Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

p407 zenon far ???

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 407
Forum Tanımlaması: Peugeot 407, 2005'ten 2011'e kadar üretilen 406 serisinin yenilenmiş hali geniş bir aile otomobilidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=9132
Tarih: 15 Ocak 2025 Saat 10:04
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: p407 zenon far ???
Mesajı Yazan: Guests
Konu: p407 zenon far ???
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2010 Saat 09:37
arkadaslar  bende p407 2006 model var ve on farlarını  beyaz yada zenon far yapmakistiyorum ama her hangi bir yan etkisi zararı  varmı acaba ????

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2010 Saat 10:59
xenon artık yasak ..

100 - 150 tl arası xenon far bulabılırsınzı herhangı bır zararı yoktur arca

Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2010 Saat 11:00
arac üzerindeki orjınal zenonlarda mı? yasak

Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2010 Saat 11:02
servisime zenon taksam sorun olurmu diye sorduğumda. bana ön cam silgilerimin yanabileceğini söyledi. ben bir alaka kuramadım doğruluk payı nedir.

Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2010 Saat 11:04
on cam sılecegı mı ? hıc bır alakası yok ne alaka bende bı anlam veremedım ..

her turlu yasak artık yıne taktırmak ısın elınızde

Mesajı Yazan: H-a-d-i
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2010 Saat 11:26
Orjinalini yazan: yargic yargic Yazdı:

servisime zenon taksam sorun olurmu diye sorduğumda. bana ön cam silgilerimin yanabileceğini söyledi. ben bir alaka kuramadım doğruluk payı nedir.

2006 ve 2007 modellerde kronik bir arıza var. özellikle Executive versiyonlarında sonradan takılan xenonlar kesinlikle silecek motorlarının yanmasına sebep olmaktadır. sanırım bu arıza beyindeki programlamadan kaynaklanmaktadır.

2008 itibariyle arıza giderilmiştir ama servisler halen konuya sıcak bakmamaktadırlar.

-------------
Hadi, 1981, İstanbul

Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2010 Saat 11:37
sılecekle ne alakası var hadı abı ? 

Mesajı Yazan: H-a-d-i
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2010 Saat 11:39
henüz BSI beyninin içine girmedim. girince bi bakacam.

"sanırım bu arıza beyindeki programlamadan kaynaklanmaktadır"

-------------
Hadi, 1981, İstanbul

Mesajı Yazan: sdurmus61
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2010 Saat 11:42
evet duyduğum kadarıyle beyni bozuyormuş orjinal olsa dahi bendeki 407 yi arkadaşımdan almıştım o taktırmıştı xenon fakat kısa sürede çıkardı çıkarmak zorunda kaldı

-------------
sdurmus61

Mesajı Yazan: saw50
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2010 Saat 16:19
yeni 407 lerde fabrika çıkışı xenon far :D çok ilginç ya:D

-------------
GT LİNE

Mesajı Yazan: individual
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2010 Saat 19:06
peugeot'larda far sensörü ile yağmur sensörü birbirleri ile akuple çalışabilir.
sağanak yağmurda hava aydınlık olsa bile farlar yanabilir.

oem markalar yani bosch,koito,osram,philips,hella,valeo vs.. gibi markaların balastları manyetik alan yaymaz. yaysa bile minimum sınırlar içindedir.

çakma xenonlarda bu tarz kaygılar yoktur.çalışırken manyetik alandan çevrelerindeki elektronik aygıtlara zarar verebilirler , hatta radyo bile cızırtı yapabilir.

ayrıca xenon balastlar ilk ateşleme esnasında yüksek akım çeker.
ilk 3 saniye ya da ampül ısısına ulaşana kadar geçen sürede elektrik tesisatlarına yük bindirir.
sonradan uygulanan xenonlarda röle ile izole etmek gerekir. orjinal xenonlarda bunun önlemi alınmıştır.

aracınız 407 ise zaten merceğiniz var , yalnız merceğiniz halojen mercek.
piyasadan alınan her ürün çakma xenondur.
gerçek xenonlar zaten piyasada satılmazlar , direk üreticiden otomobil fabrikalarına gider.
mtec bile çakma xenondur ama kalitelidir.

siz halojen merceğinize xenon uygularsanız bunun karşı tarafa zararı çok az olabilir ya da olmayabilirde. göz alması açısından.

xenon ampüle göre xenon mercek , halojen ampüle göre halojen mercek üretilmiştir.
en doğrusu xenon mercek ve xenon ampüldür.
fakat piyasadan alacağınız h serisi xenonlarda işinizi fazlası ile görür.

eğer yolu iyi göreyim derseniz 4300 k alın.
6000 ve üstü mavileşmeye ve aydınlatma kapasitesinin düşmesine neden olur.

Mesajı Yazan: kitay
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2010 Saat 19:30
elimde hella xenon var benim 206 uygun olmadıgı için satmak tayım mercek yapımına uygun orjinal maiden germany linki  verıyım siteden arkadaşlara uygun fiyata verebilirim
v http://www.sahibinden.com/hella_xenon_kiti_mercek_yapimina_uygun_tertemiz_sifir_gibi-16WQQaXQQ24428121WQQpXQQdisplayitem - http://www.sahibinden.com/

Mesajı Yazan: carimaj
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2010 Saat 15:36
pejo 407 lere sıkıntı çıkarmadan uyum sağlayacak , dijital balanslı xenon far kitleri bulunmaktadır. basit xenon far kitlerindeki silecek çalıştırma - silecek motoru yakma gibi arızaları kesinlikle vermemektedir. hoşdere caddesi no 135 çankaya - ankara

-------------
carimaj *** otomotiv & electronics

Mesajı Yazan: kitay
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2010 Saat 19:13
http://www.sahibinden.com/hella_xenon_kiti_mercek_yapimina_uygun_tertemiz_sifir_gibi-16WQQaXQQ24428121WQQpXQQdisplayitem arkadaşlar bu urün satılalı çok oldu.Benim araçta  kısalarda mtech  sislerde ise ztech marka xenon var herhangi bir arıza ışıgıda yakmıyor.aracınız sürekli ampul patlatıyosa xenon taktırıp bu durumdan kurtulun yada kontak çalışmadan lambalarınızı açmayınız

-------------
34 KİTAY 18
2004 206 HDI
     XT

Mesajı Yazan: hanniball35
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 02:21

407 lerde orjinal olmayan xenon far sonradan takılan basit xenon farlar bsi beynini yakıyor ve bazen bu silecek motorlarını yakmaya kadar ulaşıyor.Sakın kimse ustasına danışmadan xenon takmasın başıma geldi bsi beyni yandı 700 tl ye patladı bana :((

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 09:13
Orjinalini yazan: EmRaH EmRaH Yazdı:

xenon artık yasak ..

emrahcığım düzeltmek istiyorum,

xenon halojen far'a yasak mercekli far'a serbest. Halojen farda ışık heryere dağıldığı için yolu göstermiyor ayrıca karşıdakinin gözünü alıyor ayar yapılmıyor vs vs bu sebeple yasak

mercekli olanlarda ışık dağılmıyor mercek bir araya topluyor sadece önünnü gösteriyor karşıdan gelenin de gözünü almıyor bu yüzden serbest

ayrıca senin dediğin 100-150 tl xenon değil "çakma xenon". Gerçek xenon Ds ile başlıyor Disarge anlamında, bu çakmalar ise H ile başlıyor halojen anlamında. Gerçek xenonu farda işlem yapmadan yakamazsın zaten ampul kıçlar halojen gibi değil.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 10:20

evet metine katılıyorum

Mesajı Yazan: toprakk
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 13:43
taktır taktır hiç bi sorun olmaz. artık x-zenon'u olmayana kız wermiyolar :)

-------------
2003 model 206

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 14:48
Orjinalini yazan: toprakk toprakk Yazdı:

taktır taktır hiç bi sorun olmaz. artık x-zenon'u olmayana kız wermiyolar :)

şaka bir yana gerçekten hele gece yolculuğunda halojen fara güzel gözüksün diye çakma xenon uygulayanlar yüzünden gözlerim çok ağrıyor bunların önüne geçilmeli yada yapan kişiler bilgilendirilmeli,

-------------

Mesajı Yazan: hakankarakas
Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2011 Saat 14:04
2007 model 407 ye taktırdım. fakat 1 ay sonra silecek motoru ve beyin yandı bilginize.400 liraya yaptırdım beyinle motorları.

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 20:02
Arkadaşlar size tavsiyem 407 ye sonradan dandik bir xenon far kit takmayın takacak olursanızda philips photon marka xenon takın.bizzat benim başıma geldi tamircinin biri xenon takılım yakışır dedi tamm dedim sonrada bi taktı farlar yandı fakat silecekler artık durmak bilmiyor devamlı kontrol dışı calısmaya başladı o yüzden bsi beynini yaktı.Ve 407 lerin bsi beynide tamir olmuyor içini silikon doldurmuşlar.direk değiştirmek gerekti ve yaklasık o zaman 650 tl ye bsi beyni almak zorunda kaldım böylece takılan xenon u da soktum.Sonra phlips photon marka aldım yaklaşık 1 yıldır sorunsuz şekilde kullanıyorum.

-------------
PEUGEOT 407 COMFORT 1,6HDI 110HP SİYAH

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 20:03
size tavsiye ettiğim model ilanda mevcut
  http://www.arabamherseyim.com/urun/philips-photon-peugeot-407-h7-ampullu-6000-k-ozel-xenon-kit-841455.aspx" rel="nofollow - http://www.arabamherseyim.com/urun/philips-photon-peugeot-407-h7-ampullu-6000-k-ozel-xenon-kit-841455.aspx

-------------

Mesajı Yazan: 407&777
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 21:32
kesinlikle yapma ben yaptım aracım su an istanbulda tamirde ben tokattayım sigorta tablası ve silecek motorları yandı 

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 21:36
407 in varsa taktır gör yanacak yerlerii

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 21:39
nerde yapdırdın kardesim bende su anda o sorunla mucadele ediyorum

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 23:25
benimde bizzat bsi motoru yandı değiştirmek zorunda kaldım geçmiş oldun.sıradan xexon takmayın dikkat edin phlips photon benim aracta sonradan taktım  sorunsuz calısıyor.

-------------

Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2011 Saat 00:59
dostlar xenon için elektirik anahttan mı  alındı?Yoksa röleli tetikleme sistemimi kuruldu?

Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2011 Saat 01:00
direk hazır kitlerden taktım ben.

-------------

Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2011 Saat 01:01
elektirği nerden aldınız?

Mesajı Yazan: eipeksen
Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2012 Saat 20:21
Arkadaşlar merhaba bende xenon takmayı düşünüyorum  phlips photon takarsak sıkıntı yaşamayız kesin değil mi?

Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2012 Saat 20:26
abi hattı röleli yaptırın orjinal hattan tetikleme için elektirik alın.Sıkıntı yaşamazsınız.Wink

Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2012 Saat 21:42
elektrigi direk kısa farlardan aldık.benimde 407 1,6 phlips photon  taktım sorunsuz calısıyor.

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2012 Saat 21:55
peki ayrıca röle mi almamız lazım ,photon philps kutunun içinden çıkmıo değil mi? bu rolenin bi derecesi yada volt vs gibi bi şeyi var mı peki?

Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2012 Saat 22:28
Orjinalini yazan: hanniball35 hanniball35 Yazdı:

elektrigi direk kısa farlardan aldık.benimde 407 1,6 phlips photon  taktım sorunsuz calısıyor.

Abi birçok arkadaş sorun yaşıyor bu konuda.Sizdede ortaya çıkabilir.Bağlantı yanlış olmuş.Ayrıca xenonlar başlangıçta daha fazla elektirik çektiğinden koldaki kontaklarda bir süre sonra zarar görmeye başlar.Wink

Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2012 Saat 23:33
net olarak ne yapmamız gerekiyor açıklama yapacak arkadaş var mı.? şimdi xenon seti aldık bundan sonra ne yapmalıyız?nelere dikkat etmeliyiz ? hangi yolları izleyerek silecek motorunu yada sigortakutusunu yakmayalım yada arabaya zarar vermeyelim :S

Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2012 Saat 23:36
Orjinalini yazan: eipeksen eipeksen Yazdı:

net olarak ne yapmamız gerekiyor açıklama yapacak arkadaş var mı.? şimdi xenon seti aldık bundan sonra ne yapmalıyız?nelere dikkat etmeliyiz ? hangi yolları izleyerek silecek motorunu yada sigortakutusunu yakmayalım yada arabaya zarar vermeyelim :S
abi sana öncedende mesaj yazmıştım ama forumdaki sıkıntıdan dolayı ulaşmadı galiba.Sen kendinmi takacaksın zenonu ona göre tarif edeyim.Wink

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 00:37
yok arkadaşım var elektrikçi o yapacak..

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 00:38
philips setinde hersey mevcuttu.ekstradan bişey almadan elektrikci ustaya taktırmıstık.yaklasık 1 yıldırda sorunsuz calısmakta.Tabi bundan öncesinde sıradan bir xenon takı bsi beynini yakmıştım :))

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 00:40

takan kişiye ayrı bir hattan elektirik çekip koldan gelen elektiriktende tetikleme alıp sistemi bu şekilde kurmasını söyleyin.Yok mok der çünkü daha zor bir iş.Millet alışmış orjinal koldan gelen elektiriği direk bağlayıp kolayca geçmeye.Bu hataya düşmeyin.WinkSonra beyin yanar,kol yanar ne gerek var riske girmenin.Wink

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 00:42
Orjinalini yazan: hanniball35 hanniball35 Yazdı:

philips setinde hersey mevcuttu.ekstradan bişey almadan elektrikci ustaya taktırmıstık.yaklasık 1 yıldırda sorunsuz calısmakta.Tabi bundan öncesinde sıradan bir xenon takı bsi beynini yakmıştım :))
abim xenonun kendisinden kaynaklanmıyor bu durum.Elektirikçi erindiği için orjinal hattan çekiyor elektiriği ve sonuç bu.Yeni sisteminizi de kontrol ettirin eğer orjinal far kolundan gelen hattan almışlarsa elektiriği dediğim şekle çevirtin kafanızda soru işareti kalmasın.Wink

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 00:56
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

takan kişiye ayrı bir hattan elektirik çekip koldan gelen elektiriktende tetikleme alıp sistemi bu şekilde kurmasını söyleyin.Yok mok der çünkü daha zor bir iş.Millet alışmış orjinal koldan gelen elektiriği direk bağlayıp kolayca geçmeye.Bu hataya düşmeyin.WinkSonra beyin yanar,kol yanar ne gerek var riske girmenin.Wink

elektrikçi arkadaşıma dediğin gibi solesem anlar dimi..ben pek bişi anlayamadım..?

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 00:58

elektrikçi arkadaşıma dediğin gibi solesem anlar dimi..ben pek bişi anlayamadım..?
aynen böyle desen anlar abi.Birde anlamazsa şunu da söyle:Başka bir hat çekip far kolundan gelen elektirikten tetikleme alıp röleli sistem kuracakmışsın.Wink

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 02:47
peki takılması kolay mı ? dedin ya bana sende taka bilirsin diye.bilgiler içinde teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 09:10

peki takılması kolay mı ? dedin ya bana sende taka bilirsin diye.bilgiler içinde teşekkürler.
biraz elektirik bilgin varsa sende takabilirsin abim ama uğraşmaya değmez.Bir elektirikçiye10-15 liraya taktırırsın.hem işi bir bilenin yapması daha iyi olur.Wink

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 22:32

biraz elektirik bilgin varsa sende takabilirsin abim ama uğraşmaya değmez.Bir elektirikçiye10-15 liraya taktırırsın.hem işi bir bilenin yapması daha iyi olur.Wink
eywalla saolasın bilgiler için. ozaman ben photon marka xenonu alayım.

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 22:34

eywalla saolasın bilgiler için. ozaman ben photon marka xenonu alayım.
alırda dediğim şekilde bağlatırsan %95-98 arası sıkıntı yaşamazsın inşAllah.Biz teşekkür ederiz abim.Wink

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2012 Saat 13:57
bir şey daha aklıma geldi birde philipsinde xenonu var o da photon gibi mi farkı var mı?

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2012 Saat 16:24
Abi önemli olan bağlantı şekli.Arabaya zarar vermez eğer doğru bağlanırsa.Wink

Mesaj Tarihi: 20 Ocak 2012 Saat 01:18
eywalla saolasın tekrardan.

Mesaj Tarihi: 01 Haziran 2012 Saat 01:13
biraz zaman alması kaydı ile sonunda xenon taktırdım peugeot 407 ime. photon marka taktırdım.ama şöle sıkıntı çıktı orta uzun gölge yaptı sağ ve sol farda bunun nedeni nedir? ikincisi otomatik farlarım yanıyor sonra güneş çıkınca sönüyor.södükten 5 sn sonra patmış far uyarısı bildirimi veriyor ? neden nedir ? sıkıntı yapar mı aracıma zarar verir mi? yardım ederseniz seviinirim?

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 01 Haziran 2012 Saat 02:19
Çok elektronik araçlara servis dışı oem ürünler kullanmayın. Hatta ampül değiştirirken çift olarak değiştirmeye gayret edin.

406larda xenonlar çok sıkınıtı çıkarıyordu. Silecek motoruu yakan mı beyne kalıcı zarar veren mi artık neler neler duyduk.

Işığın dağılmaması;  mercek(varsa) oynamış, ampül tam oturmamış, far ayarsız ve ya xenon setin o tarafında sıkıntı olabilir.

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: Cmoss06
Mesaj Tarihi: 01 Haziran 2012 Saat 10:36
Bsı ya gebe kalmak zorunda degılsınız akuden cekın hat röleyle kontrol edın bsı sadece röleyi tetiklesin olsun bitsin.

-------------
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc
('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer

Mesaj Tarihi: 01 Haziran 2012 Saat 12:50
Orjinalini yazan: ScHerZo ScHerZo Yazdı:

Çok elektronik araçlara servis dışı oem ürünler kullanmayın. Hatta ampül değiştirirken çift olarak değiştirmeye gayret edin.

406larda xenonlar çok sıkınıtı çıkarıyordu. Silecek motoruu yakan mı beyne kalıcı zarar veren mi artık neler neler duyduk.

Işığın dağılmaması;  mercek(varsa) oynamış, ampül tam oturmamış, far ayarsız ve ya xenon setin o tarafında sıkıntı olabilir.

O arızaların sebebi, xenon balastının frekans yayması ve beyine zarar vermesinden kaynaklanıyor. Eğer balastı beyinden uzak bir yere koyarsanız sorun olmaz ya da dijital balastlılardan takarsanız sorun olmaz.

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 00:35

biraz zaman alması kaydı ile sonunda xenon taktırdım peugeot 407 ime. photon marka taktırdım.ama şöle sıkıntı çıktı orta uzun gölge yaptı sağ ve sol farda bunun nedeni nedir? ikincisi otomatik farlarım yanıyor sonra güneş çıkınca sönüyor.södükten 5 sn sonra patmış far uyarısı bildirimi veriyor ? neden nedir ? sıkıntı yapar mı aracıma zarar verir mi? yardım ederseniz seviinirim?

Sonuç olarak photon marka xenon ,balastı digital.zaten montajı yaptığımızda balastı beyinden uzak tuttuk digital balast olmasına rağmen.acaba bu sorunu yaşayan başka 407 var mı bizim forumda ?

Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2012 Saat 01:20
kimse yaşamamış bu sıkıntıyı anlaşılan.. :S

Mesajı Yazan: harica
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 22:01
Sevgili eipeksen, 3 sayfalim form u basran sona okudum son bolum de senin zenon taktirmak isteyip srastirma yapdigin ve hatta en son taktirdigin ve senin de malesef sorun yasadigin bolum var. Sana bisey olmaz diye akil ve taktik verenler son 6 aydir buraya hic ugramamislar galiba. Bdnde 10 gun once 2006 407 comfort aldim, ilk isim zenon takmakti ama ustam garanti veremiyor, biraz arastirdim tamemin olan yok bisey olmaz diye. Bende kalitelisinden beyaz ampul taktim kisa uzun ve sislere. Birde led gunduz fari takti ustam ve iarklarimida turuncuta takin bi renkte olan ampul yaotik cokkk da iyi oldu. Tavsiye ederim 407 cilere. Foto yikleniyorsa yakinda yuklerim. Saygilar.

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 22:05
İphone dan yazdigim icin bazi kelimelerde sacma harfler var. Yattigim yerden yazdim aceleyle, bakmamisimda geriye, kusura bakmayin. Saygilar.

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2012 Saat 23:26
Merhaba arkaslar, zenon konusunda zaten cok karisik olan kafami, bir kac gun once aksesuar uzerine yeni is yeri acan bi usta daha da karistirdi. Ben baglarim hic biseyde olmaz dedi. Takimi 100 tl lik bi zenon adini sormadim ne diye. Aklimdaydi 2 gundur bugun goturdum takti. Bu aksam hic bi aksilik yoktu 8000 k bi zenon aydinlatma gayet iyi arabanin gorunusunu hic sormayin cokkkkk yakisti. Musait bi zamanda foto da paylasicam. Eger bi sorun olursa burdan yazicam, bilgi vericem size.

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2012 Saat 23:29
100 tl kisalar, 100 de sisler : 200 tl toplam.

Mesaj Tarihi: 05 Ocak 2013 Saat 11:31
Birkac gundur girip de yazamadim. Benim zenonlar 4. Aksam nanay oldu. Aracin kapisini acip iceri binerken silicekler otomatik midunda calismaya basladi ve bir daha da durmadi. Pazar aksamiydi takan elemani aradim saat 9 da dukkani acip her yolu denedi ama silecek durmadi aractan kapiyi kapat farketmiyo durmak yok caliyor. Hemen soktuk yine durmadi silecegin beynini sokup ist da bi yere gonderdiler allahtan beyin yanmamis. Beyne reset atip geri yolladilar suan suan sorun yok. Akli olan 407 ye sonradan zenon taktirmasin.

Mesaj Tarihi: 16 Mart 2013 Saat 13:59
407 için kalitesiz xenondan uzak durun benim başıma geldi bsi beynini ve silecek motorunu yaktı.Sonra phlips photon marka xenon takınca problem yaşamadım 1.5 yıldır sorunsuz kullanmatayım.

-------------

Mesajı Yazan: firtina10
Mesaj Tarihi: 22 Mart 2013 Saat 23:26
Merhabalar
Sıfır risk için;orjinal all bosch d2s çıkma balast ve d2s ateşleyici alıp d2s converter ile H1 xenon ampule uyumlu hale getirmek.ben 300 tl ye malettim.piyasadaki philips,mtec en kalitelileri gibi gözükse de gözümün önünde çat çat diye sigorta kutusunu yakanı gördüm.Gerçi sadece 10 liralık bir sigortayı yakıyor ama.Servise gidin 2500 tl masraf çıkarırlar.

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2013 Saat 23:32
Bu konudaki her sayfayi ve cevabi tek tek okudum. Anladığım kadarıyla bu arabalarda da canbus sistemi mevcut. Yeni nesil tum vw grubu araclar da oldugu gibi bu arabadada karsima cikti maalesef. Sizlere tavsiyem aracinizda yapacaginiz her aydinlatma degisikligi esnasinda kullanilan urunde yani xenon veya led takilmasinda mutlaka urunde canbus ozelligi aranamlidir. Aksi halde canbus control unitesi beynini ve silecek motorunu yakmaniz kacinilmaz bir sonuctur. Kullanacaginiz tekbir marka var o da Philips. Yanliz dikkatli olun piyasada cok fazla cakmasi var. Mumkunse vakumlu ambalaji yaninizda acilsin ve kitin uzerindeki logolari kontrol edin.

Mesajı Yazan: Abugraok
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2021 Saat 12:59
Orjinalini yazan: Yazdı:

xenon artık yasak ..

Ne çok biliyorsun... üstat sensin galiba.
Bizim, millet olarak bilmediğimiz konularda da sallamak gibi huylarimiz çok. 
Net olarak SİLECEK MOTORUNU YA-KI-YOR.
Nokta.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net