|
Flanş & Spacer ? |
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Yazar | |
lkr_yldz
2. Vites 15 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 25 Mart 2011 Konum: Sultangazi/İST. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 274 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 22:20 |
arkadaşlar 206 aracımda çelik jantım mevcut ama sanki arka lastiklerim çok içeride duruyor. ve yeni bişey öğrendim lastiklerin biraz daha dışarıda durmasın için jant ve kaliper arasına flanş yada spacer denen disk tarzı bişey koyuyorlar ikiside aynı şey olabilir bilemiyorum. benim sorum bunu sadece arka lastiklere alıp taksam aracıma ve bana herhangi bir sorun oluştururmu. kullanan veya bilen arkadaşlardan yardım ve bilgi bekliyorum.şimdiden teşekkürler...
|
|
2006 206 Feline 1.4 бензин
Cadence Digital Music Changer 195/50/15 Lassa İmpetus Revo |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sorun oluştururmu bilmem ama bijonları değiştirmen gerekiceği kesin
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ilker merhaba...bizim peugeotlarda jant seçeneği pek yok.. piyasada o kadar güzel jantlar varki ofset yüzünden olmuyor maalesef... olması için flanş kullanıyor çoğu kişi... bende aynı dertten muzdaribim...ama flanş kullanmaktan biraz çekiniyorum...çünki flanş koyduğum zaman biliyorumki bijonlar değişecek ..yani daha uzun bijon koymam gerekecek buda beni korkutuyor... ayrıca yaparsanda 4 tekere uygula ..sadece arkalara yaparak aracın dengesini bozma bence...tamamen şahsi düşüncem..bu konuda detaylı bilgisi olanlar yardımcı olacaklardır..
|
|
OkaN
1. Vites 14 - Nisan - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2011 Konum: İST, Sancaktepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 587 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ne bijon deiştirmene gerek var nede zarar verir ben 4 lastigimdede kullanıyorum hiç 1 zararı yok dostum tornacıda yaptıra bilirsin :) hatta ön 2 diks bul eski onlardan yaptır kendine tornacıda nekadar kalınlıkta istiyosan çok kalın istersen ozaman bijonların yetişmeye bilir bide bijonların az tutmasın dikkat et :)
|
|
Şakağımdaki kansa, o benim gülüşümdür,
Namert sürünmektense, erkekçe ölüşümdür… EGİL KULAK VER CEDDİNE TÜRKE KEFEN BİÇMEK KİMİN HADDİNE AVRUPADAN ÇİN SEDDİNE REHBER KUR’AN HEDEF TURAN |
|
lkr_yldz
2. Vites 15 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 25 Mart 2011 Konum: Sultangazi/İST. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 274 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
uzun bijon bana ne gibi eksiler getirir. bijon kesmesi gibi mi. ön lastiklerin çıkıklığı normal geliyo bana ama arkalar çok içeride gibi geliyor.
|
|
|
OkaN
1. Vites 14 - Nisan - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2011 Konum: İST, Sancaktepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 587 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ozaman çok ince 1 flanş yaptır bişi olmaz DosTum ;)
|
|
Namert sürünmektense, erkekçe ölüşümdür… EGİL KULAK VER CEDDİNE TÜRKE KEFEN BİÇMEK KİMİN HADDİNE AVRUPADAN ÇİN SEDDİNE REHBER KUR’AN HEDEF TURAN |
|
34sea45
1. Vites 14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
gökayın 106 xr de ve taşkının quickde var herhangi bir sıkıntı yaratmıyor ama kaç cm lik kullanıcan ayrıca spacer larda şifreli bijon diye bişey var bunada bi bakmak lazım bence
|
|
zavur
2. Vites Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 07 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yürüyen aksamın orjinali ile oynama güvenliğin için derim .
|
|
OkaN
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
nasıl şifreli bijon abi bende öyle bişi yok :D tabi ben kendim yaptırdım :)
|
|
|
lkr_yldz
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hazır satılanları var onlar nasıl peki
|
|
|
OkaN
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aabicim neden dünyanın parasını veriyon hazırına kaç para istiyolar
|
|
|
34sea45
1. Vites 14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
şifreli bijon bunlar eger yürür aksama bişeyler yapıcaksan 3 üne 5 ne bakmicaksın |
|
lkr_yldz
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
daha sormadım daha doğrusu fırsatım olmadı. benim bijonlar zaten şifreli eğer bu aletleri takarsam onlarda boşa çıkacak
|
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
nasıl bijon değiştirmesine gerek yok arkadaşım akıl var mantık var sen sonuç olarak genişletiyosun bijonun yuvasını 4 cmle tutucağına 2 cm flans koyarsan 2 cmle tutar neyine güvenipte biniceksin o arabanın yazık günah.
Kimi jantların bijon deliklerine anahtar girmiyo bunlar için şifreli bijon kullanılıyor benim arabadada kullanıyorum ben 80lirya takımını aldım 16 bijon+anahtarı
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hiç tavsiye etmem. Yüksek hızlarda tehlikeli. Bijon kesme olabilir. |
|
lkr_yldz
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bu işe girince bijon değiştirmeden olmayacağı kesin zaten benim tek sorunum bana ve aracıma sorun oluşturmaması
|
|
|
OkaN
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ya abi ben kullanıyorum valla
|
|
|
34sea45
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
şaet takıcaksan
1 uzun bijon kullanıcaksın (el yapımı değil fabikasyon uzun bijon) 2 ucuz olsun diye sanayide yaptirmicaksın neticede 4 teker üzerinde gidiyosun parasına kıyıp o.z yed gibi firmaların ürettiklerini alıcaksın 3 yada vaz geçiceksin bu işten |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
flanshı sağlam yerden alırsan bijonlarıda uzun yada kısa olmicak şekilde tam oturtturursan sorundan çok faydası olur.Virajlarda çok fark eder araba yolu daha iyi tutar.Gidipte kasacılarda tornacılarda kendin yaptırma derim ben.Araştırmıştım bi ara çok fiyat farkları var satılan flansların pahalısının pahalı olmasının bir sebebi vardır illa.Sonra balans ayarı vs uğraşırısn.Ersin abiminde dediği gibi yaptırıcaksan kesinlikle 4 tekerede aynı ölçülerde yaptır
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Kardeşim kullanırsın kullanmasına ama bijonların girmesi gerektiği kadar girmez açıkta kalır orjinaliyse.Bi vida düşün sen o vidayı deliğinden çıkarıp araya pul koyarsan nolur deliğine tam oturmaz.Bijon kesersin mazallah.
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |