Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Nasıl Yapılır ? >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - XENON BAĞLANTISI NASIL YAPILIR
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

XENON BAĞLANTISI NASIL YAPILIR

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
lkr_yldz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Kasım - 1987

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı lkr_yldz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: XENON BAĞLANTISI NASIL YAPILIR
    Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2011 Saat 18:57
arkadaşlar xenon far almayı düşünüyorum vede bağlantısını kendim yapmak istiyorum  acaba nasıl yapabilirim. şeması varmıdır kimsede paylaşan olursa sevinirim
Yukarı Dön
EmRe26 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
13 - Mayıs - 1993

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EmRe26 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2011 Saat 19:02
alacağın xenon kitte bağlantı şeması vardır. çoğunda olur. çok basit bi şekilde max 30dk. de yapablrsin 
Yukarı Dön
lkr_yldz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Kasım - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı lkr_yldz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2011 Saat 19:05
ELİM YATKINDIR ZATEN BU TÜR İŞLERE DEDİĞİN GİBİ İÇİNDEN ŞEMA ÇIKIYORSA SÜPER. BUGUN Bİ ELEKTRİKÇİYLE KONUŞTUM. ELEMAN DEDİKİ Bİ TANE KONTROL KALEMİ OLSUN ELİNDE BAŞKA BİŞEYE İHTİYAÇ DUYMADAN HALLEDERSİN DEYİNCE BENDE HEVESLENDİM İYİCE BU HAFTA SONU EĞLENCE VAR DEMEK Kİ BANA :)
Yukarı Dön
lkr_yldz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Kasım - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı lkr_yldz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2011 Saat 19:10
BİRDE Bİ SORUM DAHA OLACAK BENİM ARACIMDA FAR SENSÖRÜ VAR BUNU ETKİLEMEZ DEĞİL Mİ SENSÖR NORMAL ÇALIŞMAYA DEVAM EDER DEĞİLMİ BİLEN ABİLERİMDEN  KARDEŞLERİMDEN TAVSİYELER BEKLİYORUM
Yukarı Dön
g-demir Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Şubat - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı g-demir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2011 Saat 19:19
bak şimdi dostum
1 far yuva kapağını açıyorsun, 
2 ortasına xenon kablolarının ortasındaki siyah plastik tıpa kadar delik açıyorsun
3 orjinal far ampülüne giden kabloyu ampülden söküp xenon bağlantısına takıyorsun.
zenona elektrik vermiş oldun.
4 xenon elektrik verdiğin balastın bağlantısını zenon ampül bağlantısına takıyorsun.
5 orjinal ampülü yerinden söküyorsun
6 xenon ampülü takıyorsun
7 tüm kablo ve bağlantıları deldiğin kapağın ortasından geçirmiştin, kapağı yerine takıyorsun
işlem bitiyor, ve gün gibi farların oluyor.
(elektrik bandı, kesici delici bir alet gerekli)
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
Yukarı Dön
lkr_yldz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Kasım - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı lkr_yldz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2011 Saat 19:27
ARKADAŞIM AÇIKLAYICI BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ÇOK SAOLUN SENSÖRLE İLGİLİ SORUN OLMAZ HERALDE
Yukarı Dön
mimitt Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Mart - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mimitt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2011 Saat 19:38
dijital ve slim balastlı xenon kit alırsan hem elektronik olarak güvence almış olursun hem de kesme biçeme ile hiç uğraşmazsın,slim balastlar bir çok far yuvasının içe oluyor,hiç bir şekilde delme kesme işlemi yapmıyorsun.
Yukarı Dön
turkuaz55 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı turkuaz55 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2011 Saat 21:05
Orjinalini yazan: g-demir g-demir Yazdı:

bak şimdi dostum
2 ortasına xenon kablolarının ortasındaki siyah plastik tıpa kadar delik açıyorsun
3 orjinal far ampülüne giden kabloyu ampülden söküp xenon bağlantısına takıyorsun.
4 xenon elektrik verdiğin balastın bağlantısını zenon ampül bağlantısına takıyorsun.
7 tüm kablo ve bağlantıları deldiğin kapağın ortasından geçirmiştin, kapağı yerine takıyorsun

xenon  farlarin elektrik  aksamina  zarar  verebilecegini duymustum(veya  arabaya)   acaba  dogruluk  payi  varmidir ki?
407 berline yer ucagi.....
Yukarı Dön
g-demir Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Şubat - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı g-demir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2011 Saat 23:40
Orjinalini yazan: turkuaz55 turkuaz55 Yazdı:

bak şimdi dostum

xenon  farlarin elektrik  aksamina  zarar  verebilecegini duymustum(veya  arabaya)   acaba  dogruluk  payi  varmidir ki?

ben 307de bir yıldır kullanıyorum. 307de hiçbir zararı olmadı. şöyle bir durumunu biliyorum, standart halojen ampuller 50-55 watt, ama xenon 30-35 watt. aküden tasarruf sağllıyor, farı açık bırakabiliyorsun, far açıkken marşa bastığında gözü sönmüyor, karizmayı sokağa bırakmıyor
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
Yukarı Dön
mimitt Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Mart - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mimitt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2011 Saat 00:32
Orjinalini yazan: turkuaz55 turkuaz55 Yazdı:

bak şimdi dostum

Doğruluk payı var ama bu birazda bizim elimizde olan bir şey,406 ve 407 ler de xenon farlar hatalı montaj sonucu bir çok aralıklı veya sürekli arızaya  sebebiyet verebiliyor,montaj esnasında balastların aracın beyinlerine yakın yere konması da bu arızaları tetikliyor.bu tip hatalara ve arızalar yol açmamak için xenon far sistemi üreten markalar değişik kalitede ürünler çıkartmışlardır,dijital balastlı xenon sistemleri bu tip arızaların meydana gelmemesi için farklı bir elektronik sisteme sahiptirler.ayrıca mercekli far lar için xenon ampulleri ile reflektörlü far ampulleri farklıdır,o yolda gözümüzü alan xenon farların bir çoğu bu bilinçsizlik yüzünden şikayet söz konusu oluyor.

bu durum sadece peugeot lar için değil bir çok marka ve model için geçerlidir,biraz araştırarak uygulama yapar veya yaptırırsak sorunsuz ve sağlıklı ve karşımızdakileri kızdırmayan aydınlatma sistemlerine sahip olabiliriz

Düzenleyen mimitt - 15 Temmuz 2011 Saat 00:33
Yukarı Dön
dinoco Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Haziran - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dinoco Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2011 Saat 00:40
ampule giden baglantıda röle olmazsa hem hata verir hemde ileride sıkıntı yaratacaktır.
tecrube edilmiştir arkadaslar
Yukarı Dön
mimitt Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Mart - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mimitt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2011 Saat 00:55
bende ilk xenon far taktığımda bir heyecanla gidip alıp direk montajını yaptırmıştım,farları açtığım  da abs nin devre dışı kalması,arıza lambasının yanması ve aralarındaki bağlantıyı çözemediğim halde silecek motorunun arızalanması(en çok karşılaşılan sorunlardan birisi) bunları yaşamıştım.
Yukarı Dön
dinoco Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Haziran - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dinoco Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2011 Saat 01:21
işte bahsetitgim genelede mavi renk olan o röle şaselenip baglanmazsa her balasttan ampule giden + ya, hata verir.. bende var xenon tık yok maşallah :)
Yukarı Dön
mimitt Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Mart - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mimitt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2011 Saat 01:26
dijital balastlarda hiç bu işlere gerek yok al tak kullan,hele şimdi birde dijital slim balastlar var ki farın içine sığıyor,bende 308 de onlardan var,farın içinde güzelce duruyor balastlar,kapakta hiç bir işlem olmadığı için toz alır mı kirlenir mi buhar olur mu gibi dertlerde olmuyor

Düzenleyen mimitt - 15 Temmuz 2011 Saat 01:34
Yukarı Dön
dinoco Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Haziran - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dinoco Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2011 Saat 01:27
dogrudur bunu bilmiyordum bak tşk ederim.. Thumbs Up
Yukarı Dön
dinoco Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Haziran - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dinoco Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2011 Saat 01:28
şaka maka iyiki varsınız arkadaslar neler ögreniyorum kendi adıma şanslı hissediyorum..
iyiki buradayız ..
Yukarı Dön
mimitt Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Mart - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mimitt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2011 Saat 01:48
bu dijital slim balast ın boyutları hakkında bilgi verir sanrım :)
Yukarı Dön
lkr_yldz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Kasım - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı lkr_yldz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2011 Saat 09:49
ARKADAŞLAR BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜRLER BUNLARI BİLMESEYDİM KÖRÜ KÖRÜNE GİDİP ALACAKTIM AMA ŞİMDİ BAYA Bİ BİLGİ SAHİBİ OLDUM VE OLDUK
Yukarı Dön
lkr_yldz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Kasım - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı lkr_yldz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2011 Saat 11:15
acaba marka öneriniz varmıdır bu digital slim balastlı olanlarda
Yukarı Dön
mimitt Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Mart - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mimitt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2011 Saat 13:15
xenon olayı aslında çok iyi araştırılarak yapılmalı,mercekli far ile merceksiz var  için farklı ampuller kullanılıyor,ampul kodları farklı,merceksiz farlarda ampulün önünde şapka olarak tabir edilen parça yoksa xenonda kesinlikle olmamalı.

ben space marka dijital slim balast aldım,içinden d2s(mercekli far) ampulleri çıktı,sonra birde aracıma uygun olan d2r xenon ampul aldım,maliyeti 300 tl yi buldu. phılıps in can-bus sistemli kitleride bu fiyat bulunabilir.montaj yapıldıktan sonra muhakkak far ayarı da yaptırılması gerekiyor.

Kısacası sistemin montajı basit ve kolay ama öncesindeki araştırma kısmı ve doğru bilgiye ulaşma bölümü can sıkıcı.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 785 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6171 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1099 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 273 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3582 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49290 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 514 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 332 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 554 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 87 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4378 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1799 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 1025 0 Just for Justice
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 765 0 ozcank
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 1749 11 Pejo58
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 28814 22 Pejo58
konu icon 407 ÇEKMİYOR son mesaja git 3720 6 Oyk2147
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26152 19 wolkan35
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 2505 5 yigitmustafa
konu icon 1.4hdi / 1.4tdci rölanti arızası yardım edin lütfe son mesaja git 238 0 omersardogan
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
muratzengin 3
Pejo58 3
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English