Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yakıt Düşürüp Performans Arttırıyormuş...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yakıt Düşürüp Performans Arttırıyormuş...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
 Derece: Konu Derecesi: 1 Oylar, Ortalama 5.00  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mon Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
12 - Ağustos - 1986

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 Saat 21:37
bujinin çakma şekli ile yanma direk alakalıdır. Fakat yakıtta bu kadar tasarruf ettiğini idda etmek çok ciddi bir konu. Sonucu herkes gibi bende merakla bekliyorum.
206 2001 1.4 Colorline, Atiker

İlim dahi sanma senindir,
Bilim dediğin yalnız Rab içindir.
Yukarı Dön
Alparslan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
27 - Ağustos - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alparslan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 Saat 21:43
valla platinium bujiyi duydum iridyum bujiyi duydumda performans ve yakıt tasarrufu için böyle bir işlemi ilk defa duydum bakalım sonuç ne olacak merakla bekliyoruz 
Ford Focus 1,6 titanium 2010 BeyaZ...
Albayın onayı ile TAXI VI :)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 14:18
Orjinalini yazan: muzaffer muzaffer Yazdı:

inşallah olumlu sonuç alırsın abi. Sabırsızlıkla bekliyorum bu dediğin olayın sonucunu.
yanlış bilgi vermişim lazer ile değil elektrik ile deliniyormuş...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 14:20
Orjinalini yazan: maverick maverick Yazdı:

merakla sonucu bekliyoruz.
ve işlem nasıl yapılıyor bize anlatırsanız seviniriz.
resimli olursa daha da hoş olur

bujiler elime ulaştığında montajını yapmadan önce resimlerini çekip sitede paylaşacağım eskişehir opel servisi alpata da bu uygulamayı araçlarına yaptırıyormuş...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 14:23
Orjinalini yazan: mehmet eren mehmet eren Yazdı:

Konu başlığında yakıt tüketimi ve performansın artmasını bekliyorsunuz,Bunu 40 Tl masrafla cok fazla birşey beklemeyin işi bilen birkişiye yaptırın  sonradan çıkacak arızalardan çok masraf çıkabilir.Bunlar benim görüşüm,Diğer söylediğniz araç şahin bunun parçaları ucuz sizin altınızdakı peugeot şanş bile denemeyin derim.
dediğin de mantıklı fakat ateşleme araca ne kadar zarar verebilir onu da düşünmek lazım sonuçta orjinal üründe az bir değişiklik yapılacak onun için denemekte fayda var diyorum ve tüm arkadaşları bilgilendireceğim. şu an aracımın deposunu doldurdum ve yakıt hesaplaması yapıyorum. bujilerim daha 3 aylık bile değil onun için buji değişikliği değil sadece işlem değişikliğini gözlemleyebileceğim. bujiler elime ulaştığında resimlerini çekip paylaşırım. performans olayını zaten çok iyi hissedebiliyorum yeni bujide de değişiklik olursa onu da paylaşırım. beni bekleyin. ayrıca mehmet1965 arkadaşımıza da aynı uygulamayı yapıyoruz onun bujileri de benim aracımla aynı totalde 8 buji işleme girdi 2 ayrı araçta test edilip bilgi aktarımı yapacağım.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 14:25
Orjinalini yazan: 06ilhan06 06ilhan06 Yazdı:

Konu başlığında yakıt tüketimi ve performansın artmasını bekliyorsunuz,Bunu 40 Tl masrafla cok fazla birşey beklemeyin işi bilen birkişiye yaptırın  sonradan çıkacak arızalardan çok masraf çıkabilir.Bunlar benim görüşüm,Diğer söylediğniz araç şahin bunun parçaları ucuz sizin altınızdakı peugeot şanş bile denemeyin derim.

buji ne kadar iyi ateşleme yapar ve yanmamış yakıtı ne kadar az kaçırırsa o kadar güzel performans verir.ama unutmadan bu yanmanın sağlanması için doğru oranda oksijenede ihtiyaç var :)
teknik bilgim olmadığı için bu konuyu açıp fikir edineyim dedim. iyi ya da kötü ne sonuç alacaksam da bu işlemi deneyeceğim eğer bir fayda görürsem ya da aksi durum paylaşırım. sonuçta bilgi paylaşınca güzel eğer böyle basit bir işlem ile bir kaç kuruş yakıt düşerebiliyorsak neden herkes aynı uygulamayı yapmasın. malum türkiye şartlarında benzin lüks tüketime girdi ;)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 14:28
Orjinalini yazan: 06ilhan06 06ilhan06 Yazdı:

buji ne kadar iyi ateşleme yapar ve yanmamış yakıtı ne kadar az kaçırırsa o kadar güzel performans verir.ama unutmadan bu yanmanın sağlanması için doğru oranda oksijenede ihtiyaç var :)
ben burada deneyip uygulamadığım hiçbir şey hakkında kesin bilgiymiş gibi konuşmam fakat deneyimlerimden size şunu söyleyebilirim. çift tırnak buji km de 0,275 tl yakarken tek tırnak orjinal bujiye geçtiğimde 0,250 tl ye düşüşü ve performanstaki artışı çok güzel gözlemlemiştim. onun için bu işe biraz sıcak bakıyorum. ayrıca bahsedilen delik 0,3 mm olması da benim sıcak bakmamı sağlıyor. düşüncem o delikten aşağı pistonlara farklı bir çakma yapıyor olabilir.
Yukarı Dön
serdar026 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
02 - Kasım - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serdar026 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 14:45
Bujinin yakıta etkısını bende cıft tırnakları degıstırırek gordum..Bakalım bu sekılde bujıyı delerek ne sekılde bı verım elde edılıcek.Ümittt hadii merakla beklıyoruz Göz Kırpma
106 XS
1997
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 14:55

serdarım bayrama kalmaz paylaşırım diye umuyorum ;)

Yukarı Dön
mehmet1965 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mehmet1965 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 15:31

Gelsın bujıler de olayı gorecegız bakalım bende arabamın performansından cok memnun degılım (106dan sonra) onun ıcın benzıne gerı dondum hep bırlıkte gorecegız
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 15:53
Orjinalini yazan: mehmet1965 mehmet1965 Yazdı:

Gelsın bujıler de olayı gorecegız bakalım bende arabamın performansından cok memnun degılım (106dan sonra) onun ıcın benzıne gerı dondum hep bırlıkte gorecegız
ben arabamın performansından çok memnunum mehmet istersen 106 yı geri satayım EmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed
Yukarı Dön
muzaffer Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
02 - Haziran - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı muzaffer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 19:07

Gerçekten insanları anlamıyorum ucuz maliyet ile araçlaranıza nekadar güvenli işçilik yaptırıyorsunuz,Kendi kullandığınız araçlarada saygı duyun lütfen.

Kardeş araştırmadan merak etmeden hiç birşey öğrenemezsin.Ayrıca bu yapılan işlemin araca zararı olmaz. Ya çekişten düşer yada tasarruf yerine daha fazla yakıt tüketimini sağlar gerekli kombinasyon yapıldıktan sonra. Ayrıca bu foruma üye olan herkes emin ol aracına kendinen daha çok saygı duyuyordur. Bir diğer konuda pahalı olunca kaliteli ucuz olunca kötü mantığına katılmıyorum ustan adam gibi ustaysa çok güzel işler başarır. Göz Kırpma

407 Executive Black CD 2007
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 19:13

Gerçekten insanları anlamıyorum ucuz maliyet ile araçlaranıza nekadar güvenli işçilik yaptırıyorsunuz,Kendi kullandığınız araçlarada saygı duyun lütfen.

Yanlışınız var parayla orantılı değildir bazı şeyler aklını kullanmış kim düşündüyse maaliyeti az diye güvensiz anlamına gelmez
Yukarı Dön
tigerland Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tigerland Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 19:22
Orjinalini yazan: ümitarmatli ümitarmatli Yazdı:

denemekten ne kaybederiz 4 buji 40tl sonuçta. bujiden hp arttığını duymaman senin kaybındır tek tırnak çift tırnak dört tırnak olayı bu iş için çıktı diye biliyorum...
aynen müdür çift ve dört tırnaklar performans için. bi dahaki buji değişiminde bende 4 tırnak yada 2 tırnak alıcam :)
206 RG 2000
206 GTI 2001
206 XS 2004
206 RC 2004
206+ 2012
206 GTI 2002
206 RED RC
207 GT
206 RC Black
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 19:50
Eger bujinin geri kalan kismi ayni ise elektrotunun dort tirnakli, ya da iki tirnakli olmasi performans acisindan hicbir sey kazandirmaz. 4 tirnakli bujinin 4 tane atesleme yapacagi mantik yanlistir. Elektrik en kisa yolu secer ve hangi elektrot merkeze yakin ise oradan atlama yapar.
Yukarı Dön
mehmet eren Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Eylül - 1990

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mehmet eren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 20:47
Gerçekten anlamıyorum Anlam katmak istemiyorum aracanıza saygınız yoksa ne diyebilirimki.Koliva doğruları söylediğin için teşekkür ederim.

Düzenleyen mehmet eren - 01 Kasım 2011 Saat 20:48
Peugeot 2001 Model 306 Platınum
Tüplü(Atiker)1.6 Motor 90 Beygir.127.000KM
5053747493

Sıfır al omur boyu kullan.
Yukarı Dön
oguz6578 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
30 - Kasım - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oguz6578 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2011 Saat 08:38
ee deneyecek olan arkdaş ne yaptı hallettirdimi.....
Peugeot 2005 Tiptronik 307 SW 1.6 BVA Pack
Atiker SafeFast OBD => Atiker Fast System :)
Nokian Z G2
Yukarı Dön
mehmet1965 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mehmet1965 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2011 Saat 16:19
bayram sonuna kaldı arkadaslar deneyecegız ve gorecegız ya bız cok bılıyoruz ya da bujı uretenler macera olsun dıye 4 tırnak 2 tırnak yapıyor bız boyle bır sey oldugunu ıddaa etmedık sadece varsayım yaptık bu konu hakkında bılgısı olan var mı dıye konu actık ama bılgısı olan cıkmadı ama yorum yapan baya cogaldı yıne de tesekkur ederız herkeze

konu baslıgımız

Yakıt Düşürüp Performans Arttırıyormuş...!

Düzenleyen mehmet1965 - 05 Kasım 2011 Saat 16:20
Yukarı Dön
gravis_pro Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
09 - Şubat - 1977

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı gravis_pro Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2011 Saat 21:06
ümitarmatli
sizin dediğiniz bujiler sanırım E3 DiamondFire bujilerine benzer bir özellik kazandırmak. Daha fazla yanma sağlıyor. Linkini veriyorum merak edenler inceleyebilir.

Sizin işlemin sonucunu bende merakla bekliyorum.

Yukarı Dön
djchaos Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı djchaos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2011 Saat 21:54
sakın bujileri delme bu işlem ultrasonik perfonmans bujilerde var ve araca göre üretilir bujideki delik yakıtı tam yakması perfonmansını artırması ama ilerde pistonların kafasında bir oyukla motoru indirmek zorunda kalabilirsin bence iyi düşün
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 709 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6163 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1096 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 270 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3578 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49283 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 510 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 327 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 548 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 86 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4373 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1794 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 1020 0 Just for Justice
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 764 0 ozcank
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 1749 11 Pejo58
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 28793 22 Pejo58
konu icon 407 ÇEKMİYOR son mesaja git 3714 6 Oyk2147
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26140 19 wolkan35
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 2503 5 yigitmustafa
konu icon 1.4hdi / 1.4tdci rölanti arızası yardım edin lütfe son mesaja git 237 0 omersardogan
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
muratzengin 3
Pejo58 3
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English