|
LPG dönüşümü Hakkında Sorum Var - önemli |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||
canatasever
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Haziran 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı canatasever
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2011 Saat 23:49 |
|
Merhaba arkadaşlar,
2010 model 1.4 16V 90HP 2Tronic Şanzımanlı Peugeot 207 sahibiyim. Araç şu an 20,000 kilometrede, çok kullanıyorum ve ekonomik yakıt tüketimine rağmen benzin giderim çok oluyor. Ortalama yakıt tüketimim şehiriçi 7.7lt/100km olmasına rağmen çok kilometre yaptığım için daha ekonomik bir çözüm olan LPG'ye geçiş yapmak istiyorum. Nelere dikkat etmeliyim? Hangi marka sistem taktırmalıyım? Zavoli düşünüyorum, olumlu yorumlar okudum onun hakkında.. 1600-1700 lira civarı bi bütçe ayırabilirim bu değişikliğe. Bir de bu araçta LPG kullanan arkadaşlar varsa, aracın çekişi ve atikliği hakkında biraz bilgi verebilirlerse sevinirim.
Düzenleyen AlbaYDemircaN - 13 Haziran 2011 Saat 19:29 |
||
>>>> 2010 Peugeot 207 Trendy 1.4 16V 90HP 2Tronic <<<<
|
||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
forumumuzda araştırdın mı?
araştırdıysan cecoli abimizle bu konuyu görüşmeni tavsiye ederim
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
tugrahan
2. Vites 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
merhabalar
ilk önce iyi bir usta bul (bu klişe bir söz olup sakın hafife alma en önemlisi bu) zaten lpg kitleri bir birlerine çok yakın bir teknoloji içerdiği için markaya fazla takılma herkes kendi kullandığı markayı över yada çok sorun yaşadıysa o markayı karalar o bakımdan zavoli , brc , atiker olması çok önemli değil marka seçimi bence senin bütcenle ilgili iyi bir usta bulursan o sana iyi bir marka önerir bu durumda aynı araca yada benzer motor bulunan araca yapılmış montajları varsa referans iste bende 306 1.8 var brc taktırdım ilk bir ay montajdan kaynaklı problemlerim oldu çok şükür bütün problemler düzeltildi şu anda rahatım aracım lpgde daha iyi çalışıyor inan lpg ye geçince motor daha sessiz çalışıyor aracın gücündende hiç birşey eksilmedi eksildiysede ben hissetmiyorum zaten önemli olanda bu Düzenleyen tugrahan - 13 Haziran 2011 Saat 00:08 |
||
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
||
canatasever
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Haziran 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı canatasever
|
|
Forumda bir iki başlığı tüm içeriğiyle okudum, ama aracımdan farklı motorlar için öneriler vardı.. Daha isabetli öneriler için kendi aracım için başlık açayım dedim..
Şimdiye kadar yaptığım araştırmalarda da neredeyse herkes ustanın çok önemli olduğunu söylüyordu zaten.. Ankara da iyi bir usta bulmak zor olmasa gerek :) Bir de aracın garantisi devam ediyor.. Peugeot Göral'dan bir ustayla görüştüm, LPG dışarda takılsa bile yağlama sisteminin de takılması durumunda garantinin bozulmadığını söylemişti.. Doğru mudur bu?
|
||
ali öncü
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
servisler onlardan taktırman için türlü şeyler söylerler ankarada lpg taktırmış arkadaşlarımız sana iyi bir usta için yardımcı olacaktır
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
yetkili servis göral a gidersen çok iyi lpg montajcıları var.ayrıca her marka lpg sistemi de mevcut..(sonuçta nede olsa peugeot un dilinden anlıyorlar) ben orada taktırdım 3 ay oldu maşallah daha hiçbir sorun yaşamadım.
Düzenleyen ose307 - 13 Haziran 2011 Saat 09:35 |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ankarada bırkac arkadas Goral rapıd ve abc peugeot u onerıyordu aklımda kaldıgı kadarıyla... Yoksa yanlıs mı hatırlıyorum
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Pug Göralın bu forumda çok methini duydum. Adamlar hem yetkili servis hem de kit montajı yapıyorlar. Bence işi oraya yaptırman garantisi devam eden aracınız için daha sağlıklı bir karar olacaktır.
|
||
burakdmr
1. Vites 18 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: SİNOP/SAMSUN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Valla dedikleri gibi usta önemli bu işte. BEnde 2ay önce taktırttım gayet memnunum 7-8 bin km yaptım şuan yakıt olarak ortalama 16-17 krş yakıyorum.. Bir sıkıntısını görmedim henüz.. Atiker taktırttım 900 tl ye
|
||
2008 Peugeot Comfort 1.6 HDİ 90 Hp
|
||
sercinho
2. Vites 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bende göralda yaptırdım gayet ıyı montajve ıscılıklerı var pıyasaya gore 150tl falan fazla verırısın ama sıkıntı cıkmaz cıksa bıle hallederler sonuc ta garantılı yer arıza ısıgı falan yansa dısarıda taktırsan sonduremezler gene yetkılı servıse gıdersın 150 tl arıza sondurme ıslemıne gıder bence göral da taktır derım
|
||
peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79
|
||
canatasever
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı canatasever
|
|
Yorumlardan sonra Peugeot Göral Servis'te taktırmak daha akıllıca geldi.. Evdekilerle de bi konuayım da son kez :)
Peugeot'tan bi ustayla görüşmüştüm, 1500-1600 lira gibi bi şey demişti Zavoli için.. Zavoli hakkında da olumlu yorumlar okumuştum.. Biraz daha araştırayım da karar vereyim :)
|
||
>>>> 2010 Peugeot 207 Trendy 1.4 16V 90HP 2Tronic <<<<
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bişey değillll...
|
||
aslanparcası
1. Vites 25 - Nisan - 1981 Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2010 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı aslanparcası
|
|
"Bir de aracın garantisi devam ediyor.. Peugeot Göral'dan bir ustayla görüştüm, LPG dışarda takılsa bile yağlama sisteminin de takılması durumunda garantinin bozulmadığını söylemişti.. Doğru mudur bu?"
Yağlama sistemi neymiş biraz açarmısınız ilk defa duydum? Düzenleyen aslanparcası - 13 Haziran 2011 Saat 19:08 |
||
tazmaniac
1. Vites 11 - Ekim - 1980 Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2009 Konum: ist./üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tazmaniac
|
|
bende 2004 206 quiksilver var 1,5 sene kadar önce çoğu birbirinin aynı diyerek varsın ucuz olsun diyerek atiker taktırdım.arkadaşların da dediği gibi ilk 10-15 gün bende uğraştım dik bir rampada araba tam gaz yemiyordu ama en büyük sıkıntım boştayken geçiyor ama araba viteste gaza yüklenince 5000 devri geçmiyordu.birincisi nozüllerden gelen lpg motoru besleyemiyordu.nuzüllerle ve yazılımla oynaya oynaya doğru ayarı bulduk gide gele 15 gün sonra tam istediğim gibi olmuştu şu an bir sıkıntım yok.yağlama sistemine gelince dışardan bir boru yardımıyla küçük bir şişeden çok az miktarda sübaplara yağ veriyor.artısı eksisi hala tartışılır.ben taktırırkende usta en klasik söylemle "benim kendi arabamda dahi var" diyerek gösterdiarada bakıyorum 1,5 sene olmasına rağmen 20 cm.lik şişeden 3-4 cm azalmış yani çok az bir miktar veriyor zaten.yalnız sakın ek para veriyim deme bence şişeyi ve boruyu koysunlar yerine sen ister koyar ister koymazsın yağı
|
||
pierson
1. Vites Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
merhabalar...arkadaşlar gaz aldıktan sonra pompacı lpg kapagını takmak isterken kapağın ucu kırıldı ve içinde kaldı..nasıl çıkarmam lazım...
|
||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |