Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Otomatik şanzıman da vuruntu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Otomatik şanzıman da vuruntu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 5>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
onlyyou42 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı onlyyou42 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2011 Saat 17:44
Arkadaşım ben aracı çalıştırmadan evvel frene basıyom öyle çalıştırıyorum.Vitesler geçiyor.Çalıştırdıkdan sonra frene basıp viteslerin geçip geçmeyeceğini  hiç denemedim işin doğrusu.???
Yalnız Sen (((peogeot 307 xt premium 1.6 )))
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2011 Saat 19:13
Orjinalini yazan: onlyyou42 onlyyou42 Yazdı:

Arkadaşım ben aracı çalıştırmadan evvel frene basıyom öyle çalıştırıyorum.Vitesler geçiyor.Çalıştırdıkdan sonra frene basıp viteslerin geçip geçmeyeceğini  hiç denemedim işin doğrusu.???

şöyle iza edeyim.

araç çalışırken vitesi P modunda kilitler. Sebebi ise sen araçda değilsen çocuk falan varsa vitesi p den çıkarıp d ye çekerse araç yürümesin diye P modunda kilit vardır. Kilitten çıkartacağın zaman şöför koltuğa oturur ve frene basınca "tık" diye bir ses gelerek kilit açılır aksi halde p modundan çıkartamazsın. vitesin kilidi fren pedalına yani fren müşürüne bağlıdır.

Bazen sabahları aracı ısıtırken bir süre çalışması için bekleriz daha sonra aracı vitese almak için frene bastığımızda vitesin kilidi açılmaz doğal olarak müşür bozulmuştur. bu duruma düşen arkadaşlar aracı stop edip tekrar çalıştırarak devam ederler.

dikkat et frene basınca tık diye kilidi açar freni bırakınca tık diye vitesi kilitler bazen frene bastığın halde kilidi açmazsa müşürü değiştir.

nedenini bilmiyorum ama fren müşürü çabuk bozulan bir parça ve şanzımanın çalışmasında önemlirol oynuyor.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
zeynep taylan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zeynep taylan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2011 Saat 07:12
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

alper abi sıkıntı yapma ilk önce aracını servise götürcez, lpg li olmadığı için şanslısın çünkü lpg li olunca servise almıyorlar.

servise gitmeden önce küçük bir test yapmanı istiyorum. hafif bir yokuşta yaklaşık (10 derecelik) dur. Aracı "D" moduna alıp ayağını frenden çek. eğer araç geri kaçmıyorsa ozaman büyük bir sıkıntısı yoktur.

Daha sonra aracı servise götür, yanlız bu vurma olayı hararet iyice yüksekken olduğu için harareti iyice yükselt sonra aracı bilgisayara bağlat (çalışır durumda olsun) bilgisayara bağlatığında hararet yüksek ve rolentide çalışırken şanzıman yağ basıncı 2,5 barın altındaysa "selenoid valf" diğer adı ile "elektro vana" ları değiştir sorun kalkar.

Orjinal elektro vanaları sıkıntılı olduğu için şanzıman ısındığında yağ basıncı düşüyor ve basınç üretemediği için vitesleri vuruntulu değiştiriyor.

Metin Bey, ne zamandır yaşamakta olduğum sorunu birebşir tarif etmiş, ve çözümünü de sunmuşsunuz. Ben de az önce bu konuyla ilgili bir başlık açmıştım, sanırım benim sorunum da tamamen bununla alakalı. Yoksa aracımda hiçbir sorun yok,bayırda da kaçırmıyor...: Peugeot 307 Gazı 1-2 sn Almıyor, Sonra Birden Öne Atıyor?
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı onlyyou42 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2011 Saat 16:34
Sabah saat 9 dan beri Ankara ve İstanbuldaki şanzıman servislerini arıyorum.Sıkıntımı anlatıyoum.
Verdikleri cewap aynı 307 lerin klasik sıkıntısı.araç km si 134 bin de olduğu için komple revizyon :((
ortalama fiyat 2000-2500 tl Ama şuda var idare etsin diyorsanız 900-1000 tl ama 10 bin km sonra başka bir yerden arıza çıkarmaması için bir neden yok .Açık ve net .

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zeynep taylan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2011 Saat 18:47
Orjinalini yazan: onlyyou42 onlyyou42 Yazdı:

Sabah saat 9 dan beri Ankara ve İstanbuldaki şanzıman servislerini arıyorum.Sıkıntımı anlatıyoum.
Verdikleri cewap aynı 307 lerin klasik sıkıntısı.araç km si 134 bin de olduğu için komple revizyon :((
ortalama fiyat 2000-2500 tl Ama şuda var idare etsin diyorsanız 900-1000 tl ama 10 bin km sonra başka bir yerden arıza çıkarmaması için bir neden yok .Açık ve net .

Selam, sizin aracınızın model yılı kaç? bu bahsedilen kronik sıkıntılar 2006 sonrası makyajlı kasalarda giderilmiş mi acaba?
Yukarı Dön
Ako06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
24 - Ocak - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ako06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2011 Saat 18:52
Sorun valflerde bana kalırsa.. benzer problemleri yasamıstım.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı onlyyou42 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2011 Saat 18:56
2004 307 1.6 otomatik triptonik aracım.Dediğiniz modellerde de giderildiği sanmam .Sanırım şanzıman tipleri aynı

Yukarı Dön
berk2309 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Eylül - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı berk2309 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 Saat 14:21
eğer o parayı verip sorun cıkaracagından korkuyosan benım gıbı yap serviste yaptır garantisi olsun  şanzıman 3 gun sonra dagıldımı gotur başlarına at arabayı faturan olduktan sonra yapmak zorunda adam
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
Yukarı Dön
alisuat Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
28 - Ağustos - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alisuat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 Saat 14:36
ben sorunu anladım , ilk kalkışta gaza basınca ya gazı hemen almıyor yada az alıyor sonra birden kütt diye vurarak kalkıyor sanırım, konyada sanayide bunu yapamazlar zira konyada 5 yıl okudum tesadüf müdür bilemem ama 10 tl lik yol bilgisayarı ampulu degısımı yapılarak duzelttıgım yol bılgısayarım ıcın 200 tl duzelmezse 750 tl istemişlerdir, ankara yolunun arka tarafında yetkili servis vardı uyararslan degıl digeri oraya bir götürün isterseniz hiç olmazsa ankaraya işiniz düşerse buradada servise sokarız.
Yukarı Dön
alisuat Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
28 - Ağustos - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alisuat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 Saat 14:37
abi bende auto gear fault yazıyordu servisin teki yağ blogu 1500 tl birisi revizyon 3000 tl dedi,buradaki arkadaşlar saolsun yönlendirdiler ve yağ ve valf değişimi ile bahsedilen paraların çok çok altına düzeldi araç
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zeynep taylan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 Saat 14:51
Orjinalini yazan: alisuat alisuat Yazdı:

abi bende auto gear fault yazıyordu servisin teki yağ blogu 1500 tl birisi revizyon 3000 tl dedi,buradaki arkadaşlar saolsun yönlendirdiler ve yağ ve valf değişimi ile bahsedilen paraların çok çok altına düzeldi araç

yağ ve valf değişimine kaç para verdiniz? ve nerede yaptırdınız. Bu iş için sadece yağı, ya da sadece valfi değiştirsek yeterli olur mu?

Düzenleyen zeynep taylan - 11 Ağustos 2011 Saat 14:51
Yukarı Dön
sahin-peugeot Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sahin-peugeot Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 Saat 17:28
Selenoid ve yağ değişimi yeterli olacağı kanaatindeyim ,selenoid 2 adet değişiyor adet fiyatı 120 tl orjinal, yağ ise 3-4  litre arası kullanılıyor litresi 18 tl orjinal,  parça fiyatı 300 tl tutuyor işçiliğe ne kadar isterler bilemiyorum çok farklı fiyatlar istiyorlar,
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii

Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti.
İstanbul/Ümraniye
(533)3018806 - (216)6311080
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 Saat 17:38
Orjinalini yazan: sahin-peugeot sahin-peugeot Yazdı:

Selenoid ve yağ değişimi yeterli olacağı kanaatindeyim ,selenoid 2 adet değişiyor adet fiyatı 120 tl orjinal, yağ ise 3-4  litre arası kullanılıyor litresi 18 tl orjinal,  parça fiyatı 300 tl tutuyor işçiliğe ne kadar isterler bilemiyorum çok farklı fiyatlar istiyorlar,

bana kalsa işçilik 100 tl yeter. çok bişey yapmıyorlar. yağı boşalt, şanzımanın ön kapağını aç selenoidleri değiştirip kapat sonra yağ ekle bitti.

yanlız çok önemli not: eski kasa 307 lerdeki selenoid eski tipdir. şahin peugeot murat abideki yeni tipdir yani revize edilmiş sıkıntıları halledilmiş. Eğer aracındaki selenoidler eski tipse, yenisi takıldığında mutlaka yeni olanlar tanıtılmalıdır. aksi halde şanzıman uyumsuz çalışacaktır.

Düzenleyen metin - 11 Ağustos 2011 Saat 17:39
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
alisuat Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
28 - Ağustos - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alisuat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2011 Saat 01:59
normalde 550 tl tutuyordu ben 250 tl fark vermiştim,tüm şanzıman açıldı şanzımandaki filtre temizlendi tüm aksam balata spreyiyle temizlendi sabah 8 bucukta bırakıp aksam 6 30 aldım arabayı gerisini siz düşünün.
Yukarı Dön
tolga35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ağustos - 1971

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tolga35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2011 Saat 23:31
iyi geceler herkese; benim 307 son bir iki gündür hararet yüksekken tam durma anında vuruntu yaptı. tam duracakken sanki arkrdan biri itiyo gibi tatlıdan vurarak hamle yapmak ister gibi oluyo ama öyle çok bi vuruntu değil.kalkışlarda ve vites geçişlerinde hiçbi sorun yok...
2004 peugeot 307 XT BVA Tiptronic devilred zavoli lpg
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 Saat 03:01

Orjinalini yazan: tolga35 tolga35 Yazdı:

iyi geceler herkese; benim 307 son bir iki gündür hararet yüksekken tam durma anında vuruntu yaptı. tam duracakken sanki arkrdan biri itiyo gibi tatlıdan vurarak hamle yapmak ister gibi oluyo ama öyle çok bi vuruntu değil.kalkışlarda ve vites geçişlerinde hiçbi sorun yok...

Boğaz kelebeğine bir baktır. Benzer problemim vardı temizlik sonrası bir şey kalmadı. 

Yukarı Dön
tuncaksoy Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tuncaksoy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 Saat 09:49
Bende de benzer bir problem vardı. Motor ve şanzıman yağını değiştirince rahatladı. Artık çok daha ender yapıyor. Onun şanzuman yağı ama total in bir modelidir. Her yağ olmuyor. O modeli bulana kadar epey uğraştık. Yetkili servis sitesinden giriş yapıp buldu arkadaş.

Hatırlamadığım için yazamıyorum.

Tunç Aksoy, Peugeot - 307 Comfort -1.6 - Siyah, 2006 model, 49.000km, Benzinli - 11L/100km, Triptonik Şanzıman, 5 Kapı, Yakıt & Yağ - Total
İstanbul / Göztepe
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zeynep taylan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 Saat 19:09
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

rampada kaçırmıyorsa korkma banada 2500 dediler durdular elletmedim araştırdım 491 tl ye bitirdim. selenoid değişimi yağ değişimi yazılım vs 500-600 tutar 900 olarak çok sallamışlar. birde değiştirirsen yetkili serviste değiştir. özel servisler yeni seleonidi tanıtmak için yazılım atamıyorlar ayrıca selenoidi yetkili servis garantili değiştirdiği için aynı sıkıntı olursa birdaha aynı aprayı ödemek zorunda kalmazsın.

siz yağı ve valfleri nerede değiştirdiniz 500 tl'ye?

Düzenleyen zeynep taylan - 15 Ağustos 2011 Saat 19:09
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zeynep taylan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 Saat 19:10
Orjinalini yazan: kapagan kapagan Yazdı:

Orjinalini yazan: tolga35 tolga35 Yazdı:

Boğaz kelebeğine bir baktır. Benzer problemim vardı temizlik sonrası bir şey kalmadı. 

kapagan, sizin problem tam olarak neydi? biraz anlatır mısınız? kelebeği temizletmekle ne kadar geçti probleminiz. ayrıoca nerede ve kaça değiştirdiniz? teşekkürler.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zeynep taylan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 Saat 23:41
Orjinalini yazan: Ako06 Ako06 Yazdı:

Sorun valflerde bana kalırsa.. benzer problemleri yasamıstım.
Sorun valflerde demişsiniz, benzer dediğiniz problem nelerdi? ve nasıl üstesinden geldiniz? valfleri değiştirerek mi?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 5>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26347 20 Osman48
konu icon Start stop son mesaja git 207 0 zafercelebi
konu icon 206 hararet sorunu (çözüldü) son mesaja git 37005 27 kaan206
konu icon Arıza Işıkları... Anlamları son mesaja git 296746 31 dostcanlısı
konu icon Peugeot 206 hararet ve torsiyon sorunu son mesaja git 86 0 kaan206
konu icon Motor arızası aracı tamir ettiriniz uyarısı son mesaja git 94110 43 ozgurtavukcu07
konu icon 308 rolantide dalgalanma titreme son mesaja git 866 1 sensah
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 1034 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6243 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1111 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 312 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3617 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49367 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 532 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 346 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 601 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 91 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4392 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1883 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 1054 0 Just for Justice
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
Pejo58 3
muratzengin 3
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English