|
Çatlak Camı Onarma |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2011 Saat 19:52 |
Videodaki Karışımın Doğruluk Payı Nedir....
http://www.hoptek.tv/video-izle/108962/arabanin-catlak-camini-onarma Düzenleyen gadaş307 - 17 Haziran 2011 Saat 19:54 |
|
mdincer34
2. Vites Kayıt Tarihi: 22 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 425 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
harika bşe gerçekse ama camı yapıştırma özelliği varmı acaba darbe gelse tekrar kalan yerdenkarğuz gib çatlamaya devam edermi
|
|
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp
|
|
deamod
2. Vites 20 - Aralık - 1990 Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2011 Konum: Antalya/ side Durum: Aktif Değil Mesajlar: 235 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
görünti açısından kapatıyo bu heralde ?
|
|
206 XS 1.6 8v 4 silindir Benzinli
Sade Ugly girl 0530 776 65 68 0RH+ |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
değişim bişey ama camdaki çatlak değilde çizik gibi geldi bana yoksa yanılıyormuyum
|
|
deamod
2. Vites 20 - Aralık - 1990 Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2011 Konum: Antalya/ side Durum: Aktif Değil Mesajlar: 235 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yok biraz dikkatli bakarsan camın altındaki çatlak farkediliyor yani camın iki taraflı çatlağı kendini belli ediyor ama bence sadece bu görüntüyü kapatıyor
|
|
206 XS 1.6 8v 4 silindir Benzinli
Sade Ugly girl 0530 776 65 68 0RH+ |
|
orhanax
2. Vites 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Haziran 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Tuz, böcek ilacı, alkol ve su... Bence kafa buluyorlar.
|
|
2006 307 SW 1.6 HDI Comfort
(B Rh+) |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Vıdeodakı durum hakkında bır fıkrım yok. Cok ılgınc geldı. Ne kadar dogrudur bılemıyorum...
Ben camımdakı catlagın tamırı yaptırdım ama catlagın uzerınden 1 sene sonra oldugu ıcın catlak ıcıne toztoprak doldugu ıcın pek verımlı olmadı. Bende daha evvelden boyle bırsey yapıldıgını bılmıyordum bılseydım en basında hemen yaptırırdım
Yapılan ıslemı anlatmam gerekırse cam catlagını doldurup cama saglamlık veren cam recınesı kullanılıyor. Ozel bır aparatı yardımıyla yavasca catlagın ıcerısıne enjekte edılıyor. Bu sıvı ultravıyole ısınla donuyor ve tas gıbı oluyor.
Catlak daha ılerlemesın dıye basına acılı olarak ıncecık matkapla delık delınıp engel konuluyor. Ve bu sıvı doldurma ıslemı noktasında delınen bu delık ısı kolaylastırıyor.
Aracımı aldıgım 2 seneden berı camımda catlak vardı gecen yaz ben bu ısı yaptırdım. yanı 1 yıldır catlak tamırı yapılmıs vazıyette gezıyorum. O gunden bu yana catlaklarım ılerlemedı...
Bu catlak tamırının verımlı olması ıcın olabıldıgınce catlagın ustunden fazla zaman gecmeden taze ıken yapılmalıdır...
Bu noktada onemlı olan bır durum daha varkı o da catlagın boyudur. Ben uzun olmasına ragmen denedım kapanmasada en azından saglamlastırmıs oldum.
Çatlakları gorunce sen boyle nasıl gıdıyorsun demeyın. Cunku catlaklar uzun ama camın ust bolgesınde kaldıklarından gorusume hıcbır engel olusturmuyorlar. Bırde camım sensorlu olunca sensorun calısamama gıbı bır durumundan dolayı degıstırmedım. Gercı artık sensor olayını cozduk ama ben bu halınden sıkayetcı degılım...
Gecen yaz on cama yapılan uygulamadan kareler...
Düzenleyen CeCoLi - 22 Haziran 2011 Saat 09:00 |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Peki bu büyüklükteki cam çatlağıyla muayeneden nasıl geçiyorsun? |
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bir aksam abimin arabasinin sileceklerini degistirirken silecegin demir kolu yanlis bir carpma neticesinde cama vurdu ve 3-4 dalli catlak olusmustu. Olustugu anda maximum dal uzunlugu 10 cm idi. Sabah hallederiz dedik ve biraktik. Sabah geldik baktik 10 cm lik dal yurumus ta sona varmis :) Komple cami degistirdik. |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu catlagımla hafıf kusurlu olarak muayeneden gectım. Hıcbır sıkıntı olmadı...
|
|
Carmania
2. Vites 03 - Haziran - 1982 Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 690 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Adamın elındekı malzemeler cok guzel belllıkı baaya bi ince bi yapıstırıcı neden dersenız fırcayla surse bıle akıp catlak kanalına gırıyo sanırım o ıncelıgıde alkolle ınceltıyo aam tek anlamadıgım alkolu döktugu halde o yapıstırının ozellıgı nasıl kaybolmuyo valla aklıma takıldı o yapıstırıcı neymıs abı öle baya guclu bısey galıba :) paylasım ıcın teşekkürler
|
|
orhanax
2. Vites 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Haziran 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
İyi de adam malzemeleri tek tek saymış. Malzemeler: Tuz, böcek ilacı, alkol ve su. Bunlarla camın tamir edileceğine inanamıyorum. İki saatte tamamen çatlağın yok olması ve böcek ilacının markasının farketmez denmesi işin kandırmaca olduğunu ele veriyor bence.
|
|
2006 307 SW 1.6 HDI Comfort
(B Rh+) |
|
efsanemurat
1. Vites 25 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
|
benim arabanın camındada çatlak var uygulasak acaba işe yararmı eğer işe yarasa gerçekten güzel |
|
2004 model 307 hdi xr 120000 km de
|
|
Asi Kaptan
1. Vites 10 - Temmuz - 1997 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 69 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Asi Kaptan
|
Bir deneyin..
|
|
Opel Astra 1.4 T Cosmo 2011
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
deneyen olursa
izlenimlerini paylaşırsa çok iyi olur.... |
|
only_younus
2. Vites 13 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2010 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı only_younus
|
tuz alkolde çözünmez bu bile saçma olduğunu teyit ediyor bence
|
|
AydinBeyol
P.T. TEAM GALERİ SORUMLUSU Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3163 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı AydinBeyol
|
şaka yapıyorlar bence
|
|
|
|
Kemanyak
1. Vites 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Böcek ilacı, alkol ve tuz birleşince ortaya çıkacak gazın öldürücü olduğunu tahmin ediyorum sakın denemeyin. Kimyager arkadaş var ise aydınlatsın beni ama birçok bileşik özellikle de zehirli bir bileşiğin alkolle olan karışımından zehirli gaz çıkabileceğini dikkate almanızı öneririm.
|
|
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008 |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Doğruluk Payına İnanmıyorum... Düzenleyen AlbaYDemircaN - 27 Temmuz 2011 Saat 08:35 |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |