Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

çokmu yaktı sizce

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17989
Tarih: 05 Ağustos 2025 Saat 19:59
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: çokmu yaktı sizce
Mesajı Yazan: istanbullu_3886
Konu: çokmu yaktı sizce
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 19:22
bayramda tatili fırsat bilerek  dizel 1.6 90hp 2005 model 307sw aracımla  5 kişi haliyle bagaj dolu olarak memleketim olan kayseriye gittim yol bilgisayarı ortalama hızımı 95 ortalama yakıtımıda 6.2 gösteriyordu bu oran sizce normalmi ????

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 19:25
buarada kendi hesaplamalarım dogrultusunda 830km yolda 185 lira buda yüzde 6 ya tekabül ediyor yanlışlıgım yoksa

Mesajı Yazan: Platinium
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 19:31
5 kişi bagaj dolu gayet iyi bence 22 kuruşa falan denk geliyo yanlış hesaplamadıysam

-------------
306 platinium 1.6 2000 Benzin

Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 19:35

fabrika degerlerine göre sanki biraz fazla yaktı gıbı geldi 5.5 yakar diye düşünüyodum şimdi beyine tunig yaptırıp hız sabitleyicisi yakmayı düşünüyorum

Mesajı Yazan: Platinium
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 19:47
valla parasal olarak bana uygun geldi aracın 5 kişi ve koca bagajın dolu olduğunu düşünürsek

-------------
306 platinium 1.6 2000 Benzin

Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 19:50
dogrusu bende yakıt olarak çok yaktıgını düşümüyorum fakat fabrika degerlerine göre 5.5  yakması gerekiyor sanırım fabrika degeri 4.8 hız sabitleyicisi ve tunugle düşermi aceba düşebilecgi kanısındayım ama

Mesajı Yazan: murat deniz
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 21:20
fabrika değerleri ölçülürken araç full dolu olarak mı hesaplanıyor acaba? bence yakıt çok çok iyi 5 kişi + full bagaj  185 TL yakıt  830 km yol.  daha  ne olsun Göz Kırpma

-------------
2004 PEUGEOT 206 x-linE 1.4 75 bg benzin / Ariane 15" jant + 185 55 15 goodyear efficientgrip   0 RH +
kara böcükk :)

Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 23:31
bilemiyorum ama ben dahada yakıtı düşürmrnin yollarını arıyorum arkadaşlar bulursam sizlerlede paylaşırım

Mesajı Yazan: orhanetap
Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 00:07
Paraya bulunca aracımı satıp dizel alıcam benzine tövbe edicem Embarrassed

-------------
206 xt 1.6 110hp

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 11:04
Orjinalini yazan: istanbullu_3886 istanbullu_3886 Yazdı:

fabrika degerlerine göre sanki biraz fazla yaktı gıbı geldi 5.5 yakar diye düşünüyodum şimdi beyine tunig yaptırıp hız sabitleyicisi yakmayı düşünüyorum

Fabrika verilerinde aracın yüksüz ve sabit olarak saatte 90km hız ile yakıt ölçümü yapılır.
Fabrika verileri ile sizin yolculuğunuz arasında çok fark var.
Aracınız yüklü ve yolda sabit hızla gidebileceğinizi tahmin etmiyorum. Çünkü yollarımızda virajlar, yokuşlar, trafik yoğunluğu, rüzgar,,, gibi faktörlerden dolayı sabit hızla ve düşük yakıt tüketimiyle yolculuk yapmak imkansız gibi birşey.
Verilerinize bakarsak ve yolculuk şartlarını göz önüne alırsak oldukça iyi bir yakıt tüketiminiz olmuş bence.

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 11:10
bunların hepsinin farkındayım fakat taklaşık iki buçuk ay oldu aracı alalı toplam 6500 km yol yaptım tabi daha önce bakımlarını tam olarak yapıldı fakat daha yanlız olarak ve 2000 devirde 90 km geçmemek kaydıyla gittigim oldu şimdiye kadar 5.5 leri bile görmedi araç yakıtı benim takınım ondan araçta bi sorun falanmı varda ondanmı oluyor diye işim sanayinin içinde ustalar motorunun çok iyi durumda oldugunu söylüyor

-------------
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 11:29

dogrusu bende yakıt olarak çok yaktıgını düşümüyorum fakat fabrika degerlerine göre 5.5  yakması gerekiyor sanırım fabrika degeri 4.8 hız sabitleyicisi ve tunugle düşermi aceba düşebilecgi kanısındayım ama

fabrika verileri yüksüz bir şekilde trafiğe kapalı alanda ve rüzgarsız havada yapılıyor. o oranı yakalaman çok zor,

profilinde nerede olduğunu yazmalısın. kayseriye nereden gittin halen bilmiyoruz (:

imzanada aracının modelini yakıt türünü, motor hacmini otomatikmi manuelmi yazarsan daha iyi yorumlar alırsın.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 11:34
karşıdan esen rüzgar bile aracın hızını kestiği için gaza biraz daha dokunduğun için yakıtın artıyor, sadece sabit hızla gidince olmuyor yani.

yakıtı etkileyen faktörleri aklıma geldiğince yazacak olursam. lastik durumu ve havası, hava filtresi, yakıtın kalitesi, rüzgarın hızı, aracın taşıma kapasitesinin aşılması, yokuş yukarı çıkma, virajlı yollarda sürekli gaz fren olarak gitme vs.

-------------

Mesajı Yazan: 34sea45
Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 11:39
bence gayet normal degerler aracda 5 kişi + dolu bagaja göre

-------------
106 xr 1998 1,4 her daim benzinli+playstation (PeSBoX)
Çakmak/Ümraniye/İstanbul
0 507 250 90 71 - dincerkukku@hotmail.com

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 11:54
peki arkadaşlar bir beyinci yanıdıgım var iyi bı usta güveniyorum belki biraz aç gözlülük yapıyorum ama yakıt düşmesi için hız sabitleyicisi taktırdım ayar için gittim laf arasında aracı kullnacaksan müsait zamanında ge yakıtı yüzde 10 düşüresim 1 yada 1.5 saat zamanımı alıyor dedi tunıg yapıcak zannediyorum sizce yakıt düşecekmi bunun motora herhangi bi zararı oluyormu yaptıran oldumu aranızda kendisine sordum bu soruyu bana sen motorun hızına yetişemezsin gibi cevaplar aldım yaptırayımmı sizce bu arada hız sabitlemeyide ayarını ozaman hallederiz dedi formlardan ögrendigime göre hız sabitleyiciside yakıtı düşürüyomuz sizler ne düşünüyosunuz yorumlarınızı bekliyorum

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 12:07
Orjinalini yazan: orhanetap orhanetap Yazdı:

yok kardeş dizel araçlar benzinlilere göre seri degil beni tek cezbeden yakıtı

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 12:14

peki arkadaşlar bir beyinci yanıdıgım var iyi bı usta güveniyorum belki biraz aç gözlülük yapıyorum ama yakıt düşmesi için hız sabitleyicisi taktırdım ayar için gittim laf arasında aracı kullnacaksan müsait zamanında ge yakıtı yüzde 10 düşüresim 1 yada 1.5 saat zamanımı alıyor dedi tunıg yapıcak zannediyorum sizce yakıt düşecekmi bunun motora herhangi bi zararı oluyormu yaptıran oldumu aranızda kendisine sordum bu soruyu bana sen motorun hızına yetişemezsin gibi cevaplar aldım yaptırayımmı sizce bu arada hız sabitlemeyide ayarını ozaman hallederiz dedi formlardan ögrendigime göre hız sabitleyiciside yakıtı düşürüyomuz sizler ne düşünüyosunuz yorumlarınızı bekliyorum

hız sabitleyici düz yolda yakıtı düşürür onun dışında haddinden fazla arttırır.

mesela 110 a sabitlediğinde yokuşa gelince araç hız kaybetmeye başlıyor ve hız sabitleyici gaza sonuna kadar asılıyor. ben düz yolda açıyorum yokuşa gelince kapatıyorum

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 13:22
peki cip yaptırıpta kullanan varmı

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 14:08
sponsorumuzdan daha detaylı bilgiyi artılarını ve eksilerini öğrenebilirsin.

ECU TUNED
Chip Uygulamaları
Dizel & Benzin
0538 318 35 84
0216 565 97 08

http://www.ecutuned.com" rel="nofollow - www.ecutuned.com

-------------

Mesajı Yazan: musictime
Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 14:57

yorumları okurken gülmekten koptum arkadaşlar araç full dolu iken iyi yakmış diye ısrar ederken istanbullu arkadaşım ama fabrika değerleri bu değil diyor arkadaşlardan birisi fabrika full doluyken ölçmüyor diyor halen fazla yaktı diyorsun tek kişi ile ölçülüyor yada 2 herneyse önemli olan bagaj da dahil full dolu olmuyor araç yüklüyken kalkışta ve gidişte güç uyguladıgından fazla yakacaktır biraz daha gayet uygun o kasaya o yükle bu yakıt.

-------------
2006 MODEL PEUGEOT 206 X-DESİGN 1,4 MOTOR 75 HP CASTROL YAĞ MİCHELİN ENERGİ SAVE LASTİKLER FULL SES SİSTEMİ KİCKER + PİONEER TEAM

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 15:48
Orjinalini yazan: musictime musictime Yazdı:

yorumları okurken gülmekten koptum arkadaşlar araç full dolu iken iyi yakmış diye ısrar ederken istanbullu arkadaşım ama fabrika değerleri bu değil diyor arkadaşlardan birisi fabrika full doluyken ölçmüyor diyor halen fazla yaktı diyorsun tek kişi ile ölçülüyor yada 2 herneyse önemli olan bagaj da dahil full dolu olmuyor araç yüklüyken kalkışta ve gidişte güç uyguladıgından fazla yakacaktır biraz daha gayet uygun o kasaya o yükle bu yakıt.

yorumun için tşk ederim anlasılan benim araç az yakmış

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 15:58
bir benzinli araç içi uzun yol ortalaması olarak 6.2 iyi ama bir dizel olduğu için o oranı şehir içinde bile yapmıyor. bakarsan fabrika verilerine göre evet çok yakmış gibi gözüküyor ama faktörleride göz önüne alırsak gayet iyi.

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 16:31
tşk ederim metin kardeş

-------------

Mesajı Yazan: ekinoks44
Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 16:32

Yakıt değerleri taşınan yük ve kişi sayısına göre iyi ama görüyorum ki şehirler arası yolculuklarda dizel ile lpg arasında çok da bir fark yok gibi geldi.

-------------
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites
Ford Focus Titanium 2013 Powershift

Mesajı Yazan: bulent 77
Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 17:37
gayet uygun dolu bir station araç için

-------------
ch cr

Mesajı Yazan: musictime
Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 17:49
rica ederim araç zaten güzel yakmış o doluluk oranında sonuçta birde vagon tipi biraz daha agır yakıtın iyi güle güle kullan kazasız belasız.

-------------
2006 MODEL PEUGEOT 206 X-DESİGN 1,4 MOTOR 75 HP CASTROL YAĞ MİCHELİN ENERGİ SAVE LASTİKLER FULL SES SİSTEMİ KİCKER + PİONEER TEAM

Mesajı Yazan: badcombatant
Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 19:53
Aracının yakıt değerleri gayet makul değerlere bence övünmen lazım Sırıtma

Orjinalini yazan: orhanetap orhanetap Yazdı:

İşte tek mesele para Embarrassed 
Aynı dertten muzdaribim aile aracı olan dizel 307 kullanıyoruz ama ilk aracım heralde benzinli olucak tabiki tüplüde Alkış

-------------
2004 1.4 hdi 307 xr

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 20:04
tşk ederim arkadaşlar ben biraz hüsnü kurubtu yapıyorum çok  diye birde istanbuldan kayseriye giderken çok trafik vardı dönüşte ise acil olarak dönmem gerekti 130dan aşagıya düşmedi araç yakıt degeri 1 depo(60litre) 1150 km gitti şimdi mantıklı düşünüyorum da gerçekten çok güzel yakıt oranı ilgileriniz için tşk içim rahatladı aracın sagını solunu kurcalatmayım cip tunig falan yakıt yüzünden 

-------------

Mesajı Yazan: murat deniz
Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 21:31
eğer için rahat etmiyosa bana sat aracı yarın  sabah almaya gelirim GülmeGülmeGülme

-------------
2004 PEUGEOT 206 x-linE 1.4 75 bg benzin / Ariane 15" jant + 185 55 15 goodyear efficientgrip   0 RH +
kara böcükk :)

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 22:58
Orjinalini yazan: murat deniz murat deniz Yazdı:

eğer için rahat etmiyosa bana sat aracı yarın  sabah almaya gelirim GülmeGülmeGülme
bu yorumları görmeden önce olsaydı belki düşünürdüm ama şimdi kusura bakma

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net