![]() |
|
yol bilgisayarı,yakıt bilgisi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
feline ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 Saat 15:48 |
arkadaşlarım ;
imzamdaki aracımı sıfır aldım ve 2 senedir yol bilgisayarını kullanıyorum
bugun ilk defa birşey farkettim ve çok merak ettim ayrıca da bisürü soru oluştu kafamda,yardımcı olursanız sevinirim
depoyu doldurmuştum ve bilgisayarı sıfırlamıştım eve geldim park ettim arabayı anlık tüketime bakıyordum (turbo için 1 dk falan rölantide beklerken)yakıt tüketimim 9,31 di oda niye olduysa bayağı yakmış.beklerken bide baktım 9.31,9.42,9.43....53 ve 9,93 e kadar çıktı bende kapadım arabayı. bu neden böyle olur arkadaşlar.yada normal birşey midir????(arabamı genelde uzun yolda kullanıyorum ve 1 depo ile 1200 km gitmişliğim var cc kullnınca,kullanmayınca 1000 rahat gider)
yağ değişimi ve filtre değişimlerini yapalı 400 km oldu arkadaşlar
bu durumla ilgili yorum yapacak arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim Düzenleyen feline - 03 Kasım 2011 Saat 16:02 |
|
206 1.4 hdi feline 2006 model
EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam araç rolantide çalışırken çok fazla yakıt tüketiyor, benim araçda öyle bi sıkıntı yok yani merak etmiyin, hatta bi forumda bununla ilgili bi yazı okumuştum orda elemanlar yakıttan tasarruf yapmak için sabah arabanın motorunu ısıtmak yerine çalıştırır çalıştırmaz devam etmek gerekir gibi konşuyorlardı, hoş tabi bu yakıt tasarrufu için geçerli ama motor ömrü için tarrışılacak bir konu
|
|
![]() |
|
babamda opel astra var ondaki yol bilgisayarında yakıt aldıktan sonra butun değerleri sıfırlayınca anlık tuketim de 0,8 -0,9 gibi bi rakam ortaya çıkıyor ama ortalama tuketimi araba hareketsiz olmasına rağmen 12-13 gibi değerler gösteriyor tabi ortalama tuketim araçı sürmeye başladıktan sonra normal değerlere düşmeye başlıyo(8-9 lt civarı) bence normal birşey bu hasan arkadaşımızın dediği gibi yakıt için tasarruflu rolantide çalışaçağına devam etmek ama motor ömrü konusunda bişey diyemeyeceğim... |
|
![]() |
|
feline ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
rahatlattınız beni çok teşekkür ederim
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
bu forumun başlıca amaçlarından biri insanların rahatlamasına yardımcı olmak:) |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
osman_bora ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Şubat 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osman_bora
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bence sen aracını ilk çalıştırmada hemen hareket etme 1 dakika yazın 2 dakika kışın dizel araçlar için muhakkak beklenmeli ve gaz vererek arç motoru ısıtılmaz 1 2 dak beklemeden sonra düşük viteste 2 veya . viteste araca yüklenmeden sakin kullanarak motoorunu ısıt ve park öncesi yaptığın gibi 1 dakika en az bekle turbo için 1 dk ne yakarki rolantide kaş yaparken göz çıkarmamak lazım derim az daha fazla yakarım motorun ve turbonun ömrünü uzatırım ben öyle yapıyorum
|
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
yol bilgisayarı ort. değer verir. dolayısıyla hareket ed,nce vites yükseltince hemen düşüş başlar. endişe etme sıfırladınmı yakıt aldığında ilk basta sürücüyü korkutur. ama araba üst viteslerde gidince hemen ort. düşer bilgi ekranında normal durum.
minicik puntomda da ilk sıfırlayınca 8-9 lt hatta 10 lt lerle baslar aqma 5 in altına düşer sonradan
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |