Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

106 torsiyon sıkıntısı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16356
Tarih: 02 Ekim 2025 Saat 14:56
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 106 torsiyon sıkıntısı
Mesajı Yazan: eren8er
Konu: 106 torsiyon sıkıntısı
Mesaj Tarihi: 13 Temmuz 2011 Saat 16:23
merhabalar...aracımdan 2 gündür cik cik diye bi ses geliyodu..bugün aracı biraz yere bastırdım..o arada ustaya cik sesini söyledim..sol arka torsiyon bilyası dağılmış dedi..ben yapmam zahmetli iş dedi :D yaptıran vardır kesin ortalama kaç tl tutar? 

-------------
Honda Civic hb 1996 1.4

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 13 Temmuz 2011 Saat 17:16
by_ersin yaptırmıştı diye hatırlıyorum..torsiyonla ilgili bi sıkıntısı vardı çözdü sanki..nerdesin by_ersin Sırıtma 

-------------
Honda Civic hb 1996 1.4

Mesajı Yazan: coolpixsem
Mesaj Tarihi: 13 Temmuz 2011 Saat 18:04
Valla bendende aynı problem var 600 lira felan tutar diyorlar.bi çözüm bulmak lazım at arabası gibi ya :(

-------------
106 Quiksilver
Atiker LPG Fast Sıralı Otogaz Sistemi

Mesaj Tarihi: 13 Temmuz 2011 Saat 18:15
Orjinalini yazan: coolpixsem coolpixsem Yazdı:

Valla bendende aynı problem var 600 lira felan tutar diyorlar.bi çözüm bulmak lazım at arabası gibi ya :(

torsiyon bilyası dağılmış benim..bu kadar tutmaması lazım..600 çokmuş.. o paraya bitane scooter alır onla gezerim bütün yaz vallai Sırıtma

-------------
Honda Civic hb 1996 1.4

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 13 Temmuz 2011 Saat 18:18
benim araç düşürülmüş orjinal haline getirmek istedim servis bana bilya dağılabilir dedi. dağılırsa kaça malolur diye sordum max 400tl. dediler peugeot özel sevisi benim araç 306

Mesaj Tarihi: 13 Temmuz 2011 Saat 18:20
Orjinalini yazan: OKANKYM OKANKYM Yazdı:

benim araç düşürülmüş orjinal haline getirmek istedim servis bana bilya dağılabilir dedi. dağılırsa kaça malolur diye sordum max 400tl. dediler peugeot özel sevisi benim araç 306

servis 306 ya o fiyatı verdiyse ben bu işi en fazla 200 tlye çözerim gibi geliyo..Gülme

-------------
Honda Civic hb 1996 1.4

Mesaj Tarihi: 13 Temmuz 2011 Saat 18:22
106 ve 306 sistem aynıdır heralde

Mesaj Tarihi: 13 Temmuz 2011 Saat 21:25
ben 50 tl ye yaptırdım ankarada o kadar da zahmetli bi iş degil yani...
ben ilk başta 3.5cm torsiyon düşürdüm snra vazgeçtim orjinaline dönsün dedim orjinaline dönerken bilyalar dagıldı 50 liraya yaptırdım o kadar zor bi işlem degil :)
kafanıza takmayın bende de cık cık sesi geliyodu deli oluyodum megersem ondanmış gittim yaptırdım..

Mesaj Tarihi: 14 Temmuz 2011 Saat 00:41
Orjinalini yazan: facemelowe facemelowe Yazdı:

ben 50 tl ye yaptırdım ankarada o kadar da zahmetli bi iş degil yani...
ben ilk başta 3.5cm torsiyon düşürdüm snra vazgeçtim orjinaline dönsün dedim orjinaline dönerken bilyalar dagıldı 50 liraya yaptırdım o kadar zor bi işlem degil :)
kafanıza takmayın bende de cık cık sesi geliyodu deli oluyodum megersem ondanmış gittim yaptırdım..

çok iyi yaa..içime su serptin sağolasın..

-------------
Honda Civic hb 1996 1.4

Mesaj Tarihi: 14 Temmuz 2011 Saat 01:34
arkadaşım bize de söyleyin 50 tl ye nasıl oluyorsa?sadece tors,yon bilyalarını değiştirerek mi oluyor bu işlem?
ben servise gittiğimde en az 2 gün serviste yatıyor dedi usta. sabahtan gelirsin arka dingil komple sökülür dedi.sonra komple o dingil cnc tezgahına yani tornaya gidiyor. torsiyon mili sökülüyor. yatakları mil aşındırdığı için tornada sıfırlanıyor. daha sonra aldığın torsiyon bilyaları takılıyor ve mile alıştırılıyor. ertesi gün tornadan cıkıyor. baya zahmetli bir iş.bana usta 150 tl torsiyon bilyalarının ikisi 150 tornacı alır. 100 de biz işçilik alırız dedi. toplam da 400 tl ye mal oluyor. forumda by ersin var. o bu foruma torsiyon tamirinin resimlerini atmıştı. ben bakmıştım. gerçekten ağır bir işlem.

öyle 50 tlye çıkacağını zannetmiyorum malesef.

Mesaj Tarihi: 14 Temmuz 2011 Saat 08:41
Arkadaslar ben sıze genel bır acıklama yapayım

Torsıyonun her ıkı taraf ıcın 2 takım orjınal bılyası kecelerı dıs bılezıklerı vs toplam 100 TL
Dıngılın sokulmesı takılması en az 100 TL
Torsıyon kollarda asınma bozulma varsa tornaya gırecek 100-150 tl gıbı...

Iscılık fıyatları ustasına gore degısebılır yanı...

Bu esnada amortısorlere ve dıngılın ust takozlarına bakılır yıpranmıssa onlarında degısmesı gerekebılır

Mesajı Yazan: ugur_xs
Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2011 Saat 20:14
ben geçen hafta tek kapı 206 mı yaptırdım sağ sol torsiyon bilyasına 100 lira ve el emeği ve tornacıya 300 gitti  toplam oalrak bakarsak 400 liraya çıktım seninde ortalama o kadar gider

-------------
2004 PEUGEOT 206 XS 1.6 120 HP 16V

Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2011 Saat 20:15
Orjinalini yazan: ugur_xs ugur_xs Yazdı:

ben geçen hafta tek kapı 206 mı yaptırdım sağ sol torsiyon bilyasına 100 lira ve el emeği ve tornacıya 300 gitti  toplam oalrak bakarsak 400 liraya çıktım seninde ortalama o kadar gider

Demekkı soyledıgım raıc pıyasa ortalamasıymıs ıste :))

Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2011 Saat 20:23
Orjinalini yazan: eren8er eren8er Yazdı:

by_ersin yaptırmıştı diye hatırlıyorum..torsiyonla ilgili bi sıkıntısı vardı çözdü sanki..nerdesin by_ersin Sırıtma 

geldim güzel dostum :)) sıkıntı yok ... öle yada böle tornacıya gidicen... sonrası basit zaten.. cecoli güzelde bir açıklama yapmış sana özelden link atmıştım... o link yanlış....burayada yeni link atıyorum .. her zaman yardıma hazırım... favorimsin sen :)))  hayatım boyunca unutmıcam senin benzin bitene kadar aracı sürdüğün muhabbeti :)))))  

bu linkte aradığınızı umarım bulacaksınız....

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15520&KW=306+arkadan&PN=3&title=306-arka-taraftan-gelen-fena-bi-ses-zld

Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2011 Saat 20:26
Orjinalini yazan: by_ersin by_ersin Yazdı:

geldim güzel dostum :)) sıkıntı yok ... öle yada böle tornacıya gidicen... sonrası basit zaten.. cecoli güzelde bir açıklama yapmış sana özelden link atmıştım... o link yanlış....burayada yeni link atıyorum .. her zaman yardıma hazırım... favorimsin sen :)))  hayatım boyunca unutmıcam senin benzin bitene kadar aracı sürdüğün muhabbeti :)))))  

bu linkte aradığınızı umarım bulacaksınız....

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15520&KW=306+arkadan&PN=3&title=306-arka-taraftan-gelen-fena-bi-ses-zld

o gönderdiğin linkte bi yanlışlık sezmiştim zaten :D ama malesefki 5 sayfayıda tek tek okudum daha yeni bitti Sırıtma

-------------
Honda Civic hb 1996 1.4

Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2011 Saat 20:28
:)))))) ah be kardeşim.. kusura bakma :))))) ama olsun ekstra bilgi oldu :)))))

Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2011 Saat 20:36

:)))))) ah be kardeşim.. kusura bakma :))))) ama olsun ekstra bilgi oldu :)))))

anlaşılan ortalama 400 tl gibi bi rakam tutucak benimde...1 hafta böyle gezmek zorundayım yaptırana kadar..sıkıntı olmaz inş..

-------------
Honda Civic hb 1996 1.4

Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2011 Saat 20:38
aynen ortalama 400 tl tutar... ama sonrasında kafan hep rahat olacak... 

Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2011 Saat 20:39

aynen ortalama 400 tl tutar... ama sonrasında kafan hep rahat olacak... 

eyvallah çok sağol..gıcır gıcır insanın gezesi gelmiyo zaten:D yaptırıp kurtulcam inş bende..

-------------
Honda Civic hb 1996 1.4

Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2011 Saat 20:41
Benım hıcbır sıkayetım yok suan. Ama yınede yakında bende torsıyona el atacagım. 1 senedır bılyaları yanımda gezdırmekten bıktım yaa Sırıtma

Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2011 Saat 20:43
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Benım hıcbır sıkayetım yok suan. Ama yınede yakında bende torsıyona el atacagım. 1 senedır bılyaları yanımda gezdırmekten bıktım yaa Sırıtma

Sırıtma gitti 300-400 kağıt Sırıtma ama olsun cem abi ................ vallahi billahi memleke giderken araba resmen yerdeydi :)))) arka tekerler içerdeydi resmen :))) çok memnunum çok ...maşallahhhh..  onca uğraşmaya deydi vallahi....

Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2011 Saat 20:45

Sırıtma gitti 300-400 kağıt Sırıtma ama olsun cem abi ................ vallahi billahi memleke giderken araba resmen yerdeydi :)))) arka tekerler içerdeydi resmen :))) çok memnunum çok ...maşallahhhh..  onca uğraşmaya deydi vallahi....

Gıdecek artık ne yapalım... Göz Kırpma

Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2011 Saat 20:49
artık 1 diş düşürürsün arkayı :))) Sırıtma önlerede 3,5 yay ohhhhhhhhhh...beyaz mermi deriz senin arabaya..

Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2011 Saat 21:53

artık 1 diş düşürürsün arkayı :))) Sırıtma önlerede 3,5 yay ohhhhhhhhhh...beyaz mermi deriz senin arabaya..

Yapacak olursam sadece one yay yapabılırım ama arkayı ellemeyecegım. Kıcı bıraz havada dursun... Sırıtma

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2011 Saat 22:15
parçaları şahin peugeot dan al sadece işçilik ver. torsiyoncular 200-250 lira gibi bir ücret alıyor. sökecek usta 100 150 gibi birşey alır.

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2011 Saat 23:05
Orjinalini yazan: GökhaN GökhaN Yazdı:

parçaları şahin peugeot dan al sadece işçilik ver. torsiyoncular 200-250 lira gibi bir ücret alıyor. sökecek usta 100 150 gibi birşey alır.

nasıl isticez? torsiyon bilya setimi? torsiyon tamir setimi ? benimde aklıma gelmedi değil aslında..parçaları ben alayım..sadece işçilik vereyim ustaya..

-------------
Honda Civic hb 1996 1.4

Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2011 Saat 23:37
by_ersın yaptırmıstı ersın abıyle gorustumuzde yanlıs hatırlamıyor olursam 300 400 bulmustu dıye bılıorum 

Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2011 Saat 23:42

Orjinalini yazan: GökhaN GökhaN Yazdı:

nasıl isticez? torsiyon bilya setimi? torsiyon tamir setimi ? benimde aklıma gelmedi değil aslında..parçaları ben alayım..sadece işçilik vereyim ustaya..

Torsıyon bılyaları demen yeterlı. bılyalar keceler bılezıkler vs... 
Her ıkı taraf ıcınde almalısın. yanı 2 takım olarak...

Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2011 Saat 23:43
Orjinalini yazan: ahmetsemiz ahmetsemiz Yazdı:

by_ersın yaptırmıstı ersın abıyle gorustumuzde yanlıs hatırlamıyor olursam 300 400 bulmustu dıye bılıorum 

konuştuk konuştuk..bi önceki sayfada :D

-------------
Honda Civic hb 1996 1.4

Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2011 Saat 23:45
ok en yakın zaman da kendısı ve baybayrs yaptırmıstı ersın abıyle konusmussun saten 

Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 01:15

Yapacak olursam sadece one yay yapabılırım ama arkayı ellemeyecegım. Kıcı bıraz havada dursun... Sırıtma

çirkin oluyor bi öyle izmit buluşmasındaki fotolara bakıyorumda çekirge gibi duruyormuş benim araç :))))

Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 08:28

çirkin oluyor bi öyle izmit buluşmasındaki fotolara bakıyorumda çekirge gibi duruyormuş benim araç :))))

Benım arac zaten komple sızınkılerden alcak :)) Suanda bagajda lpg deposu var alet cantam var vs :)) Arkanın pek sırıtacagını sanmam ama bakalım ne olur...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net