|
206 Otomatik Vites |
Yanıt Yaz | Sayfa <123 |
Yazar | ||
leewent
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Ağustos 2011 Konum: ANKARA-ÇANKAYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Birde bazı otomatik arabalarda D konumunda giderken vites değiştiğinde D1, D2 gibi otomatik vitesin durumunu da gösteriyor, Peugeot ta böyle bir yazılım güncellemesi varmıdır?
|
||
2008 Peugeot 206 1.4 Fever Otomatik Vites - LPG
|
||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
aynen sana katılıyorum çok güzel özetlemişsin,
bende bugün araba alacak olsam aynısını hiç arkama bakmadan alırım.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
alisuat
2. Vites 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
aslında olmaması lazım ama sürekli kullanmadıkca bir problem olmaz ama aracı sürekli triptronikte kullanıp sürekli viteslerle oynamak zarar verir diye biliyorum
|
||
oktay_251
1. Vites 30 - Temmuz - 1985 Kayıt Tarihi: 03 Ağustos 2011 Konum: Burdur, Bucak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 85 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı oktay_251
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
pazartesi günü arabayı test ettik şanzumanda herhangi bir sorun yok aynı araba bende de var vites değişimleri gayet normal. kullandığımda tek kusur olarak gaz pedalının aşırı sertliği dikkatimi çekti araçta başka bi kusur yok
ayrıca şanzuman konusunda da peugeotun bi çok insanın abartması kadar da kötü olduğunu düşünmüyorum. 8 aydan beri kullanıyorum şanzuman konusunda çok şükür hiçbir sıkıntı çekmedim tek sıkıntım aks flanşıydı onuda pazartesi günü hallettik.
bir çok arabanın otomatiğine göre de bence başarılı 2009 cruze a bindim onun vites geçişleri bile daha çok hissedilir durumda ben memnunum kırmızı şeytanımdan
|
||
2004 Wolkswagen Bora Pasific 1.6 16V 105HP Benzinli
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ıspartadan bucaga sevgılerle.... ,bende artık takmıyorum senden sonra suanda bınıp gezıyorum :)))) yoksa taka taka kafayıyı yıecegım ya bozulana kadar bınerım sonrada satarım :))))
|
||
oktay_251
1. Vites 30 - Temmuz - 1985 Kayıt Tarihi: 03 Ağustos 2011 Konum: Burdur, Bucak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 85 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı oktay_251
|
|
bucaktan da ıspartaya sevgilerle
he şöyle yaa takma kafana rahat rahat kullanmana bak aracını sonuçta o bir peugeot
|
||
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bu arada ıspartada pejocu arkadaslarımızın sayısı artıyor :))) bayram sonrası bulusma kesınlesmeye gıdıyor unutma:))) kırmızı seytanı beklıyoruz ıspartaya :)))
|
||
oktay_251
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı oktay_251
|
|
inşallah inşallah bende bucağa beklerim
zaten arka teker için de bayramdan sonra müsait olduğum bi gün gelecem yine ıspartaya :):)
|
||
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bi de sana bir sey sorcam senın arac 4 vıtesde 3000 devırde kac km hızı goruyor
|
||
AliÖzagan
2. Vites 19 - Mart - 1990 Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2011 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 460 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı AliÖzagan
|
|
benimki 1.4 3000 devirde düz yolda 110u görüyor iyimi kötümü bilmiyorum artık :)
|
||
oktay_251
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı oktay_251
|
|
hiç dikkat etmedim ama 110 galiba ilk fırsatta dener söylerim tekrar
sen denedin mi?
|
||
|
||
foresteng.
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı foresteng.
|
|
Selam Arkadaşlar,
Bende 2006 model otomatik vites (1,4) 206 Feline aldım. Uzun zamandan sonra ilk defa otomatik kullanıyorum. Allalı 2 hafta oldu, oldukça eğlenceli ve rahat geliyor... Dikkatimi çeken ( gerçi forumdan yine bir arkadaş yazmıştı, porsche tipi olduğu içinmiş) bazen 2400/2800 devir aralığında değişen vites bazen de 3200/3700 gibi devirde değişiyor. Vites geçişi 1 den 2 ye hariç hissedilmiyor. Gerçi ben tiptironic kullanmayı seviyorum ama yukarıda arkadaşın yazdıklarından sonra D pozisyonunda kullanmaya karar verdim :( Otomatik vitesli 206 sahibi olan arkadaşlar, ben İstanbul anadolu yakasında oturuyorum, otomatik vites bakımlarını bu yakada kimlere yaptırıyorsunuz ? Gerçi Avrupa yakasıda olur ya ... Birde bu arabanın direksiyonu neden bu kadar ağır ? kime sorduysam normaldir pejoların geneli böyle diyorlar doğru mudur ? Birde şehir efsanesi midir anlamadım ama, '' s '' moduna geçtiğinizde araç alçalıyormuş var mı böyle bir şey ? |
||
2006/206 Feline OV 1,4 (benzinli)
Kapkara |
||
fTh206
2. Vites 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Direksiyon sert demişsiniz tam tersi benimki yumuşak az sert olsa istiyorum :( ona çok şaşırdım birde 's' moduna alınca alçalıyo demişsiniz öle bişey yok ben çok aldım 's' moduna çok yakıt yakmakdan başka bi faydası yok birde otomatik vitesde en çok dikkat etmeniz gereken şey banada ustaların dediklerini diyorum sert ve ani kalkışlardan sakının yoksa devamlı selenoid değiştirmek zorunda kalırsınız zarar veriyomuş bende şimdi çok dikkat ediyorum sert kalkışlardan şimdilik bildiklerim bunlar.
|
||
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
||
fTh206
2. Vites 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Birde aslında sadece peugeot değil bütün otomatik araçlarda şu hususlara dikkat edilmesi gerekiyo:
1. Gaz pedalına basılıyken vites kolu P ve N konumundan başka bir konuma getirilmemelidir. 2. Araç hareket halindeyken P konumuna alınmamalıdır.Aksi taktirde ciddi hasarlar ortaya çıkacaktır. 3. R konumuna geçmeden önce aracın tamamen durması beklenmelidir. 4. Yokuş aşağı inişlerde araç kesinlikle boşa yani N konumuna alınmamalıdır. 5. Otomatik şanzımalı araçlarda,motor çalışmadığı taktirde kesinlikle vurdurmak olarak bilinen uygulama yapılmamalıdır. 6. Araç bozulduğunda yada kaza halinde çekilmesi gerektiğinde çekişin gerçekleştiği tekerlekler askıya alınmalıdır. 7. Otomatik şanzıman yağ değişimi zamanlarına mutlaka uyulmalıdır.aksi taktirde yağ bozulacak ve bozulan yağ şanzımanın performansında düşüşe ve bazı arızalara neden olacaktır. 8. Araç hızı 95 KM den fazlaysa vites kolu asla manuel olarak 2 veya L konumuna alınmamalıdır. 9. L konumundaki sürüşlerde 50 KM nin üstündeki hızlara çıkılmamalıdır. 10. Ani kalkışlardan kaçının sert kalkışlar aracınızın dişlilerine zarar verecekdir. Düzenleyen fTh206 - 23 Nisan 2012 Saat 17:24 |
||
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
||
leony510
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Mart 2012 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 213 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
otomatıkkmı atın cöpe gtsin..
|
||
foresteng.
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı foresteng.
|
|
Benim direksiyon sert malesef ... Ama kullanırken o sertlik yok.. Marea dan sonra direksiyon tuhaf geldi bana.. Mümkün olduğu kadar bende yavaş kalkıyorum. Ama manuelde kullanmayı daha çok seviyorum, istediğim gibi hızlandırıyorum .. sanırım oda sakatmış :(
Düzenleyen foresteng. - 25 Nisan 2012 Saat 00:43 |
||
2006/206 Feline OV 1,4 (benzinli)
Kapkara |
||
acemi pecocu
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Aralık 2012 Konum: türkiyede bir y Durum: Aktif Değil Mesajlar: 387 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı acemi pecocu
|
|
S.a benimkide 206 x lıne 1.4 2005 otomotik vites gayet memnunum 5-6 ay oldu alalı bir kaç sorun oldu değiştirdik inşaALLAH başka sorun olmaz bu siteden bilmediklerimi öğrenmek için üye oldum birde ustaların fiatları üflemesine karşı çıkmak için fiyatlasrı buradan öğreniyorum herkese tşkler kazasız sürüşler
|
||
206 x lıne 1.4 2005 otomotik vites kırmızı şimşek
|
||
pierson
1. Vites Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ben sürekli D de kullanırım...30 sn üstü beklemelerde N ye alıyorum...bir de P...başka birşey bilmiyorum...ama namıssız lpg li de olsa şehir içi çok yakıyor..valla ben 130 kadar çıkıyorum hiç bana mısın demiyor..
|
||
otomatikci
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2018 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı otomatikci
|
|
dsg edc power shift dct dtc cvt
otomatik bizim işimiz her marka ve model araçta teknik bilgi ve sorularınız için bizi arayabilirsiniz bekliyoruz 05392281647
|
||
otomatikci
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2018 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı otomatikci
|
|
dsg edc power shift dct dtc cvt dpo
otomatik bizim işimiz her marka ve model araçta teknik bilgi ve sorularınız için bizi arayabilirsiniz bekliyoruz 05392281647
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa <123 |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |