|
|
Lambda sensörü arızası :( |
Yanıt Yaz
|
Sayfa <123> |
| Yazar | ||
ersinizmit
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ersinizmit
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 23:38 |
|
|
arkadaşlar ben taksiciyim bende citroen xsara var2000 model 1.6 8v 300binde 206larla aynı motora sahip lpg var 32litre lpg ile şehir içi 290-300km şehirdışı 430-450 arası gidiyor ben buaçda herşeyi denedim birkere oksijen sontasını değiştirin çok fark yapar 130/150tl arası bujilerinide orjinal takmayın bohş marka takın hava filtresi de okadar önemli deyil yanlış anlamayın siz senede 10bin yaparsınız ben 10bini 45günde yapıyorum çok uğraştım bu arabayla 206larla aynı devirsaati oynama yapıyorsa kelebek senserü arızalıdır dediğim gibi oksijen müşür sontasını eksozdadır çıkan gazı ölçer ona göre beyine talimat verir arızalı ise araç çok yakar çekiş düşer
|
||
![]() |
||
tazmaniac
1. Vites
11 - Ekim - 1980 Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2009 Konum: ist./üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tazmaniac
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 20:05 |
|
|
yahu iyide makine zaten arızayı göstermiş niye deneme yanılmayla paranı harcıyasun arkadaşım?
bırak ona bakan usta karar versin..bu arada şu an bahsettiğin kesiklik dışında arıza lamban yanıyor mu?tahminim oksijen sensörüyle beraber enjektör bobini bozuk olmasa da bozuk gösterebilir çünkü enjektörlerin açılış-kpanaış sürelerini de ayarlar oksijen sensörü |
||
![]() |
||
vbmaster
2. Vites
01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 14:56 |
|
|
bilmiyorum ama ilk defa hava debimetresi diyen biri çıktı onu değiştimeyi düşündüm sanırım en ucuz parça o :)
|
||
|
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
||
![]() |
||
semsword
1. Vites
Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2009 Konum: Bakırköy/İST. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 14:45 |
|
Sizin sorun "hava debimetresi"nde miymiş?
|
||
![]() |
||
metin
4. Vites
24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 14:35 |
|
|
onu sen değiştiremesin. fiyatıda orjinali 250-300 arası
bosch markasıda 150-170 di en son. ne fark var diyeceksin. ikiside bosch (: Orjinali kutusunda.
bu şekilde forumda nekadardır gibi fiyat sorarsan net cevap almayabilirsin bizde senin gibi kullanıcıyız. sen sponsor şahin peugeot'u ara o sana yardımcı olacaktır.
|
||
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
vbmaster
2. Vites
01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 14:35 |
|
|
güncel söken yok mu şu zıkkımı
|
||
|
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
||
![]() |
||
vbmaster
2. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 14:27 |
|
|
hava debimetresini sökebilir miyim ve yan sanayisi kaç para tavsiye eder misiniz? oksijen sensörü de bizim değiştirebileceğimiz bir şey değil mi?
|
||
|
||
![]() |
||
vbmaster
2. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 14:19 |
|
|
şu hava debimetresinin yerini bilen var mı 206 da resmi falan olan ben sökebilir miyim?
|
||
|
||
![]() |
||
vbmaster
2. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 14:19 |
|
|
valla ben hala değiştirmedim bakıyorum karar verince haber ederim ama aklımdan şu ultrasonic zıkkımlardan takmak geçiyor
|
||
|
||
![]() |
||
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 13:39 |
|
|
2000 model 1,4 8v quicksilver lpg yok sadece benzin buji değiştireceğim önerilerinizi alabilir miyim?
|
||
![]() |
||
vbmaster
2. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 12:37 |
|
|
hocam kaç para bu zıkkım arızalı olduğunu nasıl anlarım bilgisayrda arıza vermez miydin ondan olsa
|
||
|
||
![]() |
||
vbmaster
2. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 12:27 |
|
|
orunu bir kez daha tarif ediyorum: araç giderken sanki gaz pedalı teli kopuyorda işlevini yitiriyor gibi basıyorum gitmiyor sonra pat sarı ışık.gazı sonuna kadar dayıyorum atlaya atlaya gidiyoır 2sn bir gaza basıp çekmek gibi. arabayı istop edip çalıştırınca canavar sanki bir şey ok.
hava akışmetresi ismi ne olarak geçer
|
||
|
||
![]() |
||
vbmaster
2. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 12:27 |
|
|
peki hava akışmetresi nedir nerede bulunur arızalı oluğ olmadığını nasıl anlarım hemen değitireyim ucuzdan başlayacam :)
|
||
|
||
![]() |
||
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 10:55 |
|
|
oksijen sensörü ekzostan çıkan dumanla ilgili sanırım bendende arıza lambası yanmıştı ordanmış sildi usta bidahada yapmadı sensörü iptal etmişte olabilir ama mekanikle alakası yok sanırım
|
||
![]() |
||
semsword
1. Vites
Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2009 Konum: Bakırköy/İST. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 09:50 |
|
|
Çok enteresan, yaşlandım mı diyor acaba bu.. Aynı şey benim de başıma geldi tam 2 hafta önce (2000 model 206 1,6XT)...
Beylikdüzünde E-5'te trafik oldu, hava deli gibi sıcaktı dur-kalk yaparken hararet 100'ü gösteriyordu, birden araba sanki bujiler ıslanmış gibi davranmaya başladı. O şekilde güç bela kenara çektim, stop ettim tekrar çalıştırdım canavar gibi. Gün içinde bir kaç kere yaptı aynı şeyi. Allah'a şükür o günden beri sorun yok. Bir kaç çalıştırma sonrası motor ışığı da söndü. Bir kaç ay önce de aynısını yapmıştı.
|
||
![]() |
||
metin
4. Vites
24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 09:05 |
|
aracı stop edince tekrar çalıştırınca düzeliyormuş ozaman sensör olamaz mı diyelim.
|
||
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
axi206
2. Vites
01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 04 Mart 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 172 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 07:41 |
|
hava akısmetresınden suphelenen olmadı mı. oksıjen sensoru bıldıgım kadaryıla kontak acıp kapatmayla duzelmez.oksıjen sensoru bozuksa arac hep cekısten dusuktur,fazla yakar,cıg benzın kokusu salar. |
||
![]() |
||
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 01:49 |
|
|
arkadaşım benimde başıma buna benzer bişey geldi ya bujilerden yada ama dahada kötüsü bobinden eğer bobinse biraz tuzlu..
|
||
![]() |
||
alisuat
2. Vites
28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 01:42 |
|
önce çıldırma sakin ol ustalarımız gerekli şeyi yazar, inan belkide çok küçük birşeydir önce sorunu kesin belirle yaptırma kısmında yer öneririz
|
||
![]() |
||
vbmaster
2. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 00:58 |
|
|
sorunu bir kez daha tarif ediyorum: araç giderken sanki gaz pedalı teli kopuyorda işlevini yitiriyor gibi basıyorum gitmiyor sonra pat sarı ışık.gazı sonuna kadar dayıyorum atlaya atlaya gidiyoır 2sn bir gaza basıp çekmek gibi. arabayı istop edip çalıştırınca canavar sanki bir şey ok.
sorun NEDEN OLABİLİR yalvarıyorum biri fikir versin çıldırtacak beni :)
|
||
|
||
![]() |
||
Yanıt Yaz
|
Sayfa <123> |
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||