![]() |
|
106 torsiyon sıkıntısı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
eren8er ![]() 1. Vites ![]() ![]() 17 - Temmuz - 1984 Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2011 Konum: Bursa/Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 428 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2011 Saat 16:23 |
|
merhabalar...aracımdan 2 gündür cik cik diye bi ses geliyodu..bugün aracı biraz yere bastırdım..o arada ustaya cik sesini söyledim..sol arka torsiyon bilyası dağılmış dedi..ben yapmam zahmetli iş dedi :D yaptıran vardır kesin ortalama kaç tl tutar?
|
||
![]() |
||
eren8er ![]() 1. Vites ![]() ![]() 17 - Temmuz - 1984 Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2011 Konum: Bursa/Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 428 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
by_ersin yaptırmıştı diye hatırlıyorum..torsiyonla ilgili bi sıkıntısı vardı çözdü sanki..nerdesin by_ersin
![]() |
||
![]() |
||
coolpixsem ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Kasım - 1988 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı coolpixsem
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Valla bendende aynı problem var 600 lira felan tutar diyorlar.bi çözüm bulmak lazım at arabası gibi ya :(
|
||
106 Quiksilver
Atiker LPG Fast Sıralı Otogaz Sistemi |
||
![]() |
||
|
torsiyon bilyası dağılmış benim..bu kadar tutmaması lazım..600 çokmuş.. o paraya bitane scooter alır onla gezerim bütün yaz vallai ![]() |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
benim araç düşürülmüş orjinal haline getirmek istedim servis bana bilya dağılabilir dedi. dağılırsa kaça malolur diye sordum max 400tl. dediler peugeot özel sevisi benim araç 306
|
||
![]() |
||
|
servis 306 ya o fiyatı verdiyse ben bu işi en fazla 200 tlye çözerim gibi geliyo.. ![]() |
||
![]() |
||
|
106 ve 306 sistem aynıdır heralde
|
||
![]() |
||
|
ben 50 tl ye yaptırdım ankarada o kadar da zahmetli bi iş degil yani...
ben ilk başta 3.5cm torsiyon düşürdüm snra vazgeçtim orjinaline dönsün dedim orjinaline dönerken bilyalar dagıldı 50 liraya yaptırdım o kadar zor bi işlem degil :) kafanıza takmayın bende de cık cık sesi geliyodu deli oluyodum megersem ondanmış gittim yaptırdım.. |
||
![]() |
||
|
çok iyi yaa..içime su serptin sağolasın.. |
||
![]() |
||
|
arkadaşım bize de söyleyin 50 tl ye nasıl oluyorsa?sadece tors,yon bilyalarını değiştirerek mi oluyor bu işlem?
ben servise gittiğimde en az 2 gün serviste yatıyor dedi usta. sabahtan gelirsin arka dingil komple sökülür dedi.sonra komple o dingil cnc tezgahına yani tornaya gidiyor. torsiyon mili sökülüyor. yatakları mil aşındırdığı için tornada sıfırlanıyor. daha sonra aldığın torsiyon bilyaları takılıyor ve mile alıştırılıyor. ertesi gün tornadan cıkıyor. baya zahmetli bir iş.bana usta 150 tl torsiyon bilyalarının ikisi 150 tornacı alır. 100 de biz işçilik alırız dedi. toplam da 400 tl ye mal oluyor. forumda by ersin var. o bu foruma torsiyon tamirinin resimlerini atmıştı. ben bakmıştım. gerçekten ağır bir işlem. öyle 50 tlye çıkacağını zannetmiyorum malesef.
|
||
![]() |
||
|
Arkadaslar ben sıze genel bır acıklama yapayım
Torsıyonun her ıkı taraf ıcın 2 takım orjınal bılyası kecelerı dıs bılezıklerı vs toplam 100 TL
Dıngılın sokulmesı takılması en az 100 TL
Torsıyon kollarda asınma bozulma varsa tornaya gırecek 100-150 tl gıbı...
Iscılık fıyatları ustasına gore degısebılır yanı...
Bu esnada amortısorlere ve dıngılın ust takozlarına bakılır yıpranmıssa onlarında degısmesı gerekebılır
|
||
![]() |
||
ugur_xs ![]() 1. Vites ![]() ![]() 07 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 06 Mayıs 2011 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
|
ben geçen hafta tek kapı 206 mı yaptırdım sağ sol torsiyon bilyasına 100 lira ve el emeği ve tornacıya 300 gitti toplam oalrak bakarsak 400 liraya çıktım seninde ortalama o kadar gider
|
||
2004 PEUGEOT 206 XS 1.6 120 HP 16V
|
||
![]() |
||
|
Demekkı soyledıgım raıc pıyasa ortalamasıymıs ıste :))
|
||
![]() |
||
|
geldim güzel dostum :)) sıkıntı yok ... öle yada böle tornacıya gidicen... sonrası basit zaten.. cecoli güzelde bir açıklama yapmış sana özelden link atmıştım... o link yanlış....burayada yeni link atıyorum .. her zaman yardıma hazırım... favorimsin sen :))) hayatım boyunca unutmıcam senin benzin bitene kadar aracı sürdüğün muhabbeti :))))) bu linkte aradığınızı umarım bulacaksınız.... http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15520&KW=306+arkadan&PN=3&title=306-arka-taraftan-gelen-fena-bi-ses-zld Düzenleyen by_ersin - 15 Temmuz 2011 Saat 20:24 |
||
![]() |
||
|
o gönderdiğin linkte bi yanlışlık sezmiştim zaten :D ama malesefki 5 sayfayıda tek tek okudum daha yeni bitti ![]() |
||
![]() |
||
|
:)))))) ah be kardeşim.. kusura bakma :))))) ama olsun ekstra bilgi oldu :)))))
|
||
![]() |
||
|
anlaşılan ortalama 400 tl gibi bi rakam tutucak benimde...1 hafta böyle gezmek zorundayım yaptırana kadar..sıkıntı olmaz inş.. |
||
![]() |
||
|
aynen ortalama 400 tl tutar... ama sonrasında kafan hep rahat olacak...
|
||
![]() |
||
|
eyvallah çok sağol..gıcır gıcır insanın gezesi gelmiyo zaten:D yaptırıp kurtulcam inş bende.. |
||
![]() |
||
|
Benım hıcbır sıkayetım yok suan. Ama yınede yakında bende torsıyona el atacagım. 1 senedır bılyaları yanımda gezdırmekten bıktım yaa
![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |