|
atmosferik motormu-turbo motormu görüşleriniz |
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Yazar | |
alfa
1. Vites 30 - Temmuz - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 Saat 22:19 |
peugeot üyeleri öncelikle herkese iyi akşamlar size göre atmosferik motormu yoksa turbo motormu düşüncelerinizi yazarmısınız.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Turbo tabi ki. Küçük hacimden büyük güç elde etme şansı turboda.
Atmosferiğin tek avantajı anlık gaz tepkileri alabilmek.
|
|
alfa
1. Vites 30 - Temmuz - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet berkay doğru söyledin turbo aşırı güçlendirilebiliyor fakat atmosferik yakıt bakımından turbodan avantajlı havadan güç alan motor olduğu için yakıt içerde yanarken tam yakıta yüklenmiyo havayıda sıkıştırarak güç elde edebiliyo birde ani tepki veriyo söylediğinde doğru bu arada
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Turbo düşük devirde kullanıldığında atmosferikten daha az yakıt tüketir diye biliyorum.
Mesela: 1,4 TSI 125HP Volkswagen Golf, Peugeot 307 1,6 16V 110HP'den daha az yakıt tüketiyor.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
şimdi dostum turbosuz bir dizeli ben hayal edemiyorum.biraz daha zorlayıp hayal ettiğimde amçamın 70 model bedford u aklıma geliyor neyseki onu sattı ve 2004 te sıfır 1.9 tdi 130 luk transporter aldı
|
|
alfa
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet 1.4 hacimli motorlar düşü düzeyde kullanıldıklarında dediğin gibi atmosferikten az yakıyolar fakat 2.0 turbo motorlu bir araç sağlam yakması muhtemel atmosferik motor doğuştan güçlü motor oldu yani demek istediğim ürtetilirken olduğu gibi üretiliyo 180 hp ise 180 dir yada 200 hp ise öledir tek kötü yanı atmosferik motor aşırı güçlendirilemiyo çok zorlansa ancak 20 yada 30 hp belki ama turbo ya devasa güç takviyesi yapılabiliyor
|
|
alfa
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
1,9 tdı transporter bizde var babam almıştı geçen sene sıfır çokda memnun almanlar iyi iş çıkarmış deyip duruyor:):)
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
dostum transporter polonyada üretiliyor |
|
alfa
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
patenti almanlarda biliyorum ben wolswagen nin çünki artık ülkeler araçlarını başka ülkelerde üretiyolar
|
|
orhanax
2. Vites 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Haziran 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Atmosferik iyidir. Tabii ki V12 olursa... :)
|
|
2006 307 SW 1.6 HDI Comfort
(B Rh+) |
|
bluee
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Temmuz 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
dizel olarak turbolu olmasın tercih ederim benzinli olaraksa atmosferik olması tercihimdir. turbonun devride yavaş yavaş sönüyor bmw mercedes artık spor araçları için turbo kullanmayı bıraktı güçlü v8 v12 silindir atmosferik motorlar üretiyor agresif kullanmadığın zaman hem yakıt düşük hem horultulu motorun zevkini yaşıyosun. hep v8 motorlu aracım olmasını istemişimdir ama malum ülkemizdek vergiler ve benzin fiyatı o zevki yaşamam musade etmiyor.
|
|
alfa
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evt blue atmosferik çok heybetli bir homurtu çıkarıyo öyle bir seski insan tahrik oluyor birde çok çabuk seri harekete geçiyo atmosferiğe nekadar hava akımı okadar güç
|
|
34sea45
1. Vites 14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
her daim turbo :)
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bır dakıka burada bıraz yanlıs kıyaslama olmus. 1.4 tsı motorun az yakmasındakı olay turbo olusundan degıl dırekt enjeksıyon olusundan.
Ama genel olarak turbo motorlar daha az yakıt tuketebılır derler ama bu gercege pek yansımıyor
Mevzuda sudur. Dusuk devırde daha yuksek guc ve tork elde edebıldıgınden motoru daha dusuk devırlerde surebılmek mumkun oluyor...
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bana kalırsa senın soyledıgının tam tersı... Mercedes son yıllarda turbo motorlara yonlendı. Zaten kucuk hacımlılerın cogu kompresor makıne. yanı atmosferık cok az. Buyuk makınelerde de bı-turbo kullanıyor
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet bunu cem abi ile tartışmıştık. iki aynı aracı biri turbolu biri turbosuz aynı devirde kullanırsan turbolu olan daha güclü olduğu için turbosuz araç kadar gaza basmazsın doğal olarak yakıtı daha düşüktür. tabi turbolu diye asılırsan gaza geçmiş olsun (: Düzenleyen metin - 15 Eylül 2011 Saat 10:29 |
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
Engin Tepe
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
|
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ilk sayfada arkadaş şey demiş ''eğer araç dizel ise turbolu olmasını tercih ederim '' iyi de dostum zaten araç dizel se turbo kullanmak zorundasın. eğer kullanmassan araba bedford gibi olur
|
|
Engin Tepe
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Aynen. Totosunu kaldıramaz bırde düşük cc ve bg de ise :D
|
|
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
engin abi 1.4 turbosuz dizel motoru düşünsene bi hele bide vosvogen 1.2 tdi çıkartmış turboyu iptal et amcamın bedfordu ortaya çıkıyor
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |