Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >306
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 306 LPG - Rolanti - İstop vb. Sorunlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

306 LPG - Rolanti - İstop vb. Sorunlar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Murat_06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Murat_06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 Saat 09:50
Ankarada olsaydın aracı sana getirirdim... :)
Keşke bu işlerden biraz anlasaydım da sorularına cevap verebilseydim.
Unutmadan şu anda motorun ısınma sorunu yok. 90 a geliyo yani.
Benim bu dediğim fan, motor fanı oluyo herhalde... ?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 Saat 09:54
Orjinalini yazan: Murat_06 Murat_06 Yazdı:

Ankarada olsaydın aracı sana getirirdim... :)
Keşke bu işlerden biraz anlasaydım da sorularına cevap verebilseydim.
Unutmadan şu anda motorun ısınma sorunu yok. 90 a geliyo yani.
Benim bu dediğim fan, motor fanı oluyo herhalde... ?

Tabıkı motor fanı oluyor Sırıtma Normalde bızım aracta 100C gıbı fan acması gerek. Benımkı 85C den asagı asla dusmez.
Yukarı Dön
Murat_06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Murat_06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 Saat 09:59
Cecoli senin ankaraya yolun düşmüyo mu ya Sırıtma Ordaki usta zamanında göral'da kısım şefliği yapmış, 1.8 ve 2.0 motorarda lpg nin uyumsuz olduğunu söylüyo.
hatta istersen atiker iç anadolu bölge bayiine gidelim kaputu açıp kapatmaları bir olur dedi. senin araçta bir problem yok di mi ?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 Saat 12:10

Cecoli senin ankaraya yolun düşmüyo mu ya Sırıtma Ordaki usta zamanında göral'da kısım şefliği yapmış, 1.8 ve 2.0 motorarda lpg nin uyumsuz olduğunu söylüyo.
hatta istersen atiker iç anadolu bölge bayiine gidelim kaputu açıp kapatmaları bir olur dedi. senin araçta bir problem yok di mi ?

Yolum Ankara ya hıc dusmez :)) Fakat kısmetse Eylul de oraya gelecegım.

Yalnız sen bızım motorlara lpg uymadıgını soyleyenlere selamımı soyle bana bır sutlu kahve getırsınler Göz Kırpma Ben cok memnunum. hıcbır problem yok...

Bolge bayıyı de olsa ısı cok ıyı bılıyor veya her aracı motoru ıyı tanıyor anlamına gelmez. Ben bu araca sahıbım ve 30.000 km olacak bınıyorum bır fııl. İspatı burada yanı Sırıtma Baskasının ne dedıgı benı ılgılendırmez...

Yakıtını cekısını problemsızlıgını herkes bılır. Herkesınkınden cok daha once lpg ye gecer. Yalnız bu durumlar hep benım eserım onu soylemem gerekır...

Ayrıca aracın cekısını gormek ıstersen Edırne' ye gıderken cektıgımız vıdeoyu ızle. Orada zaten lpg ıle gıdıyorduk benzıne de aldık ama hıcbırsey degısmedı. Yanı benzındekı gucu lpg dede alıyorum... Daha ne olsun...

Düzenleyen CeCoLi - 28 Temmuz 2011 Saat 12:13
Yukarı Dön
Murat_06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Murat_06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 Saat 17:02
Süpersiniz ya video'ya şimdi bakabildim. Daha ne olsun ibre sonuna dayanmış Star
Olmadı ben yolumu istanbula düşürecem... Göz Kırpma 
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 Saat 17:06

Süpersiniz ya video'ya şimdi bakabildim. Daha ne olsun ibre sonuna dayanmış Star
Olmadı ben yolumu istanbula düşürecem... Göz Kırpma 

O vıdeodakı sana gostermemdekı amac ıbrenın durumu degılde benzınle lpg nın denklıgı yanı Göz Kırpma

Sen yolunu buraya dusurebılırsen guzel olur tabı Gülme
Yukarı Dön
Murat_06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Murat_06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 11:42
Tamam anlaştık o taraflara gelirsem haber ederim Gülme
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 11:43

Tamam gel beklerız...

Son durum nasıl ??? Arıza ısıgı yanmıyormuydu ?
Yukarı Dön
turan306xr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı turan306xr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 11:52

Merhaba arkadaşım. 2 aydır bende bu sorunla uğraşıyordum. Ve en sonunda dün bu sorunu çözdük. Şu anda bir problemim kalmadı ne kadar sevindiğimi anlatamam.

TURAN 306 XR 1997 OTOMATİK
0532 226 52 94 HADIMKÖY/İSTANBUL
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 11:56
Orjinalini yazan: turan306xr turan306xr Yazdı:

Merhaba arkadaşım. 2 aydır bende bu sorunla uğraşıyordum. Ve en sonunda dün bu sorunu çözdük. Şu anda bir problemim kalmadı ne kadar sevindiğimi anlatamam.

Insallah bır daha yasamazsında rahat rahat aracına bınersın Göz Kırpma
Yukarı Dön
Murat_06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Murat_06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 11:57
Senin adına çok sevindim arkadaşım. Sorunu nasıl çödünüz acaba ?
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı turan306xr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 12:00
Merhaba Murat telefonunu verirsen sana yardımcı olabilirim. Benim telefonum 0532 226 52 94
tamircine benim söylediklerimi anlatırsan senin aracın sorunu giderilir.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı turan306xr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 12:05
Bizim araçlar elektronik. ihtiyaçları kadar yakıt alıp kullanırlar. Fakat lpg takılınca iş değişiyor. lpg yakmaya alışan araç benzine geçince aptallaşıyor. Bir müddet benzinle gidince bu seferde lpg de aptallaşıyor. Önce lpg memelerinin kaçlık olduğunu bana bildir. aracın 1,8 ise 1,5 lik meme takılması gerekiyor. memelerin düzgün ise lpg ayarına gideceksin. Kutup başlarını çıkarıp 10 dk bekledikten sonra takıp motoru çalıştır. bir müddet benzinde çalışsın benzin ayarını kendisi yapacaktır. Sonra lpg ye geç ve lpg ayarını bilgisayarla yaptır. lpg giriş ve ilk gaz yeme ayarlarını yaptır. Sonrasında yolun açık olsun.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 12:25

Bizim araçlar elektronik. ihtiyaçları kadar yakıt alıp kullanırlar. Fakat lpg takılınca iş değişiyor. lpg yakmaya alışan araç benzine geçince aptallaşıyor. Bir müddet benzinle gidince bu seferde lpg de aptallaşıyor. Önce lpg memelerinin kaçlık olduğunu bana bildir. aracın 1,8 ise 1,5 lik meme takılması gerekiyor. memelerin düzgün ise lpg ayarına gideceksin. Kutup başlarını çıkarıp 10 dk bekledikten sonra takıp motoru çalıştır. bir müddet benzinde çalışsın benzin ayarını kendisi yapacaktır. Sonra lpg ye geç ve lpg ayarını bilgisayarla yaptır. lpg giriş ve ilk gaz yeme ayarlarını yaptır. Sonrasında yolun açık olsun.

Idda etmemekle beraber 1.5mm lık memenın kucuk gelecegını dusunuyorum.
Benım aracımda 2.0 mm lık nozul takılı ama gaz basıncı 0.9 barda. enjeksıyon surelerım benzınle bırebır aynı...
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı turan306xr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 12:48

1,8 cc 1,5 cc demek istedim. Benim aracımda 1,9 cc lik aracın memeleri takılıydı.

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 14:21

1,8 cc 1,5 cc demek istedim. Benim aracımda 1,9 cc lik aracın memeleri takılıydı.

Burada bırım yanlıslıgı var. Bırım "cc" degıldır. cc bır hacmı ıfade eder. Burada ıfade edılmesı gereken noktda delıgın capıdır. Memenın yanı nozulun capıdır. 1.5 1.8 yada 2.0 de olsa mılımetredır yanı mm Göz Kırpma

Sız 1.9mm lık ten 1.5 e dusuruldugunu ıfade etmıssınız. Ama bende 1.5mm lık memenın motorunuz ıcın yetersız olabılecegı gorusundeyım. Acaba basıncmı yuksek tutuldu dıye dusunuyorum. Bırde enjektor surelerı ne durumda ona bakmak lazım...

Benımkınde 2.0mm meme takılıyken basıncta 0.9 barda ıken enjektor zamanlaması benzınle tam denk... egrı ust uste cıkıyor...
Yukarı Dön
Murat_06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Murat_06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 14:29

Merhaba Murat telefonunu verirsen sana yardımcı olabilirim. Benim telefonum 0532 226 52 94
tamircine benim söylediklerimi anlatırsan senin aracın sorunu giderilir.
Öncelikle bu konudaki yardımcı paylaşımınız için teşekkürler.
Benim bu lpg nin rolanti oynama - istop olayı kış aylarında oldukça fazla oluyor.
Şimdilik gaz kelebeği temizlendi ve lpg ayarı yapıldı.
Şu anda bir sıkıntı çıkarmıyor gibi ama daha öncede geçici çözümler yapılmıştı.
Ve berlirli bir zaman sonra arıza tekrar baş göstermişti.
Turan hocam sizin cep numaranızı aldım. Şu an çok yoğunum, bi ara siz arıyacağım.
Bu da benim cep 532 779 31 69
99 Peugeot 306 XR 1.8 16V
0532 779 31 69
Yukarı Dön
Murat_06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Murat_06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 14:33
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

[QUOTE=turan306xr]
Sız 1.9mm lık ten 1.5 e dusuruldugunu ıfade etmıssınız. Ama bende 1.5mm lık memenın motorunuz ıcın yetersız olabılecegı gorusundeyım. Acaba basıncmı yuksek tutuldu dıye dusunuyorum. Bırde enjektor surelerı ne durumda ona bakmak lazım...

Benımkınde 2.0mm meme takılıyken basıncta 0.9 barda ıken enjektor zamanlaması benzınle tam denk... egrı ust uste cıkıyor...
Cecolinin yorumundan sonra benim kafa biraz karıştı. Zaten pek bi şey anlamıyordum. Gülme Sonra faydalı olcak diye zararlı bi şey yapmış olmayalım Nuke
0532 779 31 69
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 14:41
Yalnız soyle bırsey var. Turan abımızın motoru 8V bızımkı 16V. Hıcbıryerı hıcbırseyı benzemıyor tamamen farklı motorlar. Mesela 16V olan yarı sıralı puskurtme yapıyor, 8V olan full grup puskurtuyor...

Genel olarak lpg ayarı dogru olmadıgında benzın egrısı bozulabılıyor ve bu sefer motor benzınde sıkıntı cıkarmaya baslayabılıyor...

Genel olarak lpg de 3 tane degısken vardır.

- Nozül çapı
- Gaz basıncı
- Enjektör süresi

Düzenleyen CeCoLi - 29 Temmuz 2011 Saat 14:43
Yukarı Dön
Murat_06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Murat_06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 15:01
Bu işe hiç kalkışmayalım mı dersin ? sonuçta dediğin gibi motorların valfleri de tutmuyor işleme şekilleri de. Denemenin bi zararı olabilir mi acaba. 1,5 mm meme pahalı bi şey mi :)
0532 779 31 69
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Peugeot 206 SW benzin rolesi arızası son mesaja git 142 0 yavuztugay
konu icon Stop etme sorunu otomatik 206 son mesaja git 362 0 Ali060606
konu icon Titreme ve tekleme son mesaja git 145 0 egenc46
konu icon 206 enjektor sorunu son mesaja git 110 0 MkzLL
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 27206 20 Osman48
konu icon Start stop son mesaja git 589 0 zafercelebi
konu icon 206 hararet sorunu (çözüldü) son mesaja git 37255 27 kaan206
konu icon Arıza Işıkları... Anlamları son mesaja git 297541 31 dostcanlısı
konu icon Peugeot 206 hararet ve torsiyon sorunu son mesaja git 106 0 kaan206
konu icon Motor arızası aracı tamir ettiriniz uyarısı son mesaja git 94884 43 ozgurtavukcu07
konu icon 308 rolantide dalgalanma titreme son mesaja git 1241 1 sensah
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 1054 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6632 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1129 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 682 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3650 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49758 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 542 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 353 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 1018 0 SerkanPinar
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 DECEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kayıt bulunamadı.
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English