Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Flanş & Spacer ?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Peugeot Jant Lastik Seçimi
Forum Tanımlaması: modifiyeli peugeotlar icin jant lastik şikayet ve cözümleri
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19147
Tarih: 06 Nisan 2025 Saat 09:04
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Flanş & Spacer ?
Mesajı Yazan: lkr_yldz
Konu: Flanş & Spacer ?
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:20
arkadaşlar 206 aracımda çelik jantım mevcut ama sanki arka lastiklerim çok içeride duruyor. ve yeni bişey öğrendim lastiklerin biraz daha dışarıda durmasın için jant ve kaliper arasına flanş yada spacer denen disk tarzı bişey koyuyorlar ikiside aynı şey olabilir bilemiyorum. benim sorum bunu sadece arka lastiklere alıp taksam aracıma ve bana herhangi bir sorun oluştururmu. kullanan veya bilen arkadaşlardan yardım ve bilgi bekliyorum.
şimdiden teşekkürler...

-------------
2006 206 Feline 1.4 бензин
Cadence Digital Music Changer
195/50/15 Lassa İmpetus Revo

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:25
sorun oluştururmu bilmem ama bijonları değiştirmen gerekiceği kesin

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:29
ilker merhaba...bizim peugeotlarda jant seçeneği pek yok.. piyasada o kadar güzel jantlar varki ofset yüzünden olmuyor maalesef... olması için flanş kullanıyor çoğu kişi... bende aynı dertten muzdaribim...ama flanş kullanmaktan biraz çekiniyorum...çünki flanş koyduğum zaman biliyorumki bijonlar değişecek ..yani daha uzun bijon koymam gerekecek buda beni korkutuyor... ayrıca yaparsanda 4 tekere uygula ..sadece arkalara yaparak aracın dengesini bozma bence...tamamen şahsi düşüncem..bu konuda detaylı bilgisi olanlar yardımcı olacaklardır..

Mesajı Yazan: OkaN
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:31
ne bijon deiştirmene gerek var nede zarar verir ben 4 lastigimdede kullanıyorum hiç 1 zararı yok dostum tornacıda yaptıra bilirsin :)  hatta ön 2 diks bul eski onlardan yaptır kendine tornacıda nekadar kalınlıkta istiyosan çok kalın istersen ozaman bijonların yetişmeye bilir bide bijonların az tutmasın dikkat et :)

-------------
Şakağımdaki kansa, o benim gülüşümdür,
Namert sürünmektense, erkekçe ölüşümdür…

EGİL KULAK VER CEDDİNE TÜRKE KEFEN BİÇMEK KİMİN HADDİNE AVRUPADAN ÇİN SEDDİNE REHBER KUR’AN HEDEF TURAN

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:32
uzun bijon bana ne gibi eksiler getirir. bijon kesmesi gibi mi. ön lastiklerin çıkıklığı normal geliyo bana ama arkalar çok içeride gibi geliyor.

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:34
ozaman çok ince 1 flanş yaptır bişi olmaz DosTum ;)

-------------

EGİL KULAK VER CEDDİNE TÜRKE KEFEN BİÇMEK KİMİN HADDİNE AVRUPADAN ÇİN SEDDİNE REHBER KUR’AN HEDEF TURAN

Mesajı Yazan: 34sea45
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:36
gökayın 106 xr de ve taşkının quickde var  herhangi bir sıkıntı yaratmıyor ama kaç cm lik kullanıcan ayrıca spacer larda şifreli bijon diye bişey var bunada bi bakmak lazım bence

-------------
106 xr 1998 1,4 her daim benzinli+playstation (PeSBoX)
Çakmak/Ümraniye/İstanbul
0 507 250 90 71 - dincerkukku@hotmail.com

Mesajı Yazan: zavur
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:37
Yürüyen aksamın orjinali ile oynama güvenliğin için derim .

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:38
nasıl şifreli bijon abi bende öyle bişi yok :D tabi ben kendim yaptırdım :) 

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:38
hazır satılanları var onlar nasıl peki

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:39
aabicim neden dünyanın parasını veriyon hazırına kaç para istiyolar 

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:44

şifreli bijon bunlar

eger yürür aksama bişeyler yapıcaksan 3 üne 5 ne bakmicaksın

-------------
Çakmak/Ümraniye/İstanbul

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:45
daha sormadım daha doğrusu fırsatım olmadı. benim bijonlar zaten şifreli eğer bu  aletleri takarsam onlarda boşa çıkacak

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:46
nasıl bijon değiştirmesine gerek yok arkadaşım akıl var mantık var sen sonuç olarak genişletiyosun bijonun yuvasını 4 cmle tutucağına 2 cm flans koyarsan 2 cmle tutar neyine güvenipte biniceksin o arabanın yazık günah.

Kimi jantların bijon deliklerine anahtar girmiyo bunlar için şifreli bijon kullanılıyor benim arabadada kullanıyorum ben 80lirya takımını aldım 16 bijon+anahtarı 

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:47
Orjinalini yazan: lkr_yldz lkr_yldz Yazdı:

arkadaşlar 206 aracımda çelik jantım mevcut ama sanki arka lastiklerim çok içeride duruyor. ve yeni bişey öğrendim lastiklerin biraz daha dışarıda durmasın için jant ve kaliper arasına flanş yada spacer denen disk tarzı bişey koyuyorlar ikiside aynı şey olabilir bilemiyorum. benim sorum bunu sadece arka lastiklere alıp taksam aracıma ve bana herhangi bir sorun oluştururmu. kullanan veya bilen arkadaşlardan yardım ve bilgi bekliyorum.
şimdiden teşekkürler...

Hiç tavsiye etmem.
Yüksek hızlarda tehlikeli.
Bijon kesme olabilir.

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:49
bu işe girince bijon değiştirmeden olmayacağı kesin zaten benim tek sorunum bana ve aracıma sorun oluşturmaması

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:50
ya abi ben kullanıyorum valla

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:50
şaet takıcaksan

1 uzun bijon kullanıcaksın (el yapımı değil fabikasyon uzun bijon)
2 ucuz olsun diye sanayide yaptirmicaksın neticede 4 teker üzerinde gidiyosun parasına kıyıp o.z yed gibi firmaların ürettiklerini alıcaksın
3 yada vaz geçiceksin bu işten

-------------
Çakmak/Ümraniye/İstanbul

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:52
flanshı sağlam yerden alırsan bijonlarıda uzun yada kısa olmicak şekilde tam oturtturursan sorundan çok faydası olur.Virajlarda çok fark eder araba yolu daha iyi tutar.Gidipte kasacılarda tornacılarda kendin yaptırma derim ben.Araştırmıştım bi ara çok fiyat farkları var satılan flansların pahalısının pahalı olmasının bir sebebi vardır illa.Sonra balans ayarı vs uğraşırısn.Ersin abiminde dediği gibi yaptırıcaksan kesinlikle 4 tekerede aynı ölçülerde yaptır

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:54
Orjinalini yazan: OkaN OkaN Yazdı:

Kardeşim kullanırsın kullanmasına ama bijonların girmesi gerektiği kadar girmez açıkta kalır orjinaliyse.Bi vida düşün sen o vidayı deliğinden çıkarıp araya pul koyarsan nolur deliğine tam oturmaz.Bijon kesersin mazallah.

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:54
bu işler şakaya gelmez yaptın mı doğru düzgün bişey olması lazım can taşıyoruz bu arabalarda sadece kendimizde gitmiyoruz bu yollarda başkalarınıda düşünmek lazım. herhangi bi lastik jantçıya gitsem kesinlikle sorun olmaz diyecek biliyorum sırf satabilmek için o yüzden ilk önce size sormak her zamanki gibi daha doğru geldi bana

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:56
ilker bide kafama takıldı şimdi sanki arkalar içerde duruyor demişsin ya.. aracındaki jantlarda flanş yok..ve 4 jantta aynı büyük ihtimal... dolayısıyle sanmıyorumki bir dengesizlik olsun... hadi diyelim flans koydun bu sefer arkalar istediğin gibi olacak ama önler çıkık kalacak o bakımdan hiç oynama bence...

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:57
Orjinalini yazan: HuseyinTurk HuseyinTurk Yazdı:

flanshı sağlam yerden alırsan bijonlarıda uzun yada kısa olmicak şekilde tam oturtturursan sorundan çok faydası olur.Virajlarda çok fark eder araba yolu daha iyi tutar.Gidipte kasacılarda tornacılarda kendin yaptırma derim ben.Araştırmıştım bi ara çok fiyat farkları var satılan flansların pahalısının pahalı olmasının bir sebebi vardır illa.Sonra balans ayarı vs uğraşırısn.Ersin abiminde dediği gibi yaptırıcaksan kesinlikle 4 tekerede aynı ölçülerde yaptır
ucuz alan 2 kere alır diye bi laf var katılıyorum sana illa kalite bişey olması lazım

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:57
Orjinalini yazan: HuseyinTurk HuseyinTurk Yazdı:

Kardeşim kullanırsın kullanmasına ama bijonların girmesi gerektiği kadar girmez açıkta kalır orjinaliyse.Bi vida düşün sen o vidayı deliğinden çıkarıp araya pul koyarsan nolur deliğine tam oturmaz.Bijon kesersin mazallah.

AlkışAlkışAlkışçok güzel bir örnek..

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:58
kardeşim yarına kadar bi bekle kullanan arkadaşlar var ve hepside çok memnunlar bide onlardan bilgi al zaten konuyu görünce geleceklerdir

-------------
Çakmak/Ümraniye/İstanbul

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 23:02
Orjinalini yazan: by_ersin by_ersin Yazdı:

ilker bide kafama takıldı şimdi sanki arkalar içerde duruyor demişsin ya.. aracındaki jantlarda flanş yok..ve 4 jantta aynı büyük ihtimal... dolayısıyle sanmıyorumki bir dengesizlik olsun... hadi diyelim flans koydun bu sefer arkalar istediğin gibi olacak ama önler çıkık kalacak o bakımdan hiç oynama bence...
aracım orjinal lastik ebatlarında zaten. sadece aldığım kişi servisten peugeotun orjinal 14'' jantlarını almış yani değişen bişey yok aracımda dengesizlik değil zaten baktığım orjinal oynanmamış 206 ların hepsi aynı sadece arkadan bakıldığında biraz daha açık dursun ve yandan baktığımda biraz daha lastikler kendisini göstermesini istiyorum

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 23:04
benden sana tavsiye sakın yapma.
flanş dediğimiz şey basit birşey değil.
yük indeksine göre flanşlar var. kafana göre takarsan dört teker bijonlarından kırılır.
2007 mustang salleen flanş uygulamasını izledim youtube da.
taktıkları flanşın üstünde bile yük indeksleri var.
öyle sanayide yaptırırım tornada takarım usulü olmaz.

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 23:04
Orjinalini yazan: 34sea45 34sea45 Yazdı:

kardeşim yarına kadar bi bekle kullanan arkadaşlar var ve hepside çok memnunlar bide onlardan bilgi al zaten konuyu görünce geleceklerdir
bakalım bütün bilgisi olan arkadaşlardan yorum almadan yapmam zaten

-------------

Mesajı Yazan: yeditepely
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 23:33
kardesım bencede hıc oynama.flans kamber bu tur seyler bence gereksız gelıyor.al guzel bır kalın lastık hem daha guvenlı gıt.hem arkadan guzel gozuksun.olmadı arabayı dusur arkadan gozukmez zaten.yandan da kımse bakmaz lastık ıcerdemı dısardamı.jantının guzellıgıne baksınlar.dertsız basına dert almanın anlamı yok bence.yıne sen bılırsın.

-------------
Atakan
2001 206 XS 1.6 16V benzinli (siyah)
İSTANBUL

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 23:34
Acıkcası flans ıcı oyle cok cok makbul bır hareket degıl.

Sımdı ben ne desem bırısıne dokunacak. Ama her zaman ne yapıyorsam sımdıde aynısını yapacagım. Bırısıne dokunup dokunmamasını dusunmekten zıyede bılgım noktasında cevap verecegım...

Okan kardesım sen kullanıyor olabılırsın ama bu durum aracının suandakı durumunun cok emnıyetlı oldugunu ıspat etmez. Ulkemızde bu ve benzerı seyler yerıne o kadar bılıncsız yanlıs gelısıguzel yapılıyorkı ve kullananlarda senın dedıgın gıbı "ben kullanıyorum memnunum hıcbır sorun yok" dıyebılırler ama 3 gun sonra ne olabılecegı hakkında kımsenın fıkrı olamaz.

Arac uretılırken her turlu sartlar goz onunde bulundurulur. Aracın en buyuk dusebılecegı cukur bıle hesap edılmeye calısılır.

Sımdı sen flans taktın bır kere en basta "porya bılyalarına" daha cok yuk bındırıyorsun bu kesın...
Belkı cok buyuk bır fark yaratmaz orada mutabık oluruz.

Fakat bıjon ne kadar dıs tutuyor??? Veya degıstıysen aldıgın bıjonların saglamlıgı nedır ???

Dıyecegım o kı bu arac dınamıgı denılen durum bızım at gozlugu takmıs ustaların aklının yetecegı kadar basıt konular olmayabılır... Her zaman bılımın ısıgında hareket edılmesınden yanayım.

Sonuc olarak eger flans takılacaksa kalıtelı olanları tercıh edılmelıdır kı balans sıkıntısı vs yasanmasın. Ayrıca bıjon degısecekse yıne kalıtelı olanları arastırılmalıdır. Bıldıgım kadarıyla pıyasadakı bajı bıjonlar uzama yapıyor ve zamanla bır gevseme meydana getırıyor. Bunun sonu kopmaya kadarda gıdebılır...

Sunuda eklemek ıstıyorum. Sadece arka lastıklerın dısarı cıkarılması aracın dınamıgınde bır bozulmadan zıyade fayda saglayabılecegı kanaatındeyım. Fabrıkanın neden arka lastıklerı ıcerıde yaptıgını anlayamıyorum. 206 larda on lastık zaten bıraz daha cıkıntılıdır. Arka ıcerde kalır ve bıraz cırkın bır goruntu olusur. Arkaların hafıf dısarı cıkması cok daha guzel bır gorunum sergıleyecegını tahmın edıyorum.

Aman sız sız olun cıddı noktalarda tehlıke rıskınızı artırmayın.

Ayrıca Okan kardesım sakın ama sakın sozlerımden alınma uzulurum yoksa Göz Kırpma Bızım amacımız burada dogruyu bulmak. Egerkı yanlıs yaptıgını dusundugum olursa da senı sıddetle uyarma hakkını kendımde vasıf goruyorum bılgın olsun...

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 23:49
bu video flanş ile ilgili.
videodaki gibi yanlış seçimde tekerlekler fırlar gider.

http://www.youtube.com/watch?v=T3AD-O0wsis" rel="nofollow - http://www.youtube.com/watch?v=T3AD-O0wsis

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 00:00
Ben lastikçi çırağını üstünde zıplatıyorum bijon anahtarının Sırıtma siz neden böyle şeyler yapıyorsunuz  anlamıyorum . Şahsi görüşümdür arabada yay kısaltma ( kestirme , hatta spor yay ) orjinal ebadından farklı ebatta lastik , gereksiz lambadır vs... işlemler bence kendinizi ve diğer insanları tehlikeye atmaktan başka birşey değil . Gecen biri gelmiş bilader bu arabayı yere yapıştır ne olur varya...
ne olacak alttakım dağılır girdim ilk sert çukurda direksiyonu elimden alır .... ÖLÜMLÜ YARALAMALI KAZA ZOR BİR KONU TANIŞMAMAYA ÇALIŞALIM ARKADAŞLAR ...

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 00:05
Orjinalini yazan: zavur zavur Yazdı:

Ben lastikçi çırağını üstünde zıplatıyorum bijon anahtarının Sırıtma siz neden böyle şeyler yapıyorsunuz  anlamıyorum . Şahsi görüşümdür arabada yay kısaltma ( kestirme , hatta spor yay ) orjinal ebadından farklı ebatta lastik , gereksiz lambadır vs... işlemler bence kendinizi ve diğer insanları tehlikeye atmaktan başka birşey değil . Gecen biri gelmiş bilader bu arabayı yere yapıştır ne olur varya...
ne olacak alttakım dağılır girdim ilk sert çukurda direksiyonu elimden alır .... ÖLÜMLÜ YARALAMALI KAZA ZOR BİR KONU TANIŞMAMAYA ÇALIŞALIM ARKADAŞLAR ...

O kadar katı olmaya gerekte yok. Hersey emnıyetlı sekılde yapılırsa herhangı bır sorun teskıl etmez.

Fakat senın gorusune saygı duyarız. Ama senın dedıgın gıbı bakarsakta modıfıyenın bır anlamı kalmaz. Bazısı modıfıyeyı gelıstırmeyı degıstırmeyı sever bazısıda orjınal olarak bınmeyı sever. Bunlar kısısel kavramlardır. Saygı duymak gerek. Ama her zaman emnıyet sartları dahılınde tabı kı Gülme

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 00:11
Tabi herkesin kendi zevkleri var ben saten şahsi görüşüm die belirttim .Ben çıtır modifiyecilerdenim Sırıtma

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 00:16
Orjinalini yazan: zavur zavur Yazdı:

Tabi herkesin kendi zevkleri var ben saten şahsi görüşüm die belirttim .Ben çıtır modifiyecilerdenim Sırıtma

Bu modıfıye para merak ve ımkanlar ıle olcusen bır konu... Bırazda zevk meselesı Göz Kırpma

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 00:46
Ne kadar para o kadar zevk . Ben mesala body Kit olayına bitiyom ama o bana bitmiyo  Sırıtma şişirilen camurluklar altında ofsetli jantlar arabada v6 bir motor olacak vışşşş Sırıtma

Mesajı Yazan: gokayy
Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 01:34
Dincer abi benim yerime yazmis benim 106 xrda sadece arkalarda flans var bizde cok arastirdik guzelini bulamayinca cnc de yaptirdik 2 sene olucak neredeyse bir sorun yasamadik.Bizdeki bijinlarda sifreli bijondu yanlis hatirlamiyorsam
Ozet : iyisini alicaksan bence sorun yok.

-------------
Peugeot 1998 106 1.4 XR
Gökay ÜNAN
Küçükyalı / İSTANBUL
0536 298 53 70
Senin Külüstürün, Başkasının Mercedes inden İyidir...AlbaYDemircaN
[o.o]
/)__)
-"--"-

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 02:01
Bu arabalar üretilirken güvenilirlik olarak belirli sınırların içinde kalmak şartıyla en ekonomik şekilde üretiliyor.Daha iyisini yapabilmek içinde mükkemmellikten kaçınılmakta.Modifiye olayını trafikte suç olarak görenleri anlamıyorum hoşlanmıyor olabilirsiniz zevk meselesi.En basitinden insanlar cam filmi sevmiyor saygı duyarım ama takanada suçlu muamelesi yapıyor.Bence bilinçli yapılacak her müdahale araç için güvenlik için bir artıdır.

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 09:17
Olaya su acıdan bakmak gerek. Bızlerın modıfıye olarak yaptıklarımızı fabrıkada orjınal olarak yapabılıyor sonucta. Fabrıka yapınca modıfıye olmuyor. Bızler sonradan yapınca modıfıye oluyor.

Sonucta bızım ıstedıgımız sekıldekı orjınalden modıfıyelı mısal bır evo 10 kac para ??? alıpta sahıp olabılecegımız bır arac degıl. bızde bu aracın bazı ozellıklerını belırlı lımıtler dahılınde kendı aracımıza kazandırmaya calısıyoruz. Bunda kımseye bır zarar goremıyorum.

Mısal bır arkadas aracı dızeldır hem az yakar hemde gorunumu guzel olur. Bu kotu bırsey mı ???

"Onemlı olan yapılacak uygulamaları belırlı emnıyet sartları dahılınde bılınclı bır sekılde "bırsey olmaz" mantıgından uzak bır cercevede yapmaktır" dıye dusunuyorum

Mesajı Yazan: Emre Ekrem
Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 09:47
Kaliteli bir spacer/flans (aynı şey) ve kaliteli bijon, aracınıza hiç bir zarar vermez fakat bu parçalar ne kadar kaliteli olursa olsun orijinal olmayacağı için aracınıza çok fazla yüklenmemeniz gerekir, el freni, sert virajlar vb gibi...

17" leride 16" larıda kullanırken spacer artı uzun bijon kullandım, maliyeti bir hayli yüksek oldu fakat kafam rahat.  

-------------
ph2 stock 306 gti

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 10:38
Gecen bır arkadasla aynı sekılde flans ısını konusuyorduk bana cok ucuz paralardan bahsettı. Bende dedım kı "sen ıyımısın??? o ıs o paralara olurmu" dıye Sırıtma 

Flansın tanesı 15-20 lıralardan bahsedıyor. Bıjonlarada tanesı 2.5 tl dıyor. Tamam bıjonlar olabılır ama flans ıcın pıyasada tanesı ortalama 50 tl. Bırde bu fıyat durumu kalıteye gore cok degısken. Tanesı 100 tl olanıda bılıyorum. Merdıven altı bır tornacıda yapılacak urunude aracıma takmam zaten... Esasında 1cm kadar kendı aracımında arka lastıklerını dısarı cıkarmak ısterdım

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 10:44
arabayı ilk aldım ...tipodan kalma sıfır jantlarım vardı 4* 100  4*108 bijon aralığında  16" .....kaliteli bir flanş 400 tl denilince  ..samimi söylüyorum 1300 tl ye aldığım jant lastiği çorluya 750 tl verdim gitti ..flanş  undertaker +CeCoLi  ustaların dediği gibi tuzlu ..

Mesajı Yazan: sedataksu
Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 10:50
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Olaya su acıdan bakmak gerek. Bızlerın modıfıye olarak yaptıklarımızı fabrıkada orjınal olarak yapabılıyor sonucta. Fabrıka yapınca modıfıye olmuyor. Bızler sonradan yapınca modıfıye oluyor.

Sonucta bızım ıstedıgımız sekıldekı orjınalden modıfıyelı mısal bır evo 10 kac para ??? alıpta sahıp olabılecegımız bır arac degıl. bızde bu aracın bazı ozellıklerını belırlı lımıtler dahılınde kendı aracımıza kazandırmaya calısıyoruz. Bunda kımseye bır zarar goremıyorum.

Mısal bır arkadas aracı dızeldır hem az yakar hemde gorunumu guzel olur. Bu kotu bırsey mı ???

"Onemlı olan yapılacak uygulamaları belırlı emnıyet sartları dahılınde bılınclı bır sekılde "bırsey olmaz" mantıgından uzak bır cercevede yapmaktır" dıye dusunuyorum

+1000000Gülme
Yapmayı düşünüyorsan kesinlikle kaliteli malzeme kullan tekerler şakaya gelmez eğer ben üç teker üzerinde giderim demiyorsan.Sırıtma

-------------
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal
Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler...
* 28 ÇOTANAKLAR *

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 10:51

Arkadaşlar benim aracımda arkalarda bulunmakta.Ustamız sağolsun iyice ölçüp biçerek cnc de ayarladı,bijonları özellikle kendisi seçti.Arada sırada kontrol etmekte fayda var.Emniyet için...

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 10:53
taşkın bu aracı her gördüğümde maşallah diyorum..fazla görünme ortalıkta:))))))

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 11:03
Allah razı olsun Ersinim.Allah hepimize kazasız belasız binmek nasip etsin...
Abilerini örnek alıyor Gülme

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 11:43

flanş taktığında bijonları uzatman gerekecek. uzayan bijonun kopma kırılma ihtimali kısalara göre daha yüksektir. Allah korusun kopturğunda lastik fırlar kazaya bile sebebiyet verir. kesinlikle tavsiye etmiyorum.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 12:00
Metinim nasıl bir uzatmadan bahsediyoruz,orjinali üzerinden bir oynama yapılmıyor benim bildiğim,bu bijonlarda da değişik boyutda olanlar var isteğe göre seçebilirsin...

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 12:06
Orjinalini yazan: HeRo1727 HeRo1727 Yazdı:

Metinim nasıl bir uzatmadan bahsediyoruz,orjinali üzerinden bir oynama yapılmıyor benim bildiğim,bu bijonlarda da değişik boyutda olanlar var isteğe göre seçebilirsin...

abi flanş takınca lastik dışa çıkacağı için bir okadar daha uzun bijon kullanmak lazım ondan bahsettim.

konunun içinde farklı bir konu varmı bilemem ben konu başlığı ile ilgili yazdım sizin tartıştığınız konuyu bilmem (:

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 12:12
Yok flanşın çok öyle bir abartı bir kalınlığı yok en azından bendeki öyle,fakat dediğim gibi bijonun birazdaha uzun olması güvenlik açısından önemli,tabi arada sırada bijonları kontrol etmekde fayda sağlar...

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 15:30
yok abi kimseye kızmıyorum burası forum eleştiride alcagız notta sıkıntı yok :) 

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 15:36

okan karıştırma ortalığı ..anladık bbs varGülme sorarım ben sana yakındaKahkaha

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 15:42
spacer dan uzun oldu konu yalnız :)

-------------
Çakmak/Ümraniye/İstanbul

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 15:53
Orjinalini yazan: by_ersin by_ersin Yazdı:

okan karıştırma ortalığı ..anladık bbs varGülme sorarım ben sana yakındaKahkaha

sıkıntı yok ersin abi canın saolsun ya  Senin olsun bbsler :D sıkıldım zaten Rc Alsammı diye düşünü
yorum:)

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Ekim 2011 Saat 10:41
Gördüm ve anladım ki bu is tehlikeli en iyisi vazgeçmek herkese teşekkür ederim verdigi bilgilerden dolayı çok sagolun

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net