Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çatlak Camı Onarma

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Yararlı Dökümanları
Forum Tanımlaması: Modifiye ve Tuning adına yararlı bilgiler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15663
Tarih: 01 Temmuz 2025 Saat 06:12
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Çatlak Camı Onarma
Mesajı Yazan: Guests
Konu: Çatlak Camı Onarma
Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2011 Saat 19:52
Videodaki Karışımın Doğruluk Payı Nedir....

http://www.hoptek.tv/video-izle/108962/arabanin-catlak-camini-onarma" rel="nofollow - http://www.hoptek.tv/video-izle/108962/arabanin-catlak-camini-onarma

Cevaplar:
Mesajı Yazan: mdincer34
Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2011 Saat 20:13
harika  bşe gerçekse ama camı yapıştırma özelliği varmı acaba darbe gelse tekrar kalan yerdenkarğuz gib çatlamaya devam edermi

-------------
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp

Mesajı Yazan: deamod
Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2011 Saat 01:00
görünti açısından kapatıyo bu heralde ?

-------------
206 XS 1.6 8v 4 silindir Benzinli
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+

Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2011 Saat 01:09
değişim bişey ama camdaki çatlak değilde çizik gibi geldi bana yoksa yanılıyormuyum

Mesajı Yazan: deamod
Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2011 Saat 01:38
Yok biraz dikkatli bakarsan camın altındaki çatlak farkediliyor yani camın iki taraflı çatlağı kendini belli ediyor ama bence sadece bu görüntüyü kapatıyor

-------------
206 XS 1.6 8v 4 silindir Benzinli
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+

Mesajı Yazan: orhanax
Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2011 Saat 08:19
Tuz, böcek ilacı, alkol ve su... Bence kafa buluyorlar. Sırıtma

-------------
2006 307 SW 1.6 HDI Comfort
(B Rh+)

Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2011 Saat 08:44
Vıdeodakı durum hakkında bır fıkrım yok. Cok ılgınc geldı. Ne kadar dogrudur bılemıyorum...

Ben camımdakı catlagın tamırı yaptırdım ama catlagın uzerınden 1 sene sonra oldugu ıcın catlak ıcıne toztoprak doldugu ıcın pek verımlı olmadı. Bende daha evvelden boyle bırsey yapıldıgını bılmıyordum bılseydım en basında hemen yaptırırdım

Yapılan ıslemı anlatmam gerekırse cam catlagını doldurup cama saglamlık veren cam recınesı kullanılıyor. Ozel bır aparatı yardımıyla yavasca catlagın ıcerısıne enjekte edılıyor. Bu sıvı ultravıyole ısınla donuyor ve tas gıbı oluyor.
Catlak daha ılerlemesın dıye basına acılı olarak ıncecık matkapla delık delınıp engel konuluyor. Ve bu sıvı doldurma ıslemı noktasında delınen bu delık ısı kolaylastırıyor.

Aracımı aldıgım 2 seneden berı camımda catlak vardı gecen yaz ben bu ısı yaptırdım. yanı 1 yıldır catlak tamırı yapılmıs vazıyette gezıyorum. O gunden bu yana catlaklarım ılerlemedı...

Bu catlak tamırının verımlı olması ıcın olabıldıgınce catlagın ustunden fazla zaman gecmeden taze ıken yapılmalıdır...

Bu noktada onemlı olan bır durum daha varkı o da catlagın boyudur. Ben uzun olmasına ragmen denedım kapanmasada en azından saglamlastırmıs oldum.

Çatlakları gorunce sen boyle nasıl gıdıyorsun demeyın. Cunku catlaklar uzun ama camın ust bolgesınde kaldıklarından gorusume hıcbır engel olusturmuyorlar. Bırde camım sensorlu olunca sensorun calısamama gıbı bır durumundan dolayı degıstırmedım. Gercı artık sensor olayını cozduk ama ben bu halınden sıkayetcı degılım...

Gecen yaz on cama yapılan uygulamadan kareler...

Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2011 Saat 10:31

Peki bu büyüklükteki cam çatlağıyla muayeneden nasıl geçiyorsun?

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2011 Saat 11:26

Bir aksam abimin arabasinin sileceklerini degistirirken silecegin demir kolu yanlis bir carpma neticesinde cama vurdu ve 3-4 dalli catlak olusmustu. Olustugu anda maximum dal uzunlugu 10 cm idi. Sabah hallederiz dedik ve biraktik. Sabah geldik baktik 10 cm lik dal yurumus ta sona varmis :) Komple cami degistirdik.

Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2011 Saat 11:33
Orjinalini yazan: badires badires Yazdı:

Peki bu büyüklükteki cam çatlağıyla muayeneden nasıl geçiyorsun?

Bu catlagımla hafıf kusurlu olarak muayeneden gectım. Hıcbır sıkıntı olmadı...

Mesajı Yazan: Carmania
Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2011 Saat 11:45
Adamın elındekı malzemeler cok guzel belllıkı baaya bi ince bi yapıstırıcı neden dersenız fırcayla surse bıle akıp catlak kanalına gırıyo sanırım o ıncelıgıde alkolle ınceltıyo aam tek anlamadıgım alkolu döktugu halde o yapıstırının ozellıgı nasıl kaybolmuyo valla aklıma takıldı o yapıstırıcı neymıs abı öle baya guclu bısey galıba :) paylasım ıcın teşekkürler

Mesajı Yazan: orhanax
Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2011 Saat 14:53
İyi de adam malzemeleri tek tek saymış. Malzemeler: Tuz, böcek ilacı, alkol ve su. Bunlarla camın tamir edileceğine inanamıyorum. İki saatte tamamen çatlağın yok olması ve böcek ilacının markasının farketmez denmesi işin kandırmaca olduğunu ele veriyor bence.

-------------
2006 307 SW 1.6 HDI Comfort
(B Rh+)

Mesajı Yazan: efsanemurat
Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2011 Saat 15:15

benim arabanın camındada çatlak var uygulasak acaba işe yararmı eğer işe yarasa gerçekten güzel

-------------
2004 model 307 hdi xr 120000 km de

Mesajı Yazan: Asi Kaptan
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2011 Saat 21:13
Bir deneyin..

-------------
Opel Astra 1.4 T Cosmo 2011

Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2011 Saat 21:24
deneyen olursa
izlenimlerini paylaşırsa çok iyi olur....

Mesajı Yazan: only_younus
Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2011 Saat 16:40
tuz alkolde çözünmez bu bile saçma olduğunu teyit ediyor bence

Mesajı Yazan: AydinBeyol
Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2011 Saat 22:14
şaka yapıyorlar bence

-------------

Mesajı Yazan: Kemanyak
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 00:48
Böcek ilacı, alkol ve tuz birleşince ortaya çıkacak gazın öldürücü olduğunu tahmin ediyorum sakın denemeyin. Kimyager arkadaş var ise aydınlatsın beni ama birçok bileşik özellikle de zehirli bir bileşiğin alkolle olan karışımından zehirli gaz çıkabileceğini dikkate almanızı öneririm. 

-------------
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008

Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 08:34
Orjinalini yazan: pugti pugti Yazdı:

değişim bişey ama camdaki çatlak değilde çizik gibi geldi bana yoksa yanılıyormuyum
Camda Sadece Çizik Var... Çatlak Değil Bencede

Doğruluk Payına İnanmıyorum...

Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 08:37
Orjinalini yazan: Kemanyak Kemanyak Yazdı:

Böcek ilacı, alkol ve tuz birleşince ortaya çıkacak gazın öldürücü olduğunu tahmin ediyorum sakın denemeyin. Kimyager arkadaş var ise aydınlatsın beni ama birçok bileşik özellikle de zehirli bir bileşiğin alkolle olan karışımından zehirli gaz çıkabileceğini dikkate almanızı öneririm. 
Çok Haklısın Dostum... Böyle Bir Uygulumanın Ne Derece Sağlıklı Olduğu Bilinmez. Saçmalığın Son Perdesi....

Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 08:38
Orjinalini yazan: pugti pugti Yazdı:

Camda Sadece Çizik Var... Çatlak Değil Bencede

Doğruluk Payına İnanmıyorum...

Mesajı Yazan: vecdi5
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2015 Saat 14:48
Arkadaşlar konu eski ama ben yeni gördüm bu konu ile ilgili bilgi vereyim ben kristal işinde çalışırken öğrenmiştim cam çatlağı tamir edilebilir bunu şöyle yapıyorlar internette uv kristal yapıştırıcı yazarsanız çıkar görürsünüz camın çatlak olan bir köşesinden akşam güneş olmamalı damlattığınızda bu yapıştırıcı çatlak boyunca ilerliyor sonra güneşi yada uv ışığını görünce donuyor çok ince olduğu için genleşme yapıp çatlağı büyütmor ayrıca cam renginde olduğu için onarımı yapanın bile fark etmesi zorlaşıyor sorusu olan olursa cevaplayabilirim

-------------
Peugeot Kullanmak Ayrıcalıktır.

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2015 Saat 16:47
bilgilendirme için teşekkürler hocam ilerde işimize yarayabilir.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesajı Yazan: tongucuk
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2015 Saat 21:12
nereden temin edebiliriz bunu yoksa her camcı yapıyormu ayrıca fiyat bilgisi lütfen

-------------
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...

2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81

Mesajı Yazan: okan77
Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2015 Saat 09:08
Koçtaş BISON marka cam yapıştırıcısı bizzat kendim kullandım... UV ışık şart temmuz ayında tam öğle sıcağının altında uygulamayı yaptım sonuç taş gibi... Güneş şart  (UV ışığı olması gerekiyor) bu aylarda faydası olur mu bilemiyorum. BISON Glass küçük şırınga içinde bir sıvı... :) 

Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2015 Saat 09:09
Ek olarak yanlış hatırlamıyorsam 24-25 tl gibi bir rakama almıştım... Uygulama bitiminde cam üstünde kalan yapıştırıcı kalıntıları, camı çizmeyecek şekilde maket bıçağı veya jilet yardımıyla üstünden hassas bir şekilde temizlenebilir.

Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2015 Saat 09:22
Thumbs Up teşekkürler okan bu gün alıp deneyebilirim zaman bulabilirsem detaylı resimler paylaşırım

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2015 Saat 09:24
http://urun.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/bison-fast-glass-adhesive-cam-esya-yapistirici-2-186380267?gclid=CjwKEAjw4s2wBRDSnr2jwZenlkgSJABvFcwQHYTzD9-UxZRR4Nnbmv2yw53FNBYEYtZ-Xi1j5IDPChoChi3w_wcB&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0
 malum ürün bu dimi?

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2015 Saat 10:33
Evet aynı ürün konuyla ilgili görevli ile uzun uzun konuştuktan sonra aldım ama güneş ışığı şart söyleyeyim. görevlide söyledi uygulaması biraz uğraştırıcı dedi. Zaten gittiğinde detaylı bir şekilde okursun ürünün kullanılmasını.. Çatlak olan camlar için vakumlu bir aparatla basınçla uyguluyor cam tamiri yapan yerler... Ama ben işe yaradığı kanısındayım.. en azından tam sertleştiğinde o çatlak ilerlemez... uygulama alanın nasıl senin ? Benim taş gelmesi sonucu nokta şeklinde cam atması ve ince çatlak şeklinde camın yürümesi şeklindeydi.. Bir kaç sefer üst üste sürerek uyguladım. Çok sıvı ve şeffaf bir şey bilgin olsun... Görevliden detaylı bilgi de alabilirsin... Aynı zamanda ev bulunan cam eşyalarda da denedim başarılı... 

Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2015 Saat 19:18
bu gün alamadım bendeki çatlak tavan camının fitilinin altına geldi taş yukarıdan aşağı doğru ön camda hilal şeklinde oluştu çatlak 50 cm kadar uzunlukta ilerileyeceğini düşünmüyorum camın su yönünün tersine döndüğü için bakalım en kısa zamanda alır denerem 3 kuruşluk şey nasıl olsa demekten bişey çıkmaz diye düşünüyorum eğer çatlak uzar ve tehlike oluşursa mecburen 1000 tl bayılıcaz Smile

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2015 Saat 22:38
Anladım geçmiş olsun... Güneşli bir havayı kollayın, gölgede iyice temizledikten sonra sürersiniz. Aslında çatlağın başladığı yerde iğne kalınlığında derin olmayan bir çukur oluşturulsa zaten fay hattı gibi sıvıyı 50 cm boyunca emer... Çatlak arasına giren sıvı kuruduğunda sadece camda kıl/saç varmış gibi bir görüntü bırakır... İnşallah çözüm olur size de... 

http://www.youtube.com/watch?v=_Z1dv7WDOGg" rel="nofollow - http://www.youtube.com/watch?v=_Z1dv7WDOGg

Maslakta bu videodaki aynı işlemi yapan yerler var...

http://www.youtube.com/watch?v=J1_o9JcRP9Y" rel="nofollow - http://www.youtube.com/watch?v=J1_o9JcRP9Y

Mesajı Yazan: koray.turan
Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2015 Saat 15:50
Benim on camda yagmur sensorunun olduğu yerden en assagi kadar ilerleyen bi catlak var . burdada ise yararmi bu urun

-------------
206 Eskilerden gelen tutku ilk reklam... :)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net