Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 Otomatik Vites
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 Otomatik Vites

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
leewent Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı leewent Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 Saat 14:35
Birde bazı otomatik arabalarda D konumunda giderken vites değiştiğinde D1, D2 gibi otomatik vitesin durumunu da gösteriyor, Peugeot ta böyle bir yazılım güncellemesi varmıdır?
2008 Peugeot 206 1.4 Fever Otomatik Vites - LPG
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 Saat 14:42
Orjinalini yazan: kapagan kapagan Yazdı:

Orjinalini yazan: 60de106 60de106 Yazdı:

yaklasık bır ay olcak otomaık 206 aldım suanda ılk kez ogrendım aracımın 4 vıtes oldugunu :))))

Hiç mi manuele almadın Sırıtma. Ekranda yazıyor 1-2-3-4 diye. Ben bazen manuele alıyorum. Nostalji oluyor. 

Bu arada AL4 otomatik şanzıman kullanan biri olarak şanzıman hakkındaki düşüncelerim.

1. Konfor müthiş vitesin geçtiğini anlamak için devir saatine bakmanız gerekiyor. 

2. Yakıt konusunda gerçekten Petrol istasyonu sahipleri tarafından tasarlanmış gibi ancak düzgün kullanırsanız manueli aratmıyor. Şehir dışı için geçerli bu dediğim ama şehir içinde harbi tüketim fazla.

3. Kesinlikle ve kesinlikle işinin ehli kimseler tarafından bakımları yapılmalı yoksa sıkıntı oluyor. Hassaslar. Yetkili servislere dahi güvenmeyin. Ben bakım için gittiğimde ne halt olduklarını anladım ama iş işten geçmişti. Yağı fazla koymuşlar. Boşaltana kadar bayağı bir sıkıntılı dönem geçirdim.

4. Yağ değişim periyotlarını iyi takip etmek gerekiyor. Yağ şanzımanın kanı gibi. :) 

5. Sonuç olarak araçtan ve şanzımanından memnunum. Bu gün araç alacak olsam yine gidip aynı aracı alırım. 

aynen sana katılıyorum çok güzel özetlemişsin,

bende bugün araba alacak olsam aynısını hiç arkama bakmadan alırım.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
alisuat Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
28 - Ağustos - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alisuat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 Saat 15:37
Orjinalini yazan: leewent leewent Yazdı:

Orjinalini yazan: alisuat alisuat Yazdı:

vitesi küçültmenin en pratik yolu direk triptronikten yada gaza biraz fazla basarak küçültmektir.

alisuat hocam araç giderken D konumundan triptronik geçirmenin şanzımana zararı olurmu peki?

aslında olmaması lazım ama sürekli kullanmadıkca bir problem olmaz ama aracı sürekli triptronikte kullanıp sürekli viteslerle oynamak zarar verir diye biliyorum
Yukarı Dön
oktay_251 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

30 - Temmuz - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oktay_251 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2011 Saat 09:45

simdi ben yabancısıyım arabamın ozellıgını anlatayım bu rampa ne kadar dık olursa olsun gerı kacırmıyor p vitesde d aldıgımda rampa gene ne kadar dık olursa olsun hemen kendı kalkıyor.
aracım bırden ıkıye cok erken atıyor 3 sanıye fılan galıba.
aracım vıteslerı normalde 2300 de degıstırıyordu bugun ise 2700de degıstırmeye basladı ama bıraz once gene 2300 dondu:)))

hata:bugun aracımda ilk kez olan bır seyıde anlatmak istiyorum.aracım vıteslerı gec degıstırıyor dedım ya bı surelık o sırada mesela 2800devırde gıdıyorum degıstırmıyor ve ayagımı gazdan cekıyorum devır dırek 2000ne dusuyor ama arabada yıgılma kasılma yok ayagımı gerı koyuorum gaza 2800 gerı gelıyor ama arabada gazdan ceksende bassanda cekıs degısmıyor cekersen 2000 basarsan2800 oluyor sonra gaz pedalı 2800devırı gececek kadar basarsan araba vıtes atıp uzuyor.ama bu olay kısa bır sure ıcın oldu. neden olmustur acaba...

pazartesi günü arabayı test ettik şanzumanda herhangi bir sorun yok aynı araba bende de var vites değişimleri gayet normal. kullandığımda tek kusur olarak gaz pedalının aşırı sertliği dikkatimi çekti araçta başka bi kusur yok Sırıtma 
ayrıca şanzuman konusunda da peugeotun bi çok insanın abartması kadar da kötü olduğunu düşünmüyorum. 8 aydan beri kullanıyorum şanzuman konusunda çok şükür hiçbir sıkıntı çekmedim tek sıkıntım aks flanşıydı onuda pazartesi günü hallettik.
bir çok arabanın otomatiğine göre de bence başarılı 2009 cruze a bindim onun vites geçişleri bile daha çok hissedilir durumda ben memnunum kırmızı şeytanımdan Sırıtma
2004 Wolkswagen Bora Pasific 1.6 16V 105HP Benzinli
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2011 Saat 09:49
ıspartadan bucaga sevgılerle....Sırıtma
,bende artık takmıyorum senden sonra suanda bınıp gezıyorum :)))) yoksa taka taka kafayıyı yıecegım ya bozulana kadar bınerım sonrada satarım :))))
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

30 - Temmuz - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oktay_251 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2011 Saat 10:01
bucaktan da ıspartaya sevgilerle Sırıtma
he şöyle yaa Sırıtma takma kafana rahat rahat kullanmana bak aracını sonuçta o bir peugeot Sırıtma
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2011 Saat 10:04
bu arada ıspartada pejocu arkadaslarımızın sayısı artıyor :))) bayram sonrası bulusma kesınlesmeye gıdıyor unutma:))) kırmızı seytanı beklıyoruz ıspartaya :)))
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

30 - Temmuz - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oktay_251 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2011 Saat 10:08
inşallah inşallah bende bucağa beklerim Sırıtma
zaten arka teker için de bayramdan sonra müsait olduğum bi gün gelecem yine ıspartaya :):)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2011 Saat 10:21
bi de sana bir sey sorcam senın arac 4 vıtesde 3000 devırde kac km hızı goruyor
Yukarı Dön
AliÖzagan Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
19 - Mart - 1990

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı AliÖzagan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2011 Saat 10:49
benimki 1.4 3000 devirde düz yolda 110u görüyor iyimi kötümü bilmiyorum artık :)
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

30 - Temmuz - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oktay_251 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2011 Saat 10:56

bi de sana bir sey sorcam senın arac 4 vıtesde 3000 devırde kac km hızı goruyor

hiç dikkat etmedim ama 110 galiba ilk fırsatta dener söylerim tekrar Sırıtma
sen denedin mi?
Yukarı Dön
foresteng. Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı foresteng. Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2012 Saat 14:48
Selam Arkadaşlar,
Bende 2006 model otomatik  vites (1,4) 206 Feline aldım. Uzun zamandan sonra ilk defa otomatik kullanıyorum. Allalı 2 hafta oldu, oldukça eğlenceli ve rahat geliyor...
Dikkatimi çeken ( gerçi forumdan yine bir arkadaş yazmıştı, porsche tipi olduğu içinmiş) bazen 2400/2800 devir aralığında değişen vites bazen de  3200/3700 gibi devirde değişiyor.
 Vites geçişi 1 den 2 ye hariç hissedilmiyor. Gerçi ben tiptironic kullanmayı seviyorum ama yukarıda arkadaşın yazdıklarından sonra D pozisyonunda kullanmaya karar verdim :(
Otomatik vitesli 206 sahibi olan arkadaşlar, ben İstanbul anadolu yakasında oturuyorum, otomatik vites bakımlarını bu yakada kimlere yaptırıyorsunuz ? Gerçi Avrupa yakasıda olur ya ...
Birde bu arabanın direksiyonu neden bu kadar ağır ? kime sorduysam normaldir pejoların geneli böyle diyorlar doğru mudur ?
Birde şehir efsanesi midir anlamadım ama, '' s '' moduna geçtiğinizde araç alçalıyormuş var mı böyle bir şey ?

2006/206 Feline OV 1,4 (benzinli)
Kapkara
Yukarı Dön
fTh206 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Haziran - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fTh206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2012 Saat 17:22
Direksiyon sert demişsiniz tam tersi benimki yumuşak az sert olsa istiyorum :( ona çok şaşırdım birde 's' moduna alınca alçalıyo demişsiniz öle bişey yok ben çok aldım 's' moduna çok yakıt yakmakdan başka bi faydası yok birde otomatik vitesde en çok dikkat etmeniz gereken şey banada ustaların dediklerini diyorum sert ve ani kalkışlardan sakının yoksa devamlı selenoid değiştirmek zorunda kalırsınız zarar veriyomuş bende şimdi çok dikkat ediyorum sert kalkışlardan şimdilik bildiklerim bunlar.
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK
Yukarı Dön
fTh206 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Haziran - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fTh206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2012 Saat 17:23
Birde aslında sadece peugeot değil bütün otomatik araçlarda şu hususlara dikkat edilmesi gerekiyo:
1. Gaz pedalına basılıyken vites kolu P ve N konumundan başka bir konuma getirilmemelidir.

2. Araç hareket halindeyken P konumuna alınmamalıdır.Aksi taktirde ciddi hasarlar ortaya çıkacaktır.

3. R konumuna geçmeden önce aracın tamamen durması beklenmelidir.

4. Yokuş aşağı inişlerde araç kesinlikle boşa yani N konumuna alınmamalıdır.

5. Otomatik şanzımalı araçlarda,motor çalışmadığı taktirde kesinlikle vurdurmak olarak bilinen uygulama yapılmamalıdır.

6. Araç bozulduğunda yada kaza halinde çekilmesi gerektiğinde çekişin gerçekleştiği tekerlekler askıya alınmalıdır.

7. Otomatik şanzıman yağ değişimi zamanlarına mutlaka uyulmalıdır.aksi taktirde yağ bozulacak ve bozulan yağ şanzımanın performansında düşüşe ve bazı arızalara neden olacaktır.

8. Araç hızı 95 KM den fazlaysa vites kolu asla manuel olarak 2 veya L konumuna alınmamalıdır.

9. L konumundaki sürüşlerde 50 KM nin üstündeki hızlara çıkılmamalıdır.

10. Ani kalkışlardan kaçının sert kalkışlar aracınızın dişlilerine zarar verecekdir.

Düzenleyen fTh206 - 23 Nisan 2012 Saat 17:24
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK
Yukarı Dön
leony510 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı leony510 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2012 Saat 17:28
otomatıkkmı atın cöpe gtsin..
Yukarı Dön
foresteng. Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı foresteng. Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2012 Saat 00:41
Orjinalini yazan: fTh206 fTh206 Yazdı:

Direksiyon sert demişsiniz tam tersi benimki yumuşak az sert olsa istiyorum :( ona çok şaşırdım birde 's' moduna alınca alçalıyo demişsiniz öle bişey yok ben çok aldım 's' moduna çok yakıt yakmakdan başka bi faydası yok birde otomatik vitesde en çok dikkat etmeniz gereken şey banada ustaların dediklerini diyorum sert ve ani kalkışlardan sakının yoksa devamlı selenoid değiştirmek zorunda kalırsınız zarar veriyomuş bende şimdi çok dikkat ediyorum sert kalkışlardan şimdilik bildiklerim bunlar.

Benim direksiyon sert malesef ... Ama kullanırken o sertlik yok.. Marea dan sonra direksiyon tuhaf geldi bana..
Mümkün olduğu kadar bende yavaş kalkıyorum. Ama manuelde kullanmayı daha çok seviyorum, istediğim gibi hızlandırıyorum .. sanırım oda sakatmış :(

Düzenleyen foresteng. - 25 Nisan 2012 Saat 00:43
2006/206 Feline OV 1,4 (benzinli)
Kapkara
Yukarı Dön
acemi pecocu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı acemi pecocu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2013 Saat 21:43
S.a benimkide 206 x lıne 1.4 2005 otomotik vites gayet memnunum 5-6 ay oldu alalı bir kaç sorun oldu değiştirdik inşaALLAH başka sorun olmaz bu siteden bilmediklerimi öğrenmek için üye oldum birde ustaların fiatları üflemesine karşı çıkmak için fiyatlasrı buradan öğreniyorum herkese tşkler kazasız sürüşler
206 x lıne 1.4 2005 otomotik vites kırmızı şimşek
Yukarı Dön
pierson Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pierson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2013 Saat 22:07
ben sürekli D de kullanırım...30 sn üstü beklemelerde N ye alıyorum...bir de P...başka birşey bilmiyorum...ama namıssız lpg li de olsa şehir içi çok yakıyor..valla ben 130 kadar çıkıyorum hiç bana mısın demiyor..
Yukarı Dön
otomatikci Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı otomatikci Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2018 Saat 16:37
dsg edc power shift dct dtc cvt
otomatik bizim işimiz 
her marka ve model araçta teknik bilgi ve sorularınız için 
bizi arayabilirsiniz bekliyoruz 
05392281647
Yukarı Dön
otomatikci Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı otomatikci Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2018 Saat 16:37
dsg edc power shift dct dtc cvt dpo
otomatik bizim işimiz 
her marka ve model araçta teknik bilgi ve sorularınız için 
bizi arayabilirsiniz bekliyoruz 
05392281647
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 5843 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1038 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 230 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3569 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49195 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 472 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 289 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 510 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 85 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4357 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1741 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 985 0 Just for Justice
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 763 0 ozcank
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 1747 11 Pejo58
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 28754 22 Pejo58
konu icon 407 ÇEKMİYOR son mesaja git 3675 6 Oyk2147
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26068 19 wolkan35
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 2497 5 yigitmustafa
konu icon 1.4hdi / 1.4tdci rölanti arızası yardım edin lütfe son mesaja git 234 0 omersardogan
konu icon Kolçak Montajı son mesaja git 871 0 2016active1.6Hdi
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
muratzengin 3
Pejo58 3
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English