Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yol bilgisayarı,yakıt bilgisi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19661
Tarih: 06 Ağustos 2025 Saat 04:07
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: yol bilgisayarı,yakıt bilgisi
Mesajı Yazan: feline
Konu: yol bilgisayarı,yakıt bilgisi
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 15:48
arkadaşlarım ;
imzamdaki aracımı sıfır aldım ve 2 senedir  yol  bilgisayarını kullanıyorum
bugun ilk defa birşey farkettim ve çok merak ettim ayrıca da bisürü soru oluştu kafamda,yardımcı olursanız sevinirim
depoyu doldurmuştum ve bilgisayarı sıfırlamıştım eve geldim park ettim arabayı anlık tüketime bakıyordum (turbo için 1 dk falan rölantide beklerken)yakıt tüketimim 9,31 di oda niye olduysa bayağı yakmış.beklerken bide baktım 9.31,9.42,9.43....53 ve 9,93 e kadar çıktı bende kapadım arabayı. bu neden böyle olur arkadaşlar.yada normal birşey midir????(arabamı genelde uzun yolda kullanıyorum ve 1 depo ile 1200 km gitmişliğim var cc kullnınca,kullanmayınca 1000 rahat gider)
yağ değişimi ve filtre değişimlerini yapalı 400 km oldu arkadaşlar
bu durumla ilgili yorum yapacak arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim

-------------
206 1.4 hdi feline 2006 model

EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 16:44
hocam araç rolantide çalışırken çok fazla yakıt tüketiyor, benim araçda öyle bi sıkıntı yok yani merak etmiyin, hatta bi forumda bununla ilgili bi yazı okumuştum orda elemanlar yakıttan tasarruf yapmak için sabah arabanın motorunu ısıtmak yerine çalıştırır çalıştırmaz devam etmek gerekir gibi konşuyorlardı, hoş tabi bu yakıt tasarrufu için geçerli ama motor ömrü için tarrışılacak bir konu

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 16:54
Orjinalini yazan: htasay htasay Yazdı:

hocam araç rolantide çalışırken çok fazla yakıt tüketiyor, benim araçda öyle bi sıkıntı yok yani merak etmiyin, hatta bi forumda bununla ilgili bi yazı okumuştum orda elemanlar yakıttan tasarruf yapmak için sabah arabanın motorunu ısıtmak yerine çalıştırır çalıştırmaz devam etmek gerekir gibi konşuyorlardı, hoş tabi bu yakıt tasarrufu için geçerli ama motor ömrü için tarrışılacak bir konu

babamda opel astra var ondaki yol bilgisayarında yakıt aldıktan sonra butun değerleri sıfırlayınca anlık tuketim de 0,8 -0,9 gibi bi rakam ortaya çıkıyor ama ortalama tuketimi araba hareketsiz olmasına rağmen 12-13 gibi değerler gösteriyor tabi ortalama tuketim araçı sürmeye başladıktan sonra normal değerlere düşmeye başlıyo(8-9 lt civarı) bence normal birşey bu 

hasan arkadaşımızın dediği gibi yakıt için tasarruflu rolantide çalışaçağına devam etmek ama motor ömrü konusunda bişey diyemeyeceğim...

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 17:00
rahatlattınız beni çok teşekkür ederimSırıtmaSırıtmaSırıtma

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 17:04
Orjinalini yazan: feline feline Yazdı:

rahatlattınız beni çok teşekkür ederimSırıtmaSırıtmaSırıtma

bu forumun başlıca amaçlarından biri insanların rahatlamasına yardımcı olmak:)

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 17:10
HeartSırıtmaHeart

-------------

Mesajı Yazan: osman_bora
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2012 Saat 15:25
Bence sen aracını ilk çalıştırmada hemen hareket etme 1 dakika yazın 2 dakika kışın dizel araçlar için muhakkak beklenmeli ve gaz vererek arç motoru ısıtılmaz 1 2 dak beklemeden sonra düşük viteste 2 veya . viteste araca yüklenmeden sakin kullanarak motoorunu ısıt ve park öncesi yaptığın gibi 1 dakika en az bekle turbo için 1 dk ne yakarki rolantide  kaş yaparken göz çıkarmamak lazım derim az daha fazla yakarım motorun ve turbonun ömrünü uzatırım ben öyle yapıyorum

Mesajı Yazan: toga406
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2012 Saat 18:42
yol bilgisayarı ort. değer verir. dolayısıyla hareket ed,nce vites yükseltince hemen düşüş başlar. endişe etme sıfırladınmı yakıt aldığında ilk basta sürücüyü korkutur. ama araba üst viteslerde gidince hemen ort. düşer bilgi ekranında normal durum.
minicik puntomda da ilk sıfırlayınca 8-9 lt hatta 10 lt lerle baslar aqma 5 in altına düşer sonradan

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net