|
p407 zenon far ??? |
Yanıt Yaz | Sayfa 123 4> |
Yazar | |
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2010 Saat 09:37 |
arkadaslar bende p407 2006 model var ve on farlarını beyaz yada zenon far yapmakistiyorum ama her hangi bir yan etkisi zararı varmı acaba ????
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
xenon artık yasak ..
100 - 150 tl arası xenon far bulabılırsınzı herhangı bır zararı yoktur arca |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arac üzerindeki orjınal zenonlarda mı? yasak
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
servisime zenon taksam sorun olurmu diye sorduğumda. bana ön cam silgilerimin yanabileceğini söyledi. ben bir alaka kuramadım doğruluk payı nedir.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
on cam sılecegı mı ? hıc bır alakası yok ne alaka bende bı anlam veremedım ..
her turlu yasak artık yıne taktırmak ısın elınızde |
|
H-a-d-i
3. Vites Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
2006 ve 2007 modellerde kronik bir arıza var. özellikle Executive versiyonlarında sonradan takılan xenonlar kesinlikle silecek motorlarının yanmasına sebep olmaktadır. sanırım bu arıza beyindeki programlamadan kaynaklanmaktadır. 2008 itibariyle arıza giderilmiştir ama servisler halen konuya sıcak bakmamaktadırlar. |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sılecekle ne alakası var hadı abı ?
|
|
H-a-d-i
3. Vites Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
henüz BSI beyninin içine girmedim. girince bi bakacam.
"sanırım bu arıza beyindeki programlamadan kaynaklanmaktadır" |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
sdurmus61
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2010 Konum: TRABZON Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı sdurmus61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
evet duyduğum kadarıyle beyni bozuyormuş orjinal olsa dahi bendeki 407 yi arkadaşımdan almıştım o taktırmıştı xenon fakat kısa sürede çıkardı çıkarmak zorunda kaldı
|
|
sdurmus61
|
|
saw50
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yeni 407 lerde fabrika çıkışı xenon far :D çok ilginç ya:D
|
|
GT LİNE
|
|
individual
2. Vites 23 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2008 Konum: kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 996 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı individual
|
peugeot'larda far sensörü ile yağmur sensörü birbirleri ile akuple çalışabilir.
sağanak yağmurda hava aydınlık olsa bile farlar yanabilir.
oem markalar yani bosch,koito,osram,philips,hella,valeo vs.. gibi markaların balastları manyetik alan yaymaz. yaysa bile minimum sınırlar içindedir.
çakma xenonlarda bu tarz kaygılar yoktur.çalışırken manyetik alandan çevrelerindeki elektronik aygıtlara zarar verebilirler , hatta radyo bile cızırtı yapabilir.
ayrıca xenon balastlar ilk ateşleme esnasında yüksek akım çeker.
ilk 3 saniye ya da ampül ısısına ulaşana kadar geçen sürede elektrik tesisatlarına yük bindirir.
sonradan uygulanan xenonlarda röle ile izole etmek gerekir. orjinal xenonlarda bunun önlemi alınmıştır.
aracınız 407 ise zaten merceğiniz var , yalnız merceğiniz halojen mercek.
piyasadan alınan her ürün çakma xenondur.
gerçek xenonlar zaten piyasada satılmazlar , direk üreticiden otomobil fabrikalarına gider.
mtec bile çakma xenondur ama kalitelidir.
siz halojen merceğinize xenon uygularsanız bunun karşı tarafa zararı çok az olabilir ya da olmayabilirde. göz alması açısından.
xenon ampüle göre xenon mercek , halojen ampüle göre halojen mercek üretilmiştir.
en doğrusu xenon mercek ve xenon ampüldür.
fakat piyasadan alacağınız h serisi xenonlarda işinizi fazlası ile görür.
eğer yolu iyi göreyim derseniz 4300 k alın.
6000 ve üstü mavileşmeye ve aydınlatma kapasitesinin düşmesine neden olur.
|
|
kitay
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 183 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
elimde hella xenon var benim 206 uygun olmadıgı için satmak tayım mercek yapımına uygun orjinal maiden germany linki verıyım siteden arkadaşlara uygun fiyata verebilirim
|
|
34 KİTAY 18
2004 206 HDI XT |
|
carimaj
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: 1 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
pejo 407 lere sıkıntı çıkarmadan uyum sağlayacak , dijital balanslı xenon far kitleri bulunmaktadır. basit xenon far kitlerindeki silecek çalıştırma - silecek motoru yakma gibi arızaları kesinlikle vermemektedir. hoşdere caddesi no 135 çankaya - ankara
|
|
carimaj *** otomotiv & electronics
|
|
kitay
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 183 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
http://www.sahibinden.com/hella_xenon_kiti_mercek_yapimina_uygun_tertemiz_sifir_gibi-16WQQaXQQ24428121WQQpXQQdisplayitem arkadaşlar bu urün satılalı çok oldu.Benim araçta kısalarda mtech sislerde ise ztech marka xenon var herhangi bir arıza ışıgıda yakmıyor.aracınız sürekli ampul patlatıyosa xenon taktırıp bu durumdan kurtulun yada kontak çalışmadan lambalarınızı açmayınız
|
|
34 KİTAY 18
2004 206 HDI XT |
|
hanniball35
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2011 Konum: Mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 71 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hanniball35
|
407 lerde orjinal olmayan xenon far sonradan takılan basit xenon farlar bsi beynini yakıyor ve bazen bu silecek motorlarını yakmaya kadar ulaşıyor.Sakın kimse ustasına danışmadan xenon takmasın başıma geldi bsi beyni yandı 700 tl ye patladı bana :(( |
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
emrahcığım düzeltmek istiyorum,
xenon halojen far'a yasak mercekli far'a serbest. Halojen farda ışık heryere dağıldığı için yolu göstermiyor ayrıca karşıdakinin gözünü alıyor ayar yapılmıyor vs vs bu sebeple yasak
mercekli olanlarda ışık dağılmıyor mercek bir araya topluyor sadece önünnü gösteriyor karşıdan gelenin de gözünü almıyor bu yüzden serbest
ayrıca senin dediğin 100-150 tl xenon değil "çakma xenon". Gerçek xenon Ds ile başlıyor Disarge anlamında, bu çakmalar ise H ile başlıyor halojen anlamında. Gerçek xenonu farda işlem yapmadan yakamazsın zaten ampul kıçlar halojen gibi değil.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet metine katılıyorum |
|
toprakk
2. Vites 03 - Mart - 1979 Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 168 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
taktır taktır hiç bi sorun olmaz. artık x-zenon'u olmayana kız wermiyolar :)
|
|
2003 model 206
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
şaka bir yana gerçekten hele gece yolculuğunda halojen fara güzel gözüksün diye çakma xenon uygulayanlar yüzünden gözlerim çok ağrıyor bunların önüne geçilmeli yada yapan kişiler bilgilendirilmeli,
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
hakankarakas
1. Vites 10 - Kasım - 1985 Kayıt Tarihi: 22 Nisan 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hakankarakas
|
2007 model 407 ye taktırdım. fakat 1 ay sonra silecek motoru ve beyin yandı bilginize.400 liraya yaptırdım beyinle motorları.
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 123 4> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |