Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hız Sabitleme Sistemi Ve 307
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hız Sabitleme Sistemi Ve 307

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 1920212223 31>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2011 Saat 17:23
Orjinalini yazan: taksicicocuk taksicicocuk Yazdı:

ya arkadaşlar bir mübarek yok mu şu müslümana yardım edin ne olur bunu hangi usta araca tanıtır ya bu kadar duyarsız olmayalım lütfn

kardeşim diyorum sana hatta ne yapman gerektiğinide anlattım.

şahin peugeot murat abiden kolu alıcaksın takacaksın, bide aracın beynini ayarlamak için planet2000 olan bir peugeot özel servisine gidip ayarlatacaksın okadar. 

Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2011 Saat 17:17
Orjinalini yazan: istanbullu_3886 istanbullu_3886 Yazdı:

selam arkadaşlar kısa bi süredir yorumlarınızı begeniyle takip ediyorum bende limitlemesiz hız cc taktım ve ayarlatmak için ikitellide beyinciye gittim ayarlandıgı söylendi ekranda görünüyor fakat çalışmadı beyinciyi daha ön eden tanıyodum muhabbet esnasında aracı kullanacakmısın sen diye sordu bende evet kullanıcanm dedim o zaman daha sonra gel hem hız sabitleyicini yapalım hemde biraz gıdıklayım yakıtını yüzde on düşürelim dedi bende tamam dedim ve ayrıldım sizce cc neden çalışmamış olabilir ve yakıtım gerçekten düşecekmi motora bi zararı olurmu yapılacak her neyse artık bu arada aracım 1.6 90 hp 2005 model 307 sw

sen ilk önce kendini tanıt

daha sonrada o beyinciden uzak dur, biz usta olmadığımız halde iki tip seçenek olduğunu 1. tipi seçince ekrana yazı geldiğini ama çalışmadığını, 2. seçebekte Tip B nin seçilmesi gerektiğini bu seferde ekrana yazı gelmeyecek ama sabitleme çalışacağını söylemekden dilimizde tüğ bitti. biz usta olmadığmıız halde biliyorsak ve bunu o usta denilen kişi bilmiyorsa bence aracını hiç elletme.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2011 Saat 16:39
Orjinalini yazan: istanbullu_3886 istanbullu_3886 Yazdı:

selam arkadaşlar kısa bi süredir yorumlarınızı begeniyle takip ediyorum bende limitlemesiz hız cc taktım ve ayarlatmak için ikitellide beyinciye gittim ayarlandıgı söylendi ekranda görünüyor fakat çalışmadı beyinciyi daha ön eden tanıyodum muhabbet esnasında aracı kullanacakmısın sen diye sordu bende evet kullanıcanm dedim o zaman daha sonra gel hem hız sabitleyicini yapalım hemde biraz gıdıklayım yakıtını yüzde on düşürelim dedi bende tamam dedim ve ayrıldım sizce cc neden çalışmamış olabilir ve yakıtım gerçekten düşecekmi motora bi zararı olurmu yapılacak her neyse artık bu arada aracım 1.6 90 hp 2005 model 307 sw

Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Üyelerimizi Tanıyalım" başlığı altında lütfen yeni konu açarak kendinizi tanıtınız, Tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız sizi daha iyi tanımamız açısından bizlere yardımcı olacaktır, Bilginize...

1.- Adınız, soyadınız:
2.- Yaşınız:
3.- Aracınız (Markası, modeli):
4.- Hobileriniz:
5.- Mesleğiniz:
6.- Siteyi nereden duydunuz:
7.- Kan Grubunuz:
8.- Burcunuz:
9.- Taraftarı olduğunuz takım:
10.- Hangi ilçe yada İldesiniz:
11.- Msn adresiniz:

İlginiz için teşekkür ederiz.

Peugeot Türkiye Fun Club Yönetimi
www.peugeotturkey.com & www.peugeotturkiye.com

Yukarı Dön
istanbullu_3886 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2011 Saat 16:30

Yukarı Dön
only_younus Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
13 - Haziran - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı only_younus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2011 Saat 23:43
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Orjinalini yazan: only_younus only_younus Yazdı:

kabloyu alacağım yerde peugeot planet2000 olmaması ihtimaline karşı programı indirip bilgisayarıma kurmaya çalıştım ancak windows 7 desteklemiyor, xp veya 2000 istiyor.windows 7 ile çalışan versiyonu varmıdır acaba

PP2000(Peugeot Planet) yazilimini bilgisayara kursan ve kabloyu taksan bile calistiramazsin cunku arada asagidaki resimde de gorebilecegin aparat lazim. Win7 ile calisan versiyonu yok. Sorun yasanmasin diye hep XP uzerine kurulur.

yukarıdaki zımbırtıdan olan özel servisler sana yardımcı olacaktır.bence 20 den fazla verme benim usta hiç para almayacaktı.zorla 10 lira verdim
peugeot 307, 2004, technoplus,5 kapı, 1.6, manuel, benzin-lpg(atiker)
Yukarı Dön
taksicicocuk Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
15 - Ocak - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı taksicicocuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2011 Saat 22:52
güncel
2004 307 xt auto. 65000 km de orijinale
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2011 Saat 22:41
Orjinalini yazan: taksicicocuk taksicicocuk Yazdı:

ya arkadaşlar bir mübarek yok mu şu müslümana yardım edin ne olur bunu hangi usta araca tanıtır ya bu kadar duyarsız olmayalım lütfn
Kahkaha İstanbuldaki arkadaşlar yardımcı olacaktır eminim...
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
15 - Ocak - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı taksicicocuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2011 Saat 22:37
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
13 - Haziran - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı only_younus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2011 Saat 00:23
evet benimde hız sabitlemem devrede.yokuş aşağı giderken çok yavaşlatamıyor yalnız motor freni yaptığından.yokuş yukarı da bazen hız hiç sabitlenmiyor bazen.artık motor yemediğinden midiir.yoksa belli bir devre mi ulaşması gerekiyor
ben bu işi çok sevdim.ama alışkanlık olmuş arada hız sabitleyeyim diye radyo koluna asılıyorum.hız sabitleme kolumuz vadı da biz mi kullanmadık (Demirel in pazarı)
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
15 - Ocak - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı taksicicocuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2011 Saat 20:10
güncel
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
15 - Ocak - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı taksicicocuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2011 Saat 19:49
evet arkadaşlar artık şu usta tavsiyenizi alalım bakalım yaptıranlar
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2011 Saat 12:40
Afyondan kütahya servise göndermişlerdi sanırım yada kütahyada bi elektronikçiye. Toplam kargo vs dahil 200,00 lira vermiştim. Sizin bahsettiğiniz parçayı göndermiştim. Harddisk görünümlü bosch marka bi üründü. Komple silindi tekrar güncel yükleme yapıldı. Bana söylenene göre:)
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2011 Saat 12:27
Orjinalini yazan: hakangumus hakangumus Yazdı:

Ben ECU nedir tam bilemiyorum ama bi ara beyni güncelletmiştim. 2 gün kadar araç bekledi serviste. O zamanda Cruise Control istiyordum onun için yaptırmıştım ama fren müşürü aklımıza gelmemişti o zamanlar..Dil Çıkarma

ECU(Electronic Control Unit) denilen sey aracin motor kismindaki elektronik herseyden sorumlu beyindir diyebiliriz. ECU motor kisminda akunun yanindaki sigortalarin orada bulunur. Araclarimizda ECU'nun yaninda bir de BSI denilen baska bir beyin vardir. Bu da genel aksamlardan sorumlu beyindir ve ECU ile surekli iletisim halindedir. BSI ise araclarimizda sofor mahalindeki sigorta kutusunda bulunur.

Cruise Control icin hem BSI'dan hem de ECU'dan ayarlama yapmak gerekir. BSI kismi genellikle sabit ve kolay oluyor. Ancak ECU, araclar degistikce yeni versiyonlari oluyor ve ona gore ek parametreler, ozellikler geliyor. Sizinkinde muhtemelen ECU'yu ya guncellemislerdir ya da komple degistirmislerdir. O yuzden aslinda sizin bu durumunuz istisnai bir durum teskil ediyor ve diger herhangi bir ayni aracta maalesef uygulanamaz.

Peki beyni guncellestirmek ne kadara mal olmustu? Onceki versiyonda cruise control denedinizde basarili olmadi mi?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2011 Saat 12:10

Arkadaşlar bende 2004 eski kasa Technoplus var. Ben sponsor Şahin Peugeottan kargo yoluyla aldım, afyonda yetkili servise taktırdım-tanıttım. Sorun yok, hız sabitleniyor Cc yazısı ve sabitlenilen hız ekranda görünüyor. Hızı artırıp azaltabiliyorum ve bunu ekranda izleyebiliyorum.

Bu guzelmis. Acaba hangi ECU var aracinizda. BOSCH ME 7.4.5 olmasi kuvvetle muhtemel diye dusunuyorum. Araciniza sonradan bir sekilde ECU degisikligi yapilmis olabilir mi?
Ben ECU nedir tam bilemiyorum ama bi ara beyni güncelletmiştim. 2 gün kadar araç bekledi serviste. O zamanda Cruise Control istiyordum onun için yaptırmıştım ama fren müşürü aklımıza gelmemişti o zamanlar..Dil Çıkarma
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2011 Saat 07:49

Arkadaşlar bende 2004 eski kasa Technoplus var. Ben sponsor Şahin Peugeottan kargo yoluyla aldım, afyonda yetkili servise taktırdım-tanıttım. Sorun yok, hız sabitleniyor Cc yazısı ve sabitlenilen hız ekranda görünüyor. Hızı artırıp azaltabiliyorum ve bunu ekranda izleyebiliyorum.

Bu guzelmis. Acaba hangi ECU var aracinizda. BOSCH ME 7.4.5 olmasi kuvvetle muhtemel diye dusunuyorum. Araciniza sonradan bir sekilde ECU degisikligi yapilmis olabilir mi?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2011 Saat 00:32

Orjinalini yazan: iibrahimm iibrahimm Yazdı:

arkadaşlar bu kolu aldım taktırdım yaklaşık 6 aydırda kullanıyorum sorun yok  fakat usta pc ile ayar yaparken gördüm konsolda ekranda cc yazdı fakat kol calışmadı daha sonra kol calıştı fakat ekranda yazısı yok acep 1.4 hdı lerde hem ekran hem kol calışan vermıdır?Göz Kırpma
      ustaya sordum neden böyle oldu diye 307 lerin makyajlı kasalarında oluyor fakat bu kasalarda ancak bukadar oluyor dedi makyajsız kasalarda ekranı calışan varmı???

Bildigim kadariyla yoktur. Peugeot Planet'te iki opsiyon cikiyor. Birini secince Cc yaziyor am kol calismiyor, digerini secince Cc yazmiyor ama kol calisiyor. Sizin amacinizda kolun calismasi oldugundan usta da onu secmistir.
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2011 Saat 22:26
Orjinalini yazan: iibrahimm iibrahimm Yazdı:

arkadaşlar bu kolu aldım taktırdım yaklaşık 6 aydırda kullanıyorum sorun yok  fakat usta pc ile ayar yaparken gördüm konsolda ekranda cc yazdı fakat kol calışmadı daha sonra kol calıştı fakat ekranda yazısı yok acep 1.4 hdı lerde hem ekran hem kol calışan vermıdır?Göz Kırpma
      ustaya sordum neden böyle oldu diye 307 lerin makyajlı kasalarında oluyor fakat bu kasalarda ancak bukadar oluyor dedi makyajsız kasalarda ekranı calışan varmı???

Bildigim kadariyla yoktur. Peugeot Planet'te iki opsiyon cikiyor. Birini secince Cc yaziyor am kol calismiyor, digerini secince Cc yazmiyor ama kol calisiyor. Sizin amacinizda kolun calismasi oldugundan usta da onu secmistir.
Yukarı Dön
iibrahimm Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
19 - Haziran - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı iibrahimm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2011 Saat 21:48
307 1,4 hdı
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
15 - Ocak - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı taksicicocuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2011 Saat 21:16
ağalar kolu şahin pehodan aldım kendim taktım çok kolay ancak bunu makinaya kim tanıtacak anadolu yakasında hangi ustalar var 

tavsiyelerinizi bekliyorum özellikle metin abi senin taktırdığın usta kim dolaştım diyosun ama illaki bir yere taktırdın ???
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
13 - Haziran - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı only_younus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2011 Saat 01:31
ben kolu şahin peugeot dan alıp kendim taktım.bsi ye tanıtmak için her zaman gittiğm özel servis deki usttama götürdüm. para almamak için diretti. sağolsun iftara dar vakit kala tanıttı da. deneyecek vakit kalmadı deneriz ustam dedim.o da mecbur tamam dedi.tam olmamış görüştük sonraki seferde halledecek sağolsun

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 1920212223 31>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Külbütör yağ sızıntısı ve sesi yardım son mesaja git 248 1 Warcry
konu icon Kapı kilidi son mesaja git 12706 6 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 1 0 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 1 0 brs3393brs
konu icon Merhabalar son mesaja git 3 0 tunakrf
konu icon Peugeot 1.2 Puretech genel bakım ve değerlendirme son mesaja git 868 0 Dustero59
konu icon 2024 Model Yeni Peugeot 2008 Type-C Sorunu son mesaja git 472 0 ergunasaf
konu icon Peugeot 206 kilit unutma sorunu son mesaja git 1278 0 Sabri45
konu icon 2008 Turbo Hava Hortumu Yağlanması son mesaja git 2861 1 Peugeotturkey123
konu icon 2023 Model Peugeot 208 GT kablosuz şarj hk son mesaja git 797 0 mhakan71
konu icon 2008 Kedi Çiziği Kırmızı ELIXIR son mesaja git 977 0 55adige1919
konu icon 2004 1.4 HDI Klima ile ilgili son mesaja git 1086 0 Samet1697
konu icon Lastik basınç sensörü son mesaja git 7 0 DVRM77
konu icon 3008 2022 Far yüksekliği ayarı ve motor titremesi son mesaja git 906 0 berter
konu icon Peugeot 208 GT yeni nesil yakıt tüketimi hk son mesaja git 1012 0 mhakan71
konu icon Adblue seviyesini Kaç litre nasıl öğrenirim artık son mesaja git 689 0 Lepromer
konu icon 208 Yağ Azaltma Problemi son mesaja git 6617 8 selahattnsahman
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 37988 23 delroy
konu icon Peugeot 307 motor değişimi son mesaja git 354 0 delroy
konu icon Kaput amortisörü son mesaja git 3333 0 Abdullah B.
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 SEPTEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
brs3393brs 3
Warcry 2
tunakrf 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English