![]() |
|
307'den gelen sesler :)) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | ||
burakdmr ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: SİNOP/SAMSUN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2011 Saat 09:51 |
|
Selam arkadaşlar.. Sorum şu araç biraz engebeli yolda giderken sağından solundan sesler geliyor içeride kapıdan torpidodan vs .. Böyle ciddi değil ama insanın içini gıcık eden gıcırdamalar :)) Bunların çözümü var mıdır ??
İkinci sorumda direksiyonu geri geri giderken tam sol yaptığımda herzaman olmasada bir uğuldama sesi geliyor ciddi bir soruna yol açar mı ?? Şimdiden hepinize teşekkürler...
|
||
2008 Peugeot Comfort 1.6 HDİ 90 Hp
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
lastik durumun nedir? 307 lerin süspansiyonu biraz serttir zamanla o tıkırdamalar olur, benim lastiklerim eski ve çok sert olduğu için darbeleri ememiyor direk içeri veriyordu, lastikleri değiştirdim kurtuldum artık hiç ses yok.
direksiyon ileri geri farketmez sürekli hafif bir uğultu vardır, hatta tam sağ yada sol yapıldığında ses artar, bu esnada direksiyon pompası zorlanıyordur o yüzden direksiyonu tam kırmak tavsiye edilmez.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
arkadaşlar yeni konu açmak yerine buradaki topiği kullanabilirm diyerekten benimde bir şikayetim var.benim sağ ön tekerden lıkırtılı sesler geliyo özellikle kasisli yollarda acaba bunu sebebi amörtisör patlağımıdır yoksa başka bir problemmi var? |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
aynı şey benimde başıma geldi. insanı arabadan soğutuyor (:
abi z rotları var onlar çabuk dağalıyor tanesi 20 tl civarı onları değiştir ses kesilir.
eğer amortisörden şüpeleniyorsan aracı elinle dutup esnen ozaman "lok lok" ses yapar ama tavsiye etmem, malum ön çamurluklar plastik sonra elinde kalır. Düzenleyen metin - 04 Temmuz 2011 Saat 13:52 |
||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
|
bakim bi akşam eve gidince bende çamurluğa yüklenmeden bi deneyim....çok teşekkür ederim metin kardeşim.
![]() |
||
![]() |
||
|
rica ederim abi benim ön takımdan aynı ses geliyordu dedim ön komple gidecek amortisörler falan araştırdım sonra biraz para ayarlayıp gittim usta baktı etti Z rotlarını değiştirdi o gün bugündür hiç ses yok.
senin sıkıntın benimki ile aynı olduğu için başımdan geçenleri söyledim inşallah yanlış yönlendirmiş olmam.
|
||
||
![]() |
||
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
|
|
||
![]() |
||
burakdmr ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: SİNOP/SAMSUN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
|
ya altlardan gelmiyor benim sesler ya böyle daha gıcık edici gıcırtılar torpidodan konsoldan arka kapıdan flan :) gıcırdıyor tam tabiriyse
|
||
|
||
![]() |
||
|
bu durumda lastiğin sertliği yumuşaklığı önemli, eğer lastiklerin eski ise sertleştiği için darbeleri emmez içeri iletir. lastik havasıda önemlidir normalden fazla isede sarsar ve içerden sesler gelir. buna rağmen olmuyorsa bana silikon sprey tavsiye etmişlerdi hiç kullanmadım ama bilmiyorum. sesi kesiyormuş sanırım.
|
||
||
![]() |
||
|
Hmm lastik havalarına bayadır bakmadım aslında.. önler 32 arkaları 30 mu yapıyorsunuz
|
||
|
||
![]() |
||
|
önler ve arkalar 33 yada önler ve arkadal 34. arkada yük varsa da arkalar 1-2 psi daha yüksek olmalı.
|
||
||
![]() |
||
|
çözümü yoktur..bozuk yolda 307 ses yapar.. uğuldama normal,forum içinde araştırma sonucu uğuldama sebebini ayrıntılı olarak bulabilirsin.. |
||
![]() |
||
|
genelde tek en çok 2 kişi biniyorum ozaman ben 32 ya da 33 yapayım en iyisi :) .. Desenize gıcıktılarla gezeceğiz en iyisi nerelerden geliyor tespit edim araç içinde belki sonra bir uygulama yapabilirim
|
||
|
||
![]() |
||
DRIVER34 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Eylül - 1981 Kayıt Tarihi: 24 Haziran 2011 Konum: İST, 4.Levent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 324 |
|
sabahta benim sol koltuktan gıcırtı gelmeye başladı uyuz oldum ....
|
||
![]() |
||
|
Alt mekanızmasını kontrol etmek gerek. Sprey yag ıle yaglanırsa sorun kalman kanımca...
|
||
![]() |
||
DRIVER34 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Eylül - 1981 Kayıt Tarihi: 24 Haziran 2011 Konum: İST, 4.Levent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 324 |
|
tahminimce de öylede üst üste geldi herşeyi 2 gün öncede cd changer bozuldu cd çalmıyor şimdi düğün arifesi sinir bozucu şeyler işte..
|
||
![]() |
||
|
Bütün tıkırtı yapan ıvır zıvırı atacağım bu akşam araçtan lastik havalarını yenileyeceğim gıcırtı gelen yerleri tespit edeceğim ve izola bantla yapıştıracağım:)
|
||
|
||
![]() |
||
|
genelde gıcırtılar güneşte sertleşen torpido yüzünden oluyor.
bakım sütü vs denediniz mi aracı park ettiğinizde ön cama güneşten korumak için bişeyler takıyor yada torpidoya seriyormusunuz.
ben bu önlemleri aldığımdan beri bir sıkıntım olmadı hiç,
|
||
||
![]() |
||
|
bakım sütü kullanıyorum gayet memnunum benim gıcırtılar genelde kapılardan geliyor sanki
|
||
|
||
![]() |
||
|
kapının içini açıp içindeki parçaları yağlayabilirsin, zamanla aracın yoldan aldığı vibrasyon ile gevşemiş / yıpranmış olabilir |
||
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |