![]() |
|
çokmu yaktı sizce |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2011 Saat 19:22 |
bayramda tatili fırsat bilerek dizel 1.6 90hp 2005 model 307sw aracımla 5 kişi haliyle bagaj dolu olarak memleketim olan kayseriye gittim yol bilgisayarı ortalama hızımı 95 ortalama yakıtımıda 6.2 gösteriyordu bu oran sizce normalmi ????
|
|
![]() |
|
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
![]() ![]() ![]() ![]() |
buarada kendi hesaplamalarım dogrultusunda 830km yolda 185 lira buda yüzde 6 ya tekabül ediyor yanlışlıgım yoksa
|
|
![]() |
|
Platinium ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ekim - 1986 Kayıt Tarihi: 06 Mayıs 2011 Konum: İST. / Bağcılar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 487 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Platinium
5 kişi bagaj dolu gayet iyi bence 22 kuruşa falan denk geliyo yanlış hesaplamadıysam
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
fabrika degerlerine göre sanki biraz fazla yaktı gıbı geldi 5.5 yakar diye düşünüyodum şimdi beyine tunig yaptırıp hız sabitleyicisi yakmayı düşünüyorum |
|
![]() |
|
Platinium ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ekim - 1986 Kayıt Tarihi: 06 Mayıs 2011 Konum: İST. / Bağcılar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 487 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Platinium
valla parasal olarak bana uygun geldi aracın 5 kişi ve koca bagajın dolu olduğunu düşünürsek
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
dogrusu bende yakıt olarak çok yaktıgını düşümüyorum fakat fabrika degerlerine göre 5.5 yakması gerekiyor sanırım fabrika degeri 4.8 hız sabitleyicisi ve tunugle düşermi aceba düşebilecgi kanısındayım ama
|
|
![]() |
|
murat deniz ![]() 1. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 311 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı murat deniz
fabrika değerleri ölçülürken araç full dolu olarak mı hesaplanıyor acaba? bence yakıt çok çok iyi 5 kişi + full bagaj 185 TL yakıt 830 km yol. daha ne olsun
![]() |
|
2004 PEUGEOT 206 x-linE 1.4 75 bg benzin / Ariane 15" jant + 185 55 15 goodyear efficientgrip 0 RH +
kara böcükk :) |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
bilemiyorum ama ben dahada yakıtı düşürmrnin yollarını arıyorum arkadaşlar bulursam sizlerlede paylaşırım
|
|
![]() |
|
orhanetap ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 140 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orhanetap
Paraya bulunca aracımı satıp dizel alıcam benzine tövbe edicem
![]() |
|
206 xt 1.6 110hp
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fabrika verilerinde aracın yüksüz ve sabit olarak saatte 90km hız ile yakıt ölçümü yapılır. Fabrika verileri ile sizin yolculuğunuz arasında çok fark var. Aracınız yüklü ve yolda sabit hızla gidebileceğinizi tahmin etmiyorum. Çünkü yollarımızda virajlar, yokuşlar, trafik yoğunluğu, rüzgar,,, gibi faktörlerden dolayı sabit hızla ve düşük yakıt tüketimiyle yolculuk yapmak imkansız gibi birşey. Verilerinize bakarsak ve yolculuk şartlarını göz önüne alırsak oldukça iyi bir yakıt tüketiminiz olmuş bence. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
bunların hepsinin farkındayım fakat taklaşık iki buçuk ay oldu aracı alalı toplam 6500 km yol yaptım tabi daha önce bakımlarını tam olarak yapıldı fakat daha yanlız olarak ve 2000 devirde 90 km geçmemek kaydıyla gittigim oldu şimdiye kadar 5.5 leri bile görmedi araç yakıtı benim takınım ondan araçta bi sorun falanmı varda ondanmı oluyor diye işim sanayinin içinde ustalar motorunun çok iyi durumda oldugunu söylüyor
|
|
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
fabrika verileri yüksüz bir şekilde trafiğe kapalı alanda ve rüzgarsız havada yapılıyor. o oranı yakalaman çok zor,
profilinde nerede olduğunu yazmalısın. kayseriye nereden gittin halen bilmiyoruz (:
imzanada aracının modelini yakıt türünü, motor hacmini otomatikmi manuelmi yazarsan daha iyi yorumlar alırsın.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
karşıdan esen rüzgar bile aracın hızını kestiği için gaza biraz daha dokunduğun için yakıtın artıyor, sadece sabit hızla gidince olmuyor yani.
yakıtı etkileyen faktörleri aklıma geldiğince yazacak olursam. lastik durumu ve havası, hava filtresi, yakıtın kalitesi, rüzgarın hızı, aracın taşıma kapasitesinin aşılması, yokuş yukarı çıkma, virajlı yollarda sürekli gaz fren olarak gitme vs.
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
34sea45 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
bence gayet normal degerler aracda 5 kişi + dolu bagaja göre
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
peki arkadaşlar bir beyinci yanıdıgım var iyi bı usta güveniyorum belki biraz aç gözlülük yapıyorum ama yakıt düşmesi için hız sabitleyicisi taktırdım ayar için gittim laf arasında aracı kullnacaksan müsait zamanında ge yakıtı yüzde 10 düşüresim 1 yada 1.5 saat zamanımı alıyor dedi tunıg yapıcak zannediyorum sizce yakıt düşecekmi bunun motora herhangi bi zararı oluyormu yaptıran oldumu aranızda kendisine sordum bu soruyu bana sen motorun hızına yetişemezsin gibi cevaplar aldım yaptırayımmı sizce bu arada hız sabitlemeyide ayarını ozaman hallederiz dedi formlardan ögrendigime göre hız sabitleyiciside yakıtı düşürüyomuz sizler ne düşünüyosunuz yorumlarınızı bekliyorum
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
|
|
![]() |
|
hız sabitleyici düz yolda yakıtı düşürür onun dışında haddinden fazla arttırır.
mesela 110 a sabitlediğinde yokuşa gelince araç hız kaybetmeye başlıyor ve hız sabitleyici gaza sonuna kadar asılıyor. ben düz yolda açıyorum yokuşa gelince kapatıyorum
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
peki cip yaptırıpta kullanan varmı
|
|
|
|
![]() |
|
sponsorumuzdan daha detaylı bilgiyi artılarını ve eksilerini öğrenebilirsin.
|
|
|
![]() |
|
musictime ![]() MISAFIR ![]() ![]() 01 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 25 Ağustos 2011 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 333 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı musictime
yorumları okurken gülmekten koptum arkadaşlar araç full dolu iken iyi yakmış diye ısrar ederken istanbullu arkadaşım ama fabrika değerleri bu değil diyor arkadaşlardan birisi fabrika full doluyken ölçmüyor diyor halen fazla yaktı diyorsun tek kişi ile ölçülüyor yada 2 herneyse önemli olan bagaj da dahil full dolu olmuyor araç yüklüyken kalkışta ve gidişte güç uyguladıgından fazla yakacaktır biraz daha gayet uygun o kasaya o yükle bu yakıt. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |