|
Yağ kaçağı sorunu |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
freedom206
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı freedom206
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2011 Saat 14:35 |
Arkadaşlar, arabamda yağ kaçağı var. Bosh servisine götürdüm, motor bölümünde komple kapakların vs. sökülmesi ve temizlenip kontrol edilmesi gerekir dediler. İşçilik maliyetinin de tam olarak belli olmamakla birlikte 100-150 TL olabileceğini söylediler. Arabanın altı sırf yağ oluyor ve aracı kullandıktan sonra altında epey bir yağ birikintisi oluyor. Sizce neden olabilir?
|
|
2002 Peugeot 206 XR 1.4 HDi
|
|
freedom206
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı freedom206
|
Kimsenin bir fikri yok mu, arkadaşlar ? |
|
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Karter contasından olabilir. Benim eski aracımda da vardı bu sorun. Çok falza olmamakla birlikte hafif bir yağ kaçırıyordu. Karter contasından olduğu söylenmişti. 40TL parça + 20TL işçilik gibi bir fiyatı vardı, yanlış hatırlamıyorsam.
|
|
freedom206
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı freedom206
|
Ama benim araçta motorun yan taraflarında da yağlanmış bölümler var. Acaba üst kapak ve contalardan mı kaçırıyor?
|
|
|
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bir fotosunu cekip koysan daha isabetli olur.
|
|
aslan206
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 67 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sorunun büyük ihtimalle üst silindir kapağındaki contadan kaynaklanıyor,keçelerdende kaçırıyor olabilir. ilk sızan yere bak contanın olduğu bir yerdense conta değişecek demektir.değilse keçelerden olabilir.Buraları açtırmışken triger yeni değişmediyse onuda değiştir derim.. bunlarda sorun yoksa büyük ihtimalle silindir kapağında erime veya çatlak var onuda argon kaynağı ile hallediyorlar.. bu son dediğim ise masrafın 150-200 tl silindir kapak kaynağı için kapakçıya+ triger 110(indirimli 80 aldım daha yeni) + silindir contası 35-40 lira+ keçeler 15 er lira bunları yapmak için motor ustası 100-150 tl arası alır..toplamda 400 lira gibi bir masrafın olur eğer ilk dediğim gibi çatlak veya erime varsa silindir kağağında. onda sorun yoksa 200 -250 lriaya halledersin.. inşallah açıklayıcı olmuştur..
|
|
Peugeot 206 X-Design Alp Beyazı
|
|
tilbe307
1. Vites 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yağ filtresinden de olabilir takarken tam oturtamaya biliyorlar.
|
|
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
fotoğrafını koyarsan iyi olur. bende eksantrik keçesinden kaçıtdığını düşünüyorum. heryer yağ gözükebilir ama seviyen nekadar azalıyor ölçtün mü |
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
freedom206
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı freedom206
|
Seviye çubukta maksimumken 2 ile 3 arasına düşmüş durumda. |
|
|
|
freedom206
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı freedom206
|
Akşam ustaya götüreceğim bakalım olmazsa resimlerini çeker koyarım. |
|
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bekliyoruz, |
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
freedom206
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı freedom206
|
Ustaya gösterdim, motorun üst kısmını bir spreyle temizledi. Sonra yağın nerden geldiğine baktı, enjektörlerden olduğunu söyledi. Enjektörlerin ayarlanması gerektiğini söyledi. Doğrusu hiçbirşey anlamadım. Enjektörlerle yağ kaçağının ne ilgisi olabilir ki???
Düzenleyen freedom206 - 30 Haziran 2011 Saat 21:10 |
|
|
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Acaba gordugunuz yag mi yoksa dizel mi?
|
|
freedom206
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı freedom206
|
Hmmm siyah görünüyordu ben yağdır diye düşündüm, ilk götürdüğümde kalfalarda motor yağı demişlerdi ama usta yakıt tüketimini sordu. Anlaşılan mazot atıyor..İyice kafam karıştı
|
|
|
|
taskin
1. Vites 20 - Mayıs - 1980 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2010 Konum: RİZE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Enjektörlerden yag kaçırması gibi bir şey olmaz.Yag karterden, üst kapaktan, bide turbonun alt kısmında turbo ile motor arasında bır hortum var o hortum zamanla deforasyon oluyor vee ya sızdırabiliyor. Sizin sanırım mozot filitresinden sonra kıvrımlı borular var ordan mazot sızdırıyor olabililir veya enjektör rekorlarından sızıntıyı ben kendi aracımda görmuştum komple yenıledim sıkıntı çözuldü. öncelikle yag mı mazot mu? onu görmeniz lazım.
|
|
Peugeot 206 1.4 hdi look
|
|
ismail özdemir
2. Vites 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
|
bendede vardı trıgerı degıstırırken kecelerı degıstırdık ve kesıldı ama bende cok fazla degıldı terleme gıbı bırseydı
|
|
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
|
|
MUTÜ
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2017 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
T
|
|
MUTÜ
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2017 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba: Aracınızın park edildiği yere bir süre sonra geldiğinizde yerde siyahça yağ bırakmış oluyor mu ?
|
|
Hagen
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2016 Konum: Edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Motor saplamalarından da kacırıyor benim araç 307 serviste motoru acıcaz dediler. baska ustaya götürdüm sol saplama gevşemiş plastik pul takti ve tekrar sıktı sonrasında arabayı 4 balata spreyiyle temizledi motor gıcır gıcır
|
|
jetma
1. Vites Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet hocam el ayası kadar bi alanda siyah bi yağ damlaları oluyor park yerinde
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |