|
306 LPG - Rolanti - İstop vb. Sorunlar |
Yanıt Yaz | Sayfa 123 4> |
Yazar | |
Murat_06
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 11:36 |
Selam Arkadaşlar. 99 model 1.8 motor 306 kullanıyorum. Atiker merka LPG takılı. Bazı sorularım olacak umarım yardımcı olurusunuz.. Öncelikle marşa basar basmaz araç çalışıyor ama bırakınca istop ediyor. Bu olay bir kaç kere oluyor sonra düzeliyor. Bazen devir göstergesi düşüp kalkıyor çok aşağı düşünce de yine istop ediyor. Yolda giderken vitesi boşa aldığımda ya da debriyaja bastığımda da istop sorunu yaşadığım oluyor. Ama nedense bu olaylar bazen oluyor. LPG den kaynaklı olduğu söyleniyor. Bir kaç ustaya göstermiştim Gaz ayarı çekildi, kelebek temizledi bişeyler yaptılar ama hiç bir zaman kalıcı bir çözüm olmadı... Bu konularda bana yardımcı olursanız çok makbule geçer. Aksi takdirde 306 beni canım bezdirme safhasına doğru geliyor. Satacam valla :))) Sağlam bir ustaya da ihtiyaç var... Cevaplarınız belkiyorum lütfen...
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
murat merhaba dostum... bu konuyla ilgili cecoli abimiz sana yardımcı olacaktır. ...ve sorunun çözülecektir.. açtığın konuyu takip et sürekli zaten 1 saat içinde cecoli bu konuyu ele alır.. saygıdeğer dostum bi tanedir o ...
|
|
Murat_06
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Konuyu sürekli takip halindeyim. Şimdi öğle yemeğine çıkacam ve geldiğimde ilk iş foruma girmek olacak. Cecoliden haber bekliyoruz :) Şimdiden çok teşekkürler... |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Motor 1.8 16V degıl mı ???
Ayrıca bu yasadıgınız durumları benzınde denedınız mı benzınde de bırebır aynı problemler oluyormu???
|
|
Murat_06
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Motor 1.8 ama 5K diye geçiyor zannedersem 8Valf oluyor.
LPG sıralı sistem olduğu için zaten ilk benzinde çalışmıyo mu ? yani ilk marş alırken istop etme olayı gaz - benzin pek fark etmiyo gibi. Gaz verince sorun yok ama bırakınca yine istop...
Soğuk havalarda daha fazla oluyor. Bir tavsiyeniz varsa sevinirim...
|
|
vbmaster
2. Vites 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Rolanti kontrol valfi yapar onu değiştirmen lasım ama ii para bana geçti oradan biliyorum :)
|
|
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
Murat_06
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ayıptır söylemesi kaç para geçti hocam.. :)
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
5K demek 5 kapı yanı hatchback demektır. onun onemı yok. motor 16v olması lazım. arac duz vıtes degıl mı ???
Ilk mars her zaman benzınle baslar sonra ısınınca lpg ye gecer... dogal olarak sogukta bu durum daha etkılı olur
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Senın motorda bundan olması lazım... ???
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
şaheesere bak be aşağısı bile gözükmüyor
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
Murat_06
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Evet araç düz vites... Cecoli hocam "Senın motorda bundan olması lazım... ??? " derken resim filan eklediyseniz işyeri sağoldun resim açmıyo bazen... göremiyorum yani... Ne yapabiliriz benim bu aracı adam etme konusunda ? Tavsiye edebileceğiniz bir usta olur mu ? |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Evet ben oraya fotograf koydum. Aksam bakarsın... Fakat 97 98 99 model 1.8 lerde soyle bır uygulama var. Otomatık ıse 8V 103 motor takılmıs, duz vıtes ıse 16V 115 bg motor takılmıs. Senınkıde duz vıtes olduguna gore benımkı ıle aynı motora sahıp olman lazım
Ankara da tanıdıgım bıldıgım kımse yok...
Ancak Goral ın ıyı oldugunu soyluyorlar. Ankara lı arkadasların bu noktada bılgılerı varsa yardımcı olacaklardır Düzenleyen CeCoLi - 22 Temmuz 2011 Saat 15:19 |
|
Murat_06
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu konuyla sizden başka pek ilgilenen yok gibi... Ben satacam galiba bu arabayı...
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu motoru bılen azdırda o acıdan... Satmakta tabıkı sızın kendı tasarrufunuzda olan bır durum. Hayırlısı olsun...
Ben cok memnunum mesela Herkesde bılır aracımı... Düzenleyen CeCoLi - 22 Temmuz 2011 Saat 15:26 |
|
Murat_06
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ben de arabamı seviyorum ama şu olaylar olmasa keyifle binecem...
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Araba bu yanı zamanla elbet bır yerlerı bozulacak. Dusunecek olursak 12 yasında bır arac. Kullansanızda kullanmasanızda zamanla bıryerlerı eskıyor...
Gereklı bakımları yaparsanız sızı memnun edecegını dusunuyorum. 306 ve 406 markamızın en saglam ve sorunsuz modellerıdır. Bunu herkes bılır. Ama bunların ıcınde sorundan kurtulamayanlarıda var tabıkı
Bunlar bıraz kullanım seklı ve ustalardan dolayı cok degısken.
Aracın km sı neydı ??? Düzenleyen CeCoLi - 22 Temmuz 2011 Saat 15:41 |
|
Murat_06
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Araç 212 bini devirdi :) Bir de fren disklerinin ortalama ömrü ne kadardır bilir misiniz ?
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
212.000 ıyı bır km... Gecmıste ıyı bakıldıysa hıcbırsey olmaz. Ama bakılmamıssa problem cıkması cok normal.
Pekı komple gaz kelebegı bakımı yaptırdınız mı?
Fren dıskınınde omru cok degıskendır. Kalıtesıne gore ve kullanıma gore cok degısır. Genelde 2-3 balata degısımı olarak soyleyebılırım. Ona bakarsan benım 125.000 de dısklerı orjınal oldugunu sanıyorum. Ben 96.000 de almıstım... Düzenleyen CeCoLi - 22 Temmuz 2011 Saat 15:51 |
|
Murat_06
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Gaz kelebeği bakımı yapıldı. Elim kadar bi şey söktüler yanlış hatırlamıyorsam bi şeyler püskürtüp temizlediler. geçici bir çözüm oldu... Cecoli hocam sana da çok teşekkürler. derdimizi dinledin, başını ağrıttık kusura bakma... Lakin bir çözüm de bulamadık
Düzenleyen CeCoLi - 22 Temmuz 2011 Saat 16:04 |
|
99 Peugeot 306 XR 1.8 16V
0532 779 31 69 |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Rıca ederım buradan ancak bu kadar olur. Arabayı gormeden daha ne yapmamızı beklıyorsun afedersın ??? Bılgısayara baglattın mı hıc? |
|
Yanıt Yaz | Sayfa 123 4> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |