiptronic devilred zavoli lpg

Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2011 Saat 00:03
Aktif arkadaşların çoğu , alt simgede küçültmüş durumdadır belki LOL

Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2011 Saat 00:44
Fren musurunu degistirdim vites kolu artik kilitlenmiyor o vazifesini yapiyor sanirsam.

Ama bu sikinti manuellerde debriyaj balata bitince arac kavramaz ya onun gibi bir sey gibi geldi bana otomatik kullandigim diger arclarimda hic sikinti yasamamistim cunku biri mercedes biride bmw idi, bu aracta inanilmaz sikinti yasiyorum birde isin kotu tarafi bulundugum ilde servis dahil usta yok otomatik sanzimandan anlayan. Eger bu sebeplerden oturu forumda destek bulabilirsem aracimi burda yaptirabilirim diger yol ise ya gaziantebe goturecem yada servise sokturup istanbula gonderecem sanzimani. Durum cok kotu dostlar.

Bu forum cok cana yakin ve iyi insanlarla dolu inaniyorum fakat gunlerdir inceliyorum birileri birseyler soruyor birileri yorumlar yapiyor fakat hic bi sorunda sonuca ulasildigina rastlamadim. Daha once ford forumunda bulunmustum cok hostu her konu sonuca ulastirilmisti birileri tarafindan.

Lutfen bizde bu forumda sag duyulu olalim hepimiz araclarimizi cok seven insanlariz, oyle olmasak bu forumda takilip sayfalarca sikinti okumayiz. Gelin birbirimizin ciddi ciddi sorunlariyla ilgelenelim bu ilgi herkesin kendi aracina olan ilgisi olacaktir eminim.

Ben 307 mi gercekten seviyorum kendi aracim ve tum forum icin ne gerekse seve seve yaparim.

Herkese saygilar ve selamlar.

-------------

Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2011 Saat 00:53
Abi haklısın sorunların çözüme kavuşturulması gerekiyor ancak şöylede düşünmek gerekiyor.Ben her ne kadar usta olursam olayım araçtan uzakta olduğum için dediklerimin yüzde yüz garantisini veremem.Yakından görmedikten sonra bilen adamda birşey söyleyemez.Ancak arkadaşllarda bende ellerinden gelen en iyi tahmini yapıp size yardımcı olmaya çalışmaktadır.Aracı birebir inceleyip kontrol edip fikir söylemekle uzaktan anlatılanlar doğrultusunda tahmin yürütmek çok farklı şeyler.Size de tavsiyem otomatik şanzumandan anlayan bir ustaya aracı birebir muayene ettirmektirWink.Saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2011 Saat 01:03
Burdaki insanlar araba ustası deil saten , bildiklerini vs uzaktan yapabileceği tahminleri yazıyorlar . Aracların bu tarz sorunu servislerde çözülür sizin yapacağınız iyi bir muane yaptırmak aracınıza . Ben şimdi kaşımı gözümü size tarif etsem siz beni tanırmısınız LOL Arabada böyle genel proplemler mesala aırbag ısığı yanıyor yazar arkadaş bilinirki koltuk altındaki soketten bunda sonuca varılır.Bunlardan haric bu site şahsi görüşüm sohbet muhabbet vs.. amaçlayan bir site . İyi geceler dilerim sorunuz düzelir umarım.

Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2011 Saat 01:14
Arkadaslar bu araba dediginiz bir avuc civatadan olusur ve bu civatalarin geneli butun ureticiler tarafindan kullanilir yazdigimi sanirim tam olarak okumamissiniz bulundugum ilde servis dahil otomatik sanzimanda anlayan yok kime gitsem indirelim diyor kim neyin ne oldugunu bile aciklayamayan adama guvenip elektronik bir sanzimani indirir?
Burdaki araci hakkinda en ufak bilgisi olmayan arkadaslarimin soyleyecekleri bile benim icin ne yaptigini bilmeyen bir ustadan daha iyi ve onemlidir.
Yinede gorusleriniz icin tsk ederim sizlerde cok haklisiniz.
İyi geceler

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2011 Saat 01:28
Şimdi çoğu uyuyordur ama yarın  307 si olanlar yazacaktır , gün içerisinde güncel yazarsanız başlığınız listenin başına gelir ve sitedekiler görür , aksi taktirde konu kaybolur . iyi geceler.

Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2011 Saat 01:35
Bu arada şanzuman yağını kontrol ettinizmi belki basit bir olaydır yağı eskimiştir .

Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2011 Saat 01:38
Arkadaşım sorunu araştırıken bir makaleye denk geldim sizin sorunu hatırlattı makalede gecen bölüm

benim başımdan geçenleri kısaca yazayım: aracı 2. el aldım ve 1 ay içinde senin dediğin sorun oluştu. ilk hareketten sonra ditdit sesinden sonra araba vites küçültüyor, açıp kapayınca düzeliyordu.servis hidrolik bloğu değiştirdi. 1300 tl civarında. sonra ben arabaya lpg taktırdım ve lpg li kullanmaya başladım. 1 aysonra aynı sorun tekrarladı. bu sefer daha kötü oldu.arabayı kar moduna alıp öyle servise gidebildim. servis şanzımanı söküp istanbula gönderdi.oradan gelen fatura 3000 tl civarıydı. içinden birsürü parça değişti.servisin işçiliği yağı kdv si derken 4000 tlyi buldu. toplamda 5300 tl masraf yaptım.böyle olacağını bilseydim çıkma şanzıman alıp taktırırdım. ama dur daha bitmedi. tam oldu derken 2 ay sonra yine ilk arızayı vermeye başladı. servis yine hidrolik bloğu değişti ama bu sefer garantiden.aracı test edip aldım ve yola koyuldum.30 km sonra ne göreyim. automatik gear fault alarmı verdi araba.kenara çekip stop ettirip tekrar çalıştırdım.düzeldi gibi oldu. ama biraz ileride yine alarm verdi.ve araba gaz vermeme rağmen ilerlemedi. uygun biryere çekebildim son anda ve arabanın altına baktım. ne göreyim şanzıman yağı cıp cıp damlıyor.servisi aradım ve gelip arabayı çektiler. 1 hafta sonra teslim ettiler arabayı. sorun tork konventöründen kaynaklanıyormuş.bir parçası sıyırmış ve yağ aralıktan kaçak yapmış. nasıl oldu ustalar bile anlamadılar.bunun için de herhangi bir masraf ödemedim.arabayı teslim aldığımda çok güzel olmuştu vites geçişleri.ama 2 aydır kullanıyorum ve yine bozulmaya başladı.vites değişimlerinde sanki arabaya arkadan birisi küt diye çarpıyor.yakındır sevis yollarını aşındırmam.dediğim gibi keşke çıkma bir şanzıman bulup taktırsaydım. araba ilk arıza yaptığı zaman servisteki usta beni korkuttuğu için buna teşebbüs edemedim. çıkma şanzımanlar da uyum sağlamıyor dedi.sökme takma parasını alırım yine de dedi. uyum sağlamazsa verdiğin para boşa gider dedi. dedi de dedi . benimde gözüm korktu açıkçası.yaptırtmak zorunda kaldım. halen daha masrafların taksitlerini ödüyorum. ama yine de ben arabamı seviyorum. arada sırada küçük arızalar çıkarıyor ama uğraşması benim için zevkli oluyor.keşke bu kadar ağır bir arıza çıkarmasaydı. o zaman tadından yenmezdi inşallah senin araba fazla masraf çıkarmaz. şanzıman açıldı mı bir daha dikiş tutmuyor. (yazdıklarım pek kısa olmadı ama sütten ağzım değil heryerim yandı )

Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2011 Saat 01:40
Morel bozmuş gibi olmasında yazı Smile ben şu tork konventöründen kaynaklanıyormuş kısmıyla ilgilendim bunu bir araştırın derim . Birde burdan yardım almaya çalışın

http://otosanzimanservis.com/ustayasorun.php" rel="nofollow - http://otosanzimanservis.com/ustayasorun.php

Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2011 Saat 15:14
Evet bende tork konvektorunden supheleniyorum zannedersem tork konvektorunun gorevi araba kalkarken sanzimanin uretmesi gereken gucu sagliyor, cunku ben yag degisimini ve selenoidleri degistirdim bakalim aracimda birde vites konum arizasi vardi ariza ya kontaktorden elektronik yada konvektorden mekanik bakalim yarin bi servise gotureyim ne diyecekler ama tahminim sokup ist. A gonderecegiz diyecekler.
Ayrica reis otoya ustaya sorun isleminide yaptim 3 farkli sorun seklinde butun sorunlari yazdim umarim yarin cvp yazarlar yazmazlarsa bi ariyacagim onlari, cikma sanziman ariyacagim, cunku tork konvektoru yaklasik 2000tl civarinda. Zaten 2500tl civarina sanzimanda buluruz.

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2011 Saat 15:16
Ayrica ben aracimi 3 aydir kullaniyorum vuruntu vites konum arizasi ve bu son sorun gibi bircok sorunla karsilastim ama hic arizaya gecmedi ne kar ve spor mod isigi yandi nede automatik gear fault hatasi aldim bu gune dek

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2011 Saat 16:39
hocam öncelikle geçmiş olsun. malesef bizim bu bölegede usta bulmak gerçekten zor umarım kısa zamanda çare bulursun aracının arızasına

Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2011 Saat 18:23
insallah buyuk birsey cikmaz bugun biraz kullandim araci sorun cikarmadi mekanik bisrsey olsa sanirim bu duzelip bi bozulmaz acaba bu vites kontaktoru bu sikintilari yapiyor olabilirmi?

-------------

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2011 Saat 19:47
geçmiş olsun senın yasadıklarını bende yasadım arac yokusta kalıyo kalkmıyodu  ben sonra komple revızyona gırdım  hemen anlatayım sana oncelıkle ılla tork konvertorunu sıfır almana gerek yok gıdıp hurdacılara bak ben ole yaptım 300 tl ye kazalı 307den aldım saglamdı tamir gormemıs orjınal  2.cisi  sanzıman acıldıktan sonra bır cok keçe felan degısıcek mecbur olarak bırde bant takımına baktır  arabanın onlarda bıtmısse degıstır 180 200 tl kadar bıseydı orjınal servıste yaptırdım ben  eger bunlarla duzelmez ıse  yanı vıtesler vuruntulu sarsıntılı ıse hıdrolık beyın degısımı ıstıceklerdır bunuda gene ben  hurdacılardan aldım 400 tlye  arabam suanda cok saglam memnunum :)

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2011 Saat 19:53
ne guzel bende ikinci el parcalari bulurum o kolay fakat kime yaptiracaz ikinci elle onu bilmiyorum.

-------------

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2011 Saat 20:16
malatyayı bılmedıgım ıcın ona bısey dıyemıcem :D ama oncelıkle kalıtelı bı usta arabanızı test etsın bıde yolda gıderken arabnızda 3. viteste atik bi durumu yoksa buyuk ıhtımal revızyon dıyebılırler yada  arabanızı duvara yakın surun gaza bastıgınızda fışşş diye ses gelıyosa arabadan gene tork konvertoru veya revızyon

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2011 Saat 13:29
merhaba arkadaşlar sonunda malatyaya otomatik şanzımancı açıldı, ustalar işinin ehline benziyor sorunlarımı söyleyince anında tespit yaptılar, vites halatı komple değişip ayarı yapılacak butün sorun bundan ibaretmiş, aynı zamanda yağ kaçakları giderilecek, bakalım bugün halat siparişi verdim yarın elimde olacak ve yapılacak.

-------------

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2011 Saat 13:45
Bununla gecmis olsun.

Mesajı Yazan: ismail özdemir
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 15:22
bu kadar olay vites halatı yüzündenmiymiş yani?

-------------
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)

Mesajı Yazan: nightfly
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 23:32
sorun bence tork konventöründen .bende de gear fault hatası vardı selenoidler değişti. fakat usta bana tork kaçırıyor demişti. bende pek bi sıkıntı yok şimdi ama yakında sanırım olacak gibi görünüyor. bende 307 xt var 2005 ,2011 hazirandan beri harcadığım 2500 tl oldu rahat. hesaplayın işte . zaten bu ilk ve son otomatik aracım artık ama daha bir süre binecem .

-------------
2005 xt otomatik tüplü :)

Mesajı Yazan: okan4037
Mesaj Tarihi: 24 Mart 2012 Saat 12:51
benim şanzımanım pamuk gibiydi 180.000 km deydi  vites geçişleri sıfır araba gibi hissetmiyordum bile ama arada otomatik şanzıman hatası veriyordu automatic gear fault can sıkıcı değildi aslında ama sattığım kişi bi kaç ay sonra 5-6.000 lira harcamış şanzımanı sıfırlamıs oyle duydum ne sekıl oldu ne gereği vardı bır bılgım yok bence kotu bır sanzuman degıl bızımkler

-------------
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc

Mesaj Tarihi: 24 Mart 2012 Saat 14:50
tokr kaçırıyor derken ne gibi sıkıntıların vardı?

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Mart 2012 Saat 22:25
tork aracın yokuşlarda geri kaçmamasını ve gaza basmadan hareket etmesini sağlayan parça . yağ sızıntıs var buda güç sağlamıyor, araç geri kaçıyor . yarın gidiyorum şanzımancıya . telefonda aradım bir kaç yeri 350-1000 tl arasında değişen fiyatlar aldım . bakalım muammer usta vaarmış ona gidecem bakalım ne olacak 

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2012 Saat 18:18
korktuğum olmadı şanzıman yağı akis keçesimden kaçırıyormuş 100 tlye halloldu. fakat aracımı satışa çıkartıyorum 

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Nisan 2012 Saat 14:43
bendede başlamış hafif yağ sızıntısı 2yıldır baktımıyorum şanzımanda başka sıkıntı yok sanırım keçe birde şanzıman yağımı değiştiriyim diyorum nerde hallettirdin sen ankarada

-------------

Mesajı Yazan: toga406
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2012 Saat 11:22
çözüleyemen sorunlar insanı sinir ediyor.
ankara dan söyle 4 4 lük merhametli bir usta bulamadım ya. söylenen yerlere gittim onlarda usta ve şanzıman ustası ayrı olunca baska yerlere gönderiyorlar of of

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net